Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@01:59:17 GMT

تخریب مساجد؛ آتشی که دودش به چشم شبه‌قاره می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۴۹۹۱

تخریب مساجد؛ آتشی که دودش به چشم شبه‌قاره می‌رود

تخریب مساجد در هند از سال ۱۹۹۲ در آیودیا تا سال ۲۰۲۰ در دهلی نو، بومرنگی است که به طور ناشیانه از سوی حزب سکولار حاکم بر هند پرتاب شده و نتیجه‌اش تخریب کشوری است که داعیه‌دار حق آزادی در قانون اساسی است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: در سه روز پایانی فوریه هنگامی که شمال شرقی دهلی نو با خشونت مواجه شد، درگیری های خیابانی بین حامیان حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» با ایدئولوژی اکثریت هندوها و گروه های کوچکی از شهروندان مسلمان هند رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همانطور که در گزارش ها اشاره شد، تعداد زیادی از خانه ها و مکان های کسب و کار مسلمان به طور سیستماتیک شناسایی ، غارت و سوزانده شدند.

 

اما در این میان واضح و مبرهن است در همه منطقه هایی که به شدت تحت تأثیر خشونت قرار گرفتند، مساجد یک هدف ویژه بودند تا آنجا که در کمتر از 48 ساعت خشونت حداقل 14 مسجد به آتش کشیده شدند.

 

یکی از بزرگترین مساجد مورد حمله ، مسجد «جنتی» در «گوکالپوری» ، یک مرکز تجاری مستقر در شمال شرقی دهلی بود. این ساختمان بتنی سه طبقه در دهه 1970 ساخته و با نقوش برجسته تزئین شده بود.

 

بسیاری از همسایگان مسجد جنتی اعم از مسلمانان و هندوها  گفتند که نیمه شب با سر و صداهایی که فکر می کردند زلزله است از خواب پریدند و با دودی سفیدی که از مسجد بلند می شد، مواجه شدند.

 

مسجد دوطبقه «مدینه» هم از جمله مساجدی بود که 20 مرد جوان از هندوهای افراطی آن را به آتش کشیدند.

 

این جنایات در حالی رخ داد که مساجد و مکان های عبادت مسلمانان از ابتدا هدف سیاست های ضداسلامی حزب «بهاراتیا جاناتا» به رهبری «نارندار مودی» نخست وزیر هند بودند.


حزب حاکم هند به پشتوانه یک کمپین سیاسی با محوریت تخریب یک مسجد قرون وسطایی یعنی مسجد «بابری» به قدرت رسید.

 

 

 

این حزب مدعی شد که مسجد بابری در شهر كوچك «ایودیا» دقیقا محل تولد «رام» خدای هندوها ساخته شده است و باید در آنجا یک معبد ساخته می شد.

 

به این ترتیب برنامه تخریب مسجد بابری در دسامبر 1992 اجرا شد و خشونتی که در پی آن به وجود آمد منجر به کشته شدن صدها نفر شد.

 

اما همین امر موجب شد تا حزب «بهاراتیا جاناتا» در انتخابات عمومی سال 1996 حضور خود در پارلمان را دو برابر کند و از 85 نماینده به 161 نفر برساند.

 

فعالیت برای ساخت معبد در محل مسجد بابری هم در اولویت برنامه های ضد اسلامی حزب حاکم در هند بود که از سال 2002 هنگامی که نارندرا مودی، وزیر امور خارجه بود، شدت پیدا کرد.

 

در آن زمان نیز  خشونت هایی ایجاد شد که بیش از هزار کشته بر جای گذاشت که اکثر آنها مسلمان بودند و صدها نفر زخمی شدند.

 

 درست مانند دهلی نو در سال 2020 خانه ها و مشاغل مسلمان با دقت شناسایی و هدف قرار گرفتند و بیش از 500 مسجد آسیب دیدند.

 

در انتخابات ایالتی در پایان سال 2002 «نارندا مودی» پیروزی قاطعی کسب و بار دیگر اثبات کرد که حزب بهاراتیا جاناتا می تواند از خشونت سیاسی ضد مسلمان به نفع خود استفاده کند.

 

مساجد در شمال شرقی دهلی نو بناهای ساده مدرن است. آنها گنبدهای دیدنی مسجد قرون وسطایی مانند مسجد بابری را ندارند البته تخریب آنها در سال 2020 شباهت فراوانی با تخریب مسجد بابری در سال 1992 دارد که از ایدئولوژی سکولاریم حزب بهاراتیا جاناتا سرچشمه می گیرد.

 

 مسئله ای که وجود دارد تنها تخریب یک یا چند مسجد نیست بلکه تخریب کشوری به نام هند است که داعیه دار حق آزادی در قانون اساسی خود است و باید دانست که تخریب هند به دست حزبی که اکنون حاکم بر آن است صورت خواهد گرفت، چنان که بومرنگ تخریب مساجد روزی به سوی دولت سکولار این کشور بازخواهد گشت.

 

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: مساجد جهان تخریب مساجد هند بهاراتیا جاناتا مسجد بابری دهلی نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۴۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد

ایسنا/لرستان نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: مساجد بدون جوانان و نوجوانان و بدون هیئت امنا و کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی هشتم اردیبهشت ماه، در جلسه قرارگاه استانی مساجد استان لرستان، که با حضور اعضای ستاد برگزار شد، اظهار کرد: ما هر آنچه که داریم از وجود پر خیر و برکت مساجد است، ما باید بتوانیم خدمات مسجد را خوب جلوه دهیم و به مردم خدمت‌رسانی کنیم.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی یک سری تشکیلات مانند پایگاه‌های بسیج، کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد، در کنار احداث و توسعه مساجد تشکیل شد که بسیار ضروری است و باعث شده به غیر از شرکت در نماز جماعت، جوانان و نوجوانان به واسطه برنامه‌های متنوع به مسجد سوق پیدا کنند.

شاهرخی بیان کرد: مساجد بدون جوانان و نوجوانان و بدون هیئت امنا و کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد، در سال‌های اخیر با توجه به نیاز مردم و حضور مستمر روحانیان و بسیجیان در محلات، تشکلاتی همچون ستاد تسهیلگری تشکیل شد که توفیقات خوبی در این راستا نصیب شده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان افزود: مجموعه امور مساجد استان نیز با صبر و حوصله اقدامات خوبی انجام داده، برنامه‌ها و مصوبات ارزشمندی را در راستای توانمندسازی ارکان مسجد عملیاتی کرده که تشکیل این ستاد و کارگروه دنباله همین موضوع است.

وی تأکید کرد: قرارگاه‌های مساجد باید باعث شود که روز به روز شاهد تغییر و تحول در سطح محلات و جامعه باشیم و انتظار است که با برگزاری چنین جلساتی، ظرفیت‌های استان در جهت رونق امور مساجد ارزیابی و آن‌ها را به کار بگیریم.

شاهرخی افزود: ما جوانان و نوجوانانی داریم که از بابت انقلابی‌گری و عقیدتی و کار جهادی از نسل گذشته اگر جلوتر نباشند عقب‌تر نیستند، در اختیار قرار دادن خدمات آموزشی، پژوهشی، تفریحی و سرگرمی از سوی سازمان‌ها، نهادها و ادارات مختلف به جد باید پیگیری شود، از آنجایی که این قشر از جامعه منبعی برای درآمد ندارند و مشتاقانه برای اوقات فراغت و کارهای فرهنگی مساجد مراجعه می‌کنند، باید این خدمات در اختیار آنان قرار بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری