Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد قیصری، مدرس دانشگاه و دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا در گفت وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نقش اینترنت اشیا در زندگی روزمره گفت: ابتدا باید گفت که به چه شهری شهر هوشمند گفته می‌شود؟ شهر هوشمند شهری است که از فناوری‌های نوین برای ارئه خدمات شهری و شهروندی بهتر که در نهایت موجب راحتی و سالم‌تر زندگی کردن افراد شود را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیصری در ادامه با بیان اینکه داشتن یک شهر هوشمند و همه ویژگی‌های آن در سایه خلاقیت و نوآوری اتفاق می‌افتد، بیان کرد: فناوری‌ها به خودی خود نمی‌توانند باعث ایجاد شهر هوشمند شوند حال این فناوری‌ها می‌تواند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و پهیاد یا... باشد.

این مدرس دانشگاه گفت: دلیل اینکه اینترنت اشیا در این بین نقش سرآمدی را دارد این است که نقش حسگر‌ها هر روز در زندگی ما بیشتر می‌شود و شبکه‌های اجتماعی گسترده‌تر می‌شود، هوش مصنوعی تا حدودی در اکثر اپلیکیشن‌ها و نرم افزار‌ها ما ورود می‌یابد. وقتی این گستردگی را می‌بینیم نتیجه می‌گیرم که اینترنت اشیا نقش بیشتری در شهر هوشمند پیدا می‌کند.

شهروند هوشمند فاکتوری نخست در شهر هوشمند است

دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا تصریح کرد: پروژه‌های زیادی درباره شهر هوشمند در شهر‌های جهان در حال انجام است که علت این رشد پیشرفت اقتصادی است. وقتی تا انتهای سال ۲۰۱۸ چیزی نزدیک به ۸۰ میلیون دلار گردش مالی و بازار درباره شهر هوشمند بر پایه اینترنت اشیا وجود داشته چرا نباید به سمت شهر هوشمند و خدمات شهری هوشمند برویم. شهروند هوشمند فاکتوری نخست در شهر هوشمند است. بعد از مورد حمل و نقل و سپس انرژی در اولویت است بنابراین ما هم باید از این تجربه‌ها در کشورمان استفاده کنیم.

قیصری گفت: اینترنت اشیا صرفا تجمیع اشیا نیست بلکه ارتباطی جامع و هوشمند بین انسان ها، اشیا، کامپیوتر، ماشین‌ها و تمامی بخش‌های زندگی ما است در اینترنت اشیا انسان‌ها جزئی از دانش اینترنت اشیا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: تولید البسه ایزوله ویژه کادر درمانی در پارک علم و فناوری البرز

این استاد دانشگاه گفت: شهر هوشمند و تاثیر اینترنت اشیا در آن در چهار بعد باید بررسی شود. مورد اول بحث کلان مدیریت داده در سطح شهر است به این دلیل که وقتی داده‌هایی را از مردم می‌گیریم و چنین اطلاعات و داده‌ای نسبت به انسان‌ها و اتفاقات دنیای اطراف آن داریم می‌توانیم تصمیم گیری کلان داشته باشیم و از تصمیمات لحظه‌ای جلوگیری کنیم، رفتار‌های ناهنجار و مناطق پرخطر را شناسایی کنیم. این داده‌های اینترنت اشیا برای شهر هوشمند یک گنچ محسوب می‌شود و این داده می‌تواند از داده موبایل و یا حتی سنسور‌های خودرو‌های ما باشد.

نقش اینترنت اشیاء در سلامت مردم

او در ادامه درباره بعد دوم اینترنت اشیا گفت: بعد دوم اینترنت اشیا سلامت شهروندان است. به عنوان مثال در پی شیوع کرونا، واقعه پلاسکو، کشتی سانچی ما نمی‌دانستیم چه تعداد نفر تا چه حدی یک بیماری را دارند تا بتوانیم تصمیم کلان شهری بگیریم. در صورتی که با اینترنت اشیا می‌توان خیلی ساده سلامت افراد را پیگیری کرد.

تسهیل زندگی شهروندی با اینترنت اشیا

قیصری درباره تسهیل زندگی شهروندی با اینترنت اشیا گفت: حمل و نقل ما با استفاده از اینترنت اشیا می‌تواند بسیار آسان شود. در هشدار‌های سریع مثل آتش سوزی و زلزله و سیل می‌تواند به ما سریعا از طریق اینترنت اشیا تشخیص داده شود و به مردم اطلاع داده شود.

این استاد دانشگاه افزود: مشکل بعدی که به وسیله اینترنت اشیا حل می‌شود بحث پارکینگ است که می‌تواند در تشخیص جای پارک به ما کمک کند. اینترنت اشیا و هوش مصنوعی برای استارتاپ‌ها و جوان‌ها و بسیاری از شرکت‌ها فرآیند را آسان‌تر می‌کند که برای شهر هوشمند بسیار کمک کننده است تا جوانان کسب و کار خودشان را شکل دهند. اینترنت اشیا یک مفهوم مهارت محور است که کشور ما با نیروی متخصص خود می‌تواند در دنیا در این زمینه حرف برای گفتن داشته باشد.

قیصری افزود: ما توقع داریم که تهران به عنوان پایتخت ایران شهر هوشمند باشد و حداقل بتوانیم چند پروژه خوب مثال بزنیم، ولی این واقعیت هنوز اتفاق نیفتاده است. بدون مدیریت و برنامه ریزی نمی‌توانیم منتظر اتفاق جذابی در حوزه به کارگیری اینترنت اشیا در تهران باشیم.

دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا با تاکید بر اینکه باید از مرحله پاورپوینت‌ها اینترنت اشیا گذر کنیم و به مرحله عملیاتی به کارگیری اینترنت اشیا وارد شویم تصریح کرد: ما در استارتاپ‌ها رشد را می‌بینیم، ولی در حوزه مدیریت شهری پیشرفت را نمی‌بینیم و ان‌ها مشارکتی با استارتاپ‌ها ندارند. مشارکت همگانی پایه و اساس شهر هوشمند است که متاسفانه بین استارتاپ‌ها و زیست بوم‌های دانش بنیان نیفتاده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اینترنت اشیاء شهر هوشمند اینترنت اشیا استارتاپ ها شهر هوشمند فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۳۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد