Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه‌ی ما تجربه‌ی پرخوری‌های گاه و بیگاه را داشته ایم؛ بی اختیار مشغول خوردن می‌شویم و یکباره به خود می‌آییم و می‌بینیم که کار از کار گذشته و زیاده روی کرده ایم. گرچه دیگر نمی‌توان زمان را به عقب برد و غذای کمتری خورد، اما روش‌هایی هست با استفاده از آن‌ها می‌توانید بعد از پرخوری حال بهتری داشته باشید و به برنامه‌ی غذایی همیشگی تان بازگردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرخوری‌های گاه و بیگاه ضرری ندارد

زنانی که سبک زندگی نسبتاً فعالی دارند، باید روزانه ۲ هزار کالری دریافت کنند. مردان معمولاً به کالری بیشتری نیاز دارند، به طوری که با ۲،۶۰۰ کالری نیاز‌های غذایی آن‌ها برطرف می‌شود. گرچه بعضی عوامل از جمله سن و میزان ورزش کردن شما ممکن است روی این اعداد تأثیر بگذارد.

برای داشتن یک رژیم غذایی حاوی ۲ هزار کالری، اگر این مقدار را به ۳ وعده‌ی اصلی به همراه ۲ میان وعده در طول روز تقسیم کنید، بنابراین صبحانه، ناهار و شام باید هر کدام حدود ۵۰۰ کالری باشند و هر میان وعده هم ۲۵۰ کالری.

حتی اگر یک برنامه‌ی غذایی منظم هم داشته باشید، بسیاری از ما اغلب در موقعیت‌هایی مثل تعطیلات و مهمانی بیشتر از میزان کالری مجاز غذا می‌خوریم.

اگر این موقعیت‌های گاه و بیگاه تنها مواقعی باشند که پرخوری می‌کنید، بنابراین چندان جای نگرانی نیست.

سالی یک بار خوردن یک غذای پرکالری تأثیری بر وزن کلی یا وضعیت سلامتی شما نخواهد داشت. معده‌ی شما یک اندام انعطاف پذیر است؛ بنابراین وقت‌هایی که بیشتر از معمول غذا می‌خورید می‌تواند کش بیاید و مواد غذایی بیشتری را در خود جای دهد. اما در اغلب موارد وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد حال نه چندان خوب و نشانه‌های ناخوشایندی را تجربه می‌کنیم

از آنجایی که در این حالت معده به میزانی بیشتر از ظرفیت همیشگی اش کش می‌آید، شایع‌ترین نشانه‌هایی که ممکن است در خود احساس کنید، معده درد، نفخ و ورم شکم، سوء هاضمه یا حالت تهوع است. علاوه بر این ممکن است دچار سوزش معده هم شوید، چون معده وقتی بیش از اندازه پر می‌شود، به ماهیچه‌ی تنگ کننده‌ای که معده و مری را از هم جدا می‌کند فشار وارد می‌کند. در نتیجه‌ی این فشار، عضله‌ی تنگ کننده سست می‌شود و به محتوای اسیدی معده اجازه‌ی بازگشت به بافت حساس مری را می‌دهد.

بعد از پرخوری از این روش‌ها کمک بگیرید

قدم بزنید. راه رفتن معده را سریع‌تر خالی می‌کند، گرچه ممکن است این کار کمکی به رفع نفخ و ورم شکم یا احساس سیری تان نکند. با این حال، هر چه زودتر معده خالی شود، احتمال دچار شدن به سوزش معده یا نشانه‌های بازگشت اسید معده به مری کمتر می‌شود.

انتظار نداشته باشید همه‌ی کالری‌هایی که از غذا دریافت کردید را بسوزانید، اما فعالیت فیزیکی ممکن است به هضم مواد غذایی کمک کند. کارشناسان توصیه می‌کنند دست کم ۵ تا ۱۰ دقیقه پیاده روی کنید. این کار به متعادل شدن میزان قند خون هم کمک می‌کند که بعد از پرخوری ممکن است افزایشی شدید و ناگهانی داشته باشد.

وقتی قند خون یکباره و به شدت بالا می‌رود، هورمون انسولین ترشح می‌شود و جریان خون را از قند اضافه‌ای که درون آن وجود دارد پاک می‌کند، مسأله‌ای که این امکان را برای قند به وجود می‌آورد که در عضلات یا کبد انباشته شود، به عنوان سوخت بسوزد یا به شکل چربی ذخیره شود. پیاده روی بعد از خوردن غذا ممکن است به جلوگیری از ذخیره‌ی بیش از اندازه‌ی چربی در بدن کمک کند.

آب یا یک نوشیدنی کم کالری بنوشید. وقتی غذای زیادی می‌خورید، ممکن است بدون آنکه متوجه شده باشید سدیم زیادی دریافت کرده باشید، مسأله‌ای که ممکن است باعث انباشت آب در بدن و احساس نفخ و ورم شکم در شما شود. نوشیدن آب می‌تواند به دفع سدیم غذایی که خورده بودید کمک کند.

اما دقت کنید که بلافاصله بعد از غذا نباید آب زیادی بنوشید، چون این کار می‌تواند باعث بزرگ شدن اندازه‌ی معده و درنتیجه معده درد شود. ۱۱۰ تا ۲۲۰ گرم آب در ابتدا کافی است و بعد از آن باید در طول روز گهگاه مقداری آب بنوشید.

دراز نکشید. شاید بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین احساس خستگی کنید، اما بایددر برابر میل به دراز کشیدن یا خوابیدن مقاومت کنید. وقتی صاف نشسته باشید معده زودتر خالی می‌شود.

