Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت ساخت ماهواره یکی از فناوری‌های مهم است که تنها تعداد معدودی از کشور‌های جهان به آن دست یافته‌اند که ایران هم چند سالی است به این عرصه ورود کرده است و ظرف مدت کوتاهی توانسته به دستاورد‌های قابل توجهی در این زمینه برسد. ساخت ماهواره‌ها و ماهواره‌بر‌های متعدد به دست دانشمندان جوان کشورمان در سایه تحریم‌های سخت و یکجانبه از سوی ایالات متحده گواه روشنی است بر توانایی و استعداد دانشجویان ایرانی که در عرصه بین‌الملل همواره حرفی برای گفتن داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از میان کشور‌هایی که در فضا ماهواره دارند ۵۸ مورد از آن‌ها توانایی ساخت ماهواره را دارا هستند و مابقی به سایر کشور‌ها درخواست ساخت می‌دهند، چرا که یک اقدام علمی بوده و زیرساخت‌های لازم را می‌طلبد که هر کشوری دارای این توانمندی‌ها نیست.

۶۰ درصد ماهواره‌ها در حال حاضر کاربرد مخابراتی و رادیو تلویزیونی دارند و تنها این ۵۸ کشور قادرند ماهواره عملیاتی بسازند که در میان آن‌ها هم تنها ۱۰ کشور هستند که توانایی پرتاب ماهواره دارند. جمهوری اسلامی ایران هم به همت دانشمندان و نخبگان جوان این مرز و بوم، در سال‌های اخیر توانسته به این کشور‌های محدود دارنده فناوری فضایی دست یابد.

با توجه به شباهت ماهواره‌بر‌ها با موشک این سوال برای افراد پیش می‌آید که چه تفاوتی میان این دو  وجود دارد. در همین رابطه خبرنگار  حوزه فناوری گروه علمی پزشكی   گفت‌وگویی با مرتضی براری رئیس سازمان فضایی داشته که در ادامه ارائه شده است.

رئیس سازمان فضایی درخصوص تفاوت‌ها و اشتراکات بین موشک و ماهواره‌بر‌ها گفت: فناوری استفاده شده در موشک‌های نظامی و ماهواره‌بر‌ها چه از نظر ساختاری و آلیاژ‌های بکار رفته و چه از نظر محل و نوع پرتاب کاملا دو فناوری متفاوت به حساب می‌آید. ایستگاه‌های پرتاب ماهواره‌بر‌ها در تمام دنیا شناخته شده و دارای شناسه و قابل رصد هستند در حالیکه پایگاه‌های پرتاب موشک‌ها با استتار لازم و نامشخص بوده و طی عملیات تاکتیکی و پشتیبانی اقدام به پرتاب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ایران در صنعت فضایی مسیر بی‌نظیر و منحصربه‌فردی را طی کرده است

براری افزود: مراحل مونتاژ ماهواره‌بر‌ها در محل پایگاه پرتاب انجام می‌شود و معمولا یک تا دو هفته زمان می‌برد؛ درحالیکه موشک‌های نظامی به‌صورت کامل و آماده، به محل پرتاب اعزام و در مدت بسیار کوتاهی پرتاب می‌شوند.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ایران می‌توانسته مانند سایر کشورها، برای پرتاب ماهواره به کشور‌های دارای این صنعت سفارش دهد، چرا این کار انجام نداده و خود اقدام به توسعه پرتابگر کرده است، بیان کرد: اینگونه نیست که ما سفارش نداده باشیم، ما از تمام ظرفیت‌ها برای سفارش پرتاب توسط دیگر کشور‌ها استفاده کرده‌ایم، اما کشور‌های صاحب این فناوری به دلایل مختلف همکاری لازم را نداشته‌اند. برای دستیابی به فناوری فضایی و قراردادن ماهواره‌ها در مدار لازم است تا پرتابگر‌ها توسعه داده شوند و در این مسیر ایران نیز جزء کشور‌های صاحب این فناوری محسوب می‌شود.

رئیس سازمان فضایی در رابطه با تامین اعتبارات لازم برای پرتاب ماهواره و میزان حمایت نهاد‌های ذی‌ربط در این راستا تصریح کرد: بودجه مورد نیاز حوزه فضایی بر اساس نقشه راه ترسیم شده برای توسعه این فناوری در کشور همواره در اختیار این حوزه بوده است و دولت نیز حمایت‌های لازم را برای توسعه بیشتر این فناوری داشته است.

براری در پایان تاکید کرد: باید از تمام ظرفیت‌های سرمایه‌ گذاری کشور استفاده کرد چرا که توسعه فناوری فضایی به عنوان یک تکنولوژی استراتژیک و کاربردی بسیار حائز اهمیت بوده و نقش بسیار مهمی در توسعه آینده کشور دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماهواره بر پرتاب ماهواره پرتاب ماهواره ماهواره بر ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!

در یک اتفاق هولناک، قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به ماهواره ناسا موسوم به TESS نزدیک شد و این ماهواره را در آستانه نابودی قرار داد. این حادثه خطرناک به وضوح نشان می‌دهد که زباله‌های فضایی تا چه اندازه می‌توانند برای فضاپیماها خطرناک باشند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، در یک اتفاق هولناک، قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به ماهواره ناسا موسوم به TESS نزدیک شد و این ماهواره را در آستانه نابودی قرار داد. این حادثه خطرناک به وضوح نشان می‌دهد که زباله‌های فضایی تا چه اندازه می‌توانند برای فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی خطرناک باشند.

در تاریخ 23 آوریل 2024، ماهواره TESS ناسا که به منظور جستجوی سیارات فراخورشیدی طراحی شده است، با قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به نام BL0002B به شدت نزدیک شد. این اتفاق می‌توانست منجر به برخورد و نابودی ماهواره TESS شود.

خوشبختانه، با انجام مانورهای اضطراری، ماهواره TESS توانست از برخورد با زباله‌های فضایی روس فرار کند. با این حال، این حادثه خطرناک زنگ خطری برای ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی به شمار می‌رود.

زباله‌های فضایی شامل قطعاتی از ماهواره‌ها، موشک‌ها و دیگر اجرام ساخته دست بشر هستند که در مدار زمین رها شده‌اند. این زباله‌ها با سرعتی معادل 29 هزار کیلومتر در ساعت در مدار زمین حرکت می‌کنند و می‌توانند به شدت به فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی آسیب برسانند.

یک تکه زباله فضایی جمعه با ماه برخورد می‌کند

در حال حاضر، هزاران قطعه زباله فضایی با قطر بزرگتر از 10 سانتی‌متر در مدار زمین وجود دارد. میلیون‌ها قطعه زباله فضایی با قطر کوچکتر نیز در مدار زمین وجود دارند که اگرچه به تنهایی نمی‌توانند آسیبی جدی وارد کنند، اما در صورت برخورد با فضاپیما می‌توانند منجر به آسیب‌های جدی شوند.

ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی در حال تلاش برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکل زباله‌های فضایی هستند. یکی از راه‌حل‌ها، جمع‌آوری زباله‌های فضایی از مدار زمین است. راه‌حل دیگر، طراحی فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی به گونه‌ای است که در برابر برخورد با زباله‌های فضایی مقاوم‌تر باشند.

حادثه نزدیک شدن ماهواره TESS به زباله‌های فضایی روس، نشان‌دهنده خطرات فزاینده زباله‌های فضایی برای فعالیت‌های فضایی انسان است. یافتن راه‌حل‌های مناسب برای این مشکل، امری ضروری است تا از بروز فاجعه‌های فضایی در آینده جلوگیری شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید
  • چین ۳ فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد