Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@09:51:41 GMT

بهترین غذاهابرای تقویت سیستم‌ایمنی

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۱۸۰۷۳

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماری‌ها مانند کرونا مقاومت کند، به تغذیه مناسب نیاز دارد. ناطقان: عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تغذیه مناسب برای تقویت دستگاه ایمنی بدن اظهار کرد: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری کرونا مقاومت کند، به یک تغذیه مناسب، متعادل و متنوع نیاز دارد تا بتواند انواع ویتامین ها، املاح معدنی و پروتئین‌ها را که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند را دریافت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: هر چقدر تغذیه مناسب‌تر باشد؛ مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا بالا می‌رود و عملکرد سیستم ایمنی بدن بهتر خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص مصرف سبزیجات و میوه جات گفت: ویتامین‌هایی مانند A و C به طور طبیعی در منابع غذایی از جمله سبزی‌ها و میو‌ها وجود دارند و نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کنند، بنابراین توصیه می‌شود از سبزی‌ها و میوه‌های تازه استفاده شود و به دقت ضدعفونی شوند.

او ادامه داد: منبع ویتامین C در سبزی‌هایی مانند کلم، گل کلم، فلفل‌ها و انواع میوه‌ها به خصوص مرکبات وجود دارد همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A هستند شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ می‌شوند و مصرف روزانه آن‌ها به صورت تازه و خام ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند.

عبدالهی افزود: املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی از جمله حبوبات، تخم مرغ و انواع گوشت‌ها می‌تواند جایگزین دیگر این منابع شوند. همچنین می‌توان از نان و غلات سبوس دار که حاوی سلنیوم که از گروه ویتامین‌های B است استفاده کرد که تمامی این منابع به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ایفا می‌کنند.

بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟
اهمیت مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره اهمیت مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها گفت: هیچ توصیه‌ای برای مصرف خودسرانه مکمل‌ها مانند انواع قرص‌های ویتامین C، A و E و انواع مکمل‌هایی که به صورت سنتتیک و شیمیایی هستند، نداریم و بهترین توصیه این است که این ویتامین‌ها را از طریق منابع غذایی مانند سبزی، میوه، املاح معدنی و منابع پروتئینی مانند شیر و لبنیات دریافت شود.

او در رابطه با مصرف خودسرانه مکمل‌ها گفت: مصرف خودسرانه مکمل‌ها می‌تواند موجب دریافت اضافی این ویتامین شود و علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد را می‌تواند بروز دهد.

عبدالهی در رابطه با مصرف ویتامین D در گروه سنی‌های مختلف توضیح داد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D است و این ویتامین نقش مهمی در ایمنی سیستم بدن دارد، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامه‌ها و پروتکل‌هایی برای تأمین کمبود این ویتامین توصیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: آیا سبزه و سمنو ناقل ویروس کرونا هستند؟

به گفته او گروه‌های سنی ۱۲ سال به بالا باید ماهانه یک عدد قرص یا پرل ۵۰ هزار واحدی، گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال مصرف هر دو ماه یک عدد پرل ۵۰ هزار واحدی و برای کودکان زیر دو سال طبق بخشنامه‌های موجود قطره AD روزانه ۲۵ قطره مصرف کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به بیماران خاص هم اشاره کرد و گفت: بیماران خاص به جهت حساس بودن و آسیب پذیری که دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا ویروس هستند بنابراین این افراد اصول بهداشت فردی را با جدیت باید دنبال کنند.

بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟
سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند

او ادامه داد: سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند و بسیار مهم است که در برنامه غذایی روزانه شان تنوع و تعادل رعایت شود و از همه گروه‌های غذایی اصلی در برنامه غذایی روزانه آن‌ها مانند سبزی ها، میوه ها، منابع پروتئینی، حبوبات، تخم مرغ، شیر، لبنیات و نان و غلات سبوس دار استفاده شود.

عبدالهی اضافه کرد: افراد سالمند باید همان مکمل‌های ماهانه ویتامین D و مادران باردار هم مکمل‌هایی که به صورت روتین برای آن‌ها تجویز و توصیه شده از جمله آهن، اسید فولیک، مولتی ویتامین که حاوی ید است و مصرف روزانه ویتامین دی تا انتهای بارداری توصیه می‌شود که حتما مصرف کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تمهیدات خاصی که وزارت بهداشت در نظر گرفته است، گفت: وزارت بهداشت سامانه ۴۰۳۰ را راه اندازی کرده که با گرفتن این شماره تلفن در قسمت پیشگیری از بیماری توصیه‌های تغذیه‌ای در آنجا وجود دارد و افراد می‌توانند پاسخ سوالات خودشان در خصوص بهداشت مواد غذایی و نحوه تغذیه از طریق این سامانه دریافت کنند.

او افزود: وزارت بهداشت سامانه اینترنتی salamat.gov.ir را برای پیشگیری از بیماری کرونا راه اندازی کرده است که با وارد شدن به این سایت و پاسخ دادن به چند سوال کوتاه در خصوص بیماری کرونا موارد مشکوک شناسایی می‌شوند و از طریق نزدیک‌ترین مرکز جامع خدمات سلامت و توسط کارکنان بهداشتی که در این مراکز هستند مورد پیگیری قرار می‌گیرند و همه توصیه‌ها و راهنمایی‌های لازم به این افراد انجام می‌شود.
عبدالهی درباره اضافه وزن افراد در این روز‌هایی که باید مردم در خانه بمانند گفت: در این شرایط بحرانی و حساس بسیار مهم است مردم در خانه بمانند، طبعا برای اینکه دچار اضافه وزن و چاقی هم نشوند ضمن رعایت تعادل و تنوعی که در برنامه غذایی روزانه باید داشته باشند بهتر است در خانه تحرک و فعالیت بدنی خو را بیشتر کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذی وزارت بهداشت درباره مصرف فست فود‌ها گفت: افراد باید مصرف فست فود‌ها را محدود کنند، زیرا فست بود به دلیل داشتن کالری، چربی و نمک زیادی که دارند هضم غذا را دچار مشکل میکنند و این قضیه خودش باعث میشود ایمنی سیستم بدن کاهش یابد همچنین افراد باید از مصرف نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های شیرین، غذا‌های چرب و سرخ شده و پر روغن خودداری کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: تقویت ، سیستم ایمنی ، بهترین غذاها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تقویت سیستم ایمنی بهترین غذاها مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تقویت سیستم ایمنی سیستم ایمنی بدن بیماری کرونا تغذیه مناسب منابع غذایی ویتامین ها برای تقویت سبزی ها مکمل ها میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۸۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: چند روزی است که بحث بر سر قلیان‌های اکسیژن داغ شده؛ قلیان‌هایی که البته عمر تازه‌ای ندارند و گفته می‌شود که چندسالی است در برخی کافه‌های خاص عرضه می‌شوند.عرضه‌کنندگان از فوایدش می‌گویند و سوی دیگر هم معترضان به مضر بودن آنها قرار گرفته‌اند.

یک جست‌وجوی ساده در فضای مجازی، زنجیره‌ای از کافه‌های مختلف را پیش‌روی‌تان قرار می‌دهد که شما را به کشیدن قلیان‌ اکسیژن که ماهیت شادی‌آور هم دارد، دعوت می‌کنند؛ قلیان‌هایی که گفته می‌شود ترکیب گاز اکسیژن و گاز N2O (نیتروزاکسید) دارند، اما هنوز هیچ مستندات علمی درباره کم‌خطر بودن آنها هنگام مصرف این قلیان‌ها اعلام نشده است.

خبرگزاری تسنیم هم دیروز در گزارشی ادعا کرده این قلیان‌ها، طرح مطالعاتی وزارت بهداشت برای جایگزینی قلیان‌های تنباکویی و زغالی است تا متولیان نظام سلامت از طریق مصرف‌کنندگان به عوارض پیدا و پنهان استعمال قلیان اکسیژن پی ببرند!

این در حالی است که تبلیغات شدیدی برای افزایش مصرف این قلیان‌ها شکل گرفته و تعداد کافه‌های عرضه‌کننده هم در حال افزایش است. اما دقیقا شهریور سال 97 بود که نماینده وزیر بهداشت در کمیسیون ماده ۱۱ تعزیرات حکومتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تعطیلی کافه‌ای خبر داد که قلیان‌هایی با ترکیب گاز خنده و اکسیژن با تبلیغ کمک به تسریع در ترک اعتیاد عرضه می‌کند و به دلیل تهدید سلامت عمومی تعطیل شد.

البته ارائه‌دهندگان این کالا تأکید می‌کنند که مجوزهای لازم برای عرضه قلیان اکسیژن را از معاونت بهداشت وزارت بهداشت گرفته‌ و فعالیت‌های‌شان درباره گاز نیتروزاکسید و اکسیژن هم با نظارت اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو و مرکز تحقیقات و پیشگیری دخانیات است. قلیان‌هایی که البته قیمت کمی هم ندارند و یک‌ساعت مصرف آنها چیزی حدود 250 تا 350هزار تومان می‌شود، برای تجربه‌اولی‌ها هم 5دقیقه تست رایگان است.

شادی‌های کوتاه در قلیان‌های اکسیژن

متصدی کافه‌ای در محدوده پونک تهران در پاسخ به همشهری درباره قلیان‌های اکسیژن می‌گوید: این قلیان‌ها شبیه قلیان‌های عادی و برای مصرف یک‌ساعته است، یک تا 4نفر هم می‌توانند همزمان استفاده کنند. این قلیان‌ها زغال، تنباکو و البته دود هم ندارند. ترکیب گاز اکسیژن با گاز خنده است که باعث شادی یا حالت سرخوشی موقت می‌شود. به همین دلیل طرفداران آن در حال افزایش هستند.

به‌گفته این کافه‌دار برای اینکه افراد دچار مشکل نشوند، 5دقیقه تست رایگان داریم و اگر مشکلی نداشتند، می‌توانند ادامه دهند. هزینه هر قلیان‌ اکسیژن‌ هم برای یک‌ساعت 250هزار تومان است.

او درباره رفع حالت‌های ناشی از مصرف این قلیان هم عنوان می‌کند: خیلی کوتاه، به محض آنکه دیگر شلنگ را در دست نداشته باشید، دیگر حالت خوشی در شما وجود ندارد.

این کافه‌دار در پاسخ به این سؤال که وزارت بهداشت قصد دارد، چنین قلیان‌هایی را جایگزین قلیان‌های دودی و زغالی کند و آیا این مساله قابل تحقق است، می‌گوید: این‌ها 2مقوله جدا هستند و هر کدام هم طرفداران خودشان را دارند. ما هر دو را عرضه می‌کنیم و طی این چند سال مشتری‌های هر دو قلیان تقریبا مساوی بوده‌اند، یعنی از هر 20مشتری ما 10نفر قلیان اکسیژن می‌خواهند و مابقی قلیان زغالی. این انتخاب کاملا سلیقه‌ای است و نمی‌توان چندان امیدوار بود که قلیان‌های دودی با این اکسیژنی‌ها حذف شوند.

فقط کافه‌ها قلیان اکسیژن دارد

کافه‌دار دیگری در خیابان مطهری هم درباره قلیان اکسیژن به همشهری می‌گوید: از اول امسال 50هزار تومان نرخ ما افزایش پیدا کرده و هر قلیان برای مصرف یک‌ساعته 350هزار تومان است. البته قیمت ما خوب است و خیابان‌های بالای شهر دوبرابر گران‌تر هستند.

او درباره اینکه این قلیان‌ها در بیرون از کافه‌های عرضه‌کننده هم وجود دارد، عنوان می‌کند: خیر، فروش مغازه‌ای ندارند. این قلیان‌ها فقط در شعبه‌های خاص عرضه می‌شوند. در این قلیان‌ها گاز خنده با اکسیژن ترکیب می‌شود و برای سلامت بدن هم خوب است. البته توصیه ما به مشتری‌ها این است که هفته‌ای 2 بار از این قلیان‌ها مصرف کنند.

با وجودی که کافه‌دارها تنها از فواید و بی‌ضرر بودن این قلیان‌ها صحبت می‌کنند، اما تسنیم در گزارشی نوشته که برخی مصرف‌کنندگان این قلیان‌ها رفتارهای غیرعادی دارند و حتی دچار بیهوشی هم می‌شوند. عرضه آنها هم در کافه‌های تهران و دیگر شهرها برای مصرف‌کنندگان عوارض بسیار عجیب و بعضا خطرناک داشته، اما منجر به بروز واکنش از سوی وزارت بهداشت برای توقف در عرضه آن نبوده است.

بی‌خبری مصرف‌کنندگان از طرح مطالعاتی

براساس اعلام وزارت بهداشت طرح مطالعاتی قلیان‌های اکسیژن 2 سالی است که به‌صورت آزمایشی با نظارت وزارت بهداشت در 10 استان (تهران، آذربایجان‌شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان) آغاز شده است. قرار است بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که با نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود و درصورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به‌صورت سراسری اجرا خواهد شد.

این در حالی است که تسنیم در ادامه گزارش خود عمر عرضه این قلیان‌ها را 8ساله، یعنی از سال95 اعلام کرده و نوشته «سؤال اینجاست که بعد از 8سال عرضه و مصرف این قلیان همچنان در حالت مطالعاتی قرار دارد و نتایج مخرب و اعتیادآور آن هنوز هم برای وزارت بهداشت احراز نشده است؟!» بررسی‌های همشهری از کافه‌های دارای مجوز برای عرضه این قلیان‌ها هم نشان می‌دهد، مراکز شرکت‌کننده در این طرح مطالعاتی، به مشتریان خود چنین چیزی را اعلام نمی‌کنند.

البته بهزاد ولی‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره عرضه آزادانه قلیان اکسیژن در سطح شهر تهران و بسیاری از استان‌های کشورمان و عوارض خطرناکی که پس از استعمال آن در افراد مشاهده می‌شود اینطور توضیح داده که این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده است. این قلیان‌ها با نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می‌شود و مراکز صنفی هم با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند.

او همچنین تأکید کرده در مرحله اولیه مطالعه، شاخص‌های سلامتی هنگام استفاده از این دستگاه مورد بررسی قرار گرفته که نتایج نشان داده براساس شاخص‌های مدنظر، استفاده از قلیان اکسیژن ضرری را از نظر سلامتی افراد ندارد.

ادعایی که البته با واکنش کیانوش جهانپور، سخنگوی اسبق وزارت بهداشت همراه شد. او در این باره گفته چیزی که در ایران به‌عنوان قلیان اکسیژن شناخته می‌شود، به‌نوعی الگوبرداری و تغییر فرم چیزی است که در کشورهای دیگر با عنوان اکسیژن‌کلاب شناخته می‌شود؛ این یک اسم شبهه‌ناک است. ماده مورد استفاده در این دستگاه هم گاز اکسیژن نیست و نیتروزاکسید است که به‌عنوان گاز خنده نیز شناخته می‌شود. این گاز کاربردهایی در حوزه پزشکی و صنایع غذایی و شیمیایی دارد، اما الگوی مصرف به‌سمت استفاده نابه‌جا، به‌عنوان سرگرمی و تا حدودی به‌عنوان مخدر رفته است!

جهانپور همچنین در پاسخ به همشهری درباره این که نباید اجرای این طرح مطالعاتی اعلام و مصرف‌کنندگان نسبت به آن آگاهی داشته باشند، بیان می‌کند: در جریان جزئیات آن نیستم اما احتمالا این طرح یک پایلوت یا طرح آزمایشی است که در مناطق محدودی در حال اجراست با هدف بررسی این که چقدر روی الگوی رفتاری افراد مؤثر است، نه یک کارآزمایی بالینی مشابه داروها که نیاز باشد عوارض آن تست شود و ظرائف آن هم در نظر گرفته شود.

او در پاسخ به این سؤال که آیا چنین طرح‌هایی می‌توانند در کاهش مصرف دخانیات و قلیان مؤثر باشد، عنوان می‌کند: در کشورهای دیگر هم مواجهه با این موضوع مختلف بوده است، برخی این ماده را ممنوع و برخی مجاز اعلام کرده‌اند و به شکل اسپری و کپسول‌های دستی در دسترس است. با توجه به این که موضوع قلیان بومی کشورهای آسیایی از جمله ایران، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربی است، این مساله در کشورهای غربی و آمریکایی چندان موضوعیت ندارد. اگر بررسی می‌شود از این نظر است که احتمالا عوارض این ماده کمتر از استشناق قلیان‌ها و تنباکوهاست و آیا می‌تواند منجر به تغییر الگوی مصرف شود. اگر رفتاری کم‌خطرتر باشد، ممکن است سیاستگذار به سمت این برود که افراد را به سمت رفتارهای کم‌خطرتر سوق دهد. احتمالا وزارت بهداشت هم از این منظر به موضوع نگاه کرده است.

عوارض

کارشناسان می‌گویند استفاده از قلیان اکسیژن ممکن است عوارض یا خطراتی داشته باشد، از جمله:

سمی بودن اکسیژن: تنفس با غلظت‌های بالای اکسیژن برای مدت طولانی می‌تواند منجر به مسمومیت با اکسیژن و آسیب ریه و سایر مشکلات سلامتی شود.

وابستگی: استفاده منظم از قلیان اکسیژن ممکن است منجر به وابستگی به اکسیژن مکمل شود که می‌تواند اثرات منفی بر توانایی بدن در تنظیم طبیعی سطح اکسیژن داشته باشد.

آلودگی: اگر تجهیزات به درستی نگهداری یا تمیز نشوند، خطر آلودگی با باکتری یا سایر عوامل بیماری‌زا وجود دارد.

عوارض ترکیب گاز خنده و اکسیژن

نیتروزاکسید (گاز خنده)، گازی بی‌رنگ و بوست که گاهی برای بیهوشی و ضد درد استفاده می‌شود. در قلیان‌های اکسیژن این گاز را با اکسیژن مخلوط کنند تا یک تجربه تفریحی یا اجتماعی برای مصرف‌کنندگان ایجاد کنند. این ترکیب گازها هنگام استنشاق می‌تواند یک اثر سرخوشی یا خنده ایجاد کند. با این حال مطالعات علمی اعلام می‌کند که یک نکته مهم هم وجود دارد، اینکه استفاده از آن در خارج از محیط پزشکی می‌تواند خطرناک و مضر باشد.

این گاز می‌تواند باعث ایجاد طیفی از عوارض جانبی ازجمله سرگیجه، گیجی، حالت تهوع و اختلال در هماهنگی بدن شود. استنشاق آن در غلظت‌های بالا یا برای دوره‌های طولانی هم می‌تواند منجر به خطرات جدی‌تری برای سلامتی شود، مانند کمبود اکسیژن، از دست دادن هوشیاری یا حتی مرگ. علاوه بر این، مخلوط کردن نیتروزاکسید با اکسیژن در یک قلیان اکسیژن یا دستگاه مشابه می‌تواند خطرات بیشتری را به همراه داشته باشد، زیرا مخلوط کردن یا دوز نادرست می‌تواند منجر به اثرات غیرقابل پیش‌بینی و خطرات بالقوه سلامتی شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که از استنشاق آن در قلیان‌های اکسیژن خودداری شود.

کد خبر 847061 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان كافه - كافه‌رستوران خبر مهم دخانیات - قلیان دخانیات - سیگار

دیگر خبرها

  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • قلیان با گاز خنده!
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • فروشگاه کولرگازی در تهران
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان