Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف  سال ۱۳۹۸ در منطقه بستر تحولات عظیمی در عرصه توانمندی‌های محور مقاومت و پیروزی‌های ارزشمند آن در برابر دشمن آمریکایی- صهیونیستی- سعودی بود.

در این مقاله به شرح مهم‌ترین رویدادهای چندین کشور منطقه در سال ۱۳۹۸ پرداخته‌ایم:

عربستان؛ گرفتاری در باتلاق یمن و ادامه کشتار غیرنظامیان یمنی

عربستان سعودی در سال 1398 مسیر پرنوسانی را به‌ ویژه از نظر نظامی، اقتصادی و اجتماعی پشت سر گذاشت و جنگ یمن و حواشی مربوط به آن٬ این کشور را در سراشیبی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حمله به تاسیسات نفتی آرامکو بارزترین خسارت وارده به سعودی‌ها در سال ۱۳۹۸ بود که طی آن جنبش انصارالله یمن در ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ با یک حمله پهپادی تاسیسات نفتی آرامکو را در بقیق و خریص در شرق عربستان مورد هدف قرار داد.

عملیات «نصر من الله»نیز بزرگترین عملیات نظامی زمینی انصارالله ضد عربستان بود که در ۷ مهر ۱۳۹۸ در نجران صورت گرفت که طی آن شمار زیادی از نظامیان سعودی اسیر شدند.

عربستان دراین سال به کشتار غیرنظامیان یمنی ادامه داد؛ پایگاه داده موسوم به «پروژه اطلاعات مکانی و رخدادهای درگیری‌های مسلحانه»  (ACLED) در ۱۰ آبان ۱۳۹۸ گزارش داد که 20 هزار یمنی از ابتدای این سال جانشان را از دست داده‌اند.

عربستان سعودی در سال ۱۳۹۸ نیز همانند سال‌های قبل و به ویژه دوسال قبل از آن که محمدبن سلمان به سمت ولیعهدی این کشور منصوب شد٬ صحنه دستگیری‌ها و بازداشت‌ها و سرکوب‌گری‌ها علیه مخالفان نظام سعودی بود که این روند در هفته گذشته با دستگیری شاهزادگان سعودی به دستور بن سلمان به اوج خود رسید.

عراق؛ از تظاهرات‌ گسترده تا شهادت «ابومهدی المهندس»

بارزترین رویداد عراق در سال ۱۳۹۸ آغاز تظاهرات‌ مردمی آن در اعتراض به اوضاع اقتصادی و معیشتی بود که از ۹ مهر این سال آغاز شده و البته از مداخله‌های آشکار و مانورهای واشنگتن مصون نماند. این تظاهرات‌ در نهایت منجر به استعفای دولت عادل عبدالمهدی و وقوع یک بحران سیاسی در این کشور شد که با گذشت حدود ۵ ماه از زمان استعفای قبلی٬ هنوز دولت جدید در این کشور تشکیل نشده است.

اما مهم‌ترین و تلخ‌ترین حادثه برای عراقی‌ها و البته محور مقاومت حادثه شهادت «ابومهدی المهندس» فرمانده حشد الشعبی به همراه سردار سپهبد« حاج قاسم سلیمانی» در کنار همرزمانشان به دست تروریست‌های آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد در تاریخ ۱۳ دی ماه بود. بعد از این اتفاق عراق یکپارچه جبهه مقابله با دشمن آمریکایی شد و پارلمان این کشور مصوبه اخراج نظامیان ایالات متحده از این کشور را صادر کرد.

در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ «نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» در اولین پاسخ به جنایت آمریکا در ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» با شلیک شماری موشک‌های بالستیک از کرمانشاه، پایگاه عین‌الاسد در استان الانبار عراق و پایگاهی در اربیل را که محل استقرار نیروهای آمریکایی بودند، هدف قرار داد.

ابتدای هفته جاری نیز عراق صحنه حملات جنون‌آمیز ارتش تروریست آمریکا با بهانه‌‌های واهی علیه مواضع ارتش و حشد الشعبی در مناطق مختلف این کشور بود.

لبنان؛ اعتراضات مردمی و تشکیل دولت متخصصین

مهم‌ترین اتفاق لبنان در سال ۱۳۹۸ نیز مانند عراق آغاز اعتراضات مردمی این کشور در اعتراض به شرایط وخیم اقتصادی و فساد گسترده در این کشور بود که از تاریخ ۲۵ مهر آغاز شد. در پی این اعتراضات دولت سعد حریری استعفا کرد و با وجود سنگ‌اندازی‌های مستمر آمریکا٬ در نهایت «حسان دیاب» موفق به تشکیل دولتی متشکل از متخصصین شد. پیشرفت‌‌های حزب‌الله در عرصه نظامی و تقویت بازدارندگی آن و نیز موشک‌های دقیق که موجب وحشت دشمن صهیونیستی شده از جمله تحولات مثبت لبنان در سال ۱۳۹۸ محسوب می‌شود.

یمن؛ پیشرفت‌های نظامی انصارالله و ادامه جنایت‌های عربستان

جنبش انصارالله یمن در سال ۱۳۹۸ عملیات‌های موفقی ضد دشمن سعودی انجام داد که مهم‌ترین آنها حمله به تاسیسات نفتی این کشور در ۲۳ شهریور در شرق عربستان و نیز عملیات «نصر من‌الله» به عنوان بزرگترین عملیات نظامی آن در نجران بود. انصارالله همچنین از چندین سامانه پدافند هوایی جدید رونمایی کرد که سامانه‌های «ثاقب1» و «ثاقب2» و «ثاقب3» و «فاطر2» در ۴ اسفند٬ از جمله آنها بود.

اما ۱۳۹۸ برای ملت یمن دومین سال خونین در اثر جنایت‌های ائتلاف متجاوز سعودی محسوب می‌شود. شیوع امراض و بیماری های جدید در میان اوضاع بد اقتصادی و افزایش نقض حقوق ها، درد و رنج مردم را دو چندان کرده است. در پنجمین سال جنگ، آنفولانزای خوکی به ویژه در استان های تعز و صنعا شیوع پیدا کرد و طبق گفته "یوسف الحاضری" سخنگوی رسمی وزارت بهداشت دولت نجات ملی وابسته به جنبش انصار الله یمن در سال ۱۳۹۸، بیش از ۶۵۰ نفر به این بیماری مبتلا و ۱۲۵ نفر در اثر آن جان باختند. دشمن سعودی علاوه بر کشتار ظالمانه غیرنظامیان یمنی در این سال٬ با ادامه محاصره این کشور منجر به تشدید فقر و گرسنگی و انواع امراض لاعلاج از جمله سرطان در آن شده است.

رژیم صهیونیستی؛ از معامله قرن آمریکا تا بن بست سیاسی

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ۸ بهمن ماه ۱۳۹۸ از یک طرح شوم ضد فلسطینی موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد که به زبان ساده‌تر می‌توان آن را پروژه فروش فلسطین نامید. اعلام این طرح همراه با محکومیت‌ها و اعتراضات گسترده در میان ملت فلسطین و البته کشورهای عضو محور مقاومت و سراسر جهان همراه بود که تاکنون نتوانسته اجرایی شود.

در سال ۱۳۹۸ همچنین صهیونیست‌ها ۳ دوره پیاپی انتخابات برگزار کردند که اولین آنها در فروردین و دومی در شهریور و دور سوم آن در ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ بود که با این وجود٬ آنها هنوز موفق به تشکیل کابینه نشده‌اند.

دراین سال همچنین نیرو‌های مقاومت فلسطین در چندین نوبت و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی، سرزمین‌های اشغالی را هدف حملات موشکی قرار دادند که برخی از این موشک‌ها در مناطقی مانند «عسقلان» و «تل‌آویو» فرود آمدند و سامانه های ضد موشک رژیم صهیونیستی قادر به رهگیری آنها نشدند.

به طور کلی سال ۱۳۹۸ در خاورمیانه سال تغییر معادلات به نفع محور مقاومت و ناکامی محور آمریکایی-صهیونیستی-سعودی و شکست پروژه‌های آن در منطقه بود. درحالی که دشمن گمان می‌کرد پس از شهادت سردار سلیمانی به عنوان برجسته‌ترین رهبر محور مقاومت٬ این محور تضعیف و رشته پیروزی‌های آن قطع خواهد شد٬ به اذعان شخصیت های آمریکایی و صهیونیستی ملت‌های مبارز و قهرمان مقاومت نشان دادند که بعد از این اتفاق با قدرتی مضاعف در برابر همه دشمنان و پروژه‌های شوم آنها ایستادگی می‌کنند.

  

منبع: الف

کلیدواژه: محور مقاومت سال ۱۳۹۸ مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض