Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@02:08:16 GMT

آخرین شماره‌ مجله نمایش در سال 98 بر روی پیش‌خوان آمد

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۸۴۵۱

آخرین شماره‌ مجله نمایش در سال 98 بر روی پیش‌خوان آمد

جدیدترین شماره‌‌ ماهنامه‌ نمایش، ویژه‌ اسفندماه ۹۸ـ فروردین ۹۹ با نگاه ویژه‌ به مراسم آیینی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پردیس تئاتر تهران، نگاه ویژه‌‌ این دو شماره‌ متوالی ماهنامه‌ نمایش به مراسم آیینی می‌پردازد که مقاله‌های «راز ماندگاری» از دکتر یدالله آقاعباسی، «چراغ آیین در شبستان فرهنگ» از علی رضایی، «مُهره ریزان (حلقه‌ای از آیین‌های شادی‌آفرین نوروزی در همدان)» از احمد بیگلریان و «آیین‌ها، سامانه‌های پیوند و همدلی» از عبدالرضا فریدزاده تألیف و منتشر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت‌وگوی این بخش، دو مصاحبه‌ی «رازهای شکوفایی هنر شرقی، اپرای سنتی تایوان» ترجمه‌ی گفت‌وگو با ما بائو ـ شان و «اصالت کهن...» گفت‌وگو با استاد هوشنگ جاوید را می‌توانید بخوانید.

نقدهای نمایش‌های «ولپُن»، «شک»، «کلوچه‌ی دارچینی»، «بوقلمون» و «بیگانه در خانه» در بخش نقد تئاتر ماهنامه چاپ شده‌اند. مقاله‌ی «نقشینه، نقاش هنر و اخلاق بر صحنه‌ی تئاتر ایران» به قلم پیمان شیخی از دیگر مطالب این بخش است.

سرمقاله‌ی «نوروز، اسطوره مرگ و رستاخیز در ایده کیهانی» به قلم نصرالله قادری، گفت‌وگو با دکتر جمشید ملک‌پور با عنوان «تا روزگار در آینده چه قلم زند»، گفت‌وگو با مهدی رحمانی «فتحنامه‌ کلات داستانی پر از رمز و راز» و گفت‌وگو با مهدی فرشیدی با نام «خدمت به نظام سرمایه‌داری و خیانت به نظام انسانی» از دیگر بخش‌های قابل خواندن این شماره هستند.

نکوداشت این دو شماره‌ مسلسل، طبق روال سال‌های پیش به دو شخص، یعنی هواس پلوک و کمال‌الدین غراب اختصاص دارد که یادداشت‌ها و نیز مصاحبه‌هایی تحت عناوین «تئاتر، نیروی شگرف عاطفی» گفت‌وگو با هواس پلوک و «انگیزه‌ی من شهرت نبود» گفت‌وگو با کمال‌الدین غراب را در بر می‌گیرد.

شماره‌‌ی ۲۴۶ـ ۲۴۷ ماهنامه‌‌ نمایش ویژه‌ ویژه‌ اسفندماه ۱۳۹۸ ـ فروردین ۱۳۹۹ به مدیر مسئولی شهرام کرمی و سردبیری نصرالله قادری در ۲۰۰ صفحه و با بهای ده‌ هزار تومان برای عموم علاقه‌مندان حوزه‌ی تئا‌تر زیر نظرِ دفتر پژوهش و انتشارات نمایش چاپ و توزیع شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ماهنامه هنرهای نمایش مجله نمایش گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۸۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه «دارشکنه» از جمله آثار حاضر در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی است که به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت در سالن لایق شهر شیراز روی صحنه خواهد رفت.

شاه‌مردی درباره موضوع نمایش «دارشکنه» توضیح داد: این نمایش در واقع بازخوانی و قرائتی از برخی اتفاقات است که در دهه ۶۰ توسط منافقان رقم خورد. گروهی از زنان منافق در صدد بمب‌گذاری در مجلس روضه امام رضا (ع) هستند که برای خودشان تحولات روحی و معنوی رقم می‌خورد.

وی معتقد است «دارشکنه» سعی بر این دارد که به مخاطب متذکر شود تجلی صفات خوب و حسنه در آدمی نیاز به تکرار و تمرین و مراقبت دارد که الگوی کامل همه این صفات اهل‌بیت (ع) هستند.

نویسنده و کارگردان «دارشکنه» با بیان اینکه همیشه نمایش و نمایشنامه‌نویسی به عنوان موضوع فنی و تکنیکی برایش مطرح بوده است، یادآور شد: زمانی که دغدغه یا موضوعی برایم اولویت پیدا کرده یا ذهنم را به خود مشغول کند، تمام تلاشم بر پیاده‌سازی آن معطوف می‌شود و تمام اصول و قواعد تکنیکی را برای اجرای آن به کار می‌بندم. عموم این دغدغه‌ها مربوط به حوزه مقاومت و نمایش‌های دینی و آیینی است.

شاه‌مردی با اشاره به سابقه حضورش در دوره‌های قبلی جشنواره رضوی، تاکید کرد: وجود یک جشنواره فنی و تکنیکی مثل تئاتر رضوی باعث شده که موضوعات دینی و سیره رضوی از حوزه مسایل کلیشه‌ای چون زیارت و صرف شفا گرفتن خارج و به موضوعات و ایده‌های مختلف بیش از پیش پرداخته شود. در واقع جشنواره رضوی فرصتی را برای هنرمندان عرصه تئاتر فراهم کرده است تا برای خلق آثار هنری شاخص و منحصر به‌فرد در این حوزه به رقابت بپردازند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: برای تولید آثار فاخر در حوزه رضوی علاوه بر پرهیز از کلیشه باید سیره و زندگی سراسر درس این امام همام را مورد توجه و مداقه قرار داد.

وی در پایان اظهار کرد: اینکه امسال هر گروه در شهر خود چند شب به اجرای عموم بپردازد اتفاق بسیار مبارک و خوبی است که امیدوارم این روند در حمایت از گروه‌ها مستمر باشد و سبب شود که بیش از پیش از زبان تئاتر به عنوان ابزاری هدفمند برای ترویج سیره رضوی و مباحث فرهنگ دینی بهره گرفته شود.

کد خبر 6093289 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش