Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@03:05:40 GMT

افزایش حداکثر 6 هفته به سال تحصیلی دانش‌آموزان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۲۵۷۶

به گزارش فارس، محسن‌ حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو اظهار کرد: این روزها آموزش و پرورش شور و حال خاصی دارد چرا که در طول 100 سال گذشته یاد گرفتیم که در مدارس بچه ها آموزش ببینند اما حالا یک وقفه طولانی را در مدارس شاهدیم و نوع آموزش‌ها تغییر کرد.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت سلامت و اینکه مدرسه کانون تجمع است و بچه‌ها ساعات طولانی کنار هم هستند و می‌توانند ناقل بیماری باشند، به صلاحدید ستاد ملی مبارزه با کرونا، مدارس تعطیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

* ارائه برنامه‌های آموزشی به دانش‌آموزان از 3 شبکه تلویزیون

حاجی میرزایی اضافه کرد: در این مدت اتفاقات زیادی افتاد مثلا با صدا و سیما به سرعت ارتباط گرفتیم و در ابتدا با 10 برنامه و یک شبکه و الان 3 شبکه و 28 برنامه، آموزش ارائه می شود که شبکه 2 هم اضافه شده است و همچنین معلمی که در یک جمع 20، 30 نفره تدریس می‌کرد الان باید در جمع مخاطبان گسترده‌ای آموزش دهد که استقبال خوبی شده است البته 1000 کتاب داریم و همه را در این قالب نمی‌توان اجرا کرد.

وی درباره اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: تلاش هایی در سطوح مختلف انجام شده است و برای اجرایی شدن سند تحول گام‌های زیادی باید برداریم و این سند باید بعد از 5 سال مورد بازنگری قرار می‌گرفت؛ در حال حاضر زیرنظام ها و اسناد مقدماتی آماده شده است. 

* بستر فضای مجازی برای ارتباط بین دانش‌آموزان و معلمان آماده شده است

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تعطیلی مدارس گفت: این تعطیلات موجب جهش جدی در کار تعلیم و تربیت شد و همه مدارس به میدان آمدند و تلاش‌های باارزشی انجام شده است. 

وی درباره سامانه‌ای برای ارتباط با دانش‌آموزان و معلمان، اظهار کرد: جلساتی با وزارت ارتباطات و پیام‌رسان‌های داخلی برگزار شد و فضایی را تعریف کردیم تا ارتباط بین دانش‌آموزان، معلم و مدیران را در سراسر کشور فراهم کنیم و بستر آن آماده شده است.

* 73 درصد از 85 درصد مدارس از آموزش مجازی بهره می‌برند

حاجی میرزایی اضافه کرد: 85 درصد مدارس از طریق یک ارتباط برخط با ما مرتبط هستند و 73 درصد از این میزان گفتند که آموزش مجازی را ارائه می‌کنند؛ البته معلمان می‌گویند کارمان بیشتر شده است؛ این موضوع حقیقت دارد زیرا ما در آموزش و پرورش نمی توانیم حرف گزاف بزنیم چرا که در معرض دید همه خانواده‌های ایرانی هستیم و همه دانش آموز دارند یا در اطرافشان دانش‌آموز وجود دارد.

وی افزود: برنامه‌های آموزشی تلویزیون در تلوبیون هم بارگذاری می‌شود که همین امروز شنیدم درس ریاضی 100 هزار بار دانلود شده است؛ البته در حال حاضر 3 هزار راهبر آموزشی داریم که در مناطقی که در دسترس نیست، آموزش ارائه می‌دهند و مأمور کردیم تمام استان ها در ارتباط روزانه با مدیران مدارس باشند و مدیران روزانه با معلمان در ارتباط باشند و این موارد الان انجام می‌شود. ببنید وقتی معلمی با 47 سال سابقه با هر روشی تلاش می‌کند با دانش آموزانش ارتباط بگیرد، نشان از پویایی و تلاش معلمان و مدارس است.

* سناریوهای مختلف آموزشی بعد از بازگشایی مدارس

وزیر آموزش و پرورش درباره میزان اهمیت دادن آموزش‌ها توسط دانش‌آموزان، گفت: والدین را به کمک طلبیدیم و یکی از محورهای ما ارتباط خانه و مدرسه است و نیاز داریم که خانواده‌ها به کمک بیایند.

وی درباره آموزش‌های آنلاین اظهار کرد: آموزش های آنلاین یکی از ابزارهای جبران زمان از دست رفته است اما یک ابزار مهم برای عدالت آموزشی نیز محسوب می شود که از این طریق همه می توانند از خدمات آموزشی مناسب تری برخوردار شوند؛ از سوی دیگر یاریگران آموزش نیز داریم که به دانش‌آموزان روستایی آموزش ارائه می کنند و همچنین از طریق راهبران آموزشی نیز آموزش ها را ارائه می‌دهیم.

حاجی میرزایی در واکنش به این جمله که برخی می‌گویند تلویزیون همه عقب افتادگی را نمی تواند جبران کند و نیاز به کلاس مجدد است، گفت: چند سناریو را پیش‌بینی کردیم و خوشبینانه ترین آن، ادامه تعطیلات تا 16 فروردین است که اختیاراتی به شورای آموزش و پرورش استان دادیم تا یک ماه به دوره آموزشی اضافه کنیم تا هم مرور آموزش مجازی و هم کسری آموزش را بتوانیم جبران کنیم.

وی ادامه داد: اجازه تقویم آموزشی در دست مجلس است اما ستاد ملی مبارزه با کرونا در این شرایط می‌تواند به ما اجازه دهد که تقویم زمان آموزش تغییر کند و ما بر این اساس اقدام می‌کنیم البته نمی‌خواهیم زمان سال تحصیلی آینده آسیب ببیند.

* اگر تعطیلات مدارس بیشتر شود، روزهای پنج‌شنبه و جمعه هم کلاس برگزار می‌کنیم

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر تعطیلات مدارس اضافه شود، دوره‌ها آموزشی بعد از بازگشایی مدارس فشرده تر شده و پنج شنبه و جمعه هم کلاس تشکیل می شود؛ ما تا 6 هفته موافقت گرفتیم که دوره آموزشی را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه 70 درصد از محتوای آموزشی قبل از تعطیلی دانش آموزان انجام شده بود، گفت: برای 30 درصد از محتوای آموزشی باید برنامه ریزی کنیم که در حال انجام است و درباره زمان کنکور هم باید بگویم کنکور 3 هفته بعد از آخرین امتحانات نهایی برگزار می شود.

حاجی میرزایی در خصوص نگرانی برخی خانواده ها از آموزش دانش آموزان به ویژه کنکوری ها تأکید کرد: نیازی به معلم خصوصی و کتاب کمک درسی نیست چرا که امتحانات نهایی و کنکور بر اساس محتوای همین دروس است و ما تلاش خود را می کنیم که همه محتوا به دانش آموزان آموزش داده شود. 

وزیر آموزش و پرورش در خصوص اینترنت رایگان برای دانش آموزان و معلمان گفت: در شبکه ای که در حال طراحی داریم، اینترنت رایگان در اختیار معلمان و دانش آموزان قرار می گیرد و گفت وگویی که با وزارت ارتباطات داریم که اینترنت رایگان درباره آموزش های معلمان ارائه دهیم

وی ادامه داد: پیام رسان های متعدد اعلام آمادگی کردند اما اطلاعات دانش آموزان، اطلاعات حاکمیتی است و در اختیار خودمان است و کاملا مراقبت می شود و بخش اجرایی واگذار خواهد شد. به همه مدارس اعلام کردیم و آنها تعیین کردند که از کدام پیام رسان می خواهند استفاده کنند و عملیات تعاملی را بزودی آغاز خواهیم کرد.  

وزیر آموزش و پرورش درباره گزارش وضعیت آموزش دانش آموزان گفت: سامانه ای که طراحی کردیم، به ارتباطات همه مدارس و کلاس ها را دسترسی داریم و امکان گزارش گیری فراهم خواهد شد.

وی تصریح کرد: اعتقادم این است که این حادثه با همه تلخی ها، در خصوص آموزش الکترونیکی اتفاق بزرگی افتاده است و نظام آموزشی نشان داد که این ظرفیت را داشت که در این شرایط خود را با وضعیت تطبیق دهد البته مشکلاتی وجود دارد اما کار بزرگی است و باید از معلمان قدردانی کرد.

حاجی میرزایی در پاسخ به این پرسش که مدارس بعد از بازگشایی، چه وضعیتی از نظر سلامت و بهداشتی خواهند داشت، اظهار کرد: بیش از 900 هزار نفر از نیروهای شاغل در آموزش و پرورش دوره های آموزشی بهداشت و ایمنی را دیدند و از نظر تجهیزات نیز اعتبار سرانه بهداشتی را در اختیار مدارس قرار دادیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که وقتی مدارس مربی بهداشتی ندارند چگونه ایمنی محقق می شود، افزود:  یکی از دلایل تعطیلی مدارس این است که نمی توانیم این تراکم جمعیت را که نزدیک هم می نشینند، مراقبت کنیم و زمانی اجازه ورود دانش آموزان را به مدرسه می دهیم که خطر برطرف شده باشد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به ازای هر 750 دانش آموز، یک مربی بهداشت داریم که 10 هزار مربی بهداشت کم داریم، گفت: ایده ای را تحت عنوان سفیران سلامت داریم که یک و نیم میلیون  دانش آموز سفیر سلامت هستند و تأثیرگذاری آموزش همسالان متمرکز می‌شویم.  

وی در پاسخ به این پرسش که برای بهداشت روانی دانش آموزان چه فکری کردید؟، اظهار کرد: در حال حاضر هسته های مشاور که در 750 منطقه هستند، فعال هستند و دانش آموزان می توانند خدمات مشاوره ای دریافت کنند؛ حوزه معاونت پرورشی هم برنامه هایی را تدارک دیده که به برنامه تلویزیون اضافه می شود.

حاجی میرزایی در خصوص گلایه خانواده ها از هزینه کرد در مدارس غیردولتی که برنامه هایشان به دلیل تعطیلات عملی نشده است، بیان کرد: در آیین نامه مصوب هیأت وزیران، برای مدارس غیردولتی شورایی است که درباره میزان شهریه و نوع خدمات تصمیم می گیرند؛ آنها بررسی می کنند و اگر خدماتی ارائه نمی شود تصمیم مقتضی اتخاد می شود.

وی درباره هزینه سرویس مدارس نیز ادامه داد: بر اساس آیین نامه مصوب هیأت وزیران، کارگروهی وجود دارد که شهرداری و انجمن اولیا و وزارت کشور هستند و درباره سرویس مدارس تصمیم گیری می کنند البته در هر منطقه تصمیم گیری متفاوت است. 

وزیر آموزش و پرورش از همکاری خوب صدا و سیما تشکر کرد و گفت: در شبکه 2 برای تحرک و ورزش دانش آموزان برنامه ارائه می شود که برنامه از اول فروردین صبح و بعداز ظهر پخش می شود و شامل نرمش و بازی های فکری است.

وی درباره حمایت های از فرهنگیان در شرایط کرونا بیان کرد: همه روزه اطلاعات فرهنگیانی که در معرض کرونا قرار می گیرند را می گیریم؛ یک دانش آموز استثنایی داشتیم که به دلیل بیماری زمینه ای فوت شده است و تعدادی از معلمان در قم و چند استان به کرونا فوت شده یا مبتلا شدند که با خانواده ها در ارتباط هستیم.

حاجی میرزایی اضافه کرد: 120 مرکز درمانی داریم که به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کردیم تا کمک کنیم همچنین برخی سالن های ورزشی و اردوگاه ها به عنوان نقاهتگاه مورد استفاده می تواند باشد که در صورت لزوم در اختیار قرار می گیرد.

