Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نمایش «فورس ماژور» به نویسندگی علی موذنی و کارگردانی عرفان رضوی تابستان سال پیش در تماشاخانه دیوار چهارم روی صحنه رفت و این کارگردان جوان به عنوان نخستین تجربه کارگردانی شانس خود برای جذب مخاطب آزمود. تاریخ انتشار: 16:30 - 04 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۴۷۴۶

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تئاتر در سالی که گذشت شاهد حضور و بروز آثار متفاوتی روی صحنه بود، آثاری که توانستند در زمان خود به جذب تماشاگران به تماشاخانه‌های دولتی و خصوصی بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرصه هنر‌های نمایش این در سال گذشته توانست میزبان نسل‌های مختلفی از کارگردانان، بازیگران و نمایشنامه نویسان باشد، هنرمندانی که با حضورشان در صحنه توانستند امید آینده‌ای روشن برای این هنر را رقم بزنند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در مجموعه‌های نقد‌های تئاتر در نوروز ۹۹ به معرفی، تحلیل و بررسی برخی از بهترین آثار تئاتر در سال گذشته پرداخته و ابعاد مختلف این آثار را مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده نقدی بر پرفورمنس آرت در عرصه بازیگری اینجا کلیک کنید

نمایش «فورس ماژور» به نویسندگی علی موذنی و کارگردانی عرفان رضوی تابستان سال پیش در تماشاخانه دیوار چهارم روی صحنه رفت و این کارگردان جوان به عنوان نخستین تجربه کارگردانی شانس خود برای جذب مخاطب آزمود.

برای نقد نمایش «فورس ماژور» به عنوان کار اول کارگردان باید کمی با ملایمت برخورد کرد اما اثر بیش از آنکه از نبود کارگردانی ضربه خورده باشد با فقدان متن مواجه است.

نمایشنامه «فورس ماژور» به طور کامل گسسته و از هم پاشیده است، نویسنده خواسته تا تمامی دغدغه های شخصی خود را در یک متن بیان کند اما نبود درام و داستان منسجم به راحتی در اثر دیده می شود، حتی اگر این نمایشنامه را ضدساختار تلقی کنیم باز هم در همین نوع به الگوهای اولیه وفادار نیست. 

همین نبود درام و شخصیت پردازی باعث شده تا بازیگران نمایش نیز در طول این اثر کوتاه کاملاً در صحنه سر در گم بوده و هرکس به دلخواه کار خود را انجام دهد، مشخصاً «فورس ماژور» به مشکلات اجتماعی و انسانی می پردازد اما این پردازش به حدی آشفته است که مخاطب هیچگاه نمی تواند با آن ارتباط برقرار کند. 

«فورس ماژور» اولین و مهمترین معیار یک نمایش خوب یعنی نمایشنامه را ندارد، همین عاملی می شود که این ضعف در تمامی بخش ها همچون کارگردانی و بازیگری رسوخ کند. از لحاظ طراحی صحنه و موسیقی که البته در این اثر انتخابی است، باز هم بی برنامگی دیده می شود. 

بیشتر بخوانید برای مطالعه نقد نمایش «فرونشست» اینجا کلیک کنید

کارگردانی نمایش اما هر چند تلاش خود برای حفظ انسجام اثر را داشته اما هر چه پیشتر می رویم از نبود تجربه در آن آگاه می شویم. همانطور که در متن موضع نوسینده با ایرانی یا خارجی بودن اثر مشخص نیست در کارگردانی هم این اتفاق می افتد. 

در صحنه ای از نمایش مخاطب افرادی را در حال اعتراف به سبک کلیسایی می بیند اما در بین این اعترافات از اسامی و لهجه های ایرانی استفاده می شود که به هیچ وجه با اثر سنخیت ندارد، از طرفی انتخاب موسیقی که طبیعتا از سوی کارگردانی صورت گرفته با توانایی بازیگران همخوانی نداشته و در بسیار مواقع کلام شنیده نمی شود. 

بازیگران نمایش هرچند در سردرگمی نمایشنامه و هدایت اشتباه کارگردان غوطه می‌خورند اما از لحاظ توانایی های شخصی نیز نیاز به تمرین بسیار بیشتری دارند، زیرا در اثریت آنها مشکلات فاحشی در بیان کلمات و جملات وجود دارد، اتفاقی که در طول نمایش خستگی مخاطب از نشنیدن را در پی دارد. 

به طور کلی «فورس ماژور» اثری است که به حمایت گروه تئاتر تازه ساخته شده است، گروهی که بسیاری از افراد مطرح تئاتر در آن فعالیت دارند که اگر همین افراد بعد از برگزاری دوره های آموزشی و دریافت مبالغ از هنرجویان در تولید اثر هم مشورت می دادند به نمایشی مطلوب تر روبرو بودیم. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار تئاتر نقد تئاتر فورس ماژور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، این جشنواره با حضور ۱۲ گروه نمایشی از سراسر کشور، از ۱۸ تا ۲۱ مردادماه در شهر بافق استان یزد برگزار می‌شود و نمایش ۴۴۴ به کارگردانی نرجس آخوندپور در این جشنواره حضور خواهد داشت.   گروه تئاتر شهیدانه، از جمله گروه‌های شرکت کننده در جشنواره تئاتر مساجد مشهد است که با نمایش ۴۴۴ و به نمایندگی از پایگاه مقاومت بسیج شهید گذری مسجد صاحب‌الزمان (عج) منطقه توس مشهد در این جشنواره حضور یافت.

دیگر خبرها

  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • مستند «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم «هنر و تجربه» شد
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • حسام منظور به سراغ دراکولای برام استوکر می‌رود