Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، رضا نیکزادی مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان با بیان اینکه به عشایر اعلام شده به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و تا گذر از این شرایط به منظور کوچ بهاره عجله نکنند گفت: عشایر با همکاری و همراهی اداره کل منابع طبیعی، با آرامش و طبق ضوابط و همراه با رعایت قوانین و مقررات قانونی مراتع را ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: اداره امور عشایری شمال کرمان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در حد توان از ظرفیت‌های مختلف از جمله تشکل‌های عشایری، گروه‌های تعاونی، معتمدین و ریش سفیدان به منظور اطلاع رسانی به عشایر استفاده کرده است.

او اظهار داشت: ارتباط تنگاتنگ بین دام و انسان در مناطق عشایری و اینکه عشایر به عنوان مرزداران در نقاط مرزی استان کرمان سکونت دارند و شرایط زیستی و نوع زندگی این قشر خواه و ناخواه ارتباطات و مراودات قومی و قبیله‌ای را با استان‌های همجوار به وجود می‌آورد لذا بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به ویروس کرونا هستند.

نیکزادی بیان داشت: به دلیل سخت گذر بودن مناطق عشایری و بودن برخی مناطق در نقاط کور، استفاده از رسانه‌های گروهی و وسایل ارتباطی ممکن نیست لذا طبق تفاهمنامه همکاری بین سازمان امور عشایری ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادارات دامپزشکی باید نظارت کافی بر بهداشت اماکن دامی داشته باشند و واکسیناسیون دام‌ها را در دستور کار قرار دهند.

مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان همچنین اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید برنامه‌های پیشگیرانه خود از جمله آموزش، اطلاع رسانی و تهیه و توزیع اقلام بهداشتی را به مراتب جدی‌تر برای عشایر قرار دهد.

او در ادامه بیان داشت: کوچ بهاره عشایر به مناطق ییلاقی که از نیمه دوم فروردین آغاز می‌شود یکی از موضوعاتی است که توسط این اداره پیگیری شده و در حال بررسی است و به عشایر اعلام شده که کوچ زود هنگام را انجام نداده تا از این شرایط عبور کنیم.

مدیرکل عشایر شمال استان کرمان افزود: از آنجایی که مجموعه اداره کل امور عشایر در خصوص ثبت آمار مبتلایان احتمالی به ویروس کرونا مسئولیتی ندارد ضمن اینکه تاکنون موردی نیز از مناطق عشایر نشین گزارش نشده و در عین حال این اداره کل آمادگی این را دارد که با استفاده از تمامی امکانات موجود همکاری لازم را با دستگاه‌های مرتبط و متولی داشته باشد.

کرمان دومین استان عشایرنشین کشور است و عشایر شمال کرمان با دارا بودن یک میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک نقش تعیین کننده‌ای در تامین فراورده‌های گوشتی و لبنی دارد.

بر اساس آخرین سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال ۱۳۸۷ توسط مرکز آمار ایران، جمعیت ییلاقی عشایر کرمان ۶۸هزار و ۸۸۱ نفر (۱۴.۲۵۰ خانوار) و جمعیت قشلاقی عشایر این استان ۴۸ هزار و ۷۴۴ نفر (۱۰.۱۱۰ خانوار) است. کرمان ۷/۶ درصد از جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده است. عشایر شمال کرمان در ۲۴۱ سامانه­ عرفی استقرار دارند و میزان اراضی کشاورزی در اختیار آنان ۴۴ هزار و ۷۸۰ هکتار است. ۵۶.۴ درصد از جمعیت عشایری استان کرمان باسواد هستند.

استان کرمان دارای ۲۸ ایل عشایری است که عبارتند از: ایل سلیمانی، پشت کوهی، جبال­بارزی، راینی، کوهشاهی، لک بختیاری، بلوچ، افشار، آیینه­ای، بچاقچی، لری، جاویدان، مهنی، قرائی، خواجوئی، کماچی سنجری، سابکی، کچمی، برخوری، آسابر، غربا، کمری کوهپنچی، شکاری، شنبون، سرحدی شهریاری، جازی، نمدادی، و ایل کامرانی. ایل سلیمانی با جمعیت ۱۴ هزار و ۸۲ خانوار بیشترین جمعیت عشایری را در استان کرمان دارد.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی استان کرمان ویروس کرونا امور عشایر عشایر شمال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۴۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛طبیعت سرسبز لرستان آغوش پر سخاوت خود را به روی ساکنان همیشگی گشوده و طنین کوچ ایل به عنوان زمزمه‌ای از شور و پویایی زندگی عشایر میان کوه و دشت پیچیده است.
جامعه ی عشایری لرستان هر ساله با آغاز بهار، فصل جدید از زندگی خود را با کوچ به سمت مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند تا سبزه زار‌های پهناور این سرزمین علاوه بر اینکه سکونتگاهی پرجلوه و منحصر به فرد برای این خانوار‌ها باشد چراگاهی غنی نیز برای دام‌ها و احشام آنان باشد.
جامعه عشایری لرستان با تمام سختی‌ها و دوری از زندگی مدرن امروزی، اما سهم قابل توجهی از تولیدات و چرخه تولید را در این استان ایفا می‌کند و حدود ت را می‌گذرانند.
 مدیر کل امور عشایر لرستان گفت:یک میلیون و ۵۰۰ هزار دام در لرستان وجود دارد که ۲۵ درصد از مواد پروتینی لرستان را تشکیل می‌دهند.
 هوشنگ نور محمدی افزود: عشایر لرستان سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمر، ۲۹ هزار تن فراورده‌های لبنی، یک هزار تن پشم،۱۵۰ تن عسل و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می کنند.
در استان لرستان ۱۴ هزار خانوار عشایری وجود دارد که ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار آن کوچرو هستند.
۹۰۰ کیلومتر از مساحت کل کشور محل تردد ۹۶ ایل از عشایر کوچرو است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



دیگر خبرها

  • چین بهاره برگ سبز چای در باغ‌های شمال
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • وارد آمدن خسارت به ۱۰۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایری استان ایلام
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی بارش‌های سیلابی به حوزه عشایری ایلام