Web Analytics Made Easy - Statcounter

طراحی و برنامه‌ریزی شهری به طور قابل توجهی می‌تواند خطرات ناشی از گسترش یک بیماری را کم‌تر یا بیشتر کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سال‌ها پیش پزشکان استدلال کردند که امکانات، طراحی‌ها، جمعیت و اقدامات بهداشتی در یک شهر می‌تواند به طور قابل توجهی گسترش و در نتیجه شدت همه‌گیر بودن بیماری‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پزشکان برای اثبات ادعای خود آزمایشات زیادی انجام دادند که متأسفانه با ناکامی مواجه شدند تا اینکه در سال ۱۸۶۴ یک فیزیکدان معروف انگلیسی پژوهشی در خصوص شیوع بیماری وبا در کلان شهر لندن انجام داد و برای همیشه دیدگاه مردم سراسر جهان را نسبت به همه‌گیر بودن بیماری‌ها تغییر داد.

طراحان شهری نقش مهمی در شیوع بیماری‌ها در یک شهر ایفا می‌کنند پس باید در هنگام پیاده‌سازی طرح‌های خود شرایط لازم برای به حداقل رساندن گسترش بیماری‌ها را مورد توجه قرار دهند. در ادامه به شرح مهم‌ترین اقداماتی پرداخته می‌شود که برنامه‌ریزان شهری باید در پیش گیرند تا شیوع بیماری‌ها را در میان شهروندان به حداقل برسانند.

اقدامات بهداشتی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد

آمار نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می‌کنند که این تعداد روز به روز در حال افزایش است. با افزایش جمعیت شهری محل کافی برای سکونت شهروندان وجود نخواهد داشت و در نتیجه مردم در فاصله بسیار نزدیک به هم زندگی خواهند کرد. بدیهی است که هرچه مردم به هم نزدیک‌تر باشند، میزان شیوع بیماری نیز در بین آن‌ها بیشتر و سریع‌تر خواهد بود.

افرادی که در مناطق توسعه نیافته یا محله‌های فقیرنشین زندگی می‌کنند نیز دسترسی کافی به آب بهداشتی و سیستم‌های فاضلاب شهری کارآمد ندارند و در نتیجه باکتری‌های موجود در آب منجر به گسترش بیماری‌های عفونی مختلف در میان آن‌ها می‌شود. بدترین شرایط ممکن زمانی اتفاق می‌افتد که خدمات ضعیف مراکز درمانی منجر به شیوع یک بیماری در میان مردم می‌شود. به عنوان مثال، بهداشت و عملکرد ضعیف کارکنان بیمارستان McLaren Flint در ایالت میشیگان آمریکا منجر به شیوع نوعی بیماری باکتریایی در میان مردم شد به طوری که حدود ۹۴ درصد از افرادی که در این بیمارستان بستری بودند، به باکتری فوق آلوده شدند.

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که چگونگی طراحی سیستم آب یک شهر می‌تواند به طور چشمگیری رشد یک باکتری را محدود کند. علاوه بر این، اگر جریان آب در لوله‌کشی شهری به درستی انجام نگیرد و فشار آب در لوله‌ای شهری کافی نباشد، آن‌گاه شرایط برای رشد بعضی از باکتری‌های کشنده فراهم می‌شود و بیماری‌ها به راحتی در میان مردم شیوع پیدا می‌کند. بنابراین برنامه‌ریزان شهری در هنگام طراحی یک شهر باید سیستم آب شهری را با دقت تمام مورد توجه قرار دهند تا از گسترش یک باکتری در شهر خودداری کنند.

استفاده از سیستم تهویه هوای کارآمد نتیجه‌بخش خواهد بود

مردم هنگام سرفه یا عطسه قطرات بسیار ریزی از مایع را در هوا پخش می‌کنند. زمانی که یک فرد سرما خورده باشد ممکن است از طریق سرفه یا عطسه بیماری خود را به افرادی منتقل کند که در نزدیکی او هستند. گسترش بیماری و انتقال ویروس از دست‌ها به راحتی صورت می‌گیرد و به همین دلیل است که متخصصان سلامت توصیه می‌کنند هنگام عطسه یا سرفه به جای اینکه با دست‌هایمان دماغ و دهان خود را بپوشانیم از آرنج یا بازوهای خود استفاده کنیم. زمانی که یک شخص از دست خود برای پوشاندن دهان در زمان سرفه یا عطسه استفاده می‌کند، به راحتی قطرات آب روی دست خود را به سطوح مختلف منتقل می‌کند و در نتیجه زمینه را برای آلوده کردن افراد اطراف خود فراهم می‌آورد. طراحان با استفاده از سیستم‌های تهویه هوای عرضی، که باعث جریان هوا در یک محدوده مشخص می‌شود، می‌توانند گسترش یک بیماری در میان مردمی که در یک فضای بسته زندگی می‌کنند را به حداقل برسانند.

بی‌خانمان بودن مردم می‌تواند شیوع بیماری‌ها را تشدید کند

بی‌خانمان بودن مردم یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث شیوع بیماری در میان شهروندان می‌شود. افرادی که به یک مکان مشخص برای زندگی دسترسی ندارند معمولاً از امکانات بهداشتی و سلامت بی‌بهره و در نتیجه در مقابل بیماری‌ها بسیار آسیب‌پذیر هستند. در واقع آنها در زمان ابتلاء به یک بیماری از توانایی مالی کافی برای درمان خود برخوردار نیستند و در نتیجه به راحتی بیماری خود را به دیگران منتقل می‌کنند. برنامه‌ریزان شهری باید در طراحی‌های خود سعی کنند زیرساخت‌های کافی را برای افراد بی‌خانمان فراهم آورند تا شیوع بیماری در میان آن‌ها را به حداقل برسانند.

طراحی شهر به منظور کاهش بیماری‌های مزمن

تجربه نشان داده است که افرادی که سبک زندگی کم‌تحرک را در پیش می‌گیرند بسیار بیشتر از سایر افراد در معرض بیماری‌هایی نظیر چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت قرار می‌گیرند. مقامات رسمی شهرها برای اینکه مردم را به سمت فعالیت‌های جسمی سوق دهند باید در طراحی‌های شهری زیرساخت‌های جذابی را به فعالیت‌هایی نظیر پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری اختصاص دهند. به عنوان مثال، برنامه‌ریزان در بسیاری از شهرهای جهان بعضی از خیابان‌ها را به روی خودروها بسته‌اند و این فضاها را به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری اختصاص داده‌اند. احداث زیرساخت‌هایی جذاب برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری از دیگر اقداماتی است که مردم را به سمت تردد از طریق این فعالیت‌های جسمی جذب می‌کند.

کد خبر 415023

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طراحی شهری فضای شهری طراحی فضای شهری بیماریهای واگیر ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا برنامه ریزی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شیوع بیماری ها بیماری در میان برنامه ریزان میان مردم بیماری ها یک بیماری یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۹۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم.

نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایی پیش رفته است کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار کرد: سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دوروزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر این دانشگاه به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهردار کرمان ترمز طرح ساخت بوستان‌های جدید را کشید
  • پناهگاه قوطی کنسروی فلسطینی‌ها: فریاد رنج در میان جنگ (+فیلم)
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • نجات مردم میان‌سال خرم‌آبادی از عمق چاه ۲۵ متری
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ببینید | فراخوان جدید رئیسی از مردم برای تکرار انتخابات باشکوه در میان‌دوره‌ای
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است