Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:37:22 GMT

در خانه بمانیم

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۱۷۲۱۶

در خانه بمانیم

توصیه مهم به نظر من اندیشیدن است؛ حداقل در خانه ماندن وقت تفکر به ما می‌دهد، چه هستیم، چه بودیم، چه کردیم، چه باید بکنیم؛ کاری که حکیمان رواقی هر شب قبل از خواب به پیروان خود توصیه می‌کردند و آن را یک خود دگرگون‌سازی می‌نامند که در این جمله خلاصه می‌شود؛ برای بهتر زیستن، بهتر بودن چه باید کرد.

به گزارش ایسنا، نسرین ثروتیان، استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «بهمن ماه ۱۳۹۲ شمسی برای چند روزی در مازندران - سیسنگان - به علت بارش سنگین برف - ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ تا ۲ متر در خانه محبوس بودم. قطعی گاز و برق نبود اما در اثر یخ‌زدگی در لوله‌ها آب وجود نداشت. از آب کردن برف استفاده‌های مختلف می‌شد کرد. زندگی مثل همیشه اما متفاوت می‌گذشت. یواش‌یواش از زندگی جدید خوشم می‌آمد. یک نوع متفاوت زیستن را تجربه می‌کردم. مرا یاد دوران‌ مختلف تاریخ که روی آن مطالعه داشتم می‌انداخت. جمله‌ای مدام در ذهنم تکرار می‌شد. می‌شد زندگی کرد با انواع شرایط. در همان موقع بود که یاد فلسفه مکتب رواقی در یونان کهن افتادم. حکیمان رواقی (فیلسوفان مکتب رواقی از قرن چهارم قبل از میلاد تا قرن دوم میلادی در یونان و روم) مردم را تشویق می‌کردند گاهی بدون لذت‌های موجود زندگی کنند تا قدر آنها را بیشتر بدانند. بعد از برگشت به تهران غرق در مطالعه مکتب رواقی شدم و کتاب روش‌های کهن رواقی (ویلیام بی اروین) و نوشته‌های دیگر درباره این مکتب مثل کتاب یک هفته رواقی زیستن.

و امروزه آموزه‌های حکیمان رواقی در فنون درمان شناختی رفتاری مطالعه می‌شود و یکی از موفق‌ترین برنامه‌ها به سوی خوشبختی است. قرن سوم قبل از میلاد حکیمان رواقی در یونان ویروسی به نام کرونا نمی‌شناختند. در قرون اول و دوم میلادی هم رواقیان رومی از کرونا ویروس اطلاعی نداشتند ولی جامعه بشری همواره ویروس‌های خاص روانی و اجتماعی داشته، قدرت سرایت‌شان یا بیشتر از کرونا ویروس بوده یا کمتر. مسأله در این است که رواقیان پیشنهاد می‌کردند مدتی لذات زندگی را باید کنار گذاشت و بدون آنها زندگی کرد. یا در آموزه دیگر می‌گویند برای جلوگیری از تأثیرات منفی اتفاقاتی که علی‌رغم تلاش انسان رخ خواهند داد باید اندیشید و تأمل کرد تا بعد از اتفاق محتمل آن آسان شود. مردم ما امروز خانه ماندن را تحمل نمی‌کنند. خانه چهار دیواری آرام و امن و خلوت ما و پناهگاه ماست که برای برخی از ما تبدیل به یک زندان شده است. پس می‌توان با برنامه‌های مختلف خانه را به بهشت تبدیل کرد.

گروه اهل مطالعه، کتاب‌هایی را مطالعه کنند یا کارهای مختلف هنری که همیشه آرزو می‌کردند اگر وقت داشتیم...

یا سرگرمی‌های دیگری مثل آشپزی، گلدوزی ... اما توصیه مهم به نظر من اندیشیدن است؛ حداقل در خانه ماندن وقت تفکر به ما می‌دهد، چه هستیم، چه بودیم، چه کردیم، چه باید بکنیم؛ کاری که حکیمان رواقی هر شب قبل از خواب به پیروان خود توصیه می‌کردند و آن را یک خود دگرگون‌سازی می‌نامند که در این جمله خلاصه می‌شود؛ برای بهتر زیستن، بهتر بودن چه باید کرد.

پیشرفت علم و جهش تکنولوژی از پیشرفت اندیشه بشر است ولی حرکت ماشین از اندیشه بشر پیشی گرفته در واقع آدمی به دنبال اندیشه خود می‌دود؛ بدون این که بیشتر و بهتر بیندیشد. پس در خانه بمانیم و فکر کنیم به این که چرا آدمی بدون اندیشیدن و تفکر به دنبال اندیشه‌های خود می‌دود و قربانی جوامع توتالیته شده است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر

سوار شدن آسانسور برای راحتی فوق‌العاده است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند بلکه در عوض، محققان دریافته‌اند که انتخاب پله‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید، به طور خاص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ر

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دکتر سوفی پادوک (Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد.

به نقل از اس‌اف، اگرچه بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شده است، خاطرنشان می‌کند که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند. این حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز برای مدت پنج روز است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها شکلی آسان و قابل دسترس از ورزش است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخت.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده جمع‌آوری کردند. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید.

کد خبر 748596

دیگر خبرها

  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • (تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • ژابی آلونسو: می‌خواهیم شکست ناپذیر بمانیم
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