Web Analytics Made Easy - Statcounter

رفعتی در خصوص شرایط داوران در سال 98 صحبت کرد.

طرفداری- رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال می گوید دو مشکل داوری ما در سال 98 اول بی انگیزگی برخی داوران بزرگ و دوم بی تجربگی در مدیریت داوری کشورمان بود

داود رفعتی در گفت و گو با فارس، در خصوص شیوع ویروس کرونا اظهار داشت:

با توجه به شیوع کرونا همه ما مجبور شدیم برای مقابله با این بیماری در خانه بمانیم و برخلاف میل مان به سفر نرویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون من هم در خانه مشغول مطالعه و تمرین روی تردمیل هستم و داوران عزیز هم باید درخانه تمرین کنند تا آمادگی بدنی شان را حفظ کنند. داوری در سال 98 خوب بود که تا تیرماه که من به همراه اصفهانیان و سهرابی حضور داشتیم تقریبا به ثباتی رسیده بودیم .هر ماه یک کلاس یک روزه در تهران برگزار می کردیم ،داوران به تهران می آمدند و آمادگی بدنی شان را می سنجیدیم و هم اشکالات را به آنها گوشزد می کردیم. از نیم فصل دوم دو سه بازی داشتیم که داوران در آن اشتباهات تاثیرگذاری داشتند. 

وی افزود:

نمی توان گفت که اشتباهات داوری به صفر می رسد زیرا انسان قضاوت می کند ولی تعداد اشتباهات داوری تاثیرگذار در نیم فصل دوم گذشته کم بود. با ارتباطاتی هم که با فیفا داشتیم برای اولین بار درتاریخ داوری کشورمان در کلاس داوری شروع فصل مان به وسیله فیفا برگزار شد و مدرس اعزام کرد و تجهیزات و لباس داوری فرستاد برای برگزاری کلاس تا به بهترین شکل کلاس داوری برگزار شود اما با تغییر و تحولی که در کمیته داوران رخ داد و رئیس جدیدی برای کمیته داوران آمد که یک سری تغییرات ایجاد شد و داوران زیادی به این کلاس داوری دعوت شدند. داورانی که باید در لیگ های دسته اول و دوم تجربه کسب می کردند. متاسفانه از هفته اول لیگ نوزدهم شاهد اشتباهات داوری بودیم و حتی برخی از داوران باتجربه ما هم مرتکب اشتباه های تاثیرگذار شدند که نمی توان گفت آنها قانون فوتبال را بلد نبودند ولی وقتی داوری برای یک بازی بزرگ انتخاب می شود که در حد آن مسابقه نیست و یا گاهی داور هر هفته قضاوت می کند در حالیکه مرتکب اشتباهاتی هم می شوند. خیلی از داوران بزرگ ما دچار بی انگیزگی شده بودند. یک سری از داوران پشت دروازه تجربه کافی نداشتند و کارایی لازم را نداشتند.

رفعتی تصریح کرد:

بخشی از اشتباهات محصول کم تجربگی در مدیریت داوری فوتبال بود. ظاهرا رئیس کمیته سابق کمیته داوران بیشتر به دنبال رئیس شدن در فدراسیون فوتبال بود. اوج اشتباهات داوری ما زمانی بودکه یک داور اشتباه بزرگ مرتکب می شود و مدافع در دیوار دفاعی قرار می گیرد و با همین اشتباه هم یک تیم بازنده می شود یعنی اینکه آن داور انگیزه و تمرکز لازم را نداشت که دلیل اصلی را می توان کم تجربگی در مدیریت داوری فوتبال کشورمان بود.

رئیس سابق دپارتمان داوری فوتبال با اشاره به فاصله زیاد علیرضا فغانی با نفر دوم فهرست بین المللی فوتبال کشورمان گفت:

متاسفانه یک چیز دیگری که وجود دارد اینکه در این سال ها نتوانستیم یکی مثل فغانی تربیت کنیم. او توانایی های فردی زیادی دارد و بازیکن فوتبال بوده و داور با هوشی است و در طول تاریخ مان چنین داوری نداشته ایم. زمانی که من به دپارتمان داوری آمدم نفر دوم فهرست داوران بین المللی ما در AFC CUP  قضاوت می کرد و با ارتباطاتی که داشتیم نفر دوم را هم به لیگ قهرمانان فرستادیم تا قضاوت کند. یعنی داوری را از الیت C و B به الیت A آوردیم. خیلی تلاش کردیم دکتر بیژن حیدری در لیگ قهرمانان قضاوت کند اما ایشان به دلیل بالا بودن سن شان مورد موافقت AFC قرار نگرفت که در لیگ قهرمانان قضاوت کند. می خواستیم پیام حیدری را برای قضاوت به لیگ قهرمانان اضافه کنیم که متاسفانه به عمر مدیریتی کمیته و دپارتمان این مساله قد نداد. در نهایت کنفدراسیون فوتبال آسیا اجازه افزایش داوران را به ما نداد.در این بحث ما ضعیف هستیم. زمانی از 7 داور بین المللی ما 6 داور الیت A بودند و مسابقات مهم قاره آسیا را قضاوت می کردند. زمانی هم که خودم در فهرست کمک داوران بین المللی بودم هر 9 کمک دوران در رده A بودند اما متاسفانه در حال حاضر فقط 4 کمک داور بین المللی ما در لیگ قهرمانان قضاوت می کنند. 