وی درباره آموزش به دانش آموزان استثنایی گفت: ارائه آموزش ها در بستر فضای مجازی برای آنها فعال شده است و چون تعداد دانش آموزان به نسبت معلم کمتر است، کنترل ها و ارائه امکان خدمات آموزشی راحت تر است.

وزیر آموزش و پرورش درباره گلایه فرهنگیان نسبت به بیمه تکمیلی گفت:  امسال قرارداد بیمه که بستیم هم تعداد خدمات  هم نوع خدمات و هم سرعت پرداخت هزینه ها را افزایش دادیم اگر جایی خلاف آن باشد، رسیدگی می کنیم. 

وی تصریح کرد: فرهنگیان نشان دادند که در صحنه های سخت کنار مردم هستند و حتی از دیواره یخچال برای تدریس استفاده می کردند و خانواده ها نیز در کنار آنها هستند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش حاجی میرزایی دانش آموزان حال حاضر خانواده ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۲۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت

طالب محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اعلام زمان آغاز نوبت گیری ارزیابی هوشی/روانی دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی اظهار کرد: ارزیابی دانش آموزان متقاضی جهش از پایه های دوم به چهارم، سوم به پنجم وچهارم به ششم وجهش برای بار دوم با رعایت شرایط ومشروط به رای کمیسیون (منطقه) وسایر مقررات مربوط است.

محمدی افزود: جهش از پایه اول به سوم وجهش برای بار دوم مشروط به اخذ رای کمیسیون (منطقه/استان) وثبت شماره وتاریخ آن درسامانه سیدا است.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان اظهار کرد: مدیران محترم مدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی پس از دریافت درخواست کتبی ولی دانش آموز(با سطح پیشرفت خیلی خوب)، بررسی در شورای مدرسه ودر صورت نیاز تأیید کمیسیون خاص در سامانه سیدا نسبت به ثبت مجوز اقدام می کنند.

محمدی تصریح کرد: مدیران مدارس در مرحله بعد با ورود به پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش وپرورش(my.medu.ir) نسبت به تایید صحت اطلاعات دانش آموزاقدام کرده، سپس اولیا با ورود به سامانه فوق نسبت به تکمیل مراحل ثبت نام، پرداخت و رزرو نوبت اقدام می کنند.

وی افزود: دانش آموزانی که موفق به گذراندن ارزیابی هوش شدند در آزمون تحصیلی پایه مورد نظر شرکت می کنند واگر در همه دروس نمره قبولی را کسب نمایند یک پایه تحصیلی را گذرانده وبه پایه بالاتر می روند.

محمدی گفت: ارزیابی هوشی/روانی متقاضیان جهش تحصیلی صرفا با مقیاس اعلام شده توسط سازمان آموزش وپرورش استثنایی انجام می شود و باتوجه به هوشمند بودن سیستم، نتیجه ارزیابی از طریق سامانه اعلام می شود.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان تأکید کرد: در این برنامه به دانش آموزان اجازه داده می شود با رعایت اصل مساوات در آموزش و با توجه به استعداد خود برنامه‌های درسی و آموزشی را با سرعت بیشتر از معمول در سنین پایین‌تر طی کنند.

وی تصریح کرد: جهش تحصیلی فرآیندی است که باید همه جانبه به آن نگریست و خانواده ها علاوه بر هوش و استعداد فرزندان خود، باید توانایی‌های فردی، اجتماعی و روحیات آنان را هم در نظر بگیرند و با آگاهی کامل تصمیم‌گیری کنند.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان در ادامه با اشاره به آمارشرکت کنندگان در آزمون جهش تحصیلی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ گفت: ۱۸۹ دانش آموز متقاضی جهش، در آزمون تست هوش شرکت کردند که ۵۹ نفر صلاحیت شرکت در آزمون ارتقای پایه را کسب و ۱۳۰ دانش آموز نیز حد نصاب لازم را کسب نکردند.

کد خبر 6093082

دیگر خبرها

  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی