Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@15:19:25 GMT

جگوار چه حیوانی است؟ / تفاوت جگوار و پلنگ

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۱۸۲۱

جگوار چه حیوانی است؟ / تفاوت جگوار و پلنگ

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جگوار، گربه سانی زیرک و قوی است که پوست براقی دارد که بواسطه زیبایی و ابهت خاصی که دارد، از قدیم همواره نامش در داستان‌های اساطیری به چشم می‌خورد. جگوار‌ها گربه سانان بسیار محبوب و پرطرفداری هستند. در قدیم تفکرات خرافی بسیاری در مورد جگوار‌ها. ج. د داشت. به عنوان مثال در بین مردم محلی مکزیک این تفکر وجد داشت که چگوار‌ها می‌توانند بین دنیا‌های مختلف سفر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرز فکر ریشه در این داشت که جگوار‌ها هم بر روی زمین هستند و هم بر روی درخت و از سویی دیگر این جانوران هم در شب شکار می‌کنند و فعال هستند و هم در روز! اما امروزه این جانوران یکی از نماد‌ها و نشانه‌های سلطنتی، هوش، زیبایی و قدرت است.

به دلیل شباهت در رنگ و طرح روی پوست، جگوار‌ها اغلب اوقات با پلنگ‌ها اشتباه گرفته می‌شوند. این مسئله تنها در شباهت پوست خلاصه نمی‌شود؛ جگوار‌ها و پلنگ‌ها هر دو در یک طیف جغرافیایی زندگی می‌کنند و نقش هر دو این جانوران در اکوسیستم مانند یکدیگر است. تفاوت اصلی و وجه تمایز بین این دو گونه در دو مورد خلاصه می‌شود. مورد اول مکان دقیق زندگی است که در بخش پایانی مقاله این مسئل دقیق‌تر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و مورد دوم جثه است که جگوار‌ها غالبا جثه‌ای عضلانی‌تر نسبت به پلنگ‌ها دارند.

اما اگر بین این دو گونه به صورت جزئی‌تر به دنبال وجه تمایز می‌گردید باید به سراغ طرح روی پوست بروید. طرح روی پوست بدن جگوار‌ها اشکالی تیره است که مرز شکسته‌ای داشته و درونش نقطه‌ای روشن‌تر دیده می‌شود. از سویی دیگر پلنگ‌ها هم این اشکال تیره را روی پوست خود دارند با این تفاوت که مرز آن‌ها شکسته نیست و اشکال تیره به صورت یکدستی تیره هستند و نقطه روشنی در آن یافت نمی‌شود. محققان و جانورشناسان بر این باورند که وجود اینگونه طرح‌های خاص بر روی پوست هر دو گونه باعث می‌شود تا جانور استتار بهتری در منطقه زندگی خود داشته باشد و در هنگام شکار و کمین کردن از دید طعمه پنهان بماند.

همانند دیگر گربه سانان، چشمان جگوار هم برای شکار و دید در شب بسیار مناسب است. ویژگی و قابلیت کلیدی برای این امر درخشش چشمان جانور است که این مسئله در اصطلاح «ساختار آینه‌ای شکل» نامیده می‌شود. این ساختار به این صورت عمل می‌کند که نور در شبکیه چشم جانور منعکس می‌شود و این مسئله قابلیت دید جانور را تقریبا دو برابر می‌کند. به همین دلیل است که چشمان جگوار‌ها و اغلب گربه سانان دیگر در شب می‌درخشد و آن‌ها قابلیت دید بسیار بالایی در شب دارند. این مسئله در سگ‌ها و سگ سانان هم صادق است. افرادی که حیوان خانگی سگ یا گربه دارند، این مسئله را به خوبی درک می‌کنند و درخشش چشمان حیوان خانگی خود در شب را دیده‌اند. جگوار‌ها رنگ‌ها و جزییات را در روز به خوبی نمی‌بینند، اما در شب دید بسیار قوی و مطلوبی دارند.

جگوار‌ها علاقه‌ای به تعقیب کردن طعمه و شکار خود ندارند و در عوض مایلند تا در جای مناسبی کمین کرده و در موقعیت مناسبی حمله کنند. جگوار‌ها جانوران سریعی هستند، اما این ویژگی را نمی‌توان جزو برترین یا شاخص‌ترین ویژگی‌های این جانور دانست. فک جگوار‌ها بسیار قدرتمند است و دندان‌های این جانور هم بسیار تیز است به نحوی که جگوار به راحتی و با کوچکترین فشاری می‌توان با کمک فک و دندان‌های خود جمجه طعمه را سوراخ کند. این ویژگی جگوار‌ها را قادر می‌سازد که بتوانند جانورانی با پوسته بسیار سخت همانند لاکپشت‌ها را نیز در هم بشکنند و به عنوان غذا از آن‌ها استفاده کنند. تا کنون حدود ۸۵ گونه متفاوت از جانوران که همگی طعمه جگوار‌ها هستند یافت شده است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به گاو، گوزن، تاپیر و کاپی بارا اشاره کرد.

جگوار‌ها در هر منطقه‌ای که زندگی کنند، معمولا جزو برترین شکارچیان آن محدوده حساب می‌شوند از این رو این جانوران نگران این نیستند که توسط جانور دیگری شکار شوند و به طور کلی در طبیعت شکارچی خاصی ندارند. تنها خطری که این جانوران را تهدید می‌کند انسان‌ها هستند! پوست جگوار‌ها از گذشته تا به حال بسیار محبوب و پرطرفدار بوده و همین امر باعث شد تا شکار این جانوران بسیار زیاد باشد. امروزه شکار آن‌ها و حتی خرید و فروش پوست آن‌ها کاملا ممنوع است، اما این فعالیت‌ها هنوز هم به صورت غیر قانونی انجام می‌شود.

یکی دیگر از دلایل مهم از بین رفتن نسل جگوارها، از بین رفتن محیط‌های ایده‌آل برای زندگی آن‌هاست. انجام فعالیت‌هایی همچون قطع درختان، کشاورزی در مقیاسی بزرگ و ایجاد معادن توسط انسان‌ها از جمله مهمترین فعالیت‌هایی هستند که به زیستگاه جگوار‌ها آسیب می‌زند. هم اکنون وضعیت بقای جگوار‌ها «نزدیک به آسیب پذیر» است، اما متاسفانه نسل این جانوران به سرعت در حال کاهش است و هر چه سریع‌تر باید به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود.

جگوار‌ها باید در جنگل‌های بارانی زندگی کنند. بدن عضلانی و پنجه‌های بسیار بزرگ، این جانور را قادر می‌سازد تا به راحتی از درخت بالا برود. همچنین جگوار شناگر بسیار خوبی هم هست و به خوردن غذا‌های آبی از جمله ماهی‌ها نیز علاقه دارد. جگوار‌ها در آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی زندگی می‌کنند در حالیکه پلنگ‌ها در کنار آمریکا، در آفریقا و آسیا هم یافت می‌شوند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست دنیای حیوانات جگوار جگوار ها روی پوست پلنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۱۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه

سعید یوسف‌پور اظهار داشت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار در سال ۱۴۰۳ شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف پور اضافه کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید

مشاهده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری + فیلم

وی گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

یوسف پور بیان داشت: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • فیلم|مشاهده و ثبت پلنگ برای دومین بار در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • ثبت پلنگ در منطقه سبزکوه
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • پلنگ صورتی عضله‌ای: این شخصیت دیگر خنده دار نیست! (عکس)
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود+ فیلم