Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  لیزر مو‌های زائد در بین افرادی که در جستجوی راه حلی برای از بین بردن مو‌های زائد به طور دائم هستند نسبت به سایر روش‌های دیگر بسیار محبوب‌تر است. استفاده از لیزر‌ها به منظور برداشتن مو بوسیله متوقف کردن فولیکول مو نسبت به رشد موی جدید، عمل می‌کند.

قبل از بهره وری از این روش درمانی باید از یک سری عوارض لیزر مو‌های زائد و همچنین برخی از باور‌های اشتباه مربوط به آن آگاه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اکثر افراد، لیزر موی زائد شیوه‌ای مطمئن برای از میان برداشتن مو‌ها در نواحی نامناسب به طور موقت یا برای بازه زمانی طولانی است.

آیا لیزر مو‌های زائد بی خطر است؟
بیشتر افرادی که از لیزر موی زائد استفاده می‌کنند مطمئنا تا کنون دریافته اند که این روش بی خطر و درد آن قابل تحمل است. به نظر می‌رسد که این روش هیچ خطری برای سلامتی نداشته باشد.

با این حال تعدادی از افراد عوارض جزئی را پس از لیزر مو زائد تجربه می‌کنند. بهتر است از پزشک متخصص پوست در ابتدا بخواهید که روی بخش کوچکی از پوست یک تست حساسیت انجام دهد قبل از اینکه این کار را روی قسمت‌های بزرگ‌تر پوست انجام دهد.

اشخاصی که تمایل به دریافت درمان لیزر مو‌ها زائد دارند، بهتر است به یک کلینیک معتبر مراجعه نمایند.

آیا لیزر مو‌های زائد دردناک است؟
به احتمال قوی چند روز بعد از درمان پوست تان قرمز و حساس شود. اکثر افراد احساسی شبیه به آفتاب سوختگی را تجربه می‌کنند. اگرچه خود لیزر به طور موضعی دردناک نیست.

بعد از لیزر و رفع مو‌های زائد، چندین عارضه جانبی متفاوت ممکن است ایجاد شود. در بیشتر مواقع عوارض جانبی جزئی و موقتی هستند. هر فردی که دچار این عوارض می‌شود باید آن‌ها را به متخصص پوست خود گزارش کند.

۱. قرمزی و سوزش
لیزر موی زائد به فولیکول مو‌های در معرض لیزر آسیب می‌رساند. بدن نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد و بسیاری از افراد قرمزی و تحریک پوستی را در نواحی تحت تاثیر تجربه می‌کنند. پوست ممکن است دچار سوزش و حساسیت شود و حتی این امکان وجود دارد که به میزان جزئی دچار تورم شود. علائم معمولا کوتاه مدت هستند و پس از گذشت چند ساعت کاهش می‌یابند.

نواحی لیزر شده نیز ممکن است شبیه پوستی شوند که روی آن شرایط مشابه موم زدن انجام شده یا پوسته پوسته شده باشد. تعدادی از متخصصان پوست استفاده از یک ماده بی حس کننده برای کاهش واکنش افراد نسبت به این فرایند را معمولا توصیه و تجویز می‌کنند.

سوزش پوست پس از تحریک اولیه معمولا طی چند ساعت پس از درمان باید کاهش پیدا کند. تورم و قرمزی می‌تواند با استفاده از پک یخ یا یک حمام آب سرد از بین برود.

۲. پوسته پوسته شدن
تعدادی از افراد ممکن است دچار پوسته پوسته شدن پوست در نواحی لیزر شده، شوند. معمولا این مسئله جزئی است، اما می‌تواند نا خوشایند باشد.

پوسته پوسته شدن برخی مواقع می‌تواند موجب ایجاد خراش یا زخم شدن پوست شود. با مراقبت از نواحی درمان شده پس از انجام لیزر، درست مانند استفاده از مرطوب کننده شخص می‌تواند از هر گونه مشکل پایدار پس از انجام این عمل، پیشگیری نماید.

۳. تغییر در رنگ پوست
برخی از افراد ممکن است متوجه تغییر رنگ جزئی در نواحی لیزر شده پوست شوند. این احتمال وجود دارد که پس از لیزر مو‌های زائد، پوست تیره‌تر یا روشن‌تر شود.

ممکن است افراد با پوست روشن متوجه تیره شدن لک‌های پوستی خود شوند. همچنین این امکان وجود دارد افراد با پوست تیره‌تر مستعد روشن‌تر شدن رنگدانه‌های پوست شوند. این تغییرات به مرور زمان از بین می‌رود و پوست به حالت طبیعی خود باز می‌گردد.

۴. جراحت چشم
لیزر مو‌های زائد شامل استفاده از لیزر‌های قدرتمند است. این بدین معنا خواهد بود که خطرات بالقوه جراحت شدید چشم وجود دارد به ویژه هنگامی که پزشک یا متصدی زیبایی روی چهره شخص لیزر انجام می‌دهد.

هم شخص تحت معالجه و هم فردی که لیزر را انجام می‌دهد باید از عینک ایمنی حفاظت کننده از چشم استفاده کنند تا از چشم‌های شان در حین انجام کار به خوبی محافظت کنند.

۵. خطر عفونت پوست
مانند سایر روش‌های زیبایی برداشتن مو ها، آسیب زدن به فولیکول‌های مو به وسیله لیزر می‌تواند خطر عفونت را بالا ببرد.

نواحی لیزر شده باید در حین زمانی که تسکین می‌یابد به عنوان یک زخم درمان شود. اگر هر کدام از علائم عفونت را تجربه کردید با یک متخصص پوست مشکلات تان را در میان بگذارید.

سر انجام اینکه نباید از کرم‌های آنتی بیوتیک بدون نسخه (OTC) برای بخش‌های بزرگی از پوست در صورت داشتن عفونت استفاده کرد.

عوارض جانبی نادر لیزر
عوارض جانبی کمتر گزارش شده که پس از لیزر مو‌های زائد احتمال دارد بوجود آید شامل موارد زیر است:

• سوختگی و تاول
در صورتی که لیزر مو‌های زائد به درستی انجام نشود خطر سوختگی و تاول وجود دارد.

هنگامی که یک متخصص آموزش دیده این کار را انجام دهد، سوختگی و تاول به ندرت اتفاق می‌افتد. لیزر مو‌های زائد از لیزر‌هایی با گرمای بالا استفاده می‌کند. متخصص باید یک وسیله خنک کننده را قبل از استفاده از لیزر روی پوست شخص اعمال کند. این روند کمک می‌کند که از سوختگی توسط لیزر به خوبی پیشگیری شود.

• اسکار یا جای جوش خوردن زخم‌ها
اسکار معمولا یک عارضه جانبی ناشی از لیزر مو‌های زائد نیست. با این حال در صورتی که متخصص لیزر خطایی انجام دهد، ممکن است اسکار بوجود بیاید.

در مورد افراد متخصص و آموزش دیده با کیفیت این مشکل نباید اتفاق بیفتد. همچنین اگر که فرد مراقبت‌های پس از درمان را به درستی انجام ندهد ممکن است این مشکل بوجود آید.

افرادی که تحت درمان با لیزر قرار می‌گیرند باید پوست تحت درمان را در صورتی که دچار سوختگی شده درمان کنند تا از آسیب بیشتر به آن بکاهند. این بدین معنا است که آن را از خیس شدن و تابش مستقیم نور دور نگه دارند و مرتبا علائم عفونت را بررسی کنند.

لیزر مو‌های زائد چقدر موثر است؟
بهره وری از درمان و لیزر مو‌های زائد موثر است، اما به ندرت اثر دائمی برای از بین بردن مو‌ها مشاهده شده است. در هر صورت درمان با لیزر مو، به میزان قابل توجهی رشد مو را کاهش می‌دهد.

پس از نخستین درمان، بسیاری از افراد تنها به مدت چند ماه بدون مو خواهند بود. مو‌ها نهایتا دوباره به حالت اولیه خود بر می‌گردند البته اغلب نازک‌تر و روشن‌تر هستند و کمتر از قبل توجه جلب می‌کنند.

اکثر اشخاص به درمان چندین جلسه‌ای لیزر نیاز دارند تا به یک راه حل مناسب یا دوام بیشتر برای رفع مو‌ها دست یابند. همانطور که گفته شد با هر جلسه مو ممکن است نازک‌تر و سست‌تر شود. بعد از انجام جلسات مورد نیاز، ممکن است رشد آن‌ها به طور کلی متوقف شود.

لیزر مو‌های زائد روی مو‌های تیره موثر‌تر است. افراد با موی بلوند، قرمز یا خاکستری متوجه تغییر چندانی نمی‌شوند، زیرا نور‌های لیزر بیشتر جذب مو‌های تیره رنگ می‌شوند و روی موی روشن چندان تاثیر نتیجه بخشی ندارند.

