Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان دامپزشکی به عنوان متولی نظارت بر ذبح و توزیع بهداشتی گوشت در منشور سازمانی خود چنین مقرراتی را وضع کرده است:

 گوشت و آلایش آن باید توسط وسیله نقلیه مجاز حمل شود . 

 وسیله نقلیه و سردخانه آن باید قبل از حمل، به دقت تمیز، شستشو وضد عفونی شده باشد. 

 سطوح داخلی وسیله حمل باید از موادی تهیه شود که در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاوم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وسیله نقلیه سردخانه دار باید طوری باشد که در طول حمل ونقل دمای مورد نیاز را فراهم کرده و محموله را در دمای مناسب نگهداری کند . همچنین دمای سردخانه باید بطور خودکار ثبت شود .

چیدن لاشه گوشت و آلایش آن در سردخانه وسیله نقلیه باید طوری انجام گیرد که لاشه گوشت و آلایش آن با دیوارها وکف سردخانه مفروش از پالت تمیز و بهداشتی در تماس نبوده به طوری که هوای سرد بتواند به خوبی در داخل آن جریان داشته باشد . 

گوشت و آلایش خوراکی که تازه و خنک شده باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد حمل شود . 

گوشت و آلایش منجمد آن باید در برودت حداقل 18 – درجه سانتیگراد حمل شود. 

 افرادی که به طور مستقیم با حمل و نقل گوشت و آلایش خوراکی در تماس هستند باید دارای کارت تندرستی بوده و اصول بهداشتی را رعایت کنند. 

 ظروف، وسایل وتجهیزات مورد استفاده در حمل ونقل ( پالت ، سبد ، وقلاب و ..) باید به خوبی تمیز وشستشو وضد عفونی شوند . 

 محموله های لاشه گوشت وآلایش خوراکی بسته بندی  وکارتنی بایستی به طور مجزا حمل و نقل شود . 

 در حمل و نقل بین استانی کانتینر وسیله حمل و نقل باید توسط دامپزشکی استان مبدا پلمپ و توسط دامپزشکی استان مقصد پلمب شود. 

در همین راستا یک دکتر دامپزشک در مورد تأثیر حمل و نقل بر کیفیت گوشت می گوید : 

در حمل و نقل گوشت تازه اگر دما و رطوبت نسبی فضای کانتینر کنترل شود، آسیبی به کیفیت گوشت وارد نمی شود. با توجه به محدودیت زمانی برای حمل و نقل گوشت تازه به دلیل فساد پذیری این ماده غذایی، اقدامات ذیل کمک زیادی در پیشگیری از کاهش کیفیت گوشت خواهد کرد:

 1. استفاده از دمای 1- درجه سانتیگراد یعنی حداقل دمای ممکن برای گوشت تازه.

 2. استفاده از پارچه آستری، که اصطلاحاً به آن کفن هم میگویند و یا پوشش پلاستیکی (از جنس پلیاتیلن) برای حفظ رطوبت گوشت و جلوگیری از خشک شدن و چروکیدگی سطح گوشت.

3. مجهز بودن کانتینر به چنگک و ریل مخصوص برای آویزان کردن لاشه‌های گوشت و انباشته نکردن لاشه‌ها بر روی هم. در غیر این صورت در بین لاشه‌های گوشتی که روی هم انباشته شده‌اند، هوای سرد جریان پیدا نکرده و شرایط برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های سطحی گوشت فراهم می شود.

حال با این همه توصیه و تاکید و هشدار و در شرایطی که آمارهای مبتلایان به کرونا در استان ایلام رو به افزایش است مدیرکل دامپزشکی ایلام ضمن پاسخگویی‌عدم نظارت و دلایل حمل گوشت غیر بهداشتی، حضورشان را برای نظارت کمی تا قسمتی پررنگ تر کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رشد گوشت گوشت قرمز ویروس ایلام گوشت و آلایش وسیله نقلیه حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۸۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است

ایسنا/ایلام معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان ایلام گفت: دریافت نکردن گواهی سلامت از سوی واحدهای مرغداری به معنی جوجه ریزی غیرمجاز است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

 «الهام جم‌زاده» به ایسنا اظهار کرد: مرغداران برای جوجه ریزی در واحدهای خود باید گواهی بهداشتی لازم را دریافت کنند و نکاتی از قبیل فاصله بین جوجه ریزی، ضدعفونی سالنهای پرورش را بایستی زیر نظر و با تایید کارشناسان دامپزشکی انجام دهند و در نهایت در صورت داشتن شرایط مناسب گواهی جوجه ریزی آنها مورد تأیید دامپزشکی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: واحدهایی که گواهی بهداشتی دامپزشکی برای جوجه‌ریزی کسب نکنند به عنوان جوجه‌ریزی غیرمجاز و تخلف شناخته می‌شود و جوجه‌ریزی غیرمجاز بعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و سبب به خطر افتادن جمعیت طیور استان شده و ممکن است باعث افزایش خطر بیماری‌های واگیر طیور شوند، پس هرگونه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری برای رعایت مسائل بهداشتی باید تحت نظر دامپزشکی استان صورت گیرد.‌

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: هم اکنون نظارت کامل دامپزشکی ایلام بر جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری استان وجود دارد، هر واحدی هم اگر جوجه ریزی غیرمجاز داشته باشد، چون بازدیدهای کارشناسان دامپزشکی استان سرزده و مستمر هستند، در سریع‌ترین زمان شناسای و واحدهای متخلف بدون هیچ گونه اغماضی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: عدم کسب گواهی بهداشتی از سوی مرغداری‌ها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و باعث اختلال در بازار نیز می‌شود، بنابراین مسئله نظارت بر جوجه ریزی های مرغداری جزء اولویت‌های اساسی دامپزشکی استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد