Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدرضا صائینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس از شهروندان زنجانی انتظار می رود با مراجعه به سایت غربالگری سلامت  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به برنامه های ترسیم شده این بخش که همان قطع زنجیره بیماری کرونا، شناسایی سریع  مبتلایان و اقدامات درمانی بهنگام است، اهتمام بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: شناسایی مبتلایان بیماری کرونا می تواند به قطع زنجیره بیماری در خانواده منتهی شود که این مهم اهمیت بسزایی دارد و از طرفی پایش ها نشان می دهد میزان مشارکت شهرستان های این استان در ثبت نام این طرح بین ۷۵ تا ۹۰ درصد بوده است.

این مسؤول ادامه داد: زنجان از جمله استان های پیشرو در اجرای این طرح است که با اطلاع رسانی انجام گرفته اقدامات خوبی آغاز و اجرا شده  اما آمار کنونی استان قابل قبول نیست که امیدواریم شهروندان زنجانی بیش از گذشته مشارکت فعالانه ای داشته باشند.

صائینی افزود: یکی از موارد بسیار مهم در بحث مدیریت بیماری ها، قطع زنجیره آن است که موفقیت در این حیطه بطور قطع منوط  به شناسایی افرادی است که در خانواده ها دچار علائم یا مشکوک به این بیماری هستند که انجام این کار به تحقق برنامه ها کمک می کند.

وی اظهار داشت: بطور طبیعی قطع زنجیره بیماری می تواند علاو ه بر ایمنی دیگران و عدم انتقال ویروس کرونا کمک کند که این مهم با کنترل هرچه بهتر محقق می شود.

این مسؤول ادامه داد: یکی از اقدامات مهم و اساسی و به صورت علمی از سوی  وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی خود اظهاری است که از توان مردمی برای شناسایی بیماری کرونا استفاده می شود که این موضوع مهم نیز به جدیت در این استان زنجان مورد پیگیری قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: بر این مبنا در این استان برای تحقق برنامه های ترسیم شده دربحث خود اظهاری از تمامی ظرفیت های موجود استفاده شده بطوری که هم اکنون حدود ۹۹ درصد مردم این استان دارای پرونده الکترونیک سلامت هستند که وضعیت سلامتی آنان درطرح تحول نظام سلامت احصا شده بود.

صائینی افزود: با اجرای برنامه خود اظهاری، ابتدا مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر افراد پر خطر با ریسک بالا توسط بهورزان و مراقبان سلامت، در حاشیه شهر  اقدام به برقراری تماس کرده اند و در واقع در این ارتباط یک بیمار یابی فعال آغاز شده است.

وی اظهار داشت:  از طرفی  برای عموم مردم نیز با اطلاع رسانی گسترده از سوی رسانه های جمعی و هماهنگی های بین بخشی در راستای تشویق مردم به خود اظهاری استفاده شده که در کنار این مهم تماس تلفنی و یا ارتباط با مراقبان سلامت نیز به انجام این کار مهم مبادرت شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: یکی از ظرفیت های بسیار خوب، درمان سرپایی افراد مشکوک به کرونا است که می تواند موارد بستری ها را در سطح بیمارستان های استان به مراتب کاهش دهد که پس از غربالگری افراد به مراکز سلامت ارجاع داده و در مراکز منتخب ۱۶ ساعته اقدامات درمانی خاص انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد:  با کارهای انجام گرفته طی چند رو ز اخیر، حدود ۱۶۰ نفر بیمار کرونایی در سطح استان شناسایی و برای این افراد درمان ۲ دارویی آغاز شده که حدود ۱۸ نفر از افراد غربالگری شده نیز در بیمارستان بستری شده اند.

شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر و دی ماه ۹۸ ) از کشور چین آغاز شد و در اوایل اسفندماه این ویروس به کشور ایران رسید که به گفته رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۹ هزار و ۶۴۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و هزار و ۴۳۳ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۶ هزار و ۷۴۵ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

در استان زنجان نیز تاکنون ۳۳۱ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده و ۱۶ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

برچسب‌ها کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا بهداشت و سلامت کرونا بهداشت و سلامت بیماری کرونا خود اظهاری قطع زنجیره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند