Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم کریمی اظهارکرد: اگر فردی دچار سرفه های شدید و تنگی نفس شد، نشان دهنده درگیر شدن ریه است که این برای پزشکان مهم است و فقط  این دسته از افراد باید به بیمارستان ها مراجعه کنند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد: تاکنون ۱۴ هزار و ۹۹۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۸۵۳ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۴ هزار و ۹۹۶ نفر نیز بهبود یافته‌اند، در استان تهران تاکنون ۳هزار و ۷۷۴ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد که تاکنون به حدود ۱۶۰ کشور سرایت کرده است.

تعداد تنفس بالای ۲۴ بار در دقیقه نشانه تنگی نفس است

کریمی در خصوص اینکه، افراد چگونه بایستی متوجه شوند که تنگی نفس دارند نیز گفت: معیار تنگی نفس تعداد تنفس در حالت نشسته، بدون فعالیت و درحال استراحت  است که به طورمعمول ۱۰ تا ۱۲ بار در یک دقیقه است و اگر این تعداد بالاتر از ۲۴ باشد نشانه تنگی نفس است و این دسته از افراد که در تنفس کم می آورند و دچار مشکل هستند باید به بیمارستان مراجعه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: البته راه تنفس به صورت طبیعی از طریق بینی است و برخی هم طبق عادات به دلیل تنگی نفس از راه دهان نفس می کشند.

برای تشخیص کرونا، تنگی نفس مهمتر از تب است

کریمی با بیان اینکه، اکثر بیماران کرونا تب دارند، اما نبود تب نشانه نبود بیماری کرونا نیست، تصریح کرد: تنگی نفس برای پزشکان بسیار مهم تر از تب است؛ چرا که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد مبتلایان به کرونا ممکن است تب نداشته باشند.

وی با بیان اینکه، یکی دیگر از مشکلاتی که ویروس کرونا در برخی افراد ایجاد می کند از بین رفتن حس بویایی است، افزود: ویروس کرونا از نوک بینی تا حنجره و البته ریه که بیشتر راه های تنفسی هستند را گرفتار می کند و کمتر سیستم گوارش را درگیر می کند.

مردم خبرها را از منابع رسمی پیگیری کنند

 کریمی به کسانی که به صورت خفیف علائم ویروس کرونا را دارند، توصیه کرد که همان مراقبت های سرماخوردگی را رعایت کرده و استراحت کنند و داروی خاصی نیاز ندارند.

وی ادامه داد: البته افراد مبتلا به علائم سرماخوردگی برای جلوگیری از شیوع آن در بین اطرافیان، خود را قرنطینه و از ماسک استفاده کنند؛ چرا که ترشحات گلو و دهان آلوده است و به اطرافیان سرایت می کند.

این پزشک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه، در روزهای گذشته رسانه ها پر از مسائل غیر علمی و دلهره آور شده است، تاکید کرد: مردم فقط باید از طریق منابع موثق و رسمی خبرهای مربوط به موضوع ویروس کرونا را پیگیری کنند.

توجه به دستورالعمل های وزارت بهداشت ضروری است

کریمی، بهترین راهکار برای اقناع افکار عمومی در خصوص ویروس کرونا را  سوق دادن مردم به مطالعه و توجه به پروتکل ها و دستورالعمل های ایمنی وزارت بهداشت، به عنوان چکیده ای از توصیه های سازمان بهداشت جهانی دانست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این پروتکل حاوی تجربیات پیشگیرانه خوبی است که از سوی وزارت بهداشت به چاپ رسیده و در سایت وزارت بهداشت موجود است.

اگر می خواهید مبتلا به کرونا نشوید همچنان در خانه بمانید

کریمی بهترین راهکار برای مبتلا نشدن به ویروس کرونا را تا حد ممکن، ماندن در خانه  و  شست و شوی مرتب دست ها عنوان کرد و گفت: اگر مردم می خواهند از کرونا دور باشند تا حد ممکن در خانه بمانند و از سفرهای غیرضروری درون شهری و البته برون شهری دوری کنند.

وی با تاکید براینکه، افراد سالم نیازی به استفاده از ماسک ندارند، استفاده از ماسک را فقط برای کسانی که دچار سرفه، عطسه و آب ریزش بینی هستند ضروری دانست و توصیه کرد: مردم در معاشرت با یکدیگر فاصله ۱.۵ متری را رعایت کنند و به طور جدی از هر نوع دست دادن، روبوسی و نزدیکی به هم خودداری کنند.

این پزشک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی همچنین به مردم توصیه کرد که از حوله شخصی استفاده کنند، در بیرون از خانه صورت خود را لمس نکنند، همه سطوح منزل و محل کار خود را به خصوص سطوح فلزی با مایع ضدعفون کننده بطور مداوم ضد عفونی کنند، گوشی خود را دست کم روزی یک بار تمیز کنند و از سفرهای غیر ضروری بپرهیزند.
وی در ادامه اظهارکرد: استفاده از دستکش نیز فقط در بیرون از خانه الزامی است و در منزل فقط شست شوی دست ها آن هم با رعایت اصل جلوگیری از اسراف بیهوده آب کافی است.

۴۷۲۳۷ کد خبر 1365908

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت تنگی نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

به گزارش صدای ایران از ایرنا، تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد:

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آنها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.


چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • جمع آوری روغن زیتون با نام تجاری «سابرسو»
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس