Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت بهداشت آمار افراد مشکوک به کرونا را  اعلام کند

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در اعتماد نوشت: «يكي از مسائلي كه اين روزها ذهن خيلي‌ها را درگير خود كرده، عدم تطابق آمارهاي رسمي از كرونا با مشاهدات غيررسمي و نيمه‌رسمي از مناطق گوناگون كشور است. فرماندار كاشان آماري را مي‌گويد كه با آمار رسمي تفاوت بسيار زيادي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاهدات مردم در گيلان بسيار متفاوت از آمار رسمي است. واقعيت چيست؟ آيا مسوولان واقعيت را نمي‌گويند؟ ...اگر نهاد يا فردي سه عنصر را در اطلاع‌رساني رعايت نكند، باز هم به دروغگويي متهم مي‌شود: دروغ نگويد، همه حقيقت را بگويد، جز حقيقت نگويد.

اگر آمار رسمي مربوط به كرونا دروغ نباشد، قطعا دو مورد ديگر در اين آمار رعايت نشده است. چرا؟

آمار رسمي چيست؟ كساني كه تست كرونا مي‌دهند و تست آنان مثبت مي‌شود، جزو آمار رسمي مبتلايان به كرونا محسوب مي‌شوند. آنان يا درمان شده و مرخص مي‌شوند يا فوت مي‌كنند يا كماكان در حال درمان و گذراندن دوران درمان و نقاهت هستند.

احتمالا تعداد كرونايي‌هاي كشور چندين برابر اين رقم است. مرگ و مير نيز قطعا بيشتر است. چون خيلي‌ها كرونا گرفته‌اند پزشك معالج گفته استراحت كنند، نيازي به تست هم نيست. يا اصولا امكان گرفتن تست هم نيست. حالا اگر اين فرد فوت كند، از نظر آمار رسمي جزو فوتي‌هاي كرونايي محسوب نمي‌شود ولي بسياري از اينها از نظر پزشكان معالج و با توجه به شواهد باليني و عكس سي.تي.اسكن مبتلا به كرونا محسوب مي‌شوند، در حالي كه به دليل فقدان كيت‌هاي آزمايش، آنها در آمار رسمي كرونايي‌ها محسوب و وارد نمي‌شوند. حالا فرض كنيم كه تعداد زيادي از آنان كه تست نداده‌اند خوب شدند در اين صورت مساله حل شد، كسي هم اهميت نمي‌دهد كه آنان را به آمار مبتلايان اضافه كند يا خير؟ ولي اگر برخي از آنان فوت كردند، چه؟ اينجا قضيه فرق مي‌كند. از نظر آمار رسمي چون فوت كرده‌اند، احتمالا زحمت آزمايش او را به خود نمي‌دهند. اگر پزشك معالج بگويد آن متوفا مبتلا به كرونا است ، مردم هم همين باور را دارند، ولي چون او قبلا به عنوان بيمار كرونايي شناسايي رسمي و ثبت نشده، پس مرگ و مير او را هم كرونايي نمي‌دانند!!...

وزارت بهداشت به‌شدت مي‌ترسد كه آمار مرگ و مير غير ثبت رسمي بيمار را اضافه كند، درست هم هست ولي از سوي ديگر نمي‌تواند مخرج كسر كه مبتلايان به بيماري هستند را تخميني اعلام كند. به علاوه مي‌ترسد بگويد كه كيت‌هاي تشخيص به اندازه كافي در دسترس ندارد. در نتيجه سكوت مي‌كند و به انتشار آمار رسمي قناعت مي‌كند؛ آماري كه خودشان هم مي‌دانند با واقعيت تطبيق ندارد. اينجاست كه نظام اطلاع‌رساني هم چوب را مي‌خورد و هم پياز را. به نظرم بهتر است كه يك كارشناس مسلط بر امور پزشكي و آماري از طرف ستاد ناتوان مبارزه با كرونا دل را به دريا بزند و همه واقعيت‌ها را به روشني بيان كند. اين طوري حداقل بخشي از ابهامات برطرف مي‌شود. در حالي كه با سياست كنوني جز ابهام و شايعه هيچ‌چيز ديگري اثبات نمي‌شود. مي‌توان دو نوع آمار رسمي و تخميني داد. گمان نكنيم كه اگر آمار واقعي گفته شود وضع بدتر خواهد شد.»

در همین زمینه رضا شیران، نماینده مردم مشهد درباره تعداد آمار مرگ و میر بر اثر کرونا در خراسان، به ایلنا گفت: بحث آمار فوتی‌ها متاسفانه مانند نرخ تورم در کشور شده است هنگامی که می‌خواستیم تورم را مشخص کنیم کالاهایی که تورم‌شان بالا بود را حذف می‌کردیم امروز هم کسانی هستند که قاطعانه نمی‌توانیم بگویم بر اثر کرونا فوت شده‌اند و این افراد را از این دایره بیرون می‌کنند. 

وی ادامه داد: فوتی‌های کرونا آن‌هایی هستند که از همان ابتدا جواب تست‌شان مثبت شود، در غیر این صورت اگر کسی از قبل تست نداده باشد و جواب تست‌شان بعد از فوت نیاید، مرگشان بر اثر آنفولانزا ثبت می‌شود.

شیران خراسانی درباره اهمیت آموزش گفت :مردم برای زندگی کردن باید بدانند و بترسند اگر آمار واقعی بدانند تصمیم می‌گیرند در رفتار و کردارشان تغییر دهند. امروز مشاهده می‌شود مردم رفت و آمد عادی دارند، این عادی‌سازی بعدها برای ما خطرزا خواهد شد چراکه فردا همین افراد ناقل بیماری خواهند شد. 

سیداحسان خاندوزی نماینده منتخب نهران در مجلس یازدهم در توییتی نوشت: 

***

حاکمیت در برابر کرونا یکپارچه خواهد شد

حمیدرضا جلایی‌پور، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اقدام مردم برخی از شهرها در ممانعت از ورود مسافران در گفتگو با امتداد، اظهار داشت:

«در این گونه رخدادها، قبل از اینکه به دنبال مقصر بگردیم که آیا مردم کار غیر‌قانونی کرده‌اند یا خیر، باید به خود بحران توجه کنیم. توجه داشته باشید که ناگهان یک ویروس در سطح جهانی از چین به هشتاد کشور رخنه کرده و روی سر جامعه ایران هم هوار شده است. در چنین شرایطی، طبیعی است که تا دولت و مردم خودشان را باشرایط این بحران کم‌نظیر وفق بدهند، طول خواهد کشید...

در چنین شرایطی، ناگهان بخشی از جمعیت «نامسئولانه» از تهران، روانه شهرهای شمالی شده و تعدادی از جوانان نیز در شمال کشور به مسافرت این افراد اعتراض کردند، اقدامی که در واقع، غیرقانونی ولی قابل درک بود. بعد هم که با رعایت بیشتر مردم  از میزان مسافرت‌ها کاسته و فشار ترافیک کنترل شد. پس ببینید! زلزله سیاسی که نداشتیم، این اتفاقات پیامد بحران کم‌نظیر کرونا بود.

به نظر من در این میان، اتفاقی برای اقتدار حکومت نیفتاده و اتفاقا، بحران کرونا حاکمیت را یکپارچه می‌کند. چراکه کرونا، هم دشمن مردم و هم دشمن حکومت بوده و پس از ناهماهنگی‌های اولیه، اتفاقا اقتدار جدیدی شکل می‌گیرد. چه بسا اگر در دو هفته آینده، منحنی سرایت ویروس آهسته نشود، نیروهای امنیتی به مانند چین و ایتالیا، کنترل بیشتری را بر رفت‌آمدها اعمال کنند.

اقداماتی نظیر بستن جاده‌ها توسط جوانان اقدامی مقطعی است این مسئله به بحران کرونا مرتبط بوده و اگر بحران، مهار شود از این عواقب نیز کاسته خواهد شد. این‌ها امور «اقتضایی» است به سرایت ویروس و نگرانی مردم مرتبط است، نه امور ساختاری و تکرار شونده.»

***

شورای عالی امنیت ملی درباره قرنطینه هیچ استانی نظر نداده است

یک منبع مطلع نزدیک به شورای عالی امنیت ملی گفت: کلیه تصمیم‌گیریها در مورد اقدامات لازم‌الاجرا برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ می‌شود و سایر نهادهای کشور موظف به اجرا و پشتیبانی از مصوبات هستند.

وی افزود: همان‌گونه که امروز جناب آقای دکتر روحانی اعلام کردند، مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا  همانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده و تصمیمات آن لازم الاجراست.

این مقام مطلع با تکذیب مداخله این شورا در موضوع قرنطینه یا عدم قرنطینه استانها و شهرهای کشور در گفت‌وگو با نورنیوز، بیان مطالبی از این دست را غیر دقیق و موجب شکل‌گیری شبهه در افکار عمومی عنوان کرد.

این در حالی است که محمدحسین قربانی، نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در گیلان روز گذشته به تسنیم گفته بود: «طبق درخواست‌های مکرر افراد از بنده جهت قرنطینه کامل استان گیلان، صحبت‌های مختلفی با مسئولان کشوری داشتم اما صحبت‌ها و دلایل شورای امنیت ملی ما را قانع کرد که از این خواسته منصرف شویم.»

***

مطهری: شهرهای آلوده باید قرنطینه شوند

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، درباره ضرورت قرنطینه کانون‌های آلوده به ویروس کرونا گفت: طبق نظر متخصصان و تجربه‌ای که در چین انجام شد قرنطینه شهرها و کانون‌های آلوده در حال حاضر هم می‌تواند مفید باشد، ولی کار درست این بود که وقتی ویروس کرونا در قم پیدا شد، همان زمان قرنطینه قم را شروع می‌کردند تا آلودگی به سایر نقاط کشور سرایت نکند.

نماینده مردم تهران در خانه ملت با تاکید بر اینکه «باید بررسی شود که چه عاملی مانع از قرنطینه قم در همان روز اول آلودگی شده است» بیان کرد: باید مشخص شود چه کسانی با چه انگیزه‌ای مانع قرنطینه اولیه قم شدند. آیا وزارت بهداشت در این باره کوتاهی کرده است یا مقاومت‌هایی براساس عقاید عوام‌فریبانه و خرافی در شهر قم وجود داشته است!

مطهری ادامه داد: در صورت وجود مقاومت‌هایی برای قرنطینه قم، باید معلوم شود عوامل مخالف چه کسانی بوده‌اند. مثلا آیا تولیت آستان حضرت معصومه در این قضیه دخیل بوده است یا نه. این موارد باید بررسی شوند و اگر کوتاهی صورت گرفته است، مسئولیت جان مردم با آنها است و حتما باید پیگرد قضایی داشته باشد که چرا عده‌ای در یک کار تخصصی پزشکی دخالت کرده‌اند.

مطهری در عین حال به لازمه قرنطینه شهرهای آلوده به ویروس کرونا تاکید کرد و گفت: جلوی ضرر را از هرکجا بگیریم منفعت است. الان هم قرنطینه شهرهای آلوده لازم است. البته همکاری مردم نقش اول را دارد. 

***

برای مشکلات درخانه ماندن هم فکری کنید

سيدعلي ‌ميرفتاح در روزنامه اعتماد نوشت: «به دليل شيوع كرونا اهل فن توصيه كرده‌اند كه در خانه بمانيد. سلمنا. حداقل 15 روز يا يك ماه بايد در آپارتمان‌هاي كوچكمان بست بنشينيم بلكه هر چه زودتر شر اين ويروس شرور كم شود. اما آيا اين كار ساده است و ما مي‌دانيم در اين مدت چطور وقتمان را پر كنيم؟ ما كه معمولا در روزهاي تعطيل گرفتار دعواهاي خانوادگي مي‌شويم و خيلي زود حوصله‌مان سر مي‌رود چطور چنين مدت نسبتا زيادي را تاب بياوريم؟...

