Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@09:22:21 GMT

نه به چهارشنبه سوزی کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۳۶۱۶

نه به چهارشنبه سوزی کرونایی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، چهارشنبه سوری از رسوم قدیمی ساده ای است که متاسفانه با  رفتن به سمت هیجانات کاذب و افزودن مواد محترقه خطرناک  و آسیب‌های ناشی از انفجار  آن  تبدیل به چهارشنبه سوزی شده است.

مردم در گذشته  چهارشنبه آخر سال را با افروختن آتش در غروب سه شنبه و پریدن از روی آن به معنی سوزاندن کینه‌ها و زدودن غبار دلخوری‌ها و کدورت‌ها از دلهایشان برگزار می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما طی چند سال اخیر شاهد دگرگونی‌هایی در برگزاری این مراسم هستیم به طوری که برخی‌ها با استفاده از مواد منفجره چهارشنبه سوریشان  با تلفات انسانی تبدیل به چهارشنبه سوزی می‌شود و عید را به کام خود و دیگران تلخ می‌کنند. 

 

حوادث چهارشنبه پایانی سال گذشته در استان مرکزی ۵۹ نفر را راهی بیمارستان کرد  اگر امسال که بخش عمده نیروهای  بهداشت و درمان درگیر مبارزه با کرونا هستند  هم چهارشنبه سوری مانند سنوات گذشته برگزار شود باری مضاعف خواهد بود بر بار نظام بهداشت و درمان و دل نگرانی و غم مردم.

بیمارستان‌هایی که با روند صعودی تعداد بیماران مبتلا به کرونا، با مشکل جدی از نظر ظرفیت و سرایت مواجه هستند نه تنها جای امنی برای مداوا و درمان زخمی‌های چهارشنبه آخر سال نخواهد بود بلکه ظرفیتی جداگانه برای این مجروحان نخواهند داشت.

علاوه بر این ورود افراد مجروح شده از حوادث چهارشنبه سوری در بیمارستان‌هایی که معمولا بیماران کرونایی هم در آنجا بستری هستند امکان مبتلا شدن مجروحان به این بیماری را افزایش می‌دهد.

به کادر درمانی فشار مضاعف وارد نکنیم

 سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: بیمارستان آیت الله خوانساری و بیمارستان ولیعصر اراک برای درمان بیماران کرونایی استفاده می‌شود در حالی که بیمارستان ولیعصر همزمان برای درمان سوختگی هم در نظر گرفته شده است و اگر در چهارشنبه آخر سال حوادثی رخ دهد مجروح‌ها مجبورند به این بیمارستان که بیمار کرونایی در آن بستری هستند مراجعه کنند که این امر سلامتی خود و همراهشان را به خطر می‌اندازد.

جمالیان افزود: با وجود اینکه تمام تلاش خود را کرده ایم که بیماران کرونایی را ایزوله نگه داریم، اما اگر حوادث چهارشنبه سوری زیاد باشد و در پی آن مراجعه بیماران به مراکز درمانی زیاد شود احتمال انتقال بیماری به مجروح‌ها و همراهانشان وجود دارد.

او با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها حدود سه هفته درگیر بیماری کرونا هستند گفت: در این مدت کادر درمانی تمام انرژی خود را برای مراقب از بیماران کرونایی صرف کرده اند و به دلیل وجود خستگی زیاد طاقت هیچ بحران دیگری مانند حوادث چهارشنبه سوری را ندارند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: بخش چشم پزشکی بیمارستان امیر کبیر و بخش تروما و سوختگی بیمارستان ولیعصر برای حوادث احتمالی چهارشنبه آخرسال آمادگی دارد، ولی اگر بیمارستان‌ها شلوغ شود مجبوریم پزشکان و پرستارانی که به صورت آنکال استفاده می‌شوند را وارد شیفت کنیم که این باعث خستگی مضاعف پزشکان و پرستاران می‌شود.

او  ادامه داد: از مردم خواهش می‌کنیم برای سلامتی خودشان و اینکه به کادر درمانی بیمارستان‌ها بار مضاعفی وارد نشود امسال به صورت ویژه در برگزاری چهارشنبه سوری رعایت کنند.

حوادث چهارشنبه سوری باری مضاعف بر دوش نیروی انتظامی

از انفجار منزل مسکونی  به دلیل نگهداری مواد محترقه تا زخمی و مجروح شدن کودکان به دلیل انفجار مواد محترقه صدمات و خساراتی است که در ایام چهارشنبه آخر سال  اتفاق می افتد و نیروی انتظامی هر ساله با تدابیر و تمهیدات لازم تلاش می‌کند تا از فروش مواد محترقه و استفاده آن در چهارشنبه سوری و ایجاد خسارات جلوگیری کند.

پیرو مصوبه قرارگاه زیستی استان مرکزی جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تمامی مراکز تجاری و اصناف تعطیل شده اند و امنیت و حفاظت از  مراکز تجاری و مغازه‌ها و جلوگیری از سرقت بر عهده نیروی انتظامی قرار گرفته است.

در این شرایط  حفظ امنیت چهارشنبه آخر سال  باری مضاعف بر وظایف و مسئولیت نیروی انتظامی خواهد بود.

سردار مفخمی شهرستانی، فرمانده انتظامی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با بیان اینکه اهتمام پلیس تأمین نظم و امنیت است گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا  پلیس به منظور پیشگیری از سوء استفاده افراد فرصت طلب و سودجو از شرایط اجتماعی و جو روانی ایجاد شده در جامعه، در برنامه ریزی عملیاتی طرح‌های نظارتی  و برخورد با فروشندگان مواد محترقه را با جدیت در دستور کار  قرار داده است.

سردارمفخمی  کاهش حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال را مورد توجه قرار داد وافزود: از مردم عزیز و شریف خصوصاً تمامی والدین درخواست می‌کنیم در چهارشنبه پایانی سال در کنار فرزندان خود باشند و با نظارت و کنترل دقیق آن‌ها از بروز حوادث تلخ و ناگوار پیشگیری کنند.

او با بیان اینکه با بی احتیاطی و استفاده از مواد محترقه غیرمجاز فشار مضاعف به کادر درمانی وارد نکنیم اظهار داشت: بروز حادثه برای شهروندان در این شرایط حساس، فشار مضاعف برای کادر درمانی به همراه خواهد داشت و باعث ایجاد خلل در اقدامات درمانی در مبارزه با ویروس کرونا می‌شود.

فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: تجربه تلخ خانواده‌ها در پس رفتار‌های غیرقانونی و ناهنجار برخی افراد که مخل نظم و امنیت هستند، اراده نیروی انتظامی را در برخورد با هنجارشکنان تقویت و دو چندان کرده است و خرید و فروش مواد خطرآفرین، انفجاری و احتراقی که نظم و آرامش جامعه و شهروندان را مخدوش می‌نماید، ممنوع بوده و با متخلفان مطابق قانون برخورد خواهد شد.

او ادامه داد: طی سال‌های اخیر با بلوغ فکری مردم در حوزه فرهنگی و اجتماعی شاهد کاهش صدمات جانی و مالی ناشی از حوادث چهارشنبه آخرسال هستیم که این بیانگر افزایش همراهی صمیمانه اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان با نیروی انتظامی و توجه به آموزش‌های ارائه شده از سوی نیروی انتظامی، سازمان‌های همکار و رسانه‌ها بوده است.

سردار مفخمی در پایان گفت: امیدواریم امسال همانند سال‌های قبل با همکاری خوب مردم و والدین گرامی، جوانان و نوجوانان که نقش بسزایی در پیشگیری از تلفات و خطرات استفاده از این مواد دارند، شاهد کاهش هر چه بیشتر حوادث ناگوار چهارشنبه آخرسال باشیم.

  تجمع در خیابان‌ها  در چهارشنبه آخر سال علاوه بر اینکه احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد خطرات بسیار زیادی از جمله آسیب   ناشی از مواد منفجره هم دارد که در این صورت هم برای خانواده مشکل ایجاد می شود هم زحمات پزشکان و پرستاران بیمارستان را که در گیر کرونا هستند را بیشتر می کند و باید  امسال برای حفظ سلامت  خودمان و کمک به نیروهای درمانی بیش از پیش رعایت کنیم.

گزارش از رضا جدیدی

انتهای پیام/ ر

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چهارشنبه سوری کرونا ویروس حوادث چهارشنبه سوری چهارشنبه آخر سال بیماران کرونایی نیروی انتظامی بیمارستان ها کادر درمانی استان مرکزی مواد محترقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از کاهش ۲۳ درصدی فوتی‌های حوادث کار کرمانشاه در سال گذشته خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسن مرادی در نشست خبری امروز (دوازدهم اردیبهشت) یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه روابط کار انجام می‌شود را بازرسی از کارگاه‌ها با هدف اجرای صحیح قوانین و مقررات، صیانت از نیروی کار و کاهش حوادث اعلام کرد و افزود: سال گذشته بالغ بر هشت هزار بازرسی از کارگاه‌های سطح استان صورت گرفت که شامل بازرسی‌های ادواری و موردی بوده است.

وی از وقوع ۲۸۲ حادثه کار در سطح کارگاه‌های استان در سال گذشته خبر داد که نسبت به سال قبل از آن با ۳۰۴ حادثه کار روندی کاهشی داشته و یادآور شد: در آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار که بسیار حائز اهمیت است، سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش ۲۳ درصدی داشتیم و تعدادی فوتی‌ها از ۲۱ مورد به ۱۷ مورد رسید.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیشترین حوادث کار را مربوط به کارگاه‌های ساختمانی دانست و ادامه داد: با توجه به تعدد کارگاه‌های ساختمانی و تعداد کم بازرسین اداره کار که تنها ۲۰ نفر هستند این امکان را نداریم که در هر کارگاه یک بازرس مستقر کنیم و برای کاهش حوادث کار خصوصا در بخش ساخت و ساز نیازمند همکاری راه و شهرسازی، نظام مهندسی، شهرداری و خصوصا خود کارگران و کارفرمایان هستیم.

رسیدگی به ۷۶۰۰ دادخواست کارگری در سال گذشته

وی یکی دیگر از اقداماتی که در حوزه روابط کار در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه انجام می‌شود را کارهای شبه قضایی در هیات‌های حل اختلاف و هیات تشخیص اعلام کرد که به اختلافات بین کارگر و کارفرما رسیدگی می‌کند و خاطرنشان کرد: سال گذشته در این بخش ۷۶۰۰ دادخواست دریافت کردیم که منجر به صدور هفت هزار رای شده که از این تعداد ۳۰ درصد معادل بیش از دو هزار رای سازشی بوده است.

مرادی از کاهش میانگین زمان رسیدگی به این دادخواست‌ها نیز خبر داد که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۳ روز بوده و در سال ۱۴۰۱ به ۴۹ روز و در سال گذشته به ۴۰ روز رسیده و  گفت: قرار است امسال این زمان به کمتر از ۳۰ روز کاهش یابد.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه یکی از مواردی که منجر به بالا بودن زمان رسیدگی به پرونده‌ها در سنوات گذشته می شد را تعداد کم شعب تشخیص اعلام کرد که در شهر کرمانشاه دو شعبه و در برخی شهرستان‌ها از جمله ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب شعبه نداشتیم، اما اکنون تعداد شعب در کرمانشاه به شش شعبه افزایش یافته و در تمامی شهرستان‌ها نیز شعبه داریم.

۳۰۰۰ نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری می‌گیرند

به گزارش ایسنا، مرادی از آخرین وضعیت بیمه بیکاری در استان کرمانشاه نیز یاد کرد که مربوط به افرادی است که خارج از خواست و اراده خود از کار بیکار شده اند و بسته به سابقه کار و همچنین متاهل و یا مجرد بودن می‌توانند از شش ماه تا ۵۰ ماه بیمه بیکاری دریافت کنند.

 مرادی با اعلام اینکه هم اکنون سه هزار نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری می‌گیرند، افزود: نمی‌توان گفت همه این افراد بیکار شدگان سال گذشته هستند و تعدادی از این افراد در سنوات گذشته بیکار شده و هنوز از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیشترین تعداد افرادی که در استان کرمانشاه در سنوات اخیر بیمه بیکاری دریافت کردند را مربوط به سال ۱۳۹۹ و ایام بیماری کرونا دانست که حدود ۸۶۰۰ نفر بود و گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد افرادی که بیمه بیکاری می‌گرفتند در استان ۴۲۰۰ نفر و سال ۱۴۰۱ حدود ۳۶۰۰ نفر بود.

طبقه‌بندی مشاغل در ۸۵ درصد کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر

مرادی یکی دیگر از اقدامات خوبی که در حوزه روابط کار انجام شده ر ا طبقه‌بندی مشاغل اعلام کرد که صرفا در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر انجام می‌شود و هدف آن اجرای عدالت در پرداخت مزد است، بگونه‌ای که با اجرای این طرح دریافتی کارگری که تحصیلات و سابقه کار بیشتری دارد، با کارگران با تحصیلات و سابقه کار کمتر یکسان نیست.

وی با بیان اینکه ماده ۵۰ قانون کار ابزار قانونی است که برای اجرای این طرح در اختیار داریم، از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در ۸۵ درصد ۳۴۶ کارگاه بالای ۵۰ نفری که در استان داریم، خبر داد.

معاون اداره کار استان کرمانشاه از تعامل خوب تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز در استان یاد کرد و افزود: هم‌اکنون ۲۹۵ تشکل فعال در سطح استان داریم و شاهد کمترین میزان تنش بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در استان هستم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هلال احمر زنجان به حالت آماده‌باش درآمد
  • حریق در بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی و تجاری امامزاده ابراهیم شفت +فیلم
  • حریق در بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی و تجاری امامزاده ابراهیم شفت
  • جزییات حریق گسترده در امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • جزییات حریق گسترده در امامزاده ابراهیم شفت
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • حادثه در ایستگاه راه‌آهن اهواز | ۴ نفر مصدوم شدند
  • ◄ افزایش 15 درصدی تلفات رانندگی + سند
  • تکمیل باند دوم جاده امیدیه تا سه راهی آغاجاری
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین