Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار امیدیه با اشاره به انتقال فاضلاب بیمارستانی از طریق کانال‌های روباز شهری، گفت: وجود کانال‌های روباز در سطح شهر و انتقال فضولات بیمارستانی به آن‌ها سبب تشدید شیوع بیماری کرونا در امیدیه می‌شود. ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۲ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از امیدیه، محمدرضا شریفات در جمع خبرنگاران با اشاره به تعطیلی تصفیه‌خانه فاضلاب شرکت نفت در امیدیه اظهار داشت: شرکت نفت و گاز آغاجاری قبل از انقلاب دارای سیستم جمع‌آوری، انتقال و تصفیه‌خانه فاضلاب بود که از سال 64 سیستم جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب تعطیل شد و فاضلاب 3 هزار واحد مسکونی، سایت اداری، ورزشی، آموزشی و صنعتی این شرکت در کانال‌های روباز سطح شهر رهاسازی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براساس ماده 688 قانون اسلامی که تأکید می‌کند آلوده کردن آب آشامیدنی و دفع غیربهداشتی فضولات انسانی در محدوده یا حریم شهر تهدید بهداشت عمومی است و برابر با تبصره یک، سازمان بهداشت و درمان و سازمان حفاظت از محیط‌زیست باید تشخیص دهند که میزان خطر آن برای بهداشت عمومی چه اندازه است.

شهردار امیدیه ادامه داد: آب کانال‌های روباز در مرکز شهر براساس استاندار باید حداکثر 300 باکتری در میلی‌متر داشته باشد، این در حالی است که وقتی باکتری‌های موجود در آب کانال‌های روباز مرکز شهر امیدیه توسط دانشگاه شهید چمران مورد آزمایش قرار گرفت، مشخص شد که بیش از یک‌میلیون در هر میلی‌متر از این آب‌ها باکتری وجود دارد.

شریفات گفت: این محل باوجود باکتری‌ها سبب بروز انواع بیماری‌های عفونی و انگلی، بیماری‌های گوارشی و ریوی، تأثیرات منفی بر سیستم عصبی و بینایی بزرگ‌سالان، هوش و ذکاوت کودکان، تکثیر حشرات موذی و ایجاد بوی نامطبوع در سطح شهر شده است.

وی بابیان اینکه یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق دفع فضولات انسانی است، افزود: اگر بیماری در شهر امیدیه شیوع پیدا کند وجود فضولات بیمارستانی در کانال‌های روباز شهر سبب تشدید این ویروس در شهر می‌شود.

شهردار امیدیه با اشاره به استعلام جهت وزش بادها در اطراف شهر امیدیه از اداره هواشناسی، عنوان کرد: محل تجمع فاضلاب‌ها در حدود هزار هکتار و در جنوب غربی شهر واقع‌شده که 16 درصد گلبادهای شهر از روی دریاچه این منطقه رد شده و وارد شهر می‌شود که باعث انتقال باکتری‌ها با سرعت 5 متر بر ثانیه در شهر می‌شوند.

شریفات افزود: در سمت دیگر شهر رشته‌کوه زاگرس وجود دارد که از خروج این بادها جلوگیری کرده و چرخه بیماری‌های ناشی از فاضلاب در شهر را تشدید می‌کند.

ضدعفونی معابر عمومی شهرستان‌های امیدیه و رامشیر توسط ارتشخوزستان| انتقاد شدید فرماندار و دادستان از یک اقدام غیرفرهنگی در شهرستان امیدیهتمامی روستاهای شهرستان امیدیه از آب شرب بهره‌مند شدند ‌

وی تصریح کرد: دفع غیربهداشتی فاضلاب یک شهر به‌اندازه آلوده کردن مخازن آب شرب شهر به مردم آسیب وارد می‌کند و آثار آن در درازمدت خود را نشان می‌دهد.

شهردار امیدیه با انتقاد به عدم بررسی این موضوع در شورای سلامت خوزستان، بیان داشت: در جلسات شبکه بهداشت و درمان موضوع مطرح‌شده و اعلام شد که منازل سازمانی نفت و تأسیسات صنعتی این شرکت فضولات خود را در کانال‌های روباز می‌ریزند و این مسئله تهدیدی برای بهداشت عمومی است. همچنین سیستم فاضلابی که برای مسکن مهر طراحی کردند درنهایت فاضلاب را در 100 متری خانه‌ها به کانال‌های روباز انتقال می‌دهد و بسیار خطرناک است. با این‌ وجود همچنان موضوع در شورای سلامت استان مطرح نشده و هیچ برنامه‌ای برای برون‌رفت از این فاجعه انسانی وجود ندارد.

شریفات خاطرنشان کرد: سال گذشته پرونده‌ای را در این خصوص به دستگاه قضایی ارسال کردیم که در حال انجام روال اداری است اما نیازمند پیگیری آن خارج روال اداری هستیم.

وی تأکید کرد: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری به سبب اینکه آب موردنیاز شرکت را خود تأمین می‌کند سازمان آب و فاضلاب تعهدی برای تصفیه فاضلاب آن‌ها ندارد و خودشان باید تصفیه‌خانه‌ای را که تعطیل کردند در قالب مسئولیت‌های اجتماعی و به‌منظور رفاه حال مردم دوباره راه‌اندازی کنند اما تاکنون اقدام جدی از طرف این شرکت صورت نگرفته است.

انتهای پیام/344/ح

R41468/P/S6,57/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کانال های روباز شهردار امیدیه شهر امیدیه بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • جابجایی خطوط انتقال آب شرب تبریز واقع در تقاطع باسمنج
  • ۲۵ فقره سرقت موفق از خطوط لوله نفت در سال ۱۴۰۲
  • باند دوم جاده امیدیه تا سه‌راهی آغاجاری از سوی نفت و گاز آغاجاری تکمیل می‌شود
  • تدارک تمام زیرساخت های گردشگری سرعین
  • تکمیل باند دوم جاده امیدیه تا سه راهی آغاجاری
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • دیدار مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی 
  • ضرب‌العجل به شورای شهر کنگاور برای تعیین شهردار
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • انتقال گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در خوزستان