Web Analytics Made Easy - Statcounter

عماد رفیعی کارشناس حوزه نفت در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص این مسئله که نفت ایران تقریبا دوسال است که توسط امریکا تحریم شده است، گفت: ایران با وجود دارا بودن منابع سرشار از نفت و گاز جایگاه خوبی در صادرات این مواد ندارد، مجلس شورا‌ی اسلامی ازسال ۹۷ بعد از آنکه تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز شد تصمیم گرفت تا به نحوی به احداث پترو پالایشگاه‌ها در ایران کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس حوزه نفت  افزود: با اقدام کمیسیون انرژی مجلس یک طرحی در تاریخ ۲۴ تیرماه ۹۸ به نام حمایت پایین دستی نفتی و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی مطرح شد که در نتیجه این طرح در صحن علنی مجلس مصوب و در پایان به یک قانون مبدل شد   رفیعی گفت:  پس از تایید شورای نگهبان در دی ماه ۹۸ آیین نامه‌ی اجرای آن توسط هیئت وزیران به تصویب رسید و سپس رئیس جمهور این آیین نامه را به وزارت نفت ابلاغ کرد.

او تاکید کرد: وزارت نفت هم بلا فاصله ابتدا جدول زمان بندی عمل به دستورات این قانون و آیین نامه اجرایی را در دستور کار خود قرار داد و در تابلو‌های اجرایی وزارت نفت آن را به نمایش گذاشت.   این کارشناس حوزه انرژی و نفت ادامه داد: طبق این جدول زمان‌بندی تا ۱۷ اسفند ماه تمام علاقه‌مندان به سرمایه گذاری و متقاضیان احداث پترو پالایشگاه‌ها فرصت داشتند تا درخواست اولیه خود را در وزارت نفت مطرح کنند و از طرف دیگر تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۹ به آن‌ها فرصت داده شده است تا مطالبات فنی و اقتصادی خودشان را به وزارت نفت ارسال کنند.   رفیعی بیان کرد: در مرحله‌ی آخر وزارت نفت تا اواسط تیرماه ۹۹ فرصت خواهد داشت تا از بین در خواست‌های متعدد بهترین را انتخاب کند تا سرمایه گذران انتخاب شده توسط وزارت نفت بتوانند از شهریور ۹۹ فعالیت‌های خود را آغاز کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی  تصریح کرد: طرح  ساخت پتروپالایشگاه ها که از شهریور ۹۹ به اجرا در خواهد آمد سه محتوای کلیدی دارد که ابتدایی‌ترین آن طرح اعطای تنفس خوراک به سرمایه گذاران است به این معنا که وقتی سرمایه گذران بخش عمومی و خصوصی اقدام به احداث و سرمایه گذاری در پترو پالایشگاه‌ها کردند به محض آنکه پترو پالایشگاه به بهره برداری رسید.   رفیعی بیان کرد: پتروپالایشگاه ها  تقریبا به مدت یکسال پول خوراک را پرداخت نخواهند کرد تا کل هزینه سرمایه گذاری برگردد و اگر از اوراق بدهی، وام‌های کوتاه مدت و ... استفاده کردند بتوانند تعهدات خودشان را پاس کنند و پول هزینه‌ی خوراک در آن یک سال در رهن یک وام ۱۰ ساله می‌رود که آن را طی ۱۰ سال به صندوق توسعه ملی بازگشت می‌دهند.  
این کارشناس نفت بیان  کرد: این تنفس خوراک حدود ۶ درصد نرخ بازده داخلی طرح‌ها را بهبود  می‌بخشد و در ادامه سرمایه‌ای را که سرمایه گذران برای ساخت پترو پالایشگاه‌ها هزینه کردند طی ۴ تا ۵ سال پول ساخت پترو پالایشگاه‌ها به تامین مالی طرح‌ها کمک می‌کند، به علت انکه سرمایه گذاران می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری از ابزار‌های بدهی و سهام استفاده کنند.  
او افزود: امتیاز دومی که در این قانون به سرمایه گذاران اعطا کردند مجوز صادرات مستقیم فرآورده‌های پترو پالایشگاه‌هاست و این گونه مجوز‌ها تا به امروز در هیچ یک از پالایشگاه‌ها به سرمایه گذاران به صورت مستقیم داده نشده به طوری که فرآورده‌هایی ماننده بنزین، گازوئیل، سوخت جت وغیره که در پالایشگاه تولید می‌شود برای صادر شدن به سایر کشور‌ها اول آن‌ها را باید به دولت تحویل دهند و بعد از آن دولت  این مواد را در راستا‌ی صادرات به شرکت‌های ملی پالایشگاه و پخش یا امور بین الملل شرکت ملی تحویل دهد. 

رفیعی گفت: مورد سومی که می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین موارد است، شفاف شدن روابط مالی بین وزارت نفت و شرکت‌های بخش خصوصی سرمایه گذاران پترو پالایشگاه‌هاست به طوری که وزارت نفت در ابتدا به این شرکت‌ها مجوز خوراک حداقل بیست ساله اهدا می‌کند و در پایان شرکت‌های سرمایه گذاربه احداث پتروپالایشگاه‌ها می‌پردازند.   این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: اما درخصوص بحث تحویل خوراک به خط لوله هم گفته شده است به عهده خود شرکت‌های سرمایه گذار است و وزارت نفت هیچ مسئولیتی را در این راستا برعهده ندارد.

این کارشناس حوزه‌ی نفت در پاسخ به این سوال که کمک دولت برای اجرای این طرح تا چه میزان بوده است؟ گفت: دولت موظف است برای اینکه این قانون به درستی اجرا شود به جز وزارت نفت سایر ارگان‌های دولتی مرتبط با این مسئله را روی کار آورد که در این مورد م‌یتوان به معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، صندوق توسه ملی، سازمان بورس و ... اشاره کرد.   وی افزود: به علت آنکه صِرف یک قانون نمی‌شود گفت که مجلس همه‌ی مزایا و قوانین را آورده است و بقیه‌ی آن را باید به بخش خصوصی سپرد به علت آنکه ما دچار مشکلات زیادی از قبیل تحریم، کمبود تجهیزات و غیره هستیم به همین خاطر وظیفه‌ی همه‌ی ارگان‌ها مرتبط با این بخش است که مشارکت‌های لازم را انجام دهند. نحو اعطای مجوز به پترو پالایشگاه‌ها چه گونه است؟ این کارشناس حوزه‌ی نفت بیان کرد: این پتروپالایشگاه‌ها به علت کمبود آب، مسائل زیست محیطی و آلودگی هوا فقط تا مرز بیست کیلو متری سواحل جنوبی کشور به آن‌ها اجازه‌ی تاسیس داده می شود و مسئله حائز اهمیت در این خصوص آن است که خوراک پترو پالایشگاه طبیعتا در مناطق جنوبی کشور یافت می‌شود.
صادرات فرآورده‌های نفتی امتیازی برای سرمایه گذاران رفیعی تصریح کرد: صادرات فرآورده‌های نفتی می‌تواند برای سرمایه گذاران و شرکت‌های پالایشگاهی امتیازات بسیار خوبی را به دنبال بیاورد به علت آنکه آن‌ها می‌توانند در بازار‌های منطقه‌ای، جهانی و احداث جایگاه‌های بنزین اقدام کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نفت اقتصاد ایران پالایشگاه نفت پترو پالایشگاه ها پتروپالایشگاه ها کارشناس حوزه سرمایه گذاران سرمایه گذاری احداث پترو وزارت نفت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

به گزارش همشهری‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 848875 برچسب‌ها ایران و اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم فلسطین

دیگر خبرها

  • انتقاد وزیر خارجه اسرائیل از رئیس‌جمهور کلمبیا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • همه وظیفه داریم در راستای کاهش سوانح اقدام کنیم
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • شوراها عملکردهای خود را به مردم اطلاع رسانی کنند