لیزر مو‌های زائد در دوران بارداری
کارشناسان به هیچ وجه لیزر مو‌های زائد بدن را برای زنان باردار توصیه نمی‌کنند. به دلیل اینکه دانشمندان هیچ پژوهش انسانی که بی خطر بودن لیزر در طول بارداری را ثابت کند، مورد بررسی قرار نداده اند.

بارداری باعث ایجاد تغییرات هورمونی در بدن فرد می‌شود. این امر معمولا منجر به رشد مو‌های زائد می‌شود. اگرچه رشد این مو‌های زائد می‌تواند نا خوشایند باشد، اما بهتر است بدانید که آن‌ها خود شان به مرور زمان از بین می‌روند.

در صورتی که مو‌ها بصورت عادی از بین نروند، باید به دنبال درمان لیزر پس از زایمان باشید. پزشکان معمولا از افراد می‌خواهند که قبل از درمان تا چند هفته پس از زایمان صبر کنند.

باور‌های نادرست در مورد لیزر مو‌های زائد
چندین باور اشتباه در مورد لیزر مو‌های زاید وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

• لیزر مو موجب سرطان می‌شود
این باور اشتباه که لیزر مو‌های زائد سبب سرطان می‌شود کاملا بی اساس است. لیزر‌ها به صورت خاصی برای عبور کردن از سلول‌های پوست و تنها هدف قرار دادن عمیق فولیکول‌های مو داخل پوست طراحی شده اند.

لیزر‌های استفاده شده در دستگاه لیزر موی زائد پرتو بسیار کمی تولید می‌کنند. البته این پرتو مضر نیست و هیچ مدرکی مبنی بر اینکه لیزر موی زائد موجب سرطان می‌شود، وجود ندارد.

• لیزر مو باعث ناباروری می‌شود
باز هم عنوان می‌کنیم که هیچ مدرکی مبنی بر ناباروری بر اثر لیزر مو‌های زائد وجود ندارد. لیزر تنها به داخل پوست نفوذ می‌کند و هیچ تاثیری روی اندام‌های دیگر ندارد. لیزر مو‌های زائد عموما بی خطر است حتی در پوست‌های حساس در بخش‌هایی همچون کشاله ران و بیکینی.

• لیزر‌های خانگی به اندازه لیزر‌های متخصصان پوست نیز تاثیر گذار هستند
لیزر‌های خانگی برای افرادی هستند که می‌خواهند بدون مراجعه به متخصص پوست، مو‌های زائد شان را از بین ببرند. بسیاری از افراد با استفاده از این لیزر‌های خانگی، شاهد نتایجی مطلوب همانند روشن شدن یا نازک‌تر شدن مو می‌شوند. با این وجود لیزر‌های خانگی موی زائد به اندازه دستگاه‌های لیزر پزشکان متخصص پوست، تاثیر گذار نیستند.

در چه صورت پس از لیزر مو‌های زائد باید به پزشک مراجعه کرد
هر فردی که نسبت به لیزر مو‌های زائد واکنش‌های نامناسب و ناخوشایندی نشان دهد باید به پزشک مراجعه کند. آن‌ها می‌توانند علائمی نظیر قرمزی و تورم را خانه درمان کنند، اما باید همیشه علائم عفونت‌های پوستی را به پزشک یا متخصص پوست گزارش دهند.

گزارش زود هنگام علائم سبب درمان سریع شده و از هر گونه عوارض بلند مدت پیشگیری می‌کند.

فردی که قصد بارداری دارد باید قبل از انجام لیزر با پزشک خود مشورت کند. پزشک می‌تواند سایر گزینه‌های درمانی را توصیه کند، زیرا لیزر موی زائد باید چندین جلسه انجام شود و فرد مراجعه کننده طی این مدت نباید باردار شود.

و در پایان کلام آخر در خصوص لیزر مو‌های زائد
لیزر موی زائد هنگامی که به درستی انجام شود برای اکثر افراد تاثیر گذار و بی خطر است. این امکان وجود دارد که درمان‌های چندگانه انجام شود تا مو‌های زائد به طور کامل از بین برود، معمولا رفع مو بصورت دائم تضمین نمی‌شود.

برخی از افراد ممکن است پس از انجام لیزر دچار عوارض خفیفی همچون قرمزی، تورم وسوزش شوند. آن‌ها می‌توانند این علائم را در خانه درمان کنند، اما کسی که متوجه علائم عفونت پوستی می‌شود باید به پزشک مراجعه کند.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لیزر درمانی دانستنی های پزشکی لیزر مو های زائد لیزر موی زائد علائم عفونت پوسته پوسته متخصص پوست انجام دهد لیزر ها بی خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۰۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