Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@01:06:34 GMT

پیوند بین اوتیسم و روده چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۰۱۲۴

پیوند بین اوتیسم و روده چیست؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، بسیاری از افراد، اوتیسم را با صفاتی از جمله تعامل اجتماعی غیرعادی، رفتارهای تکراری و مشکلات گفتاری و ارتباطی مرتبط می کنند. اما شاید کمتر شناخته شده باشد که مبتلایان به این بیماری بیشتر از جمعیت عمومی دچار اختلالات گوارشی هستند.

بررسی جدیدی نشان داد که کودکان مبتلا به اوتیسم چهار برابر بیشتر از کودکان دیگر علائم گوارشی را نشان می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی از مطالعات موجود در این بررسی گزارش دادند که شیوع مشکلات روده در بین دختران و پسران یکسان است. این علائم می تواند شامل یبوست، اسهال، درد شکم، نفخ، رفلاکس و استفراغ باشد.

مشکلات روده مانند اینها مانع کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم و ​​خانواده های آنها می شود و بیشتر بر خواب، تمرکز و مسائل رفتاری تأثیر می گذارد. دانشمندان برای مدت طولانی فکر می کردند که این به دلیل روشی است که مغز روده را کنترل می کند. در حالی که مغز بر عملکرد روده تأثیر می گذارد، این تنها بخشی از داستان است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که علائم گوارشی در اوتیسم ممکن است به دلیل اختلاف در خود روده باشد.

مینی مغز روده

روده حاوی سیستم عصبی اختصاصی خود به نام سیستم عصبی روده است که هضم و جذب مواد غذایی و مواد مغذی را همزمان می کند.

سیستم عصبی روده یک شبکه یکپارچه از سلولهای عصبی است که در امتداد دستگاه گوارش گسترش می یابد.اگرچه از نظر ساختاری کاملاً متفاوت است، تقریباً به همان تعداد سلول به عنوان نخاع درج شده و از بسیاری از پیام رسان‌های عصبی شیمیایی، گیرنده ها و پروتئین های مغز استفاده می کند.

اوتیسم یک جزء ژنتیکی قوی دارد. بیش از 1000 جهش ژنی با این اختلال همراه است. بسیاری از این جهش های ژنتیکی چگونگی ارتباط نورون ها در مغز را تغییر می دهند.

دانشمندان فرض کردند که برخی از این جهش های ژنی همچنین ممکن است باعث شود سیم کشی نورون در روده خراب شود و در نتیجه در افراد مبتلا به اوتیسم مشکلات گوارشی ایجاد شود.

محققان برای آزمایش این نظریه، پرونده بیماران دو برادر مبتلا به اوتیسم را مطالعه کردند که یک جهش ژنی منفرد مرتبط با اوتیسم دارند که بر ارتباطات عصبی تأثیر می گذارد. آن ها موش ها را نیز مطالعه کردند.

مدل های موش با این جهش خاص(neuroligin-3)، قبلاً رفتارهای مرتبط با اوتیسم را مانند تعاملات اجتماعی تغییر یافته، کاهش ارتباط و رفتارهای تکراری را نشان دادند.

آن ها دریافتند که این جهش همچنین بر سیستم عصبی روده در موشها نیز تأثیر دارد. درموش های جهش یافته انقباضات روده تغییر یافته و سرعت حرکت مواد غذایی از طریق روده کوچک آنها سریعتر از سرعت موشهای بدون جهش بود.

در ضمن، هر دو برادر دارای مشکلات روده ای از جمله مری (التهاب مری) و اسهال هستند. بنابراین، کار دانشمندان نشان می دهد که جهش ژنی در ارتباط با اوتیسم، که قبلاً فقط در مغز مورد مطالعه قرار گرفته بود، می تواند روی روده نیز تأثیر بگذارد.

میکروبیوم های روده

محققان همچنین دریافتند موشهایی که دارای جهش هستند میکروبیوم روده آنها در مقایسه با موشهای عادی در حال رشد اختلاف داشتند.

میکروبیوم های روده اجتماع میکروارگانیسم ها (از جمله باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها) است که در دستگاه گوارش زندگی می کنند. بیشترین مقدار میکروبی در روده بزرگ یافت می شود، جایی که برخی از مواد غذایی را که می خوریم هضم می‌کند.

موشهایی که با جهش neuroligin-3 مورد مطالعه قرار گرفتند، دارای نرخ Firmicutes: Bacteroidetes تغییر یافته بود.

دانشمندان دریافته اند که این نسبت در افراد با طیف وسیعی از شرایط از جمله دیابت نوع 2، چاقی و بیماری التهابی روده تغییر می کند.

چرا این همه مهم است؟

اکنون که ما شروع به درک بیشتر در مورد پیوند بین اوتیسم و ​​روده می کنیم، دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا تغییر میکروبیوم های روده می تواند بر رفتارهای اوتیسم تأثیر بگذارد یا خیر. یک راه برای تغییر میکروبیوم روده استفاده از پیوندهای مدفوع است.

مطالعه اخیر مدفوع (میکروبیوتا) از پسران با و بدون اوتیسم گرفت و مدفوع را به موش پیوند زد. سپس مطالعه کردند که فرزندان این موشها چگونه رفتار می کنند.

فرزندان موشهایی که میکروبهایی از پسران مبتلا به اوتیسم دریافت کرده اند، رفتارهایی را نشان می دهند که می تواند مربوط به اوتیسم باشد (آنها تیله های بیشتری را در بستر قفس خود دفن کردند، که به طور بالقوه نشانه ای از رفتار تکراری است)، در مقایسه با موش هایی که با میکروبهایی از کودکان معمولاً در حال پیوند بودند.

یک مطالعه جدید دیگر، مشکلات روده و صفات رفتاری را در افراد مبتلا به اوتیسم به مدت دو سال ارزیابی کرد. در این مطالعه پیشرفت در علائم و رفتار روده گزارش شده است. اما محققان فقط تعداد معدودی از افراد را مورد مطالعه قرار دادند و تأثیرات دارونما را کنترل نکردند.

مطالعات دیگر آزمایش کرده اند که آیا میکروب های روده در حال تغییر با معالجه بیماران با prebiotics (مواد غذایی باکتری های موجود در روده شما) یا probiotics (باکتری های مفید) می توانند بر رفتارهای اوتیسم تأثیر بگذارند یا خیر؛ اما بررسی این مطالعات هیچ نتیجه ای را نشان نداد.

انتهای پیام/

178 / 336 اوتیسم روده میکروبیوم مغز گوارش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اوتیسم روده میکروبیوم مغز گوارش مبتلا به اوتیسم مشکلات روده مواد غذایی سیستم عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • ماجرای تصمیم دولت برای تغییر در نرخ پایه رقابت میلگرد
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون