Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندین همه‌گیری بزرگ دیگر در همین قرن بیست و یکم داشته‌ایم، از جمله همه‌گیری  ویروس سارس (نشانگان شدید حاد تنفسی) در سال‌های ست. چندین شیوع دیگر هم در قرن بیست و یکم داشته‌ایم از جمله همه‌گیری سارس در سال‌های ۲۰۰۲-۲۰۰۳ و همه‌گیری جهانی آنفلوانزای خوکی یا H1N1 در سال‌های ۲۰۰۹-۲۰۱۰.

جهان با شیوع‌های مرگبار ناآشنا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندین همه‌گیری بزرگ دیگر در همین قرن بیست و یکم داشته‌ایم، از جمله همه‌گیری  ویروس سارس (نشانگان شدید حاد تنفسی) در سال‌های ۲۰۰۲-۲۰۰۳ و همه‌گیری جهانی ویروس آنفلوانزای خوکی یا H1N1 در سال‌های ۲۰۰۹-۲۰۱۰.

هرسه این همه‌گیری‌ها ناشی از ویروس‌های تنفسی بوده‌اند، هم سارس و کووید-۱۹ به علت عفونت با ویروس‌های خانواده کرونا ایجاد می‌شوند. چهار عضو دیگر این خانواده ویروسی جزء ۲۰۰ نوع ویروس عامل سرماخوردگی معمولی هستند. آنفلوانزای خوکی ناشی از سویه‌ای از ویروس آنفلوانزا است که ویروسی تنفسی است.

یک اشتراک دیگر این سه همه‌گیری منبع حیوانی آنها است. ویروس‌های کرونای عامل سارس و  کووید-۱۹ از خفاش‌ها منشا گرفتند ومنبع ویروس آنفلوآنزای H1N1 خوک‌ها بودند.

همچنین هر سه این بیماری‌ها علائمی شبه‌آنفلوانزایی دارند: در کووید ۱۹ تب، سرفه، تنگ نفس، در آنفلوانزایH1N1 تب بالا، سردرد و خستگی شدید و در سارس تب و سردرد و لرز علائم بارز هستند.

اما این سه همه‌گیری چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ همه‌گیری سارس  بیش از ۸۰۰۰ نفر را در ۲۹ کشور مبتلا کرد و ۷۷۴ نفر در نتیجه بیماری درگذشتند.

 همه‌گیری آنفلوانزای H1N1 همه کشورهای دنیا را فرا گرفت و تخمین زده می‌شود که بین ۷۰۰ میلیون نفر تا ۱.۴ میلیارد نفر به آن مبتلا شدند. با وجود گسترش جهانی این ویروس اما میزان مرگ‌ومیر آن نسبتا پایین و در حد ۰.۲ (دو دهم) درصد باعث شد که شمار کلی مرگ‌های ناشی از آن بین ۱۵۰ هزار تا ۵۷۵ هزار تخمین زده شود.

در مقابل در شیوع  سارس که میزان مرگ‌ومیری حدود ۱۰ درصد داشت، به علت انتشار محدودترش که تا حدی  به علت اقدامات موثر مهار بیماری بود، شمار مرگ‌ومیرها چندان بالا نرفت.

به نظر می‌رسد میزان مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ بیشتر از آنفلوانزا باشد. بر اساس داده‌های فعلی نسبت مرگ‌ومیر که ار تقسیم شمار مرگ‌ها بر شمار موارد گزارش‌شده به دست می‌آید، بین ۳ تا ۴ درصد است. البته ممکن است میزان مرگ‌ومیر واقعی کمتر از این حد باشد چرا که ممکن است شماری از موارد تشخیص داده نشده هم وجود داشته باشد.

حتی اگر میزان مرگ‌ومیر حدود یک درصد باشد، در صورت ادامه شیوع کووید-۱۹ با روند فعلی و در نبود اقدامات قاطع مهارکننده بیماری، انتظار شمار بسیار بیشتری از مرگ‌ومیرها می‌رود.

شمار موارد کووید- ۱۹ در جهان تا کنون از ۱۵۰۰۰۰ مورد و شمار موارد مرگ‌های ناشی از آن از ۵۷۰۰ مورد گذشته است.

کد خبر 492702 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس آنفلوانزای خوکی میزان مرگ ومیر قرن بیست کووید ۱۹ همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: همچنین بهترین زمان تزریق این واکسن برای زنان در سن ۹ تا ۲۶ سالگی و برای مردان ۹ تا ۲۱ سالگی بیان شده است.

دکتر شیما نصراله‌الحسینی افزود: متقاضیان این واکسن می‌توانند با در دست داشتن نسخۀ متخصصین بیماری‌های عفونی یا زنان به واحد امور دارویی مدیریت غذا و دارو مراجعه نمایند و پس از دریافت حواله، به داروخانه‌های مشخص شده جهت خرید و دریافت واکسن مراجعه نمایند.

او گفت: ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV، از طریق تماس بین پوست افراد انتقال می‌یابد و معمولا آلودگی در مردان و زنان، علائمی از قبیل سوزش، درد و یا خارش ایجاد نمی‌کند و به همین دلیلی اکثر افراد نسبت به آلودگی خود بی‌اطلاع هستند.

مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه افزود: برخی از گونه‌های ویروس می‌توانند منجر به ایجاد زگیل تناسلی و گونه‌های پرخطر عامل ایجاد کننده سرطان دهانه رحم، مقعد و سرطان‌های سر و گردن (خصوصا دهان و حلق) هستند که نیاز به پیشگیری و انجام آزمایش‌های غربال‌گری را ضروری می‌سازد.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • شباهت در اسم و چهره؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟ | ماجرای فیلم جنجالی
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • شباهت بی‌نظیر زنبور رباتیک به زنبور واقعی
  • شباهت عجیب دانیال حکیمی و پسرش
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!