دراز کشیدن بعد از خوردن غذا می‌تواند احتمال بازگشت اسید معده به مری را بیشتر کند، چون با این کار به ماهیجه‌ای فشار وارد می‌شود که به طور طبیعی اسید معده را درونش نگه می‌دارد.

برای وعده‌ اصلی یا میان وعده‌ بعدی خود برنامه ریزی کنید. اگر پرخوری کرده باشید، شاید به تنها چیزی که دیگر فکر نکنید غذایی است که بعداً می‌خواهید بخورید، اما اگر از قبل برای وعده‌های غذایی بعدی تان برنامه ریزی کنید این کار می‌تواند به شما کمک کند که سریع‌تر به برنامه‌ی غذایی معمول غذا برگردید. بسیاری از افراد وقتی در یک وعده‌ی غذایی پرخوری می‌کنند احساس می‌کنند کار از کار گذشته و آنچه که نباید می‌شد دیگر شده، بنابراین بقیه‌ی روز را هم به پرخوری ادامه می‌دهند.

کارشناسان توصیه می‌کنند در وعده‌ غذایی بعدی تان از گزینه‌های سالمی مثل پروتئین‌های بدون چربی، میوه‌ها و سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند گرفتار یک چرخه‌ی ناسالم و پرخوری نشوید.

وحشت زده نشوید. اگر پرخوری کردید نگران نشوید، به خصوص اگر این اتفاق به ندرت می‌افتد. بعید است که با فقط یک بار پرخوری وزن تان بالا رود یا دچار مشکلات جسمی شوید.

سعی کنید احساس گناه هم نکنید. چون همین احساس گناه درمورد پرخوری می‌تواند منجر به آن شود که به مرور زمان عادت‌های غذایی‌ای ناسالم یا اختلالی در شما به وجود آید.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرخوری دل درد بعد از پرخوری ی غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۹۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

افزودن مواد غذایی زیر به برنامه غذایی روزانه، با دارا بودن پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی، به کاهش چربی احشایی کمک می‌کند:

۱) گوشت گاو بدون چربی

گوشت گاو بدون چربی یک گزینه مناسب و پروتئینی است که برای زمان طولانی سیر نگه‌تان می‌دارد و به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند. پروتئین احساس سیری بعد از غذا را افزایش می‌دهد، به حفظ عضلات کمک می‌کند و منجر به افزایش متابولیسم می‌شود. هم‌چنین پروتئین اثر حرارتی بالایی دارد، به این معنی که کالری بیشتری را در طول هضم می‌سوزاند.

۲) جو دوسر

جو دوسر سرشار از فیبر بتا گلوکان و کربوهیدرات‌های پیچیده است که انرژی پایداری را برای بدن فراهم کرده و به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. مصرف جو دوسر، سطح قند خون را تثبیت می‌کند و احتمال پرخوری یا هوس قند را در ساعات بعد از غذا کاهش می‌دهند. بر اساس مطالعات، بتا گلوکان موجود در جو دوسر علاوه بر تقویت سلامت روده، می‌تواند به افزایش سیری، هضم آسان و کاهش چاقی شکمی کمک کند.

۳) لیمو

مصرف لیمو به‌تن‌هایی شاید چندان رضایت‌بخش نباشد، اما استفاده از لیمو در دستور العمل‌های خوراکی و نوشیدنی می‌تواند به کاهش چربی شکم کمک کند. لیمو حاوی پلی فنل‌های قوی است که منجر به جلوگیری از تجمع چربی در ناحیه شکم و چاقی می‌شود. سعی کنید به جای استفاده از سس‌های پرچرب و ناسالم، روی سالاد‌ها و غذاهایتان چند قطره آبِ لیموی تازه بچکانید

۴) ماهی تن

ماهی تن (چه کنسرو شده و چه تازه) به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی سالم، یک غذای مغذی به شمار می‌آید. یک وعده ماهی تن کنسرو شده، ۲۴ گرم پروتئین و تنها ۱۶۸ کالری دارد و حاوی حدود ۹ گرم چربی سالم است. شواهد نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های دریایی بدون چربی مانند ماهی تن، به پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

۵) لوبیا سیاه

علاوه بر مصرف پروتئین، دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای کاهش چربی شکمی مهم است. در میان حبوبات، لوبیا سیاه یک گزینه ایده‌آل برای این منظور است. در هر نصف فنجان لوبیا سیاه ۸ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین وجود دارد. به طور کل محتوای فیبر موجود در حبوبات برای کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن مفید است.

۶) چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی چربی‌سوز است و محتوای کافئین موجود در آن می‌تواند به بهبود متابولیسم و چربی‌سوزی کمک کند. مصرف مداوم چای سبز در کنار یک رژیم غذایی کم‌کالری و ورزش منظم باعث کوچک شدن شکم می‌شود.

۷) تخم مرغ

در حالی که غذا‌هایی مانند گوشت گاو بدون چربی و مرغ انتخاب‌های خوبی برای دریافت پروتئین هستند، تخم مرغ هم می‌تواند گزینه مفید دیگری باشد و در هر وعده غذایی مصرف شود. یک تخم مرغ متوسط، تقریباً دارای ۶ گرم پروتئین و کمتر از ۵ گرم چربی است. زرده تخم مرغ همراه با محتوای پروتئین بالایی که دارد، حاوی مقدار زیادی ماده مغذی به نام کولین است. مکمل کولین به طور بالقوه به کاهش BMI یا شاخص توده بدنی کمک می‌کند و هم‌چنین سطح لپتین موجود در آن، باعث افزایش حس سیری و کاهش تولید هورمون گرسنگی در بدن می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • توصیه ربیعی به مسئولان با یک خاطره عجیب: مدتی تصمیم نگیریم!
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه