Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-06@16:58:52 GMT

حساسیت فصلی را با کووید 19 اشتباه نگیریم!

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۹۴۶۲

حساسیت فصلی را با کووید 19 اشتباه نگیریم!

به گزارش صدای ایران به نقل از "هلث"، افراد مبتلا به آلرژی های فصلی ممکن است با شرایط سختی برای تشخیص علائم آلرژی از عفونت با کروناویروس جدید مواجه باشند. همانند علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی، علائم آلرژی های فصلی نیز می تواند مشابه با علائم بیماری کووید-19 باشد.
اما حتی اگر فردی هستید که از آلرژی های فصلی رنج می برید، دلیلی برای هراس وجود ندارد زیرا چند تفاوت عمده بین علائم این شرایط و بیماری کووید-19 وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم آلرژی فصلی چه چیزهایی هستند و چگونه می توان آنها را از علائم کووید-19 تشخیص داد؟
کالج آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا به این نکته اشاره داشته است که آلرژی ها به طور کلی زمانی رخ می دهند که سیستم ایمنی بدن واکنشی بیش از حد به چیزی نشان می دهد که معمولا برای دیگران بی ضرر است. برای افرادی که از آلرژی فصلی رنج می برند، این به معنای آن است که بدن به عوامل آلرژی‌زا مانند گرده و چمن به خوبی واکنش نشان نمی دهد. از جمله علائم شایع آلرژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آبریزش بینی، گرفتگی بینی، و/یا عطسه
- خس خس سینه یا تنگی نفس
- سرفه خشک
- راش های پوستی
- خستگی
- سردرد
افزون بر این علائم، به گفته مارک گلدشتاین، رئیس بخش آلرژی و ایمونولوژی در بیمارستان پنسیلوانیا، افراد مبتلا به آلرژی فصلی ممکن است خارش، آبریزش یا پف کردن چشم ها را نیز تجربه کنند. همچنین، خارش بینی، گلو و گوش ها از دیگر علائم این شرایط هستند. وی همچنین به این نکته اشاره داشت که افراد مبتلا به آسم ممکن است با تشدید علائم بیماری خود مواجه شوند.
در مورد علائم بیماری کووید-19، به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، آنهایی که با کروناویروس جدید آلوده می شوند، سه علامت اصلی را تجربه می کنند که شامل موارد زیر می شوند:
- تب
- تنگی نفس
- سرفه خشک
به گفته سازمان بهداشت جهانی، از علائم کمتر شایع این بیماری نیز می توان به بدن درد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد، و اسهال اشاره کرد.  
تفاوت اصلی بین علائم بیماری کووید-19 و آلرژی های فصلی چیست؟
کروناویروس می تواند موجب تب شود، در شرایطی که آلرژی های موجب چنین علامتی نمی شوند. افراد مبتلا به بیماری کووید-19 معمولا تب همراه با سرفه و تنگی نفس را تجربه می کنند، از این رو، تب عامل تمایز اصلی محسوب می شود. یک وجه تمایز اصلی دیگر این است که آلرژی ها معمولا با خارش همراه هستند، در شرایطی که بیماری تنفسی کووید-19 موجب چنین نشانه ای نمی شود. و در حالی که هر دو شرایط می توانند موجب عطسه شوند، افراد مبتلا به آلرژی ها اغلب بیشتر از مشکلات مرتبط با بینی رنج می برند. افراد مبتلا به آلرژی اغلب با عطسه هایی که نمی توان آنها را متوقف کرد، مواجه می شوند. عطسه با تکرر کمتر در افراد مبتلا به بیماری کووید-19 دیده می شود.
تفاوت های بین علائم آلرژی های فصلی و بیماری کووید-19 می توانند ظریف باشند و ممکن است به بررسی های بیشتر مانند کنترل زمان گرده افشانی در محل زندگی خود نیاز داشته باشید. اگر در مکانی زندگی می کنید که گرده افشانی گیاهان هنوز آغاز نشده است، علائمی که با آنها مواجه هستید احتمالا دلیل دیگری دارند.
تفاوت های دیگر بین آلرژی ها و بیماری کووید-19 چه هستند؟
یکی از مهم‌ترین تفاوت ها بین این دو شرایط، بسیار مسری بودن کووید-19 است، در شرایطی که آلرژی ها این گونه نیستند. افرادی که فکر می کنند ممکن است با علائم بیماری کووید-19 مواجه شده باشند باید آزمایش داده و قرنطینه شوند تا از گسترش هرچه بیشتری بیماری پیشگیری شود. در موارد شدید، بیماران مبتلا به کووید-19 باید در بیمارستان بستری شوند.
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیماری کووید-19 در درجه نخست به واسطه تماس مستقیم فرد به فرد و از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه فرد آلوده منتقل می شود. این بیماری می تواند به واسطه لمس سطوح آلوده نیز منتقل شود زیرا کروناویروس جدید می تواند از دو ساعت تا نه روز روی سطوح مختلف باقی بماند، البته اگر این سطوح به خوبی ضد عفونی نشوند. در شرایطی که افراد مبتلا به آلرژی نیز سرفه و عطسه را تجربه می کنند، قطرات تنفسی ناشی از آنها عفونی نیستند، مگر این که فرد مبتلا به آلرژی بیمار باشد.
همچنین، افراد مبتلا به آلرژی با علائم خود بسیار آشنا هستند. آنها انتظار الگوی خاص بروز علائم آلرژی را دارند. فرد مبتلا به کروناویروس الگوی متفاوتی خواهد داشت و سرفه یا عطسه نیز ممکن است متفاوت احساس شوند.
افراد مبتلا به آلرژی باید از نظر اجتماعی به پیامدهای علائم شرایط خود بر افراد اطرافشان توجه داشته باشند. به واسطه تشابه برخی علائم آلرژی و کووید-19، افراد مبتلا به آلرژی می توانند موجب بروز ترس و نگرانی در افراد اطراف خود شوند. از این رو، درمان آلرژی طی بهار امسال از اهمیت بیشتری نه تنها برای تسکین علائم این شرایط، بلکه برای آرامش اطرافیان ما برخوردار است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آلرژی حساسیت فصلی کرونا ویروس صدای ایران کووید 19 افراد مبتلا به آلرژی علائم بیماری کووید 19 آلرژی های فصلی علائم آلرژی آلرژی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۹۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