Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:22:35 GMT

۶ شیوه مهارتی برای مقابله روانشناختی با کرونا

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۶۱۶۰

۶ شیوه مهارتی برای مقابله روانشناختی با کرونا

مهنوش صفائی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در کنار حفظ سلامتی جسمی که با رعایت موازین بهداشتی و درمانی ارایه شده از سوی پزشکان و مسوولان امر محقق می‌شود هموطنان باید جنبه‌های روحی و روانی شرایط کنونی را بخوبی درک کنند تا هرچه بهتر پذیرای واقعیت باشند و برای مقابله درست با آن آماده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: استفاده از مهارت تفکر انتقادی نخستین شیوه‌ای است که بر اساس آن از فاجعه انگاری درباره کووید-۱۹ برای خود و دیگران جلوگیری خواهد شد، با استفاده از این مهارت بر حقایق تمرکز می‌کنیم نه داستان‌های وحشت‌آور و جعلی؛ کسانی که در این مهارت قوی هستند، می‌توانند از زوایای مختلف به موضوع نگاه کنند و همین روش از میزان اضطراب و ترس آنان خواهد کاست.

این روانشناس اضافه کرد: برای اجرای این شیوه شخص با طرح سوالاتی مانند حقایق و جزییات درباره کرونا کدامند، آیا فقط بر روی یک جنبه قضیه تأکید می‌شود، جنبه‌های دیگر قضیه کدامند، آیا من به صورت هیجانی در یکی از سناریوهای احتمالی یا یک چیز جزیی گیر گرفتار نشده‌ام؟ و یافتن پاسخ برای آن فکر و ذهن خود را فعال تا حد زیادی بر استرس غلبه می‌کند.

صفایی استفاده از مهارت چشم‌انداز را دومین راهکار نامید و گفت: مهارت چشم‌انداز یعنی داشتن تصویری کلی در ذهن. چشم‌انداز به این معنی نیست که جای نگرانی نیست، ولی این مهارت کمک می‌‎کند تا یک قدم به عقب برداریم و ببینیم ممکن بود حقیقتی بدتر برای برای من و اطرافیانم رخ می‌داد. 
در مورد ویروس کرونا، داشتن چشم‌انداز یعنی مقایسه جمعیت یک شهر، استان یا کشور با میزان مبتلا شدگان یا موارد جدید و بررسی پاسخ‌های آن که کمک می‌کند حقایق را بیشتر مد نظر قرار دهیم.

وی استفاده از مهارت احتیاط را سومین مورد از پنج شیوه مهارتی برای مقابله روانشناختی با کرونا ذکر کرد و افزود: در این روش فرد اگرچه احتیاط و موازین بهداشتی را در اولویت قرار داده است، اما شجاعت خود را از بین نمی‌برد و راهکارهای عقلانی و کارشناسی را در زندگی روزمره به کار می‌بندد.

مدیر مرکز مشاوره نیک‌آوین اصفهان تصریح کرد: مهارت خود-تنظیمی چهارمین روش است، در پیروی از عادات سلامتی مانند شستن دست، دست ندادن  باید منضبط بود و همچنین وسوسه‌هایی مانند سفر رفتن را مدیریت می‌کنیم، گزینه‌های بد را کاهش داده و به سلامتی به صورت درازمدت و با اهمیت می‌نگریم تا عادات سلامت و مدیریت وسوسه در ما قوی‌تر عمل کند.

صفائی استفاده از مهارت تعادل را پنجمین روش دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه دانستن خوب است ولی زیاد خبر شنیدن فرد را خسته، وحشت‌زده و ناراحت می‌کند، بهتر است خلاصه اخبار را دنبال شود و بطور کلی در دریافت اطلاعات و اخبار باید تعادل داشت.

این روانشناس بالینی بهره گیری از مهارت خلاقیت را در شرایطی که در آن بسر می‌بریم مفید خواند و اضافه کرد: اگر اشخاص از خانه نشستن دچار ملالت شده‌اند می توانند از خلاقیت استفاده کنند، انجام بازی‌های خلاقانه، اجرای فعالیت‌های دسته‌جمعی با اعضای خانواده، دنبال کردن هنر مورد علاقه مانند نقاشی یا موسیقی و اجرای حرکات ورزشی در منزل روش‌های مناسبی برای کاهش اضطراب، ترس و بی حوصلگی به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد: کسب نظرات مشاوران روانشناسی و روانپزشک بصورت تلفنی در شرایطی که فرد کمتر توانسته از مهارت‌های یاد شده استفاده کند توصیه می‌شود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه یکم فروردین ۹۹ اعلام کرد: تاکنون ۱۹ هزار و ۶۴۴ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، هزار و ۴۳۳ نفر به دلیل ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۶ هزار و ۷۴۵ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

شمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان اصفهان در اولین روز سال ۹۹ به یکهزار و ۷۹۱ تَن رسید و این خطه، رتبه دوم کشوری را پس از تهران به خود اختصاص داده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا انجمن روان شناسی ایران اصفهان پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اصفهان ویروس کرونا اصفهان چشم انداز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اردبیل، یونسی در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: با تفاهم‌نامه‌های امضا شده با بانک‌های عامل استان، زمینه دریافت وام کم‌بهره و ارزان قیمت برای ایجاد کسب و کار برای نخبگان مهارتی فراهم شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل به روزرسانی آموزش‌های مهارتی و توجه بیش از پیش به نیاز بازار کار در این زمینه را از اولویت‌ها دانست و افزود:جامعه هدف اشتغال متفاوت است و برای هر بخش باید برنامه‌های متناسب با ظرفیت‌های همان جامعه هدف تدوین و اجرا شود. 

وی توانمندسازی و به روزرسانی سطح مهارت شاغلان و نیروهای کار و نیز بالا بردن بهره‌وری بنگاه‌ها را از مهمترین اهداف راه‌اندازی و توسعه مراکز جوار و بین کارگاهی دانست.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل از نخبگان مهارتی استان خواست برای بهره مندی از تسهیلات مذکور به مراکز فنی و حرفه ای در سراسر استان اردبیل مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شیوه حضور پوتین در فیلم زندگی خودش | تصویر
  • طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش‌رنگ و لذیذ به شیوه خاله‌ها!
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ شیوه جدید کلاهبرداران سایبری
  • لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی کارکنان وظیفه/ آموزش مهارتی بیش از ۱ میلیون سرباز وظیفه طی ۶ سال اخیر