Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، رضا اردکانیان با اشاره به اینکه با درس‌های دریافت شده از سیلاب‌های بهار سال 98 , سعی کردیم مدیریت مخازن سد‌های کشور را دقیق‌تر انجام دهیم گفت: هم اکنون 40 درصد از ظرفیت 50 میلیارد مترمکعبی سد‌های کشور خالی است و این موضوع به معنای آمادگی کافی برای دریافت سیلاب بهاره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در 2 تا سه هفته آینده بارش‌های قابل توجهی در مناطق مختلف کشور رخ می‌دهد گفت: ستاد مقابله با سیلاب از چند هفته گذشته بطور مرتب، رصد رودخانه‌ها و پایش مخازن سد‌ها را انجام می‌دهد و دستور العمل‌های لازم به شرکت‌ها برای مقابله باسیلاب ارسال شده است.

وزیر نیرو با تاکید بر همکاری مردم درخصوص ساکن نشدن در حاشیه رودخانه‌ها ادامه داد: ما سعی می‌کنیم تا حداکثر استفاده را از سیلاب‌های پیش رو ببریم و درعین حال با خسارت کمتری مواجه شویم.

اردکانیان افزود: طبق پیش بینی‌های انجام شده احتمال شدت گرفتن سیلاب در پایین دست رودخانه‌های کرخه وجود دارد که در صورت بروز این پیش بینی باید خروجی سد تا دو برابر حجم خروجی فعلی افزایش یابد که این به معنای دربرگیری پهنه بیشتری در بستر رودخانه خواهد بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون در نیمه دوم سال آبی 98-99 هستیم ادامه داد: وضعیت پاییز امسال از لحاظ بارش‌ها نرمال و کمی بیش از نرمال و وضعیت زمستان نیز نرمال و مقداری کمتر از نرمال بود که براساس آن تاکنون 190 میلی متر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به درازمدت 13 درصد بیشتر و نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز 7 درصد کمتر است.

وزیر نیرو با اشاره به عبور سیلاب و روان آب قابل توجهی از رودخانه کشکان در لرستان گفت: این اتفاق بدون بروز خسارت انجام شد که این به دلیل سرعت در مهندسی رودخانه و ساخت کنار بندی و همراهی مردم بوده است.

اردکانیان افزود: با افتتاح تصفیه خانه 7 در جنوب تهران بیش از 2 میلیون نفر در نقاط مختلف استان تهران تحت پوشش قرار گرفته و آب شرب آن‌ها از سد ماملو تامین می‌شود که این موضوع سبب کاهش برداشت از چاه‌های آب زیرزمینی و کاهش فرونشست‌های تهران خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بارش باران سیلاب رضا اردکانیان بارندگی ها مهار سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۶۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول

در پی بارش‌های اخیر سد شهید قنبری آذربایجان غربی، سد جگین در هرمزگان، سد ایلام، سدهای ماشکید علیا، خیرآباد، زیردان و پیشین در سیستان‌وبلوچستان، سدهای آزاد و قشلاق در کردستان، سد رودبار لرستان و سد کوثر در کهگیلویه و بویراحمد به‌طور کامل پُر شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در 218 روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه 1402 تا هشتم اردیبهشت 1403) در مجموع 26 میلیارد و 570 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی 29 میلیارد و 30 میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی 8درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، 16 میلیارد و 690 میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی 16 میلیارد و 520 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی یک‌درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود 31 میلیارد و 560 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سدهای کشور، 64 درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و 36 درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سدها در روز هشتم اردیبهشت 1402 بالغ بر 31 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده برابری میزان ذخایر سدها با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سدهای مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است.

همانطور که در جدول بالا مشخص است، سد شهید قنبری آذربایجان غربی، سد جگین در هرمزگان، سد ایلام، سدهای ماشکید علیا، خیرآباد، زیردان و پیشین در سیستان‌وبلوچستان، سدهای آزاد و قشلاق در کردستان، سد رودبار لرستان و سد کوثر در کهگیلویه و بویراحمد پرشدگی 100درصدی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • بزرگترین بلوار ورودی جنوبی یزد ساماندهی می‌شود
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • نجات «سحر» در جدال با سیلاب