Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذر زمان و تکمیل روزافزون مطالعات بر روی ویروس کووید-19 و آثار بیماری کرونا، هر روز اخبار جدیدی در مورد این بیماری همه‌گیر که به تهدید بین‌المللی مبدل شده است، منتشر می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هم‌زمان با عبور  شمار مبتلایان به ویروس کرونا از مرز ۳۳۱ هزار نفر و جان‌باختن بیش از ۱۴ هزار نفر در سراسر جهان، نتایج اولیه برخی تحقیقات در حال انجام برای شناسایی نحوه مقابله کارآمد با این ویروس مرگبار، امیدها را تازه‌ و زنده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که دیگر نمی‌توان تنها با تکیه بر برخی اقدام‌های احتیاطی مستمر به مردم در خصوص ایمن ماندن از بیماری کووید-۱۹ اطمینان داد، نتایج برخی تحقیقات نوظهور راه را برای یافتن روش معالجه و پیشگیری از آن باز کرده است.

کارآیی روش‌های جلوگیری از ابتلا

محققان در هنگ‌کنگ کارآیی روش جلوگیری از سرایت ویروس کرونا را در ۴۳ بیمارستان ارزیابی کرده‌اند. نتایج دلگرم‌کننده این ارزیابی بدین شرح است: در ۶ هفته نخست آغاز شیوع بیماری کووید-۱۹، از میان ۴۱۳ تن از کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی بیمارستان‌ها ۴۲ تن به ویروس کرونا مبتلا شدند. از این تعداد ۱۱ نفر از هیچ‌گونه محافظی در برابر این ویروس استفاده نکرده بودند. ولی با اجرای روش‌های روزآمد مقابله با سرایت، هیچ مورد جدیدی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این بیمارستان‌ها گزارش نشد.

ونسان چِنگ، ​​از گروه میکروبیولوژی بیمارستان کویین مَری در هنگ‌کنگ، اساس این روش‌های پیشگیری را رعایت بهداشت دست، پوشیدن ماسک و استفاده مناسب از تمامی ابزارهای محافظت شخصی در مراقبت از بیمار عنوان می‌کند.

 احتمال عدم ابتلای مجدد افراد بیمار

نتایج آزمایش انجام‌شده بر روی ۴ میمون مبتلا به ویروس کرونا نشان داده که آن‌ها احتمالاً پس از بهبود در مقابل این ویروس مقاوم شده‌اند. محققان دانشگاه آکسفورد در بریتانیا ۲۸ روز پس از بهبودی به دو میمون حاضر در این جمع بار دیگر ویروس کرونا تزریق کردند ولی نتایج ۹۶ آزمایش اخیر آن‌ها نشان داده که حداقل یکی از آن‌ها در برابر ابتلای دوباره به بیماری کووید-۱۹ مقاوم شده است. نتیجه اولیه این تحقیق این امیدواری را ایجاد کرده که شاید بدن انسان‌های مبتلا به این ویروس نیز در برابر ابتلای دوباره به آن مقاوم شود.

 انجام آزمایش اولیه واکسن کرونا

شرکت داروسازی مُدرنا روز ۲۴ فوریه پس از اعلام کشف واکسن کرونا نمونه اولیه آن را به سازمان ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا ارسال کرد و پس از انجام بررسی‌های اولیه، سازمان غذا و داروی آمریکا روز ۴ مارس مجوز شروع آزمایش آن بر روی انسان را صادر کرد.

مرحله نخست آزمایش واکسن کرونا که اِم‌آر‌اِن‌اِی-۱۲۷۳ (mRNA-1273) نام دارد، از ۱۶ مارس آغاز شده است. در این مرحله، واکسن بر روی ۴۵ نفر که در فاصله سنی ۱۸ تا ۵۵ سال قرار دارند، آزمایش خواهد شد. این افراد به سه گروه ۱۵ نفره تقسیم‌ شده‌اند و قرار است به اعضای هر گروه یک مقدار مشخص از واکسن تزریق شود و سپس بی‌خطر بودن و توان آن در تحریک سیستم ایمنی بدن بررسی شود. پس از اطمینان از بی‌خطر بودن واکسن، مرحله تشخیص سطح اثربخشی آن با مشارکت داوطلبان بیشتر آغاز خواهد شد. بر این اساس، شرکت مدرنا پیش‌بینی کرده که در صورت انجام موفق این مراحل، واکسن کرونا حدود یک سال بعد روانه بازار خواهد شد.

 امید به کارآیی یک روش قدیمی

آرتورو کازادوال، استاد دانشگاه جانز هاپکینز با انتشار نتایج تحقیقات اخیر خود مدعی شده که روش قدیمی تولید داروی درمان از خون فرد بهبودیافته برای درمان بیماری کووید-۱۹ نیز کارآیی دارد. این نتایج که در نشریه علمی کلینیکال اینوستیگیشن به چاپ رسیده توصیه کرده که برای کشف داروی درمان بیماری کووید-۱۹ از روش ابداعی در سال ۱۹۳۰ استفاده شود. بدین‌صورت که با تشویق افرادی که پس از طی دوران بیماری به بهبودی کامل رسیده‌اند به اهداء خون، از پادتَن موجود در آن، داروی مقاوم کننده افراد سالم در برابر ویروس کرونا تولید شود.

توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس

نتایج مطالعه جدیدی که در نشریه علمی نیچر مِدیسِن منتشر شده تأکید دارد که سیستم ایمنی بدن انسان سالم که سابقه بیماری زمینه‌ای همانند دیابت، سرطان و عفونت حاد ریه‌ای ندارد، توانایی مقابله با ویروس کرونا را دارد. این نتیجه، حاصل مطالعه سیستم ایمنی زنی ۴۷ ساله مبتلا به کرونا در ووهان چین است. محققان استرالیایی اعلام کرده‌اند که در طول دوران بهبود این بیمار، بدن او انواع رایج پادتن را تولید و به کار گرفته است. آن‌ها امیدوارند که با تکمیل این بررسی بتوانند به این سؤال پاسخ دهند که سیستم ایمنی بدن افرادی که بر اثر بیماری کووید-۱۹ فوت می‌کنند، دارای چه کمبود و نقصی بوده است.

انتهای پیام/4145

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا پیشگیری از شیوع ویروس کرونا کرونا نگیریم سیستم ایمنی بدن بیماری کووید ۱۹ واکسن کرونا بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۰۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق امیدوارکننده برای سپاهان در مصاف با پرسپولیس

به گزارش ورزش‌ سه ، دانشگر در مصاف با صنعت نفت آبادان چند ثانیه پیش از گل بحث‌برانگیز یوسف کی‌شمس با مصدومیت از ناحیه کتف مواجه شد و مجبور به ترک زمین شد. 
پس از آن باشگاه سپاهان به صورت دقیق درباره میزبان آسیب دیدگی دانشگر اظهارنظر نکرد و به همین دلیل مشخص نبود چه زمانی شرایط بازگشت به ترکیب را پیدا می‌کند و به همین دلیل تصور شد او فصل را از دست خواهد داد. 
با این حال دانشگر که اشتیاق زیادی برای بازگشت به ترکیب سپاهان داشت، حتی در هنگام مصدومیت در تمرینات و مسابقات و حتی سفرهای سپاهان حضور داشت تا حالا در آخرین بازی طلایی‌پوشان اصفهانی در فهرست تیم قرار بگیرد تا در صورت نیاز وارد زمین شود. 

مورایس در ورزشگاه آزادی اما ریسک نکرد و به زوج هادی محمدی و سیاوش یزدانی اعتماد کرد که نمایش خوبی در هفته‌های اخیر و با مصدومیت دانشگر داشته‌اند و حالا دست کادر فنی سپاهان در پنج هفته باقی‌مانده لیگ برتر و مسابقه جام حذفی برابر ملوان با بازگشت دانشگر بازتر هم خواهد شد.

عکس: سهیل اسماعیلی

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • خبر امیدوارکننده نکونام از دو مدافع مصدوم
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اتفاق امیدوارکننده برای سپاهان در مصاف با پرسپولیس
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