Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی خروج دو گروه سیاسی شیعی از مذاکرات انتخاب نامزد نخست‌وزیری، کارشناس حقوقی عراق از نحوه واگذاری اختیارات نخست‌وزیری به برهم صالح، بر اساس قانون اساسی گفت.

به گزارش گروه بین‌‌الملل خبرگزاری فارس، «علی التمیمی» کارشناس حقوقی عراق گفت که بر اساس قانون اساسی این کشور، در صورت عدم توافق نهایی کمیته هفت‌نفره شیعی بر انتخاب نامزد نخست‌وزیری و معرفی او به «برهم صالح
»، رئیس‌جمهور این کشور اختیارات نخست‌وزیری را در دست خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی طی بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری «الاخباریه»  منتشر شد، تصریح کرد که در صورت شکست کمیته هفت‌نفره و پایان فرصت ۱۵ روزه برای انتخاب نخست‌وزیر جدید [پس از انصراف «محمد توفیق علاوی» ]، دیگر مسئله فراکسیون بزرگتر که بر اساس بندهای اول، سوم و پنجم ماده ۷۶ قانون اساسی مسئول انتخاب نامزد نخست‌وزیری است، به پایان می‌رسد و بندهای اول و دوم ماده ۸۱ قانون اساسی طرح می‌شود.

وی توضیح داد بر این اساس، تمام اختیارات نخست‌وزیر به رئیس‌جمهور کشور واگذار می‌شود و «عادل عبدالمهدی» به عنوان نخست‌وزیر پیشبرد امور، می‌بایست اداره امور کشور را به برهم‌صالح واگذار کند.

التمیمی افزود: بر اساس بند دوم ماده ۸۱ قانون اساسی، رئیس‌جمهور  می‌‌تواند نامزد نخست‌وزیری را خارج از فراکسیون بزرگتر یا احزاب انتخاب کند.یعنی او در این انتخاب کاملا آزاد و بدون هیچ قید و بندی است. در صورتی که پارلمان به نامزد پیشنهادی او رأی اعتماد ندهد، برهم صالح می‌تواند پارلمان را منحل و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام بر اساس ماده ۶۴ قانون اساسی کشور شود. زیرا وی اداره هر دو پست ریاست‌جمهوری و نخست‌وزیری را برعهده دارد.

وی همچنین گفت: در غیر این‌صورت، رئیس‌جمهور می‌تواند به دادگاه فدرال مراجعه کند تا بر اساس ماده ۹۳ قانون اساسی، راهکاری برای این بحران اندیشیده شود.

کشور عراق از یکم اکتبر (نهم مهر ماه) در شرایط نا آرامی به سر می‌برد و معترضان عراقی در شهرهای عمدتا شیعه‌نشین خواستار مبارزه با فساد و رفع ناکارآمدی دستگاههای اجرایی شده‌اند. به دنبال این اعتراضات، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر پیشین عراق درخواست استعفای خود را به پارلمان عراق ارائه کرد پارلمان عراق نیز درخواست وی را پذیرفت. 

پس از عبدالمهدی، «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق، پس از کش‌وقوس‌های فراوان، «محمد توفیق علاوی» را مامور تشکیل کابینه عراق کرد.

اما وی نیز شامگاه یکشنبه (یازدهم اسفند ماه) پس از به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای پارلمان در نشست آن روز برای رای اعتماد به کابینه وی، در پیامی مکتوب به برهم صالح رئیس جمهور عراق انصراف خود را از تشکیل کابینه اعلام کرد و  صالح هم به دنبال آن اعلام کرد که طی ۱۵ روز و بر اساس بند ۷۵ قانون اساسی گزینه دیگری را برای تشکیل کابینه معرفی خواهد کرد.

این مهلت ۱۵ روزه، امروز  به پایان می‌رسد و در حالی که تا دیروز اخباری مبنی  بر نهایی شدن توافق گروههای سیاسی شیعی بر سر مسئله نامزد نخست‌وزیری از طریق کمیته هفت‌نفره‌ و ابلاغ قریب‌الوقوع آن به رئیس‌جمهور منتشر شده بود، امروز «جریان حکمت» و ائتلاف سائرون از کمیته مذکور خارج شدند و تاکید کردند که در آخرین ساعات باقیمانده به مهلت قانونی نتوانستند به توافقی در این خصوص دست یابند.

 انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق قانون اساسی رئیس جمهور توافق نهایی اختیارات نخست وزیر نامزد نخست وزیری برهم صالح قانون اساسی رئیس جمهور بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۸۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران

«حسن زرنگار» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جده با «عبدالله صالح کامل» رئیس اتاق بازرگانی مکه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 به گزارش ایسنا، سرکنسول کشورمان در این ملاقات بر لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور، افزایش مراودات تجار، بازرگانان و بخش خصوصی، جایگاه شهر مکه مکرمه و ابعاد اقتصادی مرتبط با مایحتاج حجاج، امکان برگزاری انواع نمایشگاه‌ها در دو کشور و همچنین تجربه‌های موفق شرکت‌های ایرانی در اجرای انواع پروژه‌ها در کشورهای گوناگون تاکید کرد.

دیدار سرکنسول ایران در جده با «عبدالله صالح کامل» رئیس اتاق بازرگانی مکه

رئیس اتاق بازرگانی مکه مکرمه نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به توسعه روابط همه جانبه ایران و عربستان مبتنی بر تاکیدات محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر عربستان سعودی و  سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران، بر آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی در چارچوب بخش خصوصی تاکید کرد.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد