Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@15:21:50 GMT

فواید ویتامین k که نمی‌دانید

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۹۲۱۳

فواید ویتامین k که نمی‌دانید

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است که در دو نوع K۱ و K۲ وجود دارد و برای انعقاد خون، سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان ضروری است.

ویتامین K۱ در منابع گیاهی از جمله جعفری، کلم، اسفناج، بروکلی، هویج، بلوبری، کدو حلوایی، چای سبز، گوجه فرنگی، کرفس، لوبیا سبز، شلغم و کاهو یافت شده و در انعقاد خون نقش مهمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویتامین K۲ که در منابع حیوانی مانند مرغ، تخم مرغ، پنیر و سویای خمیر شده با باکتری‌ها یافت می‌شود برای جلوگیری از رسوب کلسیم در عروق و سلامت قلب و عروق موثر است. K۲ توسط بعضی باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش انسان نیز تولید می‌شود. کمبود این ویتامین می‌تواند باعث اختلال در سیستم انعقاد خون شود.

میزان مورد نیاز این ویتامین بر اساس سن و جنس متفاوت است. از آنجا که این ویتامین محلول در چربی است، برای جذب بهتر آن در بدن باید آن را به همرام غذا‌های حاوی چربی مصرف کرد. مهم‌ترین فایده این ویتامین جلوگیری از خون ریزی ناشی از بیماری‌های هموفیلی، کبد، زردی و زخم معده و هم چنین درمان خون ریزی‌های ناشی از استفاده طولانی مدت از آسپرین‌ها و آنتی بیوتیک‌ها است. این ویتامین در پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه، پوکی استخوان، دیابت و بیماری‌های کبدی موثر است.

مصرف آنتی بیوتیک‌ها که باعث از بین رفتن باکتری‌های مولد ویتامین K در روده هستند، جذب نشدن چربی‌ها در روده و بیماری‌های کبدی از عوامل ایجاد کمبود ویتامین K در بدن هستند.

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، ویتامین K را از شیر مادر دریافت می‌کنند، اما به نوزادانی که با شیر مصنوعی تغذیه می‌شوند و زیاد دچار خون ریزی می‌شوند، باید آب پرتقال، آب گوجه فرنگی و آب حبوبات سبز داده شود تا کمبود ویتامین K در بدنشان جبران شود. اشعه ایکس، اشعه رادیواکتیو و آلودگی هوا از عوامل کاهش ویتامین K در بدن هستند.

بیشتر بخوانید: مصرف دارو‌های ضد فقر آهن برای پیشگیری از کرونا توصیه می‌شود؟

نقش ویتامین K در بدن چیست؟

جلوگیری از پوکی استخوان

پس از ۵۰ سالگی با کاهش غلظت استخوان‌ها به خصوص در زنان، احتمال پوکی استخوان وجود دارد.

کاهش لخته سازی خون

زمانی که زخمی در بدن ایجاد می‌شود برای جلوگیری از خون ریزی، خون به طور طبیعی لخته می‌شود. نقش ویتامین k تنظیم لخته سازی خون با انتقال کلسیم به بدن است. ویتامین k۲ به بهبود اختلالات خونی نیز کمک می‌کند.

جلوگیری از خون ریزی داخلی
ویتامین k باعث کاهش خون ریزی کبد و کاهش تاثیرات بلند مدت مصرف آنتی بیوتیک‌ها و آسپرین می‌شود. در برخی موارد نیز کمبود این ویتامین باعث انسداد و ورم روده بزرگ و مشکلات کولون می‌شود.

جلوگیری از انسداد صفرا
مصرف آنتی بیوتیک‌ها در طولانی مدت می‌تواند منجر به التهاب روده، انسداد صفرا، سلیاک و آماس شود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات باید از کاهش ویتامین k بدن جلوگیری کرد.

مراقبت از سیستم ایمنی
ویتامین k باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت سیستم گوارشی می‌شود؛ بنابراین باید روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامین k استفاده کرد.

تنظیم قند خون
غده پانکراس که حاوی مقدار زیادی ویتامین k است، در بدن انسلین ترشح می‌کند که منجر به کنترل سطح قند خون می‌شود.

پیشگیری از سرطان
ویتامین k باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان‌های روده، پروستات، معده، بینی و دهان می‌شود.

سلامت قلب
ویتامین k با کاهش فشار خون و جلوگیری از رسوب خون در رگ‌ها به سلامت قلب به خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته قلبی کمک می‌کند.

نشانه‌های کمبود ویتامین k چیست؟
دوره‌های قاعدگی سنگین، ترشح از بینی یا لثه، خون ریزی دستگاه گوارش، کبودی، خون در ادرار و خون ریزی بیش از حد از جای زخم از علائم کمبود ویتامین k در بدن هستند.

برای مصرف مکمل‌های ویتامین k با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف بی رویه آن‌ها پرهیز کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم غذایی ویتامین درمان بیماری ویتامین k در بدن ویتامین K در بدن کمبود ویتامین k کمبود ویتامین K آنتی بیوتیک ها پوکی استخوان ویتامین k خون ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۹۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا حسن زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ضمن معرفی برنامه «طراحی، اجرا و ارزشیابی، برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشکی» گفت: در این برنامه بر اساس اسناد بالادستی در معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای ارتقا، بهره وری و تعالی آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برنامه ریزی شد. بر این اساس ده کارگروه در نظر گرفته و برای هرکدام شاخص‌هایی طراحی شد تا در دانشگاه‌ها و کلان مناطق آمایش سرزمینی اجرایی شوند.

وی با اشاره به اجرای این برنامه در دانشگاه‌ها گفت: این برنامه در سال ۱۴۰۲ مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت و نتایج آن به کلان مناطق ابلاغ شد.

حسن زاده، یکی از مشکلات دانشگاه‌ها را عدم استفاده بهینه از منابع موجود خواند و تصریح کرد: متاسفانه منابع موجود به صورت منطقی و درست استفاده نمی‌شود و گاهی این مسئله موجب می‌شود تا بهره وری در سیستم کاهش پیدا کند؛ لذا اگر بتوانیم انگیزه و نگرش مناسب را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم می‌توانیم کارایی را در آنها افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ارتقای کارایی و اثربخشی را موجب ارتقاء بهره وری دانست و یادآور شد: در این شرایط هم کیفیت کار افزایش و هم هزینه‌های سیستم کاهش می‌یابد.

وی طرح ایده‌ها و برنامه‌های جدید در جشنواره امسال را از نقاط قوت آن ارزیابی کرد و گفت: جشنواره امسال تمرکز خود را بر کار‌های جدید معطوف کرده بود. نحوه پذیرش فرآیند‌ها نیز بسیار خوب و منطقی بود و امیدوارم که فرآیند‌های خوب بتوانند اجرایی شوند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی