Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سه هفته گذشته و با شیوع ویروس کرونا در کشور، مسوولان و پزشکان از مردم خواستند تا هرچه بیشتر، مسائل بهداشت فردی را رعایت کنند و بطور مستمر دستان خود را شست و شو دهند که همین امر باعث افزایش چشمگیر تقاضا و استفاده از مواد ضد عفونی کننده دست و کمبود شدید آن در بازار استان شده است.

ضدعفونی‌کننده دست ( Hand sanitizer) یک نوع ضدعفونی‌کننده مکمل یا جایگزین برای شستن دستان با آب و صابون است که گونه‌های متفاوتی از این نوع ضدعفونی‌کننده به شکل ژل و محلول مایع وجود دارد و  محتویات آن بیشتر شامل ایزوپروپیل الکل، اتانول، ۱-پروپانول یا پوویدون آیوداین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که پزشکان و کارشناسان برای مقابله و پیشگیری از بیماری کرونا، شست و شوی مرتب دست با آب و صابون را ارجح می دانند اما عده ای نیز توصیه می کنند که لازم است مواد ضد عفونی کننده همراه افراد باشند تا در جایی که به آب و صابون دسترسی وجود ندارد بتوان از آن برای از بین بردن میکروب ها استفاده کرد.

به گفته کارشناسان، محلول‌های ضدعفونی کننده دست باید حداقل ۶۰ درصد الکل داشته باشند تا بتوانند میکروب‌ها را از بین ببرند بنابراین هنگام خرید این محصول باید مواد تشکیل‌دهنده را با دقت خواند.

از طرف دیگر، افزایش تقاضا برای این محصول در سه هفته گذشته و نیاز شدید مراکز درمانی و بهداشتی برای آن باعث شد تا شاهد کمیاب و حتی نایاب شدن آن در داروخانه ها و فروشگاه ها باشیم و متاسفانه عده ای از افراد سودجو در این میان اقدام به احتکار یا افزایش سرسام آور قیمت آن کردند.

در این میان، تعدادی از افراد سودجو و متخلف نیز اقدام به تولید مواد ضد عفونی کننده تقلبی و غیر مجاز در کارگاه های زیرزمینی و عرضه آن به بازار کردند که در چند روز گذشته نمونه هایی از آنها در فروشگاه های مختلف اصفهان مشاهده شده است.

یکی از شهروندان اصفهانی به خبرنگار ایرنا گفت که در سوپرمارکت محله آنها در خیابان کاوه محلول ضد عفونی کننده ای با حجم بسیار کم اما قیمت ۲۰ هزار تومان به فروش می رسید که بر روی آن هیچ نشانه ای از نام یا آدرس واحد تولیدی و مشخصاتی مانند پروانه ساخت به چشم نمی خورد اما متاسفانه عده ای از مردم این محلول را می خریدند.

هاشمیان تاکید کرد که محلول ضد عفونی کننده در بیشتر داروخانه ها وجود ندارد یا عرضه آن کم است و از طرفی بسیاری از مردم به دلیل واهمه از ابتلا به کرونا، خود را ناگزیر از خرید چنین محصولات بی نام و نشانی می دانند.

به گفته این شهروند اصفهانی، روش هایی در اینترنت و شبکه های اجتماعی برای ساختن مواد و ژل ضد عفونی کننده در خانه معرفی شده است اما برای اجرای این روش ها به مواد اولیه ای نیاز است که به سختی می توان در بازار آنها را پیدا کرد و در عمل این کار امکانپذیر نیست.

در چند روز اخیر نیز در مناطق مختلف خبرهایی از شناسایی و کشف مواد ضد عفونی کننده مختلف به گوش رسید از جمله این خبر که در بازرسی از خودروی فردی در اردستان که الکل بین واحدهای صنفی توزیع می کرد ۳۰۰ لیتر الکل تقلبی و مواد ضدعفونی کننده غیربهداشتی کشف شد یا شناسایی یک انبار تولیدی الکل تقلبی در اصفهان که در آن یک هزار لیتر آب اکسیژنه و دوتن پودر ویتامینه کشف شد.

برخی شواهد و گزارش های رسیده نیز حاکی از استفاده از مواد غیر مجاز و سمی در مواد ضد عفونی کننده تقلبی است به طوری که برخی از سودجویان به دلیل ارزان تر بودن متانول ( الکل صنعتی) از این ماده در ترکیبات خود استفاده می کنند که عوارض شدیدی برای انسان از جمله مسمومیت و نابینایی بهمراه دارد.

اقلام ضد عفونی کننده فقط به داروخانه ها تحویل شود

درحالیکه عده ای از عرضه محصولات ضد عفونی کننده دست در فروشگاه های مختلف از جمله سوپرمارکت ها خبر می دهند، رییس سازمان غذا و دارو هفدهم اسفند جاری در بخشنامه ای، شرکت‌های پخش منتخب را به تحویل اقلام ضدعفونی صرفا به داروخانه ها ملزم کرد.

در این بخشنامه آمده است: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و به منظور ساماندهی و نظارت بهینه بر توزیع، محصولات شرکت هایی که در شرایط کنونی کشور و به منظور پیشگیری از گسترش و مقابله با بیماری ویروس کرونا، مجوزهای موقت تولید ژل و محلول های ضدعفونی کننده دست را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده‌اند،  از طریق ۱۶ شرکت پخش سراسری توزیع می شوند.

محمدرضا شانه ساز تاکید کرد: شرکت‌های پخش مکلف به تحویل اقلام ضدعفونی کننده فقط به داروخانه ها هستند، بر این اساس در صورت مشاهده موارد خارج از چهارچوب تعریف و ابلاغ شده و برابر مقررات اقدام خواهد شد.

وی افزود: تعیین مناطق دارای اولویت توزیع نیز بر عهده اداره نظارت بر امور دارو خواهد بود.

درحالیکه بخشنامه سازمان غذا و دارو، شرکت های پخش مواد ضد عفونی کننده را ملزم به توزیع این محصول فقط در بین داروخانه ها کرده است، مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان نیز از مردم خواست تا این مواد را فقط از مکان های مجاز و داروخانه ها خریداری کنند.

سید مهدی میرجهانیان با اشاره به مواردی از کشف محصولات ضد عفونی کننده تقلبی در بازار و مراکز تولید کننده آنها با همکاری نیروی انتظامی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: در برخی موارد سودجویان اقدام به ترکیب الکل متانول با وایتکس کرده بودند که برای سلامتی پوست و بدن بسیار مضر است.

وی در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه در این شرایط و شیوع ویروس کرونا به راحتی نمی توان همه مبادی عرضه و فروشگاه ها را کنترل کرد، گفت: متاسفانه در این شرایط افراد سودجو دست به کار شدند و مواد تقلبی روانه بازار کردند.

میرجهانیان با بیان اینکه با وجود همه این مشکلات، وضعیت توزیع مواد ضد عفونی کننده و الکل طبی در چند روز اخیر نظم خاصی پیدا کرد، خاطرنشان کرد: دست واسطه ها در این میان کوتاه شده و الکلی که در کارخانه ها تولید می شود بهتر به دست مصرف کننده می رسد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به نیاز و تقاضای زیاد مردم برای این محصول و رفع هرچه سریعتر آن، ممکن است بخشی از اقلام تولید شده مجاز در برخی از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای نیز توزیع شده باشد از مردم خواست تا در این زمینه هوشیار باشند و هنگام خرید به مواردی مانند پروانه ساخت، شماره تلفن و آدرس تولیدکننده و تاریخ تولید و انقضای محصول توجه کنند.

میرجهانیان تاکید کرد که با این وجود، عرضه برخی از اقلام مانند الکلی طبی فقط باید از طریق داروخانه ها صورت گیرد.

سید پژمان آقازاده  معاون آموزش سازمان اورژانس کشور نیز به سوء استفاده برخی افراد سود جو در مورد ساخت مواد ضدعفونی غیر استاندارد اشاره کرد و گفت: هموطنان هنگام خرید مواد ضدعفونی دقت کنند و از فروشگاه هایی که مجوز پخش دارند تهیه کنند و به برچسب مندرج بر روی محصول توجه و از مجاز بودن محلول جهت مصرف ضدعفونی اطمینان حاصل کنند.

کشف ۲۵۰۰ لیتر الکل خارج از شبکه رسمی توزیع در اصفهان

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه در روزهای گذشته گزارش هایی از عرضه الکل متانول (صنعتی) به عنوان محلول ضد عفونی کننده در استان دریافت کردیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه استفاده از متانول برای این محصول غیر مجاز و مضر است، بازرسی از مراکز عرضه و فروشگاه ها تشدید شد.

اکبر عادل مرام با اشاره به اینکه در نامه ای به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از آنها خواستار اطلاع رسانی بیشتر در این زمینه شدیم، افزود: بازرسی های ما بیشتر معطوف به واحدهای صنفی شد که احتمال عرضه کالاهای بهداشتی متناسب با شرایط روز در آن بیشتر باشد.

