Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته که شیوع ویروس کرونا در ایران موجب شده است که فشارهای جامعه بین‌الملل به ایالات متحده برای کاهش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد اما این فشارهای بین‌المللی تاکنون نتوانسته تکانی به دولت «دونالد ترامپ» دهد.

اخبار سیاسی- «بلومبرگ» با این مقدمه ادامه داد، طبق گزارش‌های رسمی ایران، بیش از یکهزار و ۶۵۰ تن در ایران بر اثر ابتلا به «کووید-۱۹» قربانی شده‌اند و بسیاری از مقام‌های ایران و گروههای امدادی تأکید کرده‌اند که کارزار «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران، فاجعه انسانی در این کشور را تشدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینحال علیرغم آنکه مقام‌های آمریکایی مدعی شده‌اند که آماده کمک به ایران برای مقابله با کرونا هستند، اما عملکرد دولت ترامپ در تناقض با لفاظی‌های مقامات این کشور است.

طبق این گزارش، «برایان هوک» رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای گفت: «تحریم‌های آمریکا مانع از دسترسی کمک‌ها به ایران نیست».

با اینحال، بلومبرگ در گزارش خود نوشت، از زمان تشدید فشارهای دولت ترامپ به ایران در سال ۲۰۱۸، شرایط برای شرکت‌ها به منظور تعامل با ایران دشوارتر شده است و بنا به گفته «تارا سپهری فر» محقق مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا در دیده‌بان حقوق بشر، تحریم‌های آمریکا حتی رسیدن کمک‌های انسان‌دوستانه به ایران را نیز دشوار کرده است.

وی توضیح داد: «این معافیت‌ها (تحریمی) نتوانسته، بی‌میلی شدید شرکت‌های آمریکایی و اروپایی و بانک‌ها را رفع کند تا خطر تحریم‌‌ها و اقدامات قانونی صادرات یا تأمین بودجه کالاهای انساندوستانه تحریم شده (به ایران) را  بپذیرند».

«جرت بلانک» عضو ارشد اندیشکده کارنگی تأکید کرد که آمریکا باید به مؤسسات و نهادها اطمینان دهد که در صورت ارسال کمک‌های انساندوستانه به ایران مصون هستند و خطری متوجه آنها نخواهد بود.

وی ادامه داد: «آمریکا باید اقدامات زیادی انجام دهد تا به نهادها و مؤسسات اطمینان دهد که آنها مصون هستند در غیراینصورت هیچ‌کس به این موضوع (کمک به ایران) نزدیک نمی‌شود».

در ادامه سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا به ایران علیرغم شیوع ویروس کرونا، چین و روسیه خواستار کاهش تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی ایران شده‌اند.

از طرف دیگر، روزنامه انگلیسی گاردین بدون اشاره به جزئیات خبر، چندی پیش گزارش کرد که بریتانیا به صورت محرمانه، دولت ترامپ را ترغیب کرده که به دلیل بحران به وجود آمده کرونا، تحریم‌ها علیه ایران را کاهش دهد.

«جولین بارنس دیسی» مدیر برنامه غرب آسیا و شمال آفریقا شورای روابط خارجی اروپا در این خصوص گفت: «اختلافاتی میان آمریکا واروپا (در خصوص تحریم‌های ایران) وجود دارد و من فکر نمی‌کنم که این شرایط (شیوع کرونا) برای رفع این اختلافات و شکاف‌ها کاری انجام دهد».

وی ادامه داد: «ناامیدی و خشم روزافزونی از عدم اقدام آمریکا در کاهش موانع برای رسیدن کمک‌ها به ایران و عدم اجازه آنها برای ایجاد اعتماد بسیار مورد نیاز وجود دارد».

بلومبرگ ادامه داد، علیرغم فشارهای حداکثری آمریکا به ایران، سازمانهای بشردوستانه بین‌المللی تمایلی به پیروی از سیاست‌های ضدایرانی آمریکا ندارند.

«مایکل ریان» مدیر ارشد برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفت: «ما می‌خواهیم از سیاسی کردن این رخدادها بپرهیزیم».

به گفته او، هدف این است که «ایران به بازارهای مورد نیاز خود دسترسی پیدا کند تا منابع مورد نیاز خود را فراهم کند و تضمین‌های لازم به شرکت‌ها و دیگران داده شود».

طی یک ماه اخیر به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشورهای جهان و ایران، شمار زیادی از سران کشورها مانند ترکیه، روسیه و پاکستان و چین خواستار لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران شده‌اند. تحریم‌های آمریکا باعث شده است ارسال تجهیزات و مواد لازم برای مقابله با ویروس کرونا با مشکل مواجه شود.

دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز اول فروردین ماه طی سخنرانی خود، درباره شیوع بیشتر کرونا در ایران  به دلیل تحریم ها هشدار داد و گفت که این تحریم‌ها جنایت علیه بشریت است.

با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به درخواست‌های بین‌المللی گفته است که با لغو تحریم‌های این کشور علیه ایران مخالفت است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس کرونا ایران تحریم ایران جامعه بین المللی آمریکا تحریم ایران ویروس کرونا کرونا کویید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۸۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای درخواست مشترک کره جنوبی، ژاپن، آمریکا و ۴۷ کشور دیگر مبنی بر ارزیابی «عینی و مستقل» تحریم‌های اعمال‌شده علیه پیونگ‌یانگ را قویاً محکوم کرد.

حکم هیات ناظر بر تحریم‌ها علیه کره شمالی ماه گذشته پس از وتوی درخواست تمدید ماموریت توسط روسیه، منقضی شد. در پی این وتو، واشنگتن اعلام کرد که در تلاش است تا با همکاری سئول، برای جایگزین کردن هیات ناظر که هم‌اکنون منحل شده است، روش‌هایی «خلاقانه» حتی «خارج از ساختار سازمان ملل» پیدا کند.

کیم سونگ در بیانیه‌ای که خبرگزاری مرکزی کره شمالی آن را منتشر کرده است، اعلام کرد: نیروهای دشمن احتمالاً دومین و سومین هیات ناظر را در آینده تشکیل دهند اما با گذشت زمان مشخص می‌شود که تمام این تلاش‌ها خودزنی است.

وی افزود: این هیات ابزاری در دست آمریکا و کشورهای غربی برای سرکوب حق موجودیت حکومتی مستقل است. در صورتی که آمریکا و حامیانش به‌جای عبرت گرفتن از اتفاق اخیر (وتوی روسیه)، همواره به دنبال اتخاذ سیاست‌های خصمانه منسوخ علیه کره شمالی باشند، آنگاه با شکستی راهبردی و مصیبت‌وار مواجه خواهند شد.

کد خبر 6097133

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • «خیلی بیل زن هستید، زمین خودتان را بیل بزنید»/ واکنش یک جامعه‌شناس به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض در آمریکا
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود