Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب در پیامی ویدیویی به زبان انگلیسی سال نو شمسی را تبریک گفت.

در این پیام آمده است: من جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هستم. امروز، من نه فقط به عنوان نماینده کشورم، بلکه به عنوان یک هم نوع شما را مخاطب قرار می‌دهم.

ظریف می‌افزاید: در این موعد که ما ایرانیان به رسم سنت، نوروز، یعنی سال نوی خود را که مصادف با آغاز فصل بهار است جشن می‌گیریم، با چالش‌های متعدد و تاریخی روبرو شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور من جزو کشور‌های شدیداً متأثر از ویروس کرونا است، با این حال ما نیز مانند سایر ملل در حال یادگیری برای مقابله بهتر با آن هستیم. متأسفانه، بخش اعظم خطر پیش‌روی ایرانیان ناشی از محدودیت‌هایی است که منحصراً توسط دولت ایالات متحده بر آنان تحمیل شده است. امروز ایران متحمل شدیدترین تحریم‌های تاریخ وضع شده علیه یک کشور است٬ آن هم نه موافق آرای سازمان ملل، بلکه بر خلاف آن.

وی با بیان اینکه محاصره اقتصادی تحمیلی بر ما مانع از انجام هرگونه تجارت قانونی شده و ما را از [دسترسی به]منابع خودمان محروم می‌کند؛ اظهار داشته است: منابعی که برای رفع نیاز‌های مردم، از جمله سلامت و معیشت آنان ضروری است. حتی در بحبوحه این همه‌گیری جهانی، دولت ایالات متحده به طرزی کینه‌آمیز از لغو مجازات غیرقانونی و همگانی خود استنکاف ورزیده و با این کار حتی خرید دارو و تجهیزات پزشکی را عملاً برای ما غیرممکن ساخته است. فاجعه بزرگ‌تر آن که بسیاری از شرکت‌ها و کشور‌ها با این که رسماً مخالف این تحریم‌ها هستند، شاید به امید اجتناب از خشم ایالات متحده در آینده، تصمیم به پیروی از تحریم‌ها گرفته‌اند، حال آن‌که رئیس جمهور ترامپ بار‌ها و بار‌ها ثابت کرده است که این [طرز تفکر]خیال موهومی بیش نیست.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این پیام عنوان می‌کند: دوستان، اجازه دهید صریح بگویم. همه ما در این اوضاع شریک هستیم. برای مقابله بهتر با این ویروس، باید بهتر با یکدیگر همکاری کنیم. اما برای نیل به این مهم، باید به جنگ علیه چندجانبه‌گرایی، همکاری بین‌المللی و حاکمیت پایان داد و آنانی که منفعلانه از قلدران یک‌جانبه‌گرا پیروی می‌کنند باید چشم به این واقعیت بگشایند که آن‌ها نیز مسئول عواقب مخرب یکجانبه‌گرایی سلطه‌جویانه هستند.

وی می‌افزاید: اکنون می‌توانم به شما اطمینان خاطر دهم که ما ایرانیان با تکیه بر هزاره‌ها تمدن و وحدت تاب‌آوری ملی بر این مشکلات فائق خواهیم آمد و به جامعه‌ای قوی‌تر و همدل‌تر تبدیل خواهیم شد. از صمیم قلب همین آرزو را برای همه همنوعانم نیز دارم.

وزیر خارجه ایران خاطرنشان می‌کند:، اما ما انسان‌ها می‌توانیم رویکردی همدلانه‌تر و در نهایت سنجیده‌تر نسبت به یکدیگر اتخاذ کنیم٬ رویکردی بر پایه احترام متقابل و برابری. این کار نیازمند اراده، شجاعت و التزام اخلاقی است؛ و اگر می‌خواهیم شاهد جهان بهتری پس از کووید-۱۹ باشیم، ضرورت آن است که فرصت را غنیمت شمرده و راهی جدید بسازیم.

وی با اشاره به شعری از سعدی خاطرنشان کرده است: هشت قرن پیش، سعدی شاعر بزرگ ما چنین گفت: بنی‌آدم اعضای یک پیکرند٬ که در آفرینش ز. یک گوهرند٬ چو عضوی به‌درد آورَد٬ روزگار دگر عضو‌ها را نمانَد قرار.

ظریف در پایان عنوان کرده است: برای همه کسانی که نوروز را جشن می‌گیرند، و برای همه شما و عزیزانتان، در سال پیش‌رو سلامتی، شادی و سالی درخشان آرزو دارم.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در ویدیویی به زبان فارسی و تبریک به هموطنان ایرانی و همه کسانی که نوروز را جشن می‌گیرند٬ با بیان اینکه آمریکا می‌کوشد از طریق افزایش مستمر لایه‌ها و عمق تحریم‌ها ایران را به یک جزیره محصور در اقیانوسی از تهدید‌ها و رنج‌ها تبدیل کند، گفت: ایران برمی‌خیزد و دوباره قفل زندان تحریم را می‌شکند. (اینجا بخوانید)

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه ۲۲ اسفند ماه در نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل که رونوشت آن برای روسای سازمان‌های بین‌المللی و وزرای خارجه همه کشور‌ها ارسال شد، بر ضرورت رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران برای مقابله با کرونا تأکید کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ظریف کرونا پارسی خبر جمهوری اسلامی ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...

به گزارش همشهری آنلاین، دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد.

با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.
در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.

کد خبر 848227 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم اتحادیه اروپا

دیگر خبرها

  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • امیرعبداللهیان روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را تبریک گفت