Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:04:41 GMT

بندرهای تجاری هرمزگان از نگاه آمار

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۲۷۲۱

بندرهای تجاری هرمزگان از نگاه آمار

آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث مخازن نگهداری فرآورده های نفتی، آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث پایانه  ترانزیتی و صادراتی، افتتاح پروژه احداث مخازن نگهداری فرآورده های نفتی، تعمیرات اساسی اسکله های بندر شهیدرجایی، ساخت و نصب اسکله های فلزی شناور مبادی گردشگری بندر خمیر، لارک و هنگام، احداث دیوار ساحلی و سایبان گردشگری بندرگاه هرمز، ساخت یک فروند بارج فلزی شناور مخصوص پهلوگیری کشتی سانی، ساخت رمپ فلزی شناور بندرگاه شیوء و  نصب یک فروند رمپ فلزی شناور چند منظوره بندر سیریک، از جمله مهمترین پروژه های اجرایی بنادر هرمزگان در سال ۱۳۹۸ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اظهار داشت: طراحی، خرید، نصب و راه اندازی سیستم Access Control بندرشهید رجایی (فاز درب کامیون رو)، خرید تجهیزات مخابراتی مورد نیاز برج های کنترل ابوموسی، جاسک و کیش و نیز نوسازی کنسول کنترل ترافیک کیش، استانداردسازی بنادر مسافری به تجهیزات استراتژیک مخابراتی، احداث کانال استراتژیک هدایت سیلاب در اراضی ۲۴۰۰ هکتاری، احداث ساختمان ریلی گمرک، اتاق دود آموزش پیشرفته اطفای حریق و آغاز عملیات اجرایی اسکله تجاری بندر سیریک تعداد دیگری از پروژه های اجرایی بود.

الله مراد عفیفی پور افزود: نصب دستگاه پایش آنلاین آلودگی نفتی در اسکله وی‍ژه حمل مواد نفتی بندر شهیدرجایی برای اولین بار در بنادر کشور در راستای ایمنی ناوبری و حفظ محیط زیست دریایی، تجهیز پنج ایستگاه ساحلی به سیستم شناسایی اتوماتیک (AIS)، افزیش ضریب ایمنی سفرهای دریایی، برگزاری نخستین مانور ریلی کانتینری از دیگر اقدامات مهمی است که در سال ۹۸ انجام شد.

وضعیت ترمینال مکانیزه مواد معدنی بندر شهیدرجایی

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به وضعیت ترمینال مکانیزه مواد معدنی بندر شهیدرجایی خاطرنشان کرد: این ترمینال با ظرفیت سالانه ۵۰ میلیون تن از دیگر پروژه های در حال احداث است و ظرفیت فعلی بندر شهیدرجایی را ۵۰ ملیون تن افزایش خواهد داد و با توجه به هدف گذاری ها در صنعت فولاد قادر به رفع نیاز کارخانه های فولاد کشور است که در قالب قرارداد سرمایه گذاری و توسط بخش غیر دولتی انجام می شود.

عفیفی پور به مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی اشاره کرد و گفت : مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی یک مگا پروژه بندری با پیچیدگی های خاص فنی و عمرانی است که موجب ارتقا جایگاه کانتینری بندر شهیدرجایی در رقابت با سایر بنادر منطقه و افزایش اسمی تخلیه و بارگیری ترمینال کانتینری از ۶,۳ میلیون TEU به ۸,۴ میلیون TEU برای پهلوگیری شناورهای با ظرفیت ۱۸هزار و ۴۰۰ TEU و تناژ ۱۸۵هزار DWT خواهد شد.

تخلیه و بارگیری ۸۷ میلیون تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان درباره عملکرد مجموعه ۷۱ بندر  هرمزگان در دوره زمانی یازده ماهه سال ۹۸، از جابه جایی حجمی نزدیک به ۸۷ میلیون تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی در بنادر این استان طی مدت مذکور خبر داد و اعلام کرد: از مجموع ۸۶ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۱۵۳ تن کالای تخلیه و بارگیری شده، ۵۷ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۵۷۲ تن مربوط به کالاهای غیر نفتی و ۲۹ میلیون و ۸۱۱ هزار و ۵۸۱ تن به فرآورده های نفتی اختصاص دارد.

وی با اشاره به اینکه حجم صادرات غیرنفتی از طریق بنادر تجاری این استان ۳۳ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۷۱۵ تن بود، گفت: از آغاز سال ۹۸ تا ابتدای اسفندماه سال جاری، سه میلیون و ۳۶۵ هزار تن از این کالاها با رشد مثبت  ۲۰,۴ درصدی ترانشیپ و سه میلیون و ۶۰۳ هزار و ۸۲۹ تن نیز ترانزیت شد.

عفیفی پور همچنین از کاپوتاژ (کرانبری) هفت میلیون و ۹۳۱ هزار و ۱۴۴ تن با افزایش ۹,۵ درصدی و همچنین واردات هشت میلیون و ۱۷۰ هزار و ۶۶۰ تن کالای غیرنفتی با رشدی صعودی ۴۲ درصدی در بنادر این استان خبر داد و افزود: حجم صادرات فرآورده های نفتی در بنادر استان ۱۱ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۶۳۶ تن با افزایش ۵.۷ درصدی بوده است و طی مدت مذکور ۷۸ هزار و ۸۵۵ تن با افزایش چشمگیر ۱۰۲ درصدی در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته، ترانزیت و ۱۸میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۱۹ تن کابوتاژ را به همراه داشته است.

وی ادامه داد: در دوره زمانی یازده ماهه سال جاری، یک میلیون و ۵۲۵ هزار و ۷۹۴ TEU کانتینر در مجموعه بنادر بازرگانی این استان تخلیه و بارگیری شده است و ۵۸ هزار و ۶۰۹ فروند شناور در بنادر این استان پهلوگیری کرده اند؛ از این رقم نیز، ۴۰۰۰ و ۴۴۴ فروند شامل کشتی های بالای ۱۰۰۰ تن و نیز ۵۴ هزار و ۱۶۵ فروند از شناورهای پهلو گرفته در این بنادر، زکمتر هزار تن وزن داشته اند.

افزایش ۵۰ میلیون تنی ظرفیت بندر شهیدرجایی 

 مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان درادامه اظهارداشت:ترمینال مکانیزه مواد معدنی بندرشهیدرجایی با ظرفیت سالانه ۵۰ میلیون تن از طرح‌های در حال احداث است که ظرفیت فعلی بندر را تا ۵۰ ملیون تن افزایش می‌دهد.

عفیفی‌پور افزود: این ترمینال با توجه به هدف‌گذاری‌ها در صنعت فولاد قادر به رفع نیاز کارخانه‌های فولاد کشور است و در قالب قرارداد سرمایه‌گذاری و توسط بخش غیردولتی انجام می‌شود.

وی در این باره بیان داشت: مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی یک مگاپروژه بندری با پیچیدگی‌های خاص فنی و عمرانی است که موجب ارتقا جایگاه کانتینری بندر شهیدرجایی در رقابت با سایر بنادر منطقه می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، افزایش اسمی تخلیه و بارگیری ترمینال کانتینری از ۶,۳ میلیون TEU به ۸,۴ میلیون TEU برای پهلوگیری شناورهای با ظرفیت ۱۸هزار و ۴۰۰ TEU و تناژ ۱۸۵هزار DWT را از دیگر مزیت‌های مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی عنوان کرد.

عفیفی‌پور آغاز عملیات اجرایی طرح احداث مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی، آغاز عملیات اجرایی طرح احداث پایانه ترانزیتی و صادراتی، افتتاح طرح احداث مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی، تعمیرات اساسی اسکله‌های بندر شهیدرجایی و ساخت و نصب اسکله های فلزی شناور مبادی گردشگری بندر خمیر، لارک و هنگام از دیگر طرح‌های بنادر و دریانوردی هرمزگان نام برد.

وی نصب دستگاه پایش آنلاین آلودگی نفتی در اسکله وی‍ژه حمل مواد نفتی بندر شهیدرجایی برای نخستین بار در بنادر کشور، تجهیز پنج ایستگاه ساحلی به سیستم شناسایی اتوماتیک و برگزاری نخستین مانور ریلی کانتینری از دیگر اقدامات مهم سال ۹۸ عنوان کرد.

عفیفی پور درباره عملکرد ۷۱ بندر هرمزگان نیز گفت: در ۱۱ ماهه سال گذشته ۸۷ میلیون تن کالاهای نفتی و غیرنفتی در بنادر هرمزگان در بنادر این استان جابجا شد.

اجرای هوشمندسازی تردد کامیون‌ها در بندر شهید رجایی

طرح الکترونیکی کردن و هوشمندسازی رفت و آمد کامیون‌ها در بندر شهید رجایی با هدف توزیع عادلانه بار و تلاش برای تقویت حمل و نقل چند وجهی رویکرد سال جهش تولید است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان یکی از اقدامات مهم و موثر سال گذشته (رونق تولید) را اجرای طرحی باعنوان "کنترل دسترسی"عنوان کرد و افزود: این طرح با هدف ساماندهی و نظم دهی روند ورود و خروج کامیون‌ها به مجتمع بندری شهیدرجایی و هوشمندسازی دروازه‌های ورودی منطقه ویژه اقتصادی،  طراحی، استقرار و اجرا شد.

عفیفی‌پور بیان داشت: در همین راستا و بنا به دستور وزیر راه و شهرسازی با هدف  توزیع عادلانه بار، استفاده از این زیرساخت در دستور کار قرار گرفت که با موفقیت عملیاتی و اجرا شد.

وی ادامه داد: در قالب گام نخست طرح الکترونیکی کردن روند ورود و خروج کامیون‌ها، در سال گذشته نشست‌های متعددی بین مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برگزار و پس از بررسی و پایش متعدد، رفع موانع و نقاط ضعف همچنین تقویت نقاط قوت طرح با موفقیت به انجام رسید .

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اطلاع رسانی ابعاد مختلف طرح "کنترل دسترسی" و تبادل اطلاعات الکترونیکی در بستر نرم افزاری ایجاد شده بین دو سازمان و بخش های صنفی مربوطه را عامل کلیدی در موفقیت این طرح دانست.

عفیفی‌پور با بیان اینکه حمل و نقل چند وجهی در مقاسیه با شیوه‌های سنتی حائز مزایایی متعددی است، اظهار داشت: تقویت حمل و نقل چند وجهی و گسترش سرمایه‌های متمرکز یکی از مه‌ترین مولفه‌هایی است که درسال جهش تولید در دستور کار بنادر استان قرار دارد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های ایجاد شده در راستای گسترش و تعمیم حمل و نقل ترکیبی در بندر شهیدرجایی بیان داشت: سال گذشته ایجاد خطوط جدید، بازسازی و نوسازی خطوط ریلی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های عمرانی این بندر بود.

وی اضافه کرد: امسال نیز با بهره گیری از مزیت‌های ایجاد شده با هدف یکسان سازی فعالیت‌ها،  حفظ و توسعه بازارهای صادراتی به منظور حمایت از تولید در کشور و منطقه را به جدیت دنبال خواهیم کرد.

به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، با بهره برداری حداکثری از سرمایه‌گذاری ایجاد شده با هزینه‌های پایین، مزیت عمده‌ای در بهره‌برداری از منابع کشور ایجاد کرده و ارزش افزوده قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.

عفیفی‌پور، امکان انتقال سریع مواد اولیه، کاهش مصرف انرژی، سرعت‌بخشی به صادرات کالاهای تولیدی و یکسان سازی آیین نامه‌های مشترک در سطح بین‌المللی با تقویت حمل و نقل چند وجهی را از مهم‌ترین مزیت‌هایی برشمرد که منجر به توسعه بازرگانی بین‌المللی و جهش تولید در کشور خواهد شد.  

مدیر منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی ادامه داد: از مجموع ۸۶ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۱۵۳ تن کالای تخلیه و بارگیری شده نیز ۵۷ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۵۷۲ تن مربوط به کالاهای غیرنفتی و ۲۹ میلیون و ۸۱۱ هزار و ۵۸۱ تن به فرآورده‌های نفتی اختصاص دارد.

وی میزان صادرات غیرنفتی از طریق بنادر تجاری هرمزگان را ۳۳ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۷۱۵ تن و حجم صادرات فرآورده‌های نفتی در بنادر استان را ۱۱ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۶۳۶ تن با افزایش ۵.۷ درصدی اعلام کرد.

عفیفی پور ادامه داد: در دوره زمانی یازده ماهه سال جاری، یک میلیون و ۵۲۵ هزار و ۷۹۴ TEU کانتینر در مجموعه بنادر بازرگانی این استان تخلیه و بارگیری و ۵۸ هزار و ۶۰۹ فروند شناور در بنادر این استان پهلوگیری کرده‌اند.

وی افزود: از این رقم نیز، ۴ هزار و ۴۴۴ فروند شامل کشتی های بالای هزارتن و نیز ۵۴ هزار و ۱۶۵ فروند از شناورهای پهلو گرفته در این بنادر، کمتر از هزار تن وزن داشته‌اند.

استان هرمزگان دارای ۳۲ بندر فعال است که به اسکله های تجاری وصیادی برای تخلیه و بارگیری کالا و جابه جایی مسافر معروف هستند، مهم ترین آن ها بندر شهید رجایی، شهید باهنر، شهید حقانی، بندرلنگه، آفتاب، چارک، کیش، قشم، تیاب، کلاهی، کرگان، جاسک و سیریک هستند.

مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگ ترین بندر تجاری ایران دارای ظرفیت تخلیه وبارگیری با ظرفیت سالانه ۱۰۰ میلیون تن کالا، بزرگترین و مهم ترین بندر جمهوری اسلامی ایران است که به تنهایی ۵۸ درصد عملیات کالاهای غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات جا به جایی فرآورده های نفتی و ۸۵ درصد از عملیات کانتینری بنادر کشور را بر عهده دارد.
بندر شهید رجایی با ۱۸ دستگاه گنتری کرین (جرثقیل غول پیکر جهت تخلیه و بارگیری کانتینری) و۴۰ پست اسکله، بزرگترین و پیشرفته ترین بندر کانتینری ایران است.

این بندر بزرگ و پیشرفته در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

برچسب‌ها سازمان بنادر و دریانوردی هرمزگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان بنادر و دریانوردی هرمزگان سازمان بنادر و دریانوردی هرمزگان مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان آغاز عملیات اجرایی بنادر این استان حمل و نقل چند وجهی تخلیه و بارگیری بندر شهیدرجایی نفتی در بنادر تن با افزایش فلزی شناور عفیفی پور کامیون ها میلیون تن سال گذشته ایجاد شده میلیون TEU ماهه سال مهم ترین ۴ هزار سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی

در حالی که ما طی سال گذشته میلادی برای فروش نفت و گاز خود با تحریم مواجه بودیم، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارشش از سلسله گزارش های چشم انداز اقتصادی جهان که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، از رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد کشورمان خبر داد. ما در حالی این رشد اقتصادی را رقم زدیم که بسیاری از کشورهای دنیا سال خوبی را پشت سر نگذاشتند و رشد اقتصادی بالایی نداشتند. در این سال، اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲ درصدی داشتند و عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم برای تولید و فروش نفت و گاز کشور به سیاست های خاصی روی آورد. استفاده از تمام ظرفیت ها برای فروش منابع، افزایش تعاملات با کشورهای خریدار و استفاده از توان دانش بنیانی کشور از جمله سیاست هایی بود که به اجرا گذاشته شد. به زعم کارشناسان، این سیاست ها بود که در نهایت نتیجه داد و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شد.  به زعم بسیاری، رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان بر اثر سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود به دست آمد.

نظرات ایمان زنگنه، عضو انجمن اقتصاددانان ایران و استاد دانشگاه را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشورمان در شرایط تحریمی در ادامه می خوانید. زنگنه در خصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور طی سال گذشته میلادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارشش به آن اشاره داشت، تصریح کرد: بخش نفت همواره یکی از حوزه های پیشران در اقتصاد کشور ما بوده است. به تبع این بخش رشد اقتصادی را شاهد هستیم. تولید ثروت از حوزه نفت باعث شده است که بخش های دیگر نیز رشد را تجربه کنند.

وی ادامه داد: این که در شرایط تحریم توانسته ایم میزان فروش نفت و گاز خود را به دوران غیرتحریمی نزدیک کنیم، اهمیت بالایی دارد. دیپلماسی فعالی که دولت به اجرا گذاشت، در موفقیت ما برای فروش نفت موثر بود. این دیپلماسی در نهایت طرف مقابل را به این نتیجه رساند که تا حدی از سخت گیری هایش در تحریم ها بکاهد. تمام این مسائل، به افزایش فروش نفت و گاز کشور منجر شد.

این عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که فروش نفت و دسترسی به منابع مالی آن دو موضوع متفاوت هستند. ما در بخش فروش نفت موفقیت داشته ایم و توانسته ایم به طرق مختلف در شرایط تحریم نفت خود را به فروش برسانیم.

زنگنه در خصوص سیاست گذاری های دولت سیزدهم مبنی بر فروش نفت به مینی ریفاینری ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: من این طور همکاری ها را مثبت ارزیابی می کنم. واقعیت این است که ما در گذشته تجربه موفقی در زمینه فروش نفت از طریق دستگاه ها و افراد نداشتیم. حالا با اعمال روش هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی موفقیت بیشتری در فروش نفت کسب کرده ایم.

این استاد اقتصاد در دانشگاه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فروش نفت و گاز انجام داده ایم و موفقیت هایی که کسب کرده ایم، شرط لازم برای رشد اقتصادی کشور هستند. باید در بخش های دیگر نیز به همین ترتیب با دیپلماسی موفق به توسعه و رشد اقتصادی بریم. عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به نحوی بازارسازی برای فروش نفت ماست و باعث می شود به عنوان شریک تجاری برای کشور هدف مطرح شویم که این موضوع رشد اقتصادی و همچنین توسعه تجارت نفت خام را به همراه داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • قاچاق چوب در بندر پارسیان
  • کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر عباس
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌ یابد
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد