Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا فرقی نمی‌کند یک دانش‌آموز باشید یا مدیر کسب و کار کوچک و یا حتی دست‌فروشی در خیابان انقلاب! تبعات شیوع ویروس کرونا (CoVID-۱۹) که از ۳۰ دسامبر ۲۰۱۹، در چین آغاز شد و در حال حاضر در بیش از ۵۰ کشور دنیا قربانی می‌گیرد، در حوزه‌های مختلف آموزشی و اقتصادی، به شدت مخرب بوده است و شاید تاثیرات آن بر ما ایرانی‌ها که در شرایط نه چندان مطلوب اقتصادی به سر می‌بریم، به مراتب بیشتر و حتی ترسناک‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر علائم کرونا ویروس را دارید، باقی مطالب را نخوانید!

همه ما در دوره‌های مختلف زمانی بیماری‌هایی را تجربه کرده‌ایم و هربار نیز به این نتیجه رسیده‌ایم که سلامتی، مهم‌ترین نعمتی است که به انسان داده شده است. پس اگر احساس می‌کنید علائم ویروس کرونا را دارید، باید هر چه زودتر متوجه این موضوع شوید تا در موارد ملایم خود را قرنطینه کنید و در موارد شدیدتر، در بیمارستان بستری شوید. این بیماری شوخی‌بردار نیست و حتی اگر در خود شما چندان آثار بیماری ایجاد نکند، ممکن است منجر به آلوده شدن اطرافیان و در نهایت مرگ آن‌ها شود.

تاثیرات اقتصادی که همگی از آن خبر داریم

تقریبا هر نوجوان ۱۵ ساله‌ای هم شرایط پیش رو را درک می‌کند؛ شیوع کرونا در ایران، دقیقا در زمانی شدت گرفت که به رسم هزارساله، ایرانیان خود را برای مراسم نوروز آماده می‌کردند و این به آن معنی است که بسیاری از کسب و کارهای فردی مانند دست‌فروشی تا کسب و کارهای کوچک و بزرگ، بخش مهمی از درآمد سالانه خود را به این ایام وابسته می‌دانستند.

با این حال، ایجاد ترس عمومی، خلوت شدن خیابان‌ها، فروشگاه‌ها و احتمال عدم برگزاری مراسم عید سال ۹۹، تمام برنامه‌های کسب درآمدی و حتی زندگی معمولی و روتین، به دوران پساکرونایی، منتهی شده است. با این حال، در ادامه، تلاش کرده‌ایم لیست کوچکی از این تاثیرات را گردآوری کنیم:

۱. کاهش فروش بازارهای آنلاین و آفلاین پوشاک: گرچه پیش‌بینی می‌شد با کاهش تردد افراد در خیابان‌ها، بازارهای آنلاین رشد خوبی داشته باشد، اما این افزایش رشد چندانی نداشته است.

۲. کاهش خرید طلا و جواهرات مربوط به مراسم عقد و ازدواج و همچنین سالن‌های پذیرایی مربوط به آن

۳. کاهش فروش بازارهای تنقلات و اقلام مواد غذایی مورد نیاز سال نو

۴. کاهش تردد وسایل نقلیه عمومی به ویژه تاکسی‌ها، اتومبیل‌های شخصی و حتی تاکسی‌های اینترنتی

۵. تعدیل نیروی بسیاری از کسب و کارها به دلیل کاهش ناگهانی تقاضای مشتریان

۶.دورکارشدن بسیاری از کارمندان کسب و کارهای دولتی و خصوصی (در مواردی منجر به کاهش راندمان کاری می‌شود).

۷. از بین رفتن کسب و کارهای فردی مانند دست فروشی اقلام مختلف شب عید (از خرید ماهی تا پوشاک)

۸. لغو تورهای گردشگری داخلی و خارجی که به تبع آن، شرکت‌های مسافربری هوایی و زمینی، هتلداران، رستوران‌دارها و قهوه‌خانه‌ها لطمه می‌بینند.

۹. از بین رفتن مشاغل روزمزد مانند کارگرهای ساختمانی و یا معلم‌های حق‌التدریسی آموزشگاه‌ها

۱۰. تعطیلی مراکز درمانی مانند دندانپزشکی و کاهش مراجعه بیماران به کلینیک‌های درمانی

۱۱. کاهش فروش بازارهای دکوراسیون، تعمیرات خانه و بازارهای فرش

احتمالا شما می‌توانید به این لیست، موارد دیگری را نیز اضافه کنید. با این حال، هنوز آمارهای اسفندماه کسب و کار منتشر نشده و به اعتقاد بسیاری از متخصصین حوزه اقتصادی، ایران رکود اقتصادی بیشتری را تجربه خواهد کرد که این موضوع متاسفانه منجر به ورشگستگی بسیاری از کسب و کارها و بیکاری افراد بسیار زیادی خواهد شد.

تاثیرات اقتصادی غیرمستقیمی که چندان به آن توجه نمی‌کنیم!

تمام موارد اشاره شده، از موضوعی پایه‌ای‌تر به نام درآمد نفتی ایران، تاثیر می‌پذیرد؛ ایران همچنان بر درآمد نفتی متکی است و به این ترتیب، اقتصاد حاصل از آن با وجود تحولات جهانی (رکود جهانی و بازار سهام)، دچار تلاطم شده است. همچنین با توجه به تحریم‌هایی که اقتصاد نفتی ایران تجربه می‌کند، سال ۲۰۱۹، کاهش درآمدی ۳۵% را نیز تجربه کرده است.

از طرفی رکود جهانی منجر به کاهش قیمت ۱۰ دلاری نفت شده که این موضوع به مراتب شرایط را وخیم‌تر خواهد کرد و منابع مالی- ارزی ایران را کاهش خواهد داد.

مساله سوم، بالا رفتن قیمت طلا در بازار جهانی است، چرا که با وضعیت حال حاضر، سرمایه‌گذاری مطمئن‌تری محسوب می‌شود که تبعات آن در بازار ارز ایران و افزایش قیمت ارز خواهد بود.
مورد بعدی افزایش قیمت سرسام آور مسکن خواهد بود. به طور طبیعی بازار مسکن، در پایان سال منتظر افزایش قیمت است، اما با توجه به تغییرات بازار سکه و ارز و نگرانی‌های شیوع کرونا، سرمایه‌گذران به سمت بازار مسکن روی می‌اورند و قیمت‌ها به میزان بیشتری بالاتر خواهد رفت.

با توجه به همگی این موضوعات، شرایط بحرانی‌تر از همیشه خواهد بود و تغییر آن، نیاز به رویکردهای صحیح بعد از کاهش شیوع کرونا و تمام شدن قرنطینه خواهد داشت.

پیش‌بینی اقتصاد با توجه به تعداد مبتلایان به بیماری کرونا

همانطور که در آمارهای رسمی دنیا به صورت روزانه اعلام می‌شود، کشور چین توانسته شیوع این بیماری را در یک روند نزولی قرار دهد، اما با توجه به تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در ایران و روند به شدت صعودی آن، انتظار می‌رود شرایط قرنطینه و بالطبع آن رکود اقتصادی، حداقل تا پایان فرودین‌ماه ۹۹ ادامه داشته باشد و پیش‌بینی‌های وضعیت اقتصادی به آمارهای اسفندماه و زمان اتمام قرنطینه و روند بهبود بیماری نیاز دارد.

به این ترتیب، برای تک تک مردم ایران بهترین شرایط برای کاهش روند نزول اقتصادی، رعایت اصولی است که روزانه در تمام خبرگزاری‌ها گفته می‌شود: رعایت کردن تمام و کمال شرایط قرنطینه و بهداشت فردی و البته در کنار آن مدیریت بحران بهتر.

کد خبر 495041 برچسب‌ها كرونا در ايران اقتصاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران اقتصاد کسب و کارهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۲۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟

یک عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی، گفت: ریزش نرخ ارز همچنان ادامه‌دار خواهد بود و حتی احتمال می‌رود که به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگردد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رامین پولادرگ» عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند فعلی بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن اظهار کرد: افزایش چند روز اخیر نرخ ارز صرفاً متاثر از وقایع سیاسی بود و هیچ علت اقتصادی در وقوع آن نقش نداشت. در حال حاضر قیمت دلار در بازار غیر رسمی رو به کاهش است.


این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: با توجه به کاهش تنش‌های سیاسی و همچنین با در نظر گرفتن این احتمال که دیگر هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد، انتظار می‌رود که کاهش نرخ ارز همچنان ادامه داشته باشد و حتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم برگردد. در حال حاضر شرایط فعلی بازار این گزاره را به شدت محتمل کرده است.


وی همچنین درباره مدیریت بانک مرکزی در حوزه ارز گفت: عملکرد این نهاد از همه جهات مثبت و قابل قبول است، زیرا جهش یکباره نرخ ارز در بازار غیررسمی درست در شرایطی رخ داد که کنترل آن کاری بسیار سخت محسوب می‌شد. در طول ادوار گذشته هر زمانی که تنش‌های سیاسی فروکش می‌کرد، روند کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی با سرعت آهسته‌ای انجام و یا در محدوده بالایی متوقف می‌شد، اما اکنون این موضوع تکرار نشده و ریزش قیمت دلار در بازار غیررسمی همچنان ادامه دار است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار ارز ، قیمت ارز ، نرخ ارز ، بازار غیررسمی ارز ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9j

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پورابراهیمی: طرح مالیات بر سوداگری به کاهش التهابات بازار خودرو، ارز، طلا و مسکن کمک می‌کند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد