Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@10:03:07 GMT

ارتباط کرونا و اختلال بویایی/عوارض بیماری های ویروسی

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۳۵۹۲

ارتباط کرونا و اختلال بویایی/عوارض بیماری های ویروسی

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهرخ خوش‌سیرت، گفت: در حال حاضر به خاطر شیوع کرونا ویروس، شکایت‌های اختلال بویایی نیز بیشتر شده است.

وی افزود: باید به خاطر داشت که اختلال بویایی به دنبال عفونت‌های ویروسی از جمله ادنوویروس ها، آنفلوانزا و…، تا ۱۵ الی ۲۰ درصد موارد گزارش شده است.

خوش سیرت ادامه داد: بسیاری از موارد اختلال بویایی که ناشی از تورم مخاط و احتقان است، بعد از مدتی بهبود می‌یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بعضی موارد آسیب به سلول‌های بویایی وارد می‌شود که با توجه به شدت آسیب ممکن است برگشت پذیری تغییر کند.

خوش سیرت گفت: در اکثر موارد با گذشت زمان (حدود یکسال) اختلال بویایی بهبود می‌یابد البته امکان پابرجا ماندن آسیب نیز وجود دارد.

این متخصص گوش و حلق و بینی، تاکید کرد: پیشگیری و یا درمان شناخته شده‌ای برای آن وجود ندارد هرچند مرطوب نگه داشتن بینی و یا استفاده از کورتیکواستروئیدها (خوراکی و یا اسپری نازال) ممکن است کمک کننده باشد.

وی افزود: به علت ناشناخته بودن روند بیماری در کووید ۱۹ هنوز نمی‌توان در مورد افزایش احتمال اختلال بویایی این بیماری نظر داد ولی استفاده از کورتیکو استروئیدهای سیستمیک در این بیماری به صلاح نیست.

کد خبر 4876848

منبع: مهر

کلیدواژه: ستاد مقابله با کرونا جامعه پزشکی وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سعید نمکی کیانوش جهانپور ریسک بیماری قلبی ماسک طبی سازمان غذا و دارو تجهیزات پزشکی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران علیرضا رئیسی چاقی دیابت اختلال بویایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۳۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند