Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق‌های خیریه از جمله اقدامات خوب و مورد استقبال دانشجویان و اساتید است که چند سالی است گره گشای مشکلات دانشجویان شده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صندوق‌های خیریه دانشگاه‌ها چند سالی است با وجود مشکلات اقتصادی توانسته جای خود را در دانشگاه‌ها باز کند.
استارت تشکیل صندوق‌های خیریه از استان‌های غربی کشور و با پیش قدم شدن اساتید در دانشگاه زده شد در ابتدا که سخن از تشکیل این صندوق‌ها به میان آمد چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این طرح را صندوق رفاه دانشجویان در چند سال اخیر تصویب و به دانشگاه‌ها پیشنهاد داد که می‌توانند با تشکیل این صندوق‌ها قدری از مشکلات دانشجویان بی بضاعت را حل کنند؛ به طوری که سرمایه اولیه این صندوق را صندوق رفاه تامین می‌کند. در ابتدا این صندوق در دانشگاه کرمانشاه راه اندازی شد و صندوق رفاه سرمایه اولیه آن را تامین کرد، اما نکته جالب توجه رونق این صندوق‌ها مشارکت پیش بینی نشده اساتید بود که با اختصاص دریافتی‌های خود که از دانشگاه مبدا می‌گرفتند سرمایه این صندوق‌ها افزایش بافت. همین فرهنگ سازی باعث شد که این طرح خیرخواهانه به سایر دانشگاه‌ها مانند یک اپیدمی سرایت کند و تقریبا با گذشت سه سال از این طرح تمامی دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم از وجود این صندوق‌ها بهره‌مند شوند. بر اساس یک برآورد تقریبی سرمایه این صندوق‌ها افزایش یافته و می‌تواند تعداد دانشجویان بیشتری را تحت حمایت خود قرار دهد.
بر اساس اصول تشکیل ابتدایی این صندوق‌ها تحت پوشش قرار دادن دانشجویان بی بضاعت در دانشگاه‌ها است که این دانشجویان با کمک اساتید شناسایی و به معاونت دانشجویی دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند و مبالغی به عنوان وام‌های قرض الحسنه بر اساس نوع نیازشان به آن‌ها پرداخت می‌شود.

  لطیفی: دانشگاه علامه دانشجویان بی‌بضاعت را تحت حمایت مالی قرار می‌دهد لطیفی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اقدامات معاونت دانشجویی گفت: امسال دو اقدام موثر در دانشگاه داشتیم یکی با صندوق قرض الحسنه جهاد دانشگاهی تفاهم نامه‌ای را امضا و منعقد کردیم و خدماتی را ارایه می‌دهیم و با کمک خیرین این صندوق را فعال تر کردیم.

وی افزود: همچنین تفاهم نامه‌ای که با کمیته امداد منعقد کردیم برای دانشجویان بی بضاعت و دانشجویانی که از ظرفیت پایین‌تر مالی برخوردار هستند که بر این اساس دانشجویان شناسایی و تحت حمایت مالی دانشگاه قرار می‌گیرند.

لطیفی همچنین در خصوص ساخت خوابگاه‌ها گفت: ساخت خوابگاه‌ها به صورت مشارکتی شده و بر این اساس زمین را دانشگاه در اختیار قرار می‌دهد و ما از منابع بانکی که صندوق رفاه پرداخت می‌کند، خوابگاه احداث می‌کنیم.


حالا نه تنها این صندوق‌ها در دانشگاه‌های وزارت علوم بلکه در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی گسترش یافته و حتی مبلغ‌هایی که به دانشجویان پرداخت می‌کنند، قابل توجه است و اگر دانشجویی بر اساس بررسی‌های صورت گرفته توان بازپرداخت این وام را نداشته باشد، به عنوان وام ... پرداخت می‌شود که نیازی به باز پرداخت آن نیست.
راه‌اندازی صندوق‌های خیریه در دانشگاه‌های علوم پزشکی / دانشگاه شیراز پیشتاز است رحیمی، رئیس صندوق رفاه وزارت بهداشت در خصوص راه اندازی صندوق خیریه در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت از صندوق‌های خیریه در دانشگاه‌های علوم پزشکی حمایت می‌کند، به عنوان مثال صندوق‌های خیریه در شیراز خیلی فعال است و وام‌های خوبی هم به درخواست کنندگان پرداخت می‌کند. تلاش کردیم این ظرفیت را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم و مبالغی نیز از سوی وزارت بهداشت به صندوق‌ها پرداخت می‌شود.  
هر چند که صندوق رفاه در پی کاهش وام‌های دانشجویی است، اما پربار شدن این صندوق‌ها توانسته روزنه امیدی در دانشجویان ایجاد کند و دیگر نگران هزینه‌های تحصیل خود نباشند.
اقدام خیر خواهانه در هر حوزه‌ای نه تنها می‌تواند انگیزه دانشجویان را تقویت کند؛ بلکه موجب رشد علمی هم می‌تواند باشد؛ بنابراین مسئولان دانشگاه‌ها می‌توانند این طرح را به عنوان الگویی موفق در سایر بخش‌های دانشگاهی و بر اساس نوع نیاز دانشجویان پیاده کنند تا شاهد رونق بیشتری در دانشگاه‌ها باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صندوق های خیریه صندوق رفاه دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی وزارت علوم دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان بی بضاعت صندوق های خیریه دانشگاه ها وزارت بهداشت صندوق ها صندوق رفاه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه رازی آماده پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا

محمدنبی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به وضعیت دانشگاه‌های آمریکا و سیل اعتراضات به سیاسیت های خصمانه آمریکا در حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی، و به دنبال این اعتراضات اخراج اساتید و دانشجویان این دانشگاه‌ها در صدر اخبار جهان است.

وی افزود: درب دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام، بر روی تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین باز است.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

وی ادامه داد: دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روزهای اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند.

احمدی گفت: استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس نمایند.

کد خبر 6096172

دیگر خبرها

  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • ادامه اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • دانشگاه رازی آماده پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • درخواست اساتید دانشگاه اموری برای اخراج رئیس دانشگاه