Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@02:44:17 GMT

همه آنچه لازم است درباره کروناویروس بدانید

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۱۴۴۰

همه آنچه لازم است درباره کروناویروس بدانید

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، انتشار ویروس کرونای جدید (COVID- 19) اکنون یک مشکل جهانی است که شیوع آن از 29 بهمن 1398 در ایران تأیید شده است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور ما نقش محوری و اصلی را در مقابله با این بیماری بر عهده دارد، بنابراین علمی‌­ترین و مستندترین گفته­‌ها درباره این بیماری را باید از دستورالعمل­‌های منتشر شده توسط این وزارتخانه دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری جدید یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می‌شود اما هنوز راه‌های انتقال، مخازن حیوانی، راه‌های پیشگیری، تظاهرات دقیق بالینی آن مشخص نشده است و نیاز به مطالعات بیشتر دارد. مهم‌ترین ویژگی این ویروس جدید، خطر آلودگی محیطی بیشتر و گسترش سریع­‌تر نسبت به ویروس‌‌های دیگر است و چون تاکنون واکسن یا داروی اختصاصی برای آن ساخته نشده است، باید مقاومت بدنی و روانی خود را در برابر این ویروس و پیامدهای ذهنی و هیجانی شیوع آن افزایش دهیم.

پیشگیری با تدابیر ساده

مطابق راهنمای خود مراقبتی و بهبود ایمنی در برابر کروناویروس که توسط وزارت بهداشت منتشر شده است؛ راه‌های انتقال کروناویروس جدید همانند سایر ویروس‌­ها و ویروس آنفلوانزاست، یعنی از طریق تماس دست آلوده شده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان و از راه قطرات تنفسی )از طریق عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی( منتقل می‌شود.

بنابراین رعایت آموزه‌های بهداشتی و عمل به آنها تا پایان بحران نقش به سزایی در پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا دارد. استفاده از ماسک برای فرد بیمار، شست­شوی مکرر دست­‌ها با آب و صابون به ویژه بعد از عطسه و سرفه یا تماس با یک حیوان و محیط اطراف و پرهیز از لمس بینی و چشم ضروری است و از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری به حساب می­‌آید.

رعایت توصیه‌­های بهداشتی

باید از تماس نزدیک با فرد دچار به علائمی مانند سرماخوردگی، آبریزش، عطسه و سرفه خودداری کرد و در مکان­‌های عمومی تا حد ممکن حداقل یک متر با دیگران فاصله داشت. همچنین از دست دادن، دررآغوش گرفتن، و بوسیدن تا پایان خطر همه گیری باید پرهیز کرد.

مواد غذایی باید خوب پخته شوند و مواد غذایی خام و پخته در کنار هم قرار نگیرند. پس از تمیز کردن و قطعه قطعه کردن مواد غذایی حیوانی خام ظروف، تخته و چاقویی را که استفاده کرده‌اید بلافاصله با آب و مواد شوینده بشویید و از تماس ظروف شسته نشده با مواد غذایی پخته، اکیداً خودداری کنید.

دیدارهای غیرضروری را حذف کنید یا به تعویق بیندازید و از حضور در اجتماعات یا مکان‌های شلوغ پرهیز کنید. مدت محدودی از مراجعه به مکان‌های مقدس و زیارتی و محل‌های پر رفت و آمد مثل بازارها تا حد امکان خودداری کنید، بویژه اگر مستعد بیماری هستید یا دچار علائم تنفسی شده‌اید.

هنگام موقع عطسه و سرفه با دستمال یا قسمت بالای آستین یا گودی آرنج جلوی بینی و دهان را بگیرید و دستمال‌های مصرف شده را در یک کیسه نایلونی انداخته، در آن را گره بزنید و داخل سطل دردار بیندازید. هنگام تماس با حیوانات، دام، پرندگان زنده و محصولات آنها، از دست­کش و ماسک استفاده کنید و پس از تماس بدون دست­کش، حتماً دست‌های خود را با آب و صابون بشویید .

اگر به اختلال تنفسی )شامل تب، سرفه و یا تنفس مشکل( دچار شدید فوراً به مرکز بهداشتی درمانی مشخص و معرفی شده مراجعه کنید.دربارۀ سالمندان، مبتلایان به آسم، برونشیت، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماران خاص مانند مبتلایان به سرطان، ضعف سیستم ایمنی، و مبتلایان چاقی مفرط باید احتیاط و مراقبت بیشتری بکار بست.

پاک نگاه داشتن بینی از طریق کاهش تعداد ویروس احتمالی در مسیرهای تنفسی، خطر ابتلا را کاهش می‌دهد. پیشنهاد می­‌شود که افراد سالم روزی 2 تا 3 بار، آب ولرم یا دم کردۀ رقیق بابونه را از راه بینی بالا کشیده و پس از چند ثانیه بینی را با فشار ملایم تخلیه کنند.

استفاده از ماسک

استفاده از ماسک جراحی برای تمام افرادی که دچار علائم تنفسی شده‌اند، برای کاهش میزان انتقال به سایرین توصیه می‌شود.اگر هیچ‌گونه علائمی ندارید، نیازی به استفاده از ماسک نیست.درصورت استفاده از ماسک، برای اطمینان از اثربخشی آن و جلوگیری از افزایش خطر انتقال ویروس، باید از آن درست استفاده کرده و پس از استعمال نیز درست دفع کرد.

علائم کروناویروس

علائم این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس است. در مواد حادتر عفونت می‌تواند منجر به پنومونی (عفونت ریه) یا مشکلات تنفسی شود و در موارد نادری این بیماری کشنده خواهد بود. علائم بیماری شبیه آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی است به همین دلیل برای تایید این که کسی کروناویروس گرفته باشد، باید آزمایش شود.

مطابق دستورالعمل کشوری کروناویروس جدید که توسط وزارت بهداشت منتشر شده است؛ افرادی که دارای علائم این بیماری باشند به سه دسته موارد مشکوک، محتمل و قطعی دسته­‌بندی می‌­شوند.

مورد مشکوک، فردی است با شرح حال سرفه خشک یا لرز یا گلودرد همراه با تنگی نفس با یا بدون تب که حداقل یکی از مشخصات زیر را داشته باشد؛ سابقه سفر یا اقامت در عرض 14 روز قبل از شروع علائم بیماری در استان‌هایی که انتقال محلی ویروس گزارش شده باشد. سابقه تماس نزدیک با مورد محتمل یا قطعی بیماری کروناویروس در عرض 14 روز قبل از شروع علائم بیماری داشته باشد. همچنین کارکنان بهداشتی درمانی با شرح حال سرفه خشک یا لرز یا گلودرد با یا بدون تب که در تماس با بیماران تنفسی بوده‌اند.

مورد محتمل، بیمار مشکوکی است با علائم تنفسی خاص یا فرد مبتلا به پنومونی که علیرغم درمان‌های مناسب، پاسخ بالینی نامناسب داشته و به شکل غیر معمول و سرعت غیرقابل انتظاری وضعیت بالینی بیمار حادتر و وخیم‌تر یا فوت شود.

مورد قطعی، فردی است با تایید آزمایشگاهی ناشی از عفونت کروناویروس صرف نظر از اینکه علائم یا نشانه‌های بالینی داشته باشد.

گروه­‌های در معرض خطر

مطابق فلوچارت (فرآیند) تشخیص و درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دو گروه به عنوان افراد در معرض ابتلا به بیماری کروناویروس عارضه دار قرار دارند. یک گروه به عنوان پرخطر و گروه دیگر در معرض خطر تلقی می­‌شوند.

گروه پرخطر شامل بیمارانی با نقص در سیستم ایمنی بدن است. مبتلایان به ایدز، بیماران دارای غدد بدخیم، افراد پیوند اعضاء شده و افراد تحت درمان با کورتیکواستروئید و شیمی درمانی در این گروه قرار می‌­گیرند. گروه در معرض خطر نیز شامل افرادی با بیماری زمین‌ ای می‌­شوند. بیمار‌ی‌­های قلبی_عروقی، فشارخون، دیابت و بیماری‌های تنفسی به عنوان بیمار‌های زمینه‌­ای به حساب می­‌آید.

خدمات تشخیص و درمان

مطابق فلوچارت مصوب کمیته علمی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی ،کلیه افرادی با علایم گلو درد، سرفه خشک، با یا بدون تب در مراجعه به هر مرکز درمانی سرپایی باید از نظر علائم تنفسی مورد ارزیابی قرار گیرند. درصورت وجود تنگی تنفس باید فرد به یکی از مراکز تخصصی منتخب ارجاع شود و پس از ارزیابی بیشتر در مراکز بیمارستانی، درخصوص نیاز به بستری وی تصمیم گیری شود. اگر فرد تنگی نفس نداشته باشد، درصورتی که تب بالاتر از 37.8 درجه داشته و جز گروه پرخطر باشد لازم است سی تی اسکن ریوی برای وی انجام شود. برای بیماران گروه در معرض خطر با تب بالاتر از 37.8 درجه هم تصویر برداری ریه صورت گیرد.

با توجه به آمار جهانی نزدیک به 80 % موارد مبتلایان نیاز به بستری نخواهند داشت. از این رو برای اغلب بیماران لازم است مراقبت‌های درمانی علامتی و تسکینی در منزل انجام شود. از آنجایی که درمان اختصاصی ثابت شده در مورد این بیماری وجود ندارد, استفاده از رژیم دارویی پیشنهادی برای بیماران سرپایی که جزو گروه پر خطر محسوب نمی‌­شوند، توصیه نشده و مراقبت‌های معمول مانند استراحت، تغذیه مناسب، مایعات کافی، ایزولاسیون در منزل و درمان علائم بیماری کافی است.

از آنجا که افرادی که تحت درمان سرپایی قرار می‌گیرند جزء گروه‌­هایی هستند که ممکن است دچار عوارض شدید شوند، لذا به صورت روزانه و تلفنی توسط مراقبان سلامت پیگیری می­‌شوند و در صورت بروز علائمی مثل تنگی نفس و تنفس دشوار و یا کاهش سطح هوشیاری سریعا بیمار به مراکز بیمارستانی منتخب ارجاع می­‌شود. بیمارانی که به عنوان مورد مثبت در بخش کرونا بستری می‌­شوند، ضمن ایزولاسیون کامل تحت درمان متناسب قرار می­‌گیرند.

مراقبتهای بعد از ترخیص

بیمار به مدت 14 روز بعد از تاریخ بستری، به صورت روزانه توسط مراقب سلامت و به صورت تلفنی تحت مراقبت قرار می‌گیرد و در صورت برگشت علایم تب ،تنگی نفس، کاهش سطح هوشیاری و یا تشدید سرفه مجددا جهت ویزیت به بیمارستان ارجاع می‌شود.

بعد از ترخیص بیمار درمدت 14 روز باید در منزل ایزولاسیون شود. او باید در یک اتاق دارای تهویه مناسب قرار داده شود و جابجایی و حرکت بیمار محدود شود. حتی‌­المقدور سایر افراد خانواده در یک اتاق مجزا باشند و در صورتی که این شرایط امکان پذیر نباشد، بیمار باید حداقل یک متر از فرد سالم فاصله داشته باشد.

تعداد مراقبان از بیمار به حداقل رسانده شود و بیمار ملاقات ممنوع باشد. بعد از هر بار تماس با بیمار و مکان نگهداری وی، مراقب و یا افراد خانواده، شستشو و بهداشت دست را انجام دهند. دست‌ها قبل و بعد از آماده کردن و خوردن غذا و یا هر زمانی که فرد احساس کند که دست‌های وی آلوده است باید شسته شود.

جهت جلوگیری از انتشار ترشحات تنفسی، از ماسک طبی استفاده شود و به صورت جدی بهداشت تنفسی رعایت شود. مراقبت­‌کنندگان نیز باید از ماسک طبی استفاده کنند؛ به طوری که دهان و بینی به صورت کامل پوشانده شود و در طول استفاده از ماسک به آن دست نزنند .

سطوحی که بیمار با آن‌ها در تماس است باید روزانه تمیز و ضدعفونی شود. برای ضد عفونی کردن این وسایل می‌توان از شوینده‌های خانگی استفاده شود. سطوح توالت و حمام مورد استفاده بیمار حداقل یک بار در روز شسته و ضد عفونی شود.

زباله‌های مرتبط با بیمار زباله عفونی در نظر گرفته شده و در سطل درب دار نگهداری و به عنوان زباله عفونی دفع شود و از انواع مواجهه با لوازم آلوده که در ارتباط مستقیم با بیمار اجتناب شود.

حفظ آرامش

سه عامل مهاجم)ویروس(، میزبان)انسان( و محیط در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا و هر بیماری عفونی دیگر مهم است. با توجه به اینکه واکسن و دارویی برای کروناویروس وجود ندارد بیش از هر چیز بهبود شرایط میزبان را باید در نظر بگیریم تا امکان ابتلا را کاهش دهیم. حالات ذهنی و هیجانی مانند ترس، نگرانی، بی‌­تابی، و اندوه شدید عملکردهای طبیعی دستگاه عصبی سیستم ایمنی ما را دچار آشوب می‌کنند. برای افزایش پایداری عملکردهای سیستم ایمنی و اعصاب باید اطلاعات ورودی به ذهن و حواس را مدیریت کنیم. اگر پیوسته چشم و گوشمان به گوشی همراه یا دیگر رسانه‌ها باشد و مدام درگیر شایعات باشد دلمان از وحشت لبریز می‌شود و در پی آن هماهنگی این دستگاه‌ها برای فراهم کردن تاب‌­آوری و مقاومت بدن به هم می‌ریزد که نتیجۀ آن کاهش سطح ایمنی بدن است.

تهیه و تنظیم: اسماعیل والی

انتهای پیام/

336 / 336 کرونا ترنج ماسک بیماری قلبی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا ترنج ماسک بیماری قلبی استفاده از ماسک علائم بیماری وزارت بهداشت سیستم ایمنی علائم تنفسی معرض خطر مواد غذایی حداقل یک تنگی نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۱۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید