Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با تشریح مزایای آموزش‌ غیرحضوری‌(مجازی) گفت: «این روش طرفداران بسیاری در دنیا دارد و دیگر نیاز نیست دانشجویان و استادان در مکان مشخص حضور داشته باشند.»

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با شیوع ویروس کرونا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه‌ای را در راستای آموزش مجازی ابلاغ کرد و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی موظف شدند برنامه‌ریزی‌های خود را طبق این بخشنامه پیش ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براین‌اساس، تعدادی زیادی از واحدهای دانشگاهی آموزش غیرحضوری به دانشجویان را آغاز کرده‌اند و تعدادی نیز در شرف آموزش هستند.

 برای بررسی فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در آموزش غیرحضوری دانشجویان و مزایای این طرح گفتگویی را با حسین کلانتری رئیس این دانشگاه ترتیب دادیم که مشرح این گفتگو در پی می‌آید:

آنا: با توجه به تأکید دکتر طهرانچی بر آموزش غیرحضوری و مجازی دانشجویان و ابلاغ بخشنامه مربوط دانشگاه متبوع شما تاکنون چه اقداماتی در این راستا انجام داده است.

کلانتری: پیرو ابلاغ دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ضرورت آموزش مجازی در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا به سرعت ستاد ویژه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با حضور اعضای تعیین‌شده در بخشنامه شامل معاونت آموزشی، معاونت اداری و مالی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات، روسای دانشکده‌ها و سایر اعضای آگاه دانشگاه در زمینه آموزش مجازی تشکیل شد.

این کمیته با بررسی شرایط، امکانات موجود دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، برآورد امکانات مورد نیاز برای راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی دروس دانشگاه و آماده‌سازی زیرساخت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اقدام کرد.

ارتباط لازم واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری در این زمینه نیز انجام و پس از هماهنگی با آن واحد، در گام بعدی اطلاعات مورد نیاز برای راه‌اندازی کلاس‌های مجازی دروس ارائه شده نیمسال جاری شامل اطلاعات دانشجویان، استادان و دروس ارائه شده برای ارائه به واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی آماده و برای آن واحد ارسال شد.

فعالیت تیم پشتیبان دانشجویی برای رفع اشکال احتمالی

این اطلاعات از واحدهای تابعه استان مرکزی، معاونت سما و مراکز تابعه واحد اراک تهیه شد و در اختیار واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برای تشکیل کلاس‌های مربوط در فضای زیرساخت آن واحد قرار گرفت.

آنا: در بحث آموزش غیرحضوری (مجازی) از چه امکانات و تسهیلاتی آموزشی در بخش تئوری و فیزیکی برخوردار هستید؟

کلانتری: در راستای تسهیل راه‌اندازی سیستم آموزش مجازی در استان مرکزی به ازای هر یک‌هزار دانشجو، دو نفر پشتیبان برای رفع اشکال احتمالی در زمان برگزاری کلاس‌ها در آماده‌باش به سر می‌برند که اطلاعات تماس آنها در سامانه آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی قرار داده شده است.

این افراد آگاهی لازم در زمینه مسائل آموزشی و موارد فنی مربوط به برگزاری کلاس مجازی را دارند و در صورت نیاز می‌توانند با مقامات دیگر دانشگاه برای رفع مشکلات موجود ارتباط برقرار کنند. 

از نظر سخت‌افزاری نیز برای برگزاری کلاس‌های مجازی پنج باب کلاس آماده خدمت‌رسانی به استادان است. اگر استادان در منزل توان و امکانات برگزاری کلاس را نداشته باشند، می‌توانند درخواست تشکیل کلاس در یکی از این کلاس‌ها را صادر کنند؛ البته در این شرایط نیز دانشجویان با استفاده از سامانه آموزش مجازی و از منازل خود وارد کلاس شده و از آموزش استاد بهره‌مند می‌شوند. 

در واحدها و مراکز تابعه نیز به همین ترتیب کلاس‌هایی برای حضور استادان برای برگزاری کلاس مجازی در نظر گرفته شده است. این کلاس‌ها دارای زیرساخت مورد نیاز برای برگزاری کلاس شامل سیستم کامپیوتری با امکانات و ارتباط اینترنتی با شرایط کلاس‌های آموزشی است.

آنا: آموزش غیرحضوری و مجازی در فرصت پیش آمده به‌دلیل بیماری کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید و فکر می‌کنید این آموزش‌ها تا چه اندازه برای دانشگاه، دانشجویان و استادان مفید باشد؟ 

کلانتری: آموزش مجازی نسل جدیدی از آموزش در جهان بوده که با توجه به امکانات چند رسانه‌ای که در اختیار استادان برای انتقال مفاهیم به دانشجویان قرار می‌دهد، در جهان دارای طرفداران بسیاری است. از دیگر مزایای آموزش مجازی در دانشگاه‌ها بی‌نیازی به حضور دانشجویان و استادان در مکان مشخص و مشترک در دانشگاه است که از همین مزیت برای کنترل ویروس کرونا بهره‌ برده می‌شود.

آموزش مجازی مسیری برای کنترل ویروس کرونا

در آموزش مجازی غنای مطالب ارائه شده به دانشجویان، کیفیت و کمیت ارتباط بین استاد و دانشجو می‌تواند بسیار بیشتر از کلاس‌های حضوری باشد؛ بنابراین کیفیت آموزش در این سیستم ارتقا می‌یابد، امیدواریم استفاده از آموزش مجازی با استفاده از زیرساخت‌های دانشگاه آزاد اسلامی که بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان و بزرگ‌ترین دانشگاه مجازی منطقه است، زمینه کمک به کنترل ویروس کرونا مهیا شده و کیفیت آموزش نیز در این دانشگاه به سطحی بالاتر ارتقا یابد.

واکنش سریع و وسیع دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه می‌تواند نمایانگر مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در زمینه مسائل موجود در جامعه در کنار تعهد به آموزش مستمر و ارتقای سطح دانش در میهن اسلامی توسط این دانشگاه باشد.

آنا: تاکنون کدام واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی  مرکزی آموزش را آغاز کرده‌اند؟

کلانتری: تا این ساعت واحدهای جاسب، زرندیه، ساوه، محلات، کمیجان، خنداب و آشتیان ضمن راه‌اندازی و فعال‌سازی سیستم آموزش مجازی موفق به برگزاری کلاس‌های مجازی شده‌اند و سایر واحدها و مراکز شامل اراک، خمین، شازند، سمای اراک، سمای ساوه، فراهان، نراق، تفرش، مهاجران و دلیجان با ارسال اطلاعات و تأیید دریافت اطلاعات توسط واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی در نوبت راه‌اندازی سامانه از طرف واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

با توجه به بار کاری زیادی که بر دوش واحد الکترونیکی در راه‌اندازی سامانه آموزش الکترونیک واحدهای کشور قرار دارد، ضمن پیگیری رابط استان مرکزی با واحد الکترونیکی مقرر شده که یک یا دو روز آینده سامانه واحدهای دانشگاهی راه‌اندازی شود.

انتهای پیام/4078/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: استان مرکزی اراک دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی ویروس کرونا حسین کلانتری آموزش الکترونیک آموزش مجازی آموزش غیرحضوری دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی راه اندازی سامانه واحد الکترونیکی آموزش غیرحضوری آموزش مجازی برگزاری کلاس سامانه آموزش ویروس کرونا کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۵۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید

سیدمحمد جوادموسوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه بدون تردید مشارکت مردم در عرصه تولید بسیار ارزشمند و تحقق آن باعث می‌شود تولید رونق گرفته، هزینه‌های تولید کاهش و در نتیجه تورم نرخ کاهشی شود، اظهار کرد:‌ رهبر انقلاب با نگاه هوشمندانه، مدبرانه و از روی حکمت، شعار سال ۱۴۰۳ را «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیدند، ایشان با تشخیص راهبردی و بر اساس ریشه‌یابی هوشمندانه نظام مسائل کشور، «تولید» را کلید اصلی حل مشکلات و تنها راهکار عبور از سختی‌ها و دشواری‌های اقتصادی و اکسیر شفابخش معیشت مردم می‌دانند.

وی افزود: زمانی که حمایت از تولید، هرساله مورد تمرکز و تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد، بیانگر این نکته است که هنوز کشور در این زمینه ضعف دارد و باید با همه ظرفیت‌ها و امکانات از تولیدکنندگان حمایت کرد تا با اشتغال آفرینی و افزایش ثروت ملی، نقدینگی کنترل شود و تورم و گرانی کاهش پیدا کند.

شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر باید توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر گفت:‌ یکی از نمونه‌های مشارکت مردم در عرصه‌های اقتصادی و تولید که رهبر انقلاب نیز بر آن تأکید داشته‌اند، شرکت‌های دانش‌بنیان است. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با مشارکت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در عرصه تولید مبتنی بر فناوری و نوآوری، ضمن کمک به اشتغال این قشر ارزشمند، بخش عمده‌ای از نیاز کشور به محصولات و خدمات با فناوری بالا را رفع می‌کنند.

جوادموسوی اضافه کرد:‌ توسعه فناوری و نوآوری در جامعه و صنعت اهرم قدرتمندی در جهش و افزایش تولید است و دانشگاهیان و نخبگان در تحقق تولید دانش‌بنیان نقش‌آفرین هستند و باید شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند که در نتیجه آن اقتصاد دانش‌بنیان جایگزین اقتصاد نفتی می‌شود. بر همین اساس توسعه فعالیت‌های مراکز رشد و سرا‌های فناوری و نوآوری منجر به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شده و می‌تواند کاتالیزور رسیدن به اهداف باشد.

وی بیان کرد:‌ قطعاً استادان دانشگاه و دانشجویان ازجمله کنشگران اصلی این مسیر هستند تا با جهاد علمی و فناورانه، آموزش‌های مهارتی و کارآمد، هوشمندسازی فرآیندها، نقطه اتصال زیست‌بوم علم و فناوری با کارآفرینان در راستای جهش تولید باشند. بدون تردید مردم نیز می‌توانند در جهش تولید نقش مهمی ایفا کنند. این امر شامل حمایت از کارآفرینان و استارت‌آپ‌ها، ترویج فرهنگ کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شرایط محیطی مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکارها و ارتقای سطح دانش و فناوری و اصلاح الگوی مصرف در جامعه می‌شود.

راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر ادامه داد:‌ این واحد دانشگاهی نیز نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و با ارائه آموزش‌های مهارتی، کارآمد و تخصصی، تربیت نیروی ماهر و متخصص، ایجاد ارتباط با صنعت و بازار کار از طریق اجرای طرح‌های صدرا و پویش، توسعه پژوهش‌های نوآورانه و ارائه خدمات مشاوره‌ای به کسب‌وکار‌ها از طریق راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار، به جهش تولید کمک خواهد کرد.

جوادموسوی بیان کرد:‌ سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد. به این معنا که سکوی مناسبی برای تولید و توزیع محصولات دانش‌بنیان و فناور خواهد بود. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در نظر دارد با توجه به ظرفیت‌های ویژه شهرستان و مزرعه دانشگاه در حوزه کشاورزی و دامپروری و طیور با راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری سکوی تولید و در ادامه سکوی توزیع این محصولات را راه‌اندازی کند.

سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد

وی مطرح کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر با توجه به ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و وجود زیرساخت‌های لازم در زمینه اقامتی، مرکز رفاهی، گردشگری و آموزشی با مشارکت سرمایه‌گذاری خصوصی برای ارائه خدمات گردشگری و آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت و بلندمدت در زمینه صنایع‌دستی، آشپزی، هتلداری و گردشگری و بازیگری اقدام خواهد کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر توضیح داد: قوانین و مقررات سخت‌گیرانه در حوزه تولید و کارآفرینی، بوروکراسی و پیچ‌وخم‌های اداری و بی‌توجهی به حل نیاز‌های اشتراکی کارآفرینان بزرگ‌ترین موانع تولید و بهبود فضای کسب‌وکار در کشور است که امیدواریم نمایندگان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با همکاری دولتمردان و با تنقیح قوانین پویا و کارآمد و اصلاح قوانین موازی و دست‌وپا گیر در این باره به این حرکت عظیم مردمی در راستای جهش و حمایت از تولید سرعت ببخشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • دانشگاه آزاد بجنورد میزبان بیش از یک هزار داوطلب آزمون سراسری خواهد بود
  • طرح پویش؛ از بین‌برنده شکاف دانشگاه و صنعت
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد