Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو ماده محافظتی لیکوپن و ال-کارنیتین به‌طور جداگانه به‌علت خاصیت آنتی اکسیدانی، اثر محافظتی قوی در برابر آسیب‌های ژنتیکی و سلولی ناشی از داروی سولفاسالازین ایفا می‌کنند.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ احسان عربی مفرد - اسفند سال جاری 11 نفر از نخستین گروه دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامى واحد دامغان موفق شدند با امتیاز عالی از رساله علمی و تحقیقاتی خود دفاع کرده و فارغ‌التحصیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین گروه دانشجویان ساعی و موفق داروسازى در سال ۹۳ پذیرش شدند و با رتبه‌های عالی و البته با همت، تلاش و پویایی موفق شدند با عنوان دکترى حرفه‌ای از دانشكده داروسازى دانشگاه آزاد اسلامى واحد دامغان دانش‌آموخته شوند.

سیده‌مریم معافی یکی از این دانش‌آموختگان دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان است که از رساله خود برای دریافت درجه دکتری عمومی در رشته داروسازی با عنوان «بررسی اثر محافظتی لیکوپن و ال-کارنیتین بر سمّیت سلولی و ژنتیکی ناشی از داروی سولفاسالازین به روش MTT و میکرونوکلئوس» دفاع کرد و استاد راهنمای او در این رساله محمد شکرزاده، استاد مشاور وجیهه زرین‌پور بودند.

سیده‌مریم معافی با تشریح چکیده‌ای از پایان‌نامه دکتری خود به خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید: «سولفاسالازین جزء داروهای ضدالتهابی است که در درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی روده و آرتریت روماتوئید استفاده می‌شود.»

دو ماده محافظتی لیکوپن و ال-کارنیتین به‌طور جداگانه به‌علت خاصیت آنتی اکسیدانی، اثر محافظتی قوی در برابر آسیب‌های ژنتیکی و سلولی ناشی از داروی سولفاسالازین ایفا می‌کنند

به گفته دانش‌آموخته رشته داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، «ال- کارنيتين» و «لیکوپن» دو ماده آنتی اکسیدانی هستند که نقش مهمی در جلوگیری از فعالیت رادیکال‌های آزاد و بروز آسیب سلولی و ژنتیکی دارند.

وی هدف از این پژوهش را بررسی اثر محافظتی لیکوپن و ال-کارنیتین بر سمیت سلولی و ژنتیکی ناشی از داروی سولفاسالازین عنوان می‌کند.

معافی درباره روش اجرای تحقیق در رساله دکتری خود اظهار می‌کند: «در این مطالعه برای بررسی آسیب ژنتیکی ناشی از داروی سولفاسالازین، نمونه‌های خونی از انسان سالم، جنس مذکر که سابقه استفاده از مواد مخدر را نداشته است، استفاده شد.»

دانش‌آموخته رشته داروسازی ادامه می‌دهد: «در این مطالعه اثر دو ماده محافظتی لیکوپن و ال-کارنیتین بررسی شد و میزان ریز هسته و سلول‌های دوهسته‌ای بر اساس روش میکرونوکلئوس مورد ارزیابی قرار گرفت و برای بررسی اثر محافظتی لیکوپن و ال-کارنیتین در جلوگیری از سمیت سلولی ناشی از داروی سولفاسالازین بر روی سلول‌های نرمال فیبروبلاست لثه از تکنیک MTT assay استفاده شد.»

وی با بیان اینکه در این مطالعه P

منبع: آنا

کلیدواژه: لیکوپن دانشگاه آزاد اثر محافظتی دو ماده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۴۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • دست نکونام در خط حمله بازتر شد