Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - در شرایط کنونی، یکی از راه‌های تأمین کسری بودجه، استفاده از ظرفیت انتشار اوراق مالی است که نسبت به سایر راه‌حل های ممکن نظیر استقراض از بانک مرکزی، نه تنها اثرات منفی کمتری دارد بلکه به گواه اقتصاددانان موجب هدایت درست جریان نقدینگی موجود در جامعه شده و می‌تواند اثرات مثبتی را به همراه داشته باشد و به عبارت دیگر تامین مالی دولت از این طریق ضد تورمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا، چندی پیش فرابورس ایران از انتشار 11 هزار میلیارد تومان اوراق مرابحه و عرضه آن توسط این سازمان در تاریخ 25 اسفند ماه (فردا) خبر داده بود. این مبلغ بصورت اوراق مرابحه عام دولت با دو سررسید ٤٨ و ٤٢ ماهه با نرخ کوپن ١٨ درصد و پرداخت شش ماهه منتشر خواهد شد و بر مبنای جریان نقدینگی و توان تسویه دولت تعیین شده، در حالی که سر رسید اسناد خزانه اسلامی حداکثر سه ساله است.
در این زمینه طبق آنچه کارشناسان می‌گویند تامین مالی فوق در راستای پوشش کسری بودجه عمومی و تامین نیازهای ضروری و اجتناب ناپذیر کشور با مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی انجام می شود و در شرایط کنونی، یکی از راه‌های تامین کسری بودجه است که نسبت به سایر راه‌حل های ممکن نظیر استقراض از بانک مرکزی، نه تنها اثرات منفی کمتری دارد بلکه به گواه غالب افراد صاحب‌نظر، موجب هدایت درست جریان نقدینگی موجود در جامعه میشود و می‌تواند اثرات مثبتی را به همراه داشته باشد. به عبارت دیگر تامین مالی دولت از این طریق ضد تورمی است.
از سوی دیگر باتوجه به اینکه نرخ این اوراق که بر مبنای مظنه گیری تعیین شده است می باید بالاتر از نرخ معاملات ثانویه اسناد خزانه اسلامی باشد. همچنین طبق آنچه اعلام شده، بر اساس معاملات ثانویه اسناد خزانه، منتهی به هفدهم اسنفند ماه جاری، نرخ میانگین معاملات ثانویه اسناد خزانه اسلامی با سررسید تا سه سال 23.19 است، لذا علیرغم طولانی تر بودن سررسید و حجم مبلغ، اختلاف فاحشی نسبت به نرخ اسناد خزانه وجود ندارد.
همچنین براساس اعلام فرابورس، نرخ مورد اقدام پایین تر از نرخ کشف شده در مظنه گیری است. طبق این اطلاعیه نرخ اوراق، تابع شرایط عمومی اقتصاد کشور و اقدامات سیاستگذاران از جمله عملیات بازار باز است، لذا نرخ مورد معامله حاصل تاثیر متقابل تمامی متغیرهاست. همچنین عنوان شده که انتشار این اوراق که در آخرین روزهای سال انجام می شود، به نسبت حجم نقدینگی کشور، عدد قابل توجهی نیست و تا قبل و بعد از آن، فرصت برای استفاده بخش خصوصی برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه فراهم است.
بنا بر این گزارش، حجم اوراق خریداری شده توسط صندوق های سرمایه گذاری و سایر سرمایه گذاران و خریداران تابع ترجیحات و ارزیابی های آنها از فرصت های سرمایه گذاری و نیز مدیریت ریسک پرتفو است.
همچنین به نسبت نصاب اوراق در دارایی های صندوق ها که توسط سازمان بورس تعیین می شود، معمولا صندوق ها اوراق کمتری در پرتفوی خود دارند که علت آن کسری در عرضه اوراق بیان می شود. در اطلاعیه انتشار این اوراق اعلام شده که اوراق دولت در دارایی صندوق ها، ابزار کاهش ریسک دارایی ها است و به همین علت برای اطمینان از سلامت صندوق، خرید اوراق دولت توسط صندوق ها انجام می شود.
به گزارش ایسنا، این اوراق که فردا به میزان 11 هزار میلیارد تومان از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی توسط فرابورس عرضه خواهد شد، بصورت اوراق مرابحه عام دولت با دو سررسید ٤٨ و ٤٢ ماهه با نرخ کوپن ١٨ درصد و پرداخت شش ماهه به سرمایه گذاران عرضه می شود که صاحب نظران مربوطه معتقدند آثار شامل "افرایش حدود چهار درصدی نسبت به اوراق اسناد خزانه اسلامی قابل معامله در بازار"، "افزایش نرخ بازدهی انتظاری سرمایه گذاران"، "حضور کمرنگ تر بخش خصوصی جهت تامین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه به نسبت هزینه تامین مالی بازار پول" و "بلوکه شدن منابع صندوق های سرمایه گذاری (به عنوان خریداران اصلی اوراق) و همچنین بانک ها به دلیل نبود رکن بازارگردان و همچنین افزایش ریسک نقدشوندگی سرمایه گذاران" قابل ذکر است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اسناد خزانه اسلامی سرمایه گذاران اوراق مرابحه تامین مالی صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۷۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است

ایسنا/کرمان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد را بازار سرمایه می‌دانیم که سرمایه اندک مردم جمع و در قالب ابزار مالی در اختیار تولید قرار می‌گیرد و در این صورت زمینه مشارکت جدی و فراگیر مردم را در اقتصاد فراهم کرده‌ایم.

سیدمهدی طبیب زاده در یکصدمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اشاره به اینکه تلاش بر این است چگونه شرایط تحقق مشارکت مردم را فراهم کنیم، افزود: یکی از مسائل مهم، بررسی عوامل و موانع عدم مشارکت بخش خصوصی است و در این زمینه کار ریشه‌ای انجام شده تا پایان سال کارنامه قابل قبولی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از راه‌های مشارکت مردم است، گفت: در پی بخشنامه بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی در سال گذشته، بنگاه‌های اقتصادی به شدت با کمبود نقدینگی مواجه شده‌اند و باید فکر جدی برای آن داشت.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار کرد: تسهیل و تسریع در تامین مالی از بازار سرمایه را از امروز آغاز می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ۲۴ تا ۲۷ اردیبهشت ماه جاری همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان را برگزار خواهیم کرد و فرصت‌ها در ابعاد اقتصادی و اجتماعی مطرح می‌شود و امیدواریم پیام نوآوری، فناوری و تغییر نگرش را داشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • افزایش ۱۷ درصدی توزیع کود کشاورزی درآذربایجان غربی
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای متروی قم
  • اختصاص هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به متروی قم
  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • رشد غیرمتعارف تامین ارز برای واردات گروه کالایی گوشت مرغ و گوشت قرمز