وی ادامه داد:

بعد از تغییر و تحول ایجاد شده در کمیته داوران که با اقدام شجاعانه حیدر بهاروند سرپرست محترم فدراسیون و اعضای هیات رئیسه این مساله رخ داد. صفیری سکاندار داوری فوتبال ما شد که زبان انگلیسی قوی دارند و از داوران با تجربه و قدیمی فوتبال ما هستند و ناظران کنفدراسیون فوتبال آسیا هم هست وضعیت داوری بهبود پیدا کرد. 

رفعتی با انتقاد از بحث قومیت گرایی در داوری فوتبال کشورمان عنوان کرد:

نباید چنین بحثی در داوری فوتبال کشورمان مطرح شود و بگوییم این داور تهرانی است و آن داور شهرستانی همه داوران فوتبال متعلق به کشورمان هستند و همه ایرانی هستیم و باید از همه سرمایه و نیروهایمان استفاده کنیم. این روش بسیار غلطی است که بخواهیم از بحث قومیت گرایی در داوری کشورمان استفاده کنیم. قضاوت در لیگ برتر هم بسیار مهم است ولی نباید داوری از لیگ دسته دوم و یک قضاوت در لیگ دسته اول یکباره به لیگ برتر بیاید و داور پشت دروازه قرار بگیرند. برخی داوران کم تجربه هستند برای قضاوت در لیگ برتر داشتن 80 داور و کمک داور می توان به راحتی داوری لیگ برتر را انجام داد. تمام برنامه ریزی ما برای داوری بهم ریخت می خواستیم در نیم فصل دوم لیگ نوزدهم از VAR  استفاده کنیم قطعا با حضور مدیری مثل اسماعیل صفیری شرایط داوری مان خیلی بهتر خواهد شد.

منبع: طرفداری

کلیدواژه: فوتبال کشورمان اشتباهات داوری کمیته داوران لیگ قهرمانان داوری فوتبال نیم فصل دوم بین المللی لیگ برتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۶۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تیم های داوری لیگ برتر با تایید کارگروه صیانت

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، مهدی محمد نبی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال درباره برگزاری دومین جلسه کارگروه نظارت و صیانت در مسابقات هفته‌های پایانی لیگ برتر و دسته یک فوتبال گفت: این جلسه با حضور رئیس، نواب رئیس، دبیرکل، ارکان قضائی، رؤسای دپارتمان‌های روابط عمومی، داوران و فناوری اطلاعات به همراه رئیس، دبیر و مسئولان مسابقات سازمان لیگ فوتبال برگزار شد و موارد مختلفی درباره رقابت‌های لیگ فوتبال در هفته‌های پایانی به بحث و بررسی گذاشته شد.

وی افزود: مقرر شد تا نمایندگان ارکان قضائی در جلسه هماهنگی قبل از هر مسابقه در هفته‌های پایانی حضور یافته و موضوعات مرتبط را مطرح و تأیید کنند. همچنین قرار شد تا حضور تماشاگران متعاقب با آئین نامه بلیت فروشی مسابقات برگزار شود و هیچ باشگاهی نباید رایگان بودن رقابت‌ها را اعلام کند.

نایب رئیس فدراسیون فوتبال در ادامه بیان کرد: از موارد دیگری که در این نشست مطرح شد بحث سامانه ارکان قضائی بود. در واقع این سامانه به روزرسانی و در دسترس مسئولان ذی‌ربط قرار گرفت. همچنین تصمیمات ارکان قضائی، سازمان لیگ فوتبال و کمیته داوران در چارچوب پیوست رسانه‌ای به موقع اعلام خواهد شد.

محمدنبی در پایان گفت: چیدمان داوران در هفته‌های پایانی مسابقات لیگ برتر با هماهنگی و نظارت کارگروه تعیین شده لازم الاجرا خواهد بود.

کد خبر 6087846

دیگر خبرها

  • تاریخ‌سازی در فوتبال ایتالیا؛ قضاوت یک تیم داوری زن در سری آ
  • در لیگ برتر داوران صدرنشین جدول امتیازات هستند!
  • آیین نامه داوری ایران قدیمی و با اشکال است
  • برنامه و داوران یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال
  • تعیین تیم های داوری لیگ برتر با تایید کارگروه صیانت
  • محرومیت بهترین داور زن فوتبال جهان
  • شکایت رسمی بارسا: فاجعه داوری در ال‌کلاسیکو!
  • اسامی داوران مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی اعلام شد
  • اعلام اسامی داوران مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی
  • داوران بازی‌های جام حذفی مشخص شدند