Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:10:56 GMT

چگونه بر استرس ناشی از کرونا غلبه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۵۶۰۹

چگونه بر استرس ناشی از کرونا غلبه کنیم؟

ایسنا/گیلان عضو هیئت علمی گروه مشاوره دانشگاه گیلان با بیان اینکه اثرات شایع استرس در انسان به صورت انواع بیماری های جسمی و روانی خود را نشان می دهد گفت: مطالعات علمی نشان داده که استرس می تواند سیستم ایمنی بدن انسان را فرسوده و ضعیف کند.

علی صیادی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه استرس ناشی از انتشار ویروس کرونا زندگی روزمره اکثریت جمعیت کشور را مختل کرده است اظهار کرد: شیوع این ویروس همچنین شرایط جاری اقتصادی و کسب و کار اکثر مشاغل را نیز به هم ریخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوانم اثر این فشارها بر مردم را بهتر بیان کنیم، آن را به وزش باد در درختان تشبیه می کنیم؛ وزش دائمی و طولانی مدت باد باعث کج شدن درختان می شود هر بار درخت ها به حالت طبیعی خود بر می گردند، اما وزش دائمی و طولانی باد، باعث کج شدن درخت در جهت موافق وزش باد می شود. مکانیسم سیستم روانی و جسمی بدن انسان نیز در مقابل فشارهایی که بر او وارد می شود چنین عملکردی دارد.

عضو هیئت علمی گروه مشاوره دانشگاه گیلان ادامه داد: به طور طبیعی انسان در مقابل استرس ها و فشارهای بیرونی و درونی از نظر روانی و جسمی به طور خودکار به حالت تعادل برمی گردد. اما اگر فشارهای وارد بر روان و جسم انسان طولانی باشد اثرات مخرب و زیانباری بر جای می گذارد.

صیادی با بیان اینکه اثرات شایع استرس در انسان به صورت انواع بیماری های جسمی و روانی خود را نشان می دهد گفت: مطالعات علمی نشان داده که استرس می تواند سیستم ایمنی بدن انسان را فرسوده و ضعیف کند و برعکس، تقویت سیستم ایمنی بدن باعث مقاومت انسان در مقابل بیماری های روانی و جسمی می شود.

وی در خصوص راهکارهای کاهش اثرات فرسایشی استرس ناشی از کرونا بر روحیه و سیستم ایمنی بدن گفت: ورزش کنیم؛ در محیط خانه تحت هر شرایطی هستیم ورزش کردن ارزان ترین وسیله ای است که می توان برای تقویت روحیه و جسم خود از آن کمک گرفت.

عضو هیئت علمی گروه مشاوره دانشگاه گیلان، مطالعه کردن را از دیگر راهکارهای کاهش استرس ناشی از کرونا عنوان کرد و افزود: با توجه به در دسترس بودن فایل های الکترونیکی و کتاب  های مختلف می توان از این فرصت برای مطالعه کتاب های مورد علاقه استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید مواظب رفتار با کودکان باشیم یادآور شد: کودکان درک افراد بزرگسال از شرایط جاری را ندارند بنابراین شرایط آرامش آن ها را فراهم کنیم و اگر کودکان تحت فشار باشند رفتار مشکل سازشان برای بزرگ ترها، مشکل سازتر خواهد شد.

صیادی، دیدن فیلم را از دیگر راهکارهای کاهش استرس ناشی از کرونا عنوان و خاطرنشان کرد: اگر ناراحتی و دلخوری از همدیگر دارید فعلاً شرایط آتش بس اعلام کنید.

وی با بیان اینکه رفتارهای مخرب مانند پرخوری را در خودتان کنترل کنید گفت: در این شرایط بحرانی حمایتگر همدیگر باشیم، هنگام صحبت به همدیگر گوش بدهیم و حضور روانی داشته باشیم؛ اگر حوصله گوش دادن به حرف های دیگران را نداریم حتما اعلام کنیم که نمی توانیم به حرف های آنها گوش دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی کروناویروس استرس کاهش استرس استرس ناشی از کرونا سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۵۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • اتلتیکو مادرید ۳-۱ اتلتیک بیلبائو؛ تثبیت رتبه چهارم با غلبه بر رقیب مستقیم
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات 
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!