Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@04:35:26 GMT

واردات خودرو در سال ۹۹ آزاد نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۶۷۳۵۵

واردات خودرو در سال ۹۹ آزاد نمی‌شود

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از گسترش نیوز، معمولا با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال به دلیل ممنوعیت واردات خودرو صحبت‌هایی در مورد آزادسازی برای سال بعد می‌شود. امسال نیز چنین شرایطی پیش آمد و به نوعی یک روزنه امید ایجاد شد که واردات خودرو در سال ۹۹ آزاد شود. کمیسیون تلفیق بودجه در خصوص واردات خودروهای سبک و سنگین با اولویت خودروهای هیبریدی، ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی البته با منشا ارز خارجی را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشنهاد در حالی مطرح شد که قرار است شورای نگهبان آن را تایید کند و همچنان این مسئله به صورت کامل روشن نشده است. این نکته را نیز باید گفت که دولت در لایحه پیشنهادی خود به مجلس هیچ درآمدی را برای خود از محل واردات خودرو در نظر نگرفته است. برای پیگیری بیشتر این وضعیت و همچنین روند ترخیص خودروهای مانده در گمرک گفت‌و‌گویی با مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو انجام دادیم که در ادامه گزارش مشروح آن را می‌خوانید.

دادفر ابتدا در پاسخ به این سوال که ترخیص خودروهای وارداتی به کجا رسید؟ به گسترش‌نیوز گفت: ترخیص خودروهای وارداتی به هنوز صورت کامل انجام نشده است و فعلا آن‌هایی که گواهینامه گمرکی داشتند و به علت نبودن مجوز ترخیص دولت گیر کرده بودند آزاد شده‌اند. در حال حاضر بالغ بر ۱۵۰۰ الی ۱۶۰۰ دستگاه ترخیص شده‌اند. مابقی منتظر ثبت سفارش هستند و این مورد را نیز با وزیر صمت مکاتبه کردیم تا ترخیص این تعداد نیز انجام شود. تعداد خودروهایی که هنوز ترخیص نشده‌اند حدود ۵۱۰۰ دستگاه است.

وی در خصوص بحث آزادسازی واردات در سال ۹۹ اظهار کرد: این اتفاق قطعا نخواهد یافت به این دلیل که دولت تصور می‌کند هرگونه آزادسازی واردات منجر به هجمه به فضای ارزی کشور می‌شود و قیمت ارز را بالا می‌برد. زمانی که قیمت ارز بالا برود در حقیقت ما کاهش ارزش ریال را خواهیم داشت. این کار به همین دلیل انجام نمی‌شود و حتی اگر نیز این اتفاق بیفتد نتیجه‌ای نخواهد داشت. با توجه به این که میزان تعرفه‌ها، نرخ ارز، عوارض و سایر موارد بالاست در نتیجه نرخ خودروی وارداتی نیز بالا می‌رود. به عنوان مثال اگر مبلغ ۳۰ هزار دلاری را برای یک خودروی وارداتی در نظر بگیریم با ارز ۱۵ هزار تومانی، تعرفه ۹۵ درصدی و عوارض ۲۰ درصدی یک میلیارد تومان خواهد شد. هدف ما باید این باشد که هزینه مصرف‌کننده و قیمت خودرو کاهش یابد. حتی اگر منشا ارز خارجی برای واردات خودرو در نظر گرفته شود این را نیز نمی‌پذیرند و بانک مرکزی اعتقاد دارد که چنین چیزی وجود ندارد.

دادفر در خصوص امکان واردات با منشا ارز خارجی گفت: قطعا امکان واردات خودرو با منشا ارز خارجی وجود دارد. شرکت‌های معتبر واردکننده در ایران متوسط ۱۰ سال است که در این زمینه کار می‌کنند و پرسنل مختلفی را نیز در این زمینه آموزش داده‌اند. یک سرمایه‌گذاری کلان توسط این شرکت‌ها در ایران صورت گرفته و حتی استراتژی تولید در ایران نیز داشتند اما یک شبه تعطیل شدند. بنابراین آن‌ها برای حفظ این شغل دست به هر کاری می‌زنند.

وی در پایان اشاره کرد: شورای نگهبان بند مربوط به واردات خودرو در سال ۹۹ را تایید کند تبدیل به قانون خواهد شد. اما مجدد همه چیز به تصمیم دولت باز می‌گردد. در سال‌های قبل نیز که واردات ممنوع شد طبق قانون امکان واردات خودرو وجود داشت اما دولت تصمیم گرفت که واردات خودرو صورت نگیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو قیمت خودرو واردات خودرو وزیر صمت واردات خودرو منشا ارز خارجی سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۷۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ارز برای واردات تاکسی‌های برقی از سوی بانک مرکزی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران پیرامون آخرین وضعیت تاکسی‌های برقی گفت: تاکسی‌های برقی شامل دو دسته خودمالکی و شرکت مالکی می‌شوند.

بیشتر بخوانید؛ آغاز ثبت‌نام تاکسیران‌ها برای دریافت خودروهای برقی

وی گفت: رانندگان تاکسی در بخش شرکت مالکی، سهامدار آن شرکت خواهند شد.

شهردار تهران ادامه داد: تعدادی خودرو توسط خودروسازان وارد شده است و در بخش خودمالکی قراردادها درحال بسته شدن است، به زودی واگذاری خودرو به مالکین صورت خواهد گرفت.

زاکانی تصریح کرد: درحال حاضر بالغ بر ۲۰۰۰ خودرو برقی آماده بوده و تخصیص ارز برای واردات خودروها با کمک بانک مرکزی صورت گرفته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229393 برچسب‌ها ناوگان تاکسیرانی

دیگر خبرها

  • سرگرمی جدید خودرویی
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • تخصیص ارز برای واردات تاکسی‌های برقی از سوی بانک مرکزی