اجازه بدهيد صريح‌تر مساله مهم در خانه ماندن را مطرح كنم. ويروس كرونا مشكلي جدي است كه اگر بحرانش بناميم، مبالغه نكرده‌ايم. اما آيا اين خانه‌نشيني طولاني نمي‌تواند خودش قوز و بالاقوز شود و تبديل به يك معضل بلكه يك بحران اجتماعي شود؟ آيا در اين مدت نسبتا طولاني ما گرفتار دعواهاي جدي خانوادگي نمي‌شويم؟ آيا محتواي ماهواره و موبايل ذهن مردم را مشوب نمي‌كند و در معرض خطرشان قرار نمي‌دهد؟

در خانه ماندن آدم‌ها را عصباني مي‌كند و آستانه تحملشان را پايين مي‌آورد. به خصوص به‌سر بردن در يك آپارتمان كوچك مي‌تواند شرايط وخيم محبس را بازسازي كند و ذهن مرد و زن و بچه در خانه مانده را به هم بريزد. در اين وسط تلويزيون خودمان هم انصافا اعصاب خرد كن است. بقيه هم بدند اما بنا به دلايلي كه فعلا جاي طرحشان نيست، تماشاي مداوم شبكه‌هاي داخلي بيننده را از كوره به در مي‌برد و وادار به ناسزاگويي‌اش مي‌كند.

مشكل اينجاست كه ما براي در خانه ماندن تربيت نشده‌ايم و اين راهكارهاي متعارف هم بعيد است كمك چنداني بكند. شايد لازم است، متخصصان در اين حوزه وارد ميدان شوند و به بهترين وجه مردم را بسته به سنخ رواني‌شان راهنمايي كنند.

امكانات دنياي مجازي مي‌تواند، دورافتادگي از دوستان و آشنايان را جبران كند و يك‌جور دورهمي ديجيتال تدارك ببيند يا بشود، نوعي مشاركت مدني از دور تعريف كرد. من متخصص اين امر نيستم و چيزي را هم به كسي توصيه نمي‌كنم اما از بزرگان قوم مي‌خواهم تا براي اين معضل جدي راه‌حل بينديشند و آداب در خانه ماندن را آموزش بدهند. اين معضل را دست‌كم نگيريد.»

***

پاسخ رئیسی به روحانی درباره ستاد مقابله با کرونا

بیش از یک هفته است که رسانه ها، فعالان پزشکی و اجتماعی و برخی از نمایندگان مجلس با توجه به شرایط به وجود آمده در کشور تاکید می‌کنند که شخص رئیس جمهور باید ریاست ستاد ملی مقابله با کرونا را بر عهده گیرد تا وزیر بهداشت فقط به حوزه بهداشت و درمان بپردازد و مسائل فرابخشی توسط مقام بالاتر یعنی رئیس جمهور مدیریت شود.

بیشتر بخوانید:

آب هایی که در ستاد ملی مقابله با کرونا به یک جوی نمی رود ...

آقای روحانی! فرمانده میدان باشید...

پس از یک هفته که رسانه ها این درخواست را مطرح کردند روز چهارشنبه حسن روحانی در جلسه هیئت دولت به این درخواست پاسخ منفی داد.

حسن روحانی در جلسه هیئت دولت گفت: «اخیراً بعضی از دوستان نامه نوشتند، بعضی از نمایندگان محترم مجلس و دیگران که من ستاد را به عهده داشته باشم؛ دوستان بدانند حداقل هفته‌ای یک جلسه ستاد با ریاست و مدیریت خود من تشکیل می‌شود؛ در هفته‌ای که الان رو به پایان است، از شنبه جلسه گذاشته بودیم و هفته آینده هم جلسه داریم؛ در ایام تعطیلات عید هم باز جلسه خواهیم داشت؛ خود من جلسات را هفته‌ای یکبار می‌گذارم؛ اگر مشکلی داشتم معاون اول می‌گذارد و خود ستاد ملی به ریاست خود آقای دکتر نمکی به طور منظم در هفته هر چند بار لازم باشد جلساتش گذاشته می‌شود.»

بیشتر بخوانید: 

روحانی: مشکل کرونا را باید جدی بگیریم/ نوروز نباید به فرصتی برای شیوع بیشتر کرونا تبدیل شود

اما ساعتی پس از این سخنان، سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به خبرنگاران گفت: «با توجه به پیشنهادات و خواسته‌های وزارت بهداشت و درمان که در جلسه شورای امنیت ملی مطرح شد و تنفیذی که مقام معظم رهبری نسبت به مصوبات داشتند، این موضوع برای همه ما اتمام حجت است که در این میدان اختیار کم نداریم و باید کار متفاوتی انجام دهیم...

نسبت به نکته‌ای که در این جلسه نیاز آن مورد تاکید قرار گرفت، باید بگویم این موضوع در جلسه شورای عالی امنیت ملی مطرح شد و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست که ستاد مبارزه با کرونا در سطح عالی‌ترین جایگاه در کشور شکل بگیرد که دستوراتش برای همه اجزا نظام اجرایی لازم الاجرا باشد و همه مسئولین در رابطه با اجرای این دستورات به خط شوند...

خواسته بنده این است که این جلسات نه فقط هفته ای یکبار، بلکه اگر لازم شد روزی یکبار تشکیل شود تا این امر دچار توقف نشود و هر مشکل لجستیک و پشتیبانی که عزیزان ما در وزارت بهداشت و درمان دارند، باید مورد پیگیری قرار گیرد... وزارت بهداشت و جامعه پزشکی کشور سربازان در وسط میدان و در خط مقدم هستند و نباید مشکل تدارکات، کمبود اعتبارات و لوازم پزشکی داشته باشند. لازمه این کار این است که وزارت بهداشت و درمان فقط به موضوع بهداشت و درمان فکر کند و دغدغه اش مسائل بهداشتی و درمانی باشد و تدارک و پشتیبانی به عهده بخش هایی باشد که در کشور مسئولیت دارند.»

بیشتر بخوانید:

رئیسی: ‌اختیاراتی که شورای امنیت ملی با تنفیذ رهبر انقلاب برای مدیریت بیماری کرونا به مسئولان داده اتمام حجت است

منبع: الف

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا شورای عالی امنیت ملی وزارت بهداشت بهداشت و درمان خانه ماندن ویروس کرونا آمار رسمی خواهد شد هفته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۰۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی

حجت الاسلام حمید احمدی عضو بعثه مقام معظم رهبری و مدیر کمیته فرهنگی آموزشی اربعین در گفت وگو با خبرنگار آنا درباره فعالیت‌های علمی و عملی امام صادق(ع) گفت: امام جعفر بن محمد (۱۴۸- ۸۳ه. ق) در بحرانی‌ترین اوضاع جهان اسلام؛ در شرایط شکل گیری جنبش عباسیان و سقوط دولت امویان، امامت و رهبری شیعیان را برعهده داشت.

وی ادامه داد: شخصیت ممتاز علمی‌ و اخلاقی عصر خود، مرجعیت علمی، فکری و اخلاقی مسلمانان و شیعیان، تکمیل کننده نهضت علمی و فرهنگی امامان پیشین و نیز بنیان‌گذار مکتب جامع حقوقی و فقهی و فکری و فرهنگی شیعه است. شیخ مفید اندیشمند بزرگ اسلامی می‌نویسد: در میان علمای اسلام از کسی به اندازه امام صادق علیه‌السلام حدیث نقل نکرده‌اند. (الاختصاص، ص۱۶۶) از امام صادق علیه‌السلام افزون بر علوم حدیث و فقه، در دیگر مسائل علمی و سیاسی و فرهنگی نیز معارف ارزشمندی به یادگار مانده است.

مدیر کمیته فرهنگی آموزشی اربعین آغاز امامت آن حضرت را آغاز دوران جدیدی در تاریخ شیعه به شمار آورد و ادامه داد: این دوران فرصت مناسب برای بیان قواعد این مذهب و انسجام آن پیش آورد؛ چرا که این دوره، هم از جهت سیاسی و هم از نظر فرهنگی، در خور توجه بود. از نظر سیاسی، این دوره عصر انتقال حکومت از بنی امیه به بنی‌عباس است. در واقع این نزاع مقداری از فشار‌ها وارده بر امام و شیعیان را در مقطعی فروکاست.

وی بیان کرد: با این همه نباید در این دوره از پیچیدگی اوضاع و وقوع بسیاری از حوادث تاریخی، نهضت‌های خشونت آمیز، که نتایج طبیعی فعالیت‌های مختلف ذیل جریان‌ها و تلاش‌های انقلابی و نیز مواضع غیر‌اصولی و سازش‌کارانه اهل حدیث و توجیه‌گران بود، غافل ماند.

جهاد گسترده فکری و فرهنگی امام صادق در مقابل غلات و ملحدان

حجت الاسلام احمدی با تاکید بر جنبه فرهنگی گفت: از حیث فرهنگی، دورانی بود که بیشتر علوم اسلامی از جمله فقه و حدیث تدوین و منتشر شد و علم کلام نیز که بنیان گذاران آن تحت تأثیر علوم یونانی بودند، مجال بروز یافت. امام صادق علیه السلام در چنین موقعیت و فرصتی برای تبیین و ترویج و رشد معارف و علوم مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام و از سویی دیگر در صیانت از آن در برابر سایر فرق همانند غُلات و ملحدان و ظاهرگرایان و عمل‌گرایان افراطی به جهاد گسترده فکری و فرهنگی دست زد.

وی با بیان اینکه هنگامی که جامعه در ساحت فرهنگ و اندیشه دچار چالش و بحران است، عالمان و راهبران جامعه در مقابله با آن نیز ناگزیر به استفاده از سلاح فکر و فرهنگ هستند، اظهار داشت: امام صادق علیه‌السلام، این جهاد بزرگ را هوشمندانه و بر پایه قواعد و با اتخاذ راهبرد‌های عالمانه و کارآ طراحی و به پیش برد. چون که حرکت و تلاشی به بار خواهد نشست که بر قواعدی استوار و بر اندیشه عمیق و درست بنا گردد و آغاز کند.

عضو بعثه مقام معظم رهبری راهبرد اول را تشریح کرد و گفت: حفظ و رسمیت بخشی سرمایه‌های ارزشمند معنوی و انسانی که از مدرسه امامان علیهم‌السلام در اختیار داشت که این سرمایه رهاورد نهضت خونین و الهی حضرت سیدالشهدا علیه السلام و نهضت فکری و فرهنگی امامان قبل از خود بود. راهبرد دیگر امام که بسیار هوشمندانه و با درک درست شرایط و آینده‌نگری خردمندانه اتخاذ و به اجرا گذاشت، قدرت بزرگ ایجاد شده متمرکز را متکثر و در شهر‌های کانونی به صورت شبکه‌ای نظامند و منسجم پراکنده ساخت تا هم هنگام مواجهه با تهدید همه این سرمایه ارزشمند، آسیب نبیند و هم عقبه‌ها و امتداد این قدرت را در عمق جامعه بگسترانند. به بیان جامعه شناسان قدرت پراکنده در صورتی که منسجم شوند و با لبه‌های اجتماع گره بخورند، می‌توانند طوفانی به راه بی‌اندازند و جنبش‌های بزرگ و عمیقی را خلق کنند.

حجت الاسلام احمدی ادامه داد: در راستای همین راهبرد امام عالمانی از شاگردانش به تدوین رساله‌ها و کتب در مسائل مختلف علوم اسلامی روی آوردند. همانند محمد بن نعمان احول که از بلندپایگان و شاگردان امام صادق علیه‌السلام و از اصحاب امام کاظم علیه السلام آسا. وی صاحب چند اثر در بحث امامت است. امام با استناد به حدیث نبوی که فرمودند: " قیدوا العلم " علم و دانش را با نوشتن به بند بکشید، به شاگردان و اصحاب خود توصیه می‌کردند که دانش خویش را مکتوب کنند. امام در بیانی فرمودند: از‌نوشته‌های خود نگهداری کنید، زیرا به زودی به آن نیازمند می‌شوید.

وی با اشاره به راهبرد امام صادق علیه‌السلام در مبارزه با اندیشه‌های سطحی و عمل‌گرایی افراطی گفت: امام در این راهبرد، هم مبارزات‌ایجابی را در پیش گرفت و هم به جهاد سلبی اهتمام ورزید. عشق مفرط در کنار سطحی نگری و جهل، دفاع بد از دین و آیین و فرهنگ دینی، تن دادن به تفاسیر و قرائت‌های دانشمندان بی‌بهره از علوم آل‌الله و موقعیت نشناسی برخی خواص و عالمان در طرح معارف متعالی دینی و نیز عدم درک درست برخی معانی بلند دینی و منزلت امامان معصوم، سبب پیدایش و ظهور عقیده‌های انحرافی مثل غُلُو شد.
عضو بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: پیروان این اندیشه مسلمانانی سطحی نگر بودند که با وجود دوستی و محبت به اهل بیت علیهم‌السلام از گوهر دین بهره‌ای نبرده بودند. اعتقاد به الوهیت امام و نظریه تناسخ و تشبیه و امثال آن رهاورد این نوع دین‌داری بود که در عصر امام صادق علیه‌السلام رو به فزونی بود.

حجت الاسلام احمدی اضافه کرد: امام با تبیین و دفاع منطقی و عقلانی از نظریه امامت و جایگاه امام در جامعه، عموم مردم را از ارتباط با آنان منع کرد و عالمان را به اندیشه ورزی و برخورد‌های عالمانه برای مقابله با آنها فراخواند. دوری از مناسک و عدم تقید به عبادات شرعی، خطر و تهدید جدی برای جامعه شیعیان محسوب می‌شد که مبارزه با آنانی که مدعی محبت سرسختانه به امام بودند، جز از امام با یک تلاش گسترده و عالمانه و درک درست ممکن نبود.

وی ادامه داد: در کنار این دیدگاه افراطی حاصل سطحی نگری، عمل‌گرایان افراطی که عمدتاً از گروه‌های شیعی بودند، نیز جنبش‌هایی را در مبارزه با حکومت و صاحبان قدرت سیاسی به راه انداخت که اساس نظریه‌شان، به کانونی و محوری بودن قیام مسلحانه در راست دینی و خلوص ایمانی تلقی می‌شد. همانند جنبش‌های متعدد علویان که قیام به شمشیر، شرط ایمان شمرده می‌شد.

امام صادق (ع) با رعایت اصل تقیه، مبارزات بی‌ثمر را نفی کردند

حجت الاسلام احمدی با اشاره به اینکه امام با نفی مشروعیت حکومت‌ها با رعایت اصل تقیه، مبارزات بی‌ثمر را نفی کردند و تایید نکردند، اظهار داشت: چنان‌چه در مقابل انتقاد منصور عباسی از امام در بحث جنبش علویان فرمودند: این حرکت مورد حمایت مردم نیست. جنبش‌هایی که گاه آلت فعل دشمن قرار می‌گرفتند و یا باعدم ملاحظه شرایط سیاسی و اجتماعی، باعث هدر رفت سرمایه انسانی شدند. امام به جد با تبیین مواضع مکتب اهل بیت، شیعیان را از فرو افتادن در دام آنان دور نگه داشت. چنان‌چه خود در هنگام قیام نفس زکیه از مدینه خارج شدند و به منطقه فُرع در راه مدینه به مکه رفتند و تا پایان قیام در آن‌جا ماندند.

وی ادامه داد:این راهبرد‌های امام منتج به این شد که باید به عالمان آل محمد و شاگردان معتمد ایشان اقتدا کرد. فرهنگی را بنا نهاد که راه و طریقت مکتب اهل بیت علیهم‌السلام، راه اعتدال و تمسک به سیره و روش و اندیشه امامان، دال مرکزی آن است و این فرهنگ با جهاد علمی و فکری، امام باعث حفظ گوهر معنوی دین و اساس دیانت محمدی شد؛ و این راهبرد به عنوان سنجه و میزان درستی مکتب و هر نوع عمل و اندیشه شیعی، قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اعلام آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • رشد ۴۰.۷ درصدی ثبت قراردادهای اجاره در سامانه خودنویس/ مشکلات سامانه خودنویس رفع می‌شود
  • مشکلات سامانه خودنویس در حال رفع است
  • وزارت راه: مشکلات سامانه خودنویس در حال رفع است