وی با بیان اینکه عرضه الکل طبی فقط باید از طریق داروخانه ها انجام شود، تصریح کرد: سایر فروشگاه ها و سوپر مارکت ها حق عرضه این محصول را ندارند.

عادل مرام با اشاره به اینکه تشخیص الکل اتانول و طبی از متانول فقط از طریق روش های آزمایشگاهی امکانپذیر است، گفت: صحت بسیاری از مواد ضد عفونی کننده و الکل هایی که در فروشگاه هایی غیر از داروخانه ها عرضه می شود و نشانه مشخصی ندارد، مورد سووال و بررسی آن نیازمند آزمایش است.

وی از کشف ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر الکل اتانول خارج از شبکه رسمی توزیع و غیر از داروخانه ها در اصفهان از اول اسفند تا کنون خبر داد و افزود: گزارش کشف این مواد به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

وی از مردم خواست تا از خرید مواد ضد عفونی کننده فاقد برچسب و مشخصات تولیدی و بهداشتی خودداری کنند.

غلامحسین شفیعی مدیرکل استاندارد استان اصفهان در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره نظارت بر عرضه مواد ضد عفونی کننده خاطرنشان کرد که این محصول مشمول استاندارد اجباری نیست لذا برنامه ای از سوی این اداره برای نظارت بر محصولات عرضه شده در بازار در دستور کار نیست اما آزمایشگاه های استاندارد، نمونه های ارسالی در این زمینه را برای بررسی کیفیت و صحت آنها آزمایش می کنند.

به گفته مسوولان سازمان تعزیرات حکومتی اصفهان نیز با آغاز شیوع بیماری کرونا ۹۷ تیم گشت در استان اصفهان بر واحدهای فروش اقلام مرتبط با کرونا نظارت دارند و  تا کنون حدود ۲۰۰ بازرسی صورت گرفته است که از میان آنها ۹۵ مورد دارای تخلف بود.

شهروندان می‌توانند هر گونه تخلف واحدهای فروش اقلام مرتبط با کرونا را به سامانه‌های تلفنی ۱۳۵، ۱۲۴ و ۱۹۰ اعلام کنند.

بسیاری از شهروندان اصفهانی در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا یادآور شدند که استفاده از محلول ضدعفونی کننده تقلبی برای مقابله با کرونا مشکلات جسمی و پوستی برای آنان ایجاد کرد که همین امر سبب مراجعه به مراکز درمانی شده است.

آنان تاکید کردند در چنین شرایطی ویژه و ایام کرونایی به خاطر افزایش تقاضای مردم برای خرید در همه بخشها با مشکلاتی مواجه می شوند که نهادهای نظارتی باید با افزایش ناظران نامحسوس بر امور مختلف بازار رصد مستمر داشته باشند تا دست سودجویان را قطع کنند.

  

برچسب‌ها ویروس کرونا اصفهان بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا و معضل بازار لوازم پیشگیری از آن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اصفهان بهداشت و سلامت ویروس کرونا اصفهان بهداشت و سلامت ضد عفونی کننده تقلبی مواد ضد عفونی کننده عفونی کننده دست ضدعفونی کننده داروخانه ها ویروس کرونا فروشگاه ها غذا و دارو محلول ضد عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۰۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ افسردگی شدید می‌تواند ریشه در شرایط فردی و اجتماعی داشته باشد، اما تغذیه هم بی تاثیر نیست. در بین خوراکی‌ها غذا‌های افسرده کننده‌ی بسیاری وجود دارد که برخی موجب بروز افسردگی شدید می‌شوند.
در جهانی زندگی می‌کنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده می‌شوند به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم، زیرا تغذیه نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد 

مطالعات نشان می‌دهند مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، مصرف زیاد گوشت قرمز شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه می‌تواند بشدت باعث افزایش ریسک ابتلاء به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این موارد یک سری مواد خوراکی اثرات منفی روی سلامت روان و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فرد می‌شوند.

۱. شکر
محققان دریافتند هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا می‌رود که رشد نورون‌ها و سیناپس‌ها را مورد تشویق قرار می‌دهد. بار‌ها در بخش سلامت نمناک عنوان شده است که خوردن شکر باعث می‌شود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر می‌شود.

۲. شیرین کننده‌های مصنوعی
فکر نکنید که تنها به این خاطر که شیرین کننده مصنوعی است خطری شما را تهدید نمی‌کند اسپارتام جز تشکیل دهنده (و خطرناک) که در محصولاتی مثل نوشابه یافت می‌شود، تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین را مسدود می‌سازد.
این می‌تواند باعث انواع بیماری‌های عصبی از جمله سردرد، بی خوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود. اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.

۳. الکل
سیستم عصبی مرکزی مهم است. مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال، و کنترل عملکرد حرکت است. اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا می‌کنند و باعث تشدید علایم افسردگی می‌شود.

۴. روغن هیدروژنه
مرغ سرخ شده، پنیر سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. اما چیز‌های بیشتری وجود دارد:آن‌ها هم به افسردگی مرتبط هستند.
هر چیزی که با روغن‌های هیدروژنه درست شده و حاوی چربی‌های ترانس است می‌تواند به طور بالقوه به افسردگی کمک کند. چربی‌های اشباع شده، مثل آن‌هایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شده اند می‌توانند شریان‌ها را مسدود کنند و از جریان خون به مغز جلوگیری کنند.

۵. فست فود
افرادی که فست فود می‌خورند، ۵۱ درصد بیشتر دچار افسردگی می‌شوند؛ بنابراین از خوردن آنها بپرهیزید.

۶. چربی ترانس
چربی ترانس به چربی‌های اشباع نشده گفته می‌شود که معمولا در کل غذا‌ها دیده نمی‌شوند. تنها در دهه ۱۹۵۰ چربی‌های ترانس به طور معمول در چیز‌هایی مثل مارگارین، اسنک، محصولات پخته شده بسته بندی و روغن‌های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربی‌های ترانس کنترل نشده می‌تواند ریسک افسردگی را تا ۴۸ درصد افزایش دهد.

۷. غذا‌های با سدیم بالا
دهه هاست، غذا‌های بدون چربی به عنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام می‌شوند -، اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان می‌گویند که همه این نمک اضافی می‌تواند کاملا با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات می‌تواند جنبه‌های سیستم عصبی را مختل کند.
نه تنها این می‌تواند باعث افسردگی شود، بلکه می‌تواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک و باعث خستگی شود؛ و البته نمک هم چنین منجر به نگهداری مایع و باد کردگی می‌شود.

۸. کافئین
متخصصان بسیاری وجود دارند که می‌گویند حتی مقدار کمی کافئین نیز می‌تواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته می‌تواند به طور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.

۹. سبوس گندم
این نام را همیشه در میان خوردنی‌های مفید مشاهده می‌کردید، اما اینجا باید بگوییم که در مورد افسردگی این مسئله کمی متفاوت است چراکه سبوس گندم به دلیل وجود فیتیک اسید و فیبر جذب روی را محدود می‌سازد و همین کاهش روی اثر سو در افرادی که در معرض استرس و افسردگی هستند می‌گذارد.
مقدارکافی روی به خصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا نشان داده اند کمبود آن رفتار عصبی و افسردگی را موجب می‌شود.

۱۰. پنیر سویا
با این که سویا مملو از پروتیین کم چرب است، همچنین با آنزیم‌های گوارشی و پروتئاز می‌تواند بسته بندی شود که هضم پروتئین را به طور باور نکردنی دشوار می‌کند. سویا مس، بالایی دارد یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب، و نفخ شکم است.

۱۱. قهوه
قهوه مانند سوخت جت برای یک مغز نگران است؛ و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز می‌تواند جذب مواد مغذی کلیدی را مانند ویتامین د و ویتامین‌های ب کند کند. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از مواد گیاهی، به طور طبیعی، به خصوص بابونه، می‌تواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.

۱۲. نان سبوس دار
گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، به خصوص بیمارانی با بیماری سلیاک - که در میان آن‌ها اضطراب رایج است خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف می‌شود، این رفتار هم ناپدید می‌شوند. اما حتی افراد با آلرژی‌های خفیف نیز به آن حساسیت دارند.

۱۳. سوپ و غذا‌های کنسرو شده
غذا‌های فرآوری شده حاوی بیسفنول است که در اکثر غذا‌های کنسروی و پلاستیکی وجود دارد می‌تواند باعث کاهش قابل توجهی ژن‌ها در بخش استرس مداری مغز می‌شود.

۱۴. آب میوه
آب میوه‌ها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا می‌برند. به عنوان یک قاعده کلی از نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید.

دیگر خبرها

  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند