Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-26@06:23:27 GMT

پاسخ متخصصان بهداشت به ۱۲ سؤال در مورد ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۸۷۵۰

پاسخ متخصصان بهداشت به ۱۲ سؤال در مورد ویروس کرونا

رویداد۲۴  ۱- آیا باد گرم دستگاه‌های خشک‌کننده دست، ویروس کرونا را می‌کشد؟
باد گرم دستگاه‌های خشک‌کننده دست در کشتن ویروس کرونا مؤثر نیست. برای محافظت از خود در برابر این ویروس جدید، باید به‌طور مرتب دستان خود را با مایع پاک‌کننده حاوی الکل تمیز کنید یا آن‌ها را با آب و صابون بشویید. سپس باید آن‌ها را با استفاده از دستمال‌کاغذی یا قرار دادن در مقابل باد دستگاه خشک‌کن، کاملاً خشک‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


۲- آیا آنتی‌بیوتیک‌ها در پیشگیری و معالجه ابتلای ویروس کرونا مؤثر هستند؟
خیر. آنتی‌بیوتیک‌ها علیه ویروس‌ها کارایی ندارند و در جنگ با باکتری‌ها موفق هستند. کرونا هم یک ویروس است، پس نمی‌توان برای پیشگیری از ابتلای به آن و یا درمان آن از آنتی‌بیوتیک‌ استفاده کرد. بااین‌حال، اگر شما در به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری هستید، ممکن است برای شما آنتی‌بیوتیک تجویز کنند چراکه ابتلا به عفونت باکتریایی در بیمارستان ممکن است.


۳- آیا تشعشع لامپ‌های گندزدایی که بر پایه ساتع کردن اشعه ماوراءبنفش کار می‌کنند، می‌تواند کروناویروس را بکشد؟
لامپ‌های منتشرکننده اشعه ماوراءبنفش نباید برای استریل کردن دست‌ها یا دیگر قسمت‌های پوست بدن انسان استفاده شوند زیرا اشعه ماوراءبنفش می‌تواند باعث سوزش پوست شود.


۴- اسکنرهای حرارتی در تشخیص افراد آلوده به ویروس کرونا چقدر مؤثر هستند؟
اسکنرهای حرارتی در تشخیص افرادی که به دلیل عفونت با ابتلا به ویروس کرونا دچار تب شده‌اند، مؤثر هستند اما نمی‌تواند افراد آلوده را که هنوز تب ندارند، تشخیص دهد. چرا افراد مبتلابه ویروس کرونا ۲ تا ۱۰ روز بعد دچار تب می‌شوند.


۵- آیا اسپری کردن الکل یا کلر بر روی بدن می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد؟
خیر. اسپری کردن الکل یا کلر بر روی اعضاء بدن نمی‌تواند ویروسی را که به‌تازگی وارد بدن شما شده، بکشد. پاشیدن چنین موادی می‌تواند به لباس یا غشاهای مخاطی بدن همچون چشم و دهان آسیب بزند. الکل و کلر می‌توانند برای گندزدایی سطوح مفید باشند ولی باید طبق توصیه‌ها و دستورالعمل‌های خاص مورداستفاده قرار گیرند.


۶- آیا دریافت نامه یا بسته پستی از مناطق آلوده به کرونا بی‌خطر است؟
بله، بی‌خطر است و افرادی که بسته‌ای را از مناطق آلوده به کرونا دریافت می‌کنند، در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار نمی‌گیرند چون بررسی‌های اخیر سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد، ویروس کرونا به مدت طولانی بر روی اشیاء مانند بسته‌های پستی زنده نمی‌مانند.


۷- آیا حیوانات خانگی می‌توانند عامل شیوع کرونا باشند؟
در حال حاضر، هیچ شواهدی مبنی بر ابتلای حیوانات خانگی مانند سگ یا گربه به ویروس کرونا وجود ندارد. اما همیشه بهتر است که پس از هر تماسی با حیوانات خانگی، دستان خود را با آب و صابون بشویید. این اقدام شما را در برابر باکتری‌های مشترک بین حیوانات خانگی و انسان‌ها محافظت می‌کند.


۸- آیا واکسن‌های ضد پنومونی( سینه‌پهلو یا ذات‌الریه) شما را در برابر ویروس کرونا محافظت می‌کند؟
خیر. این واکسن‌ها کارکردی در برابر ویروس کرونا ندارند. البته محققان در سراسر جهان در حال تلاش برای کشف و تولید واکسن مقابله با ویروس کرونا هستند. بااین‌وجود سازمان جهانی بهداشت، واکسیناسیون در برابر بیماری‌های تنفسی را برای محافظت از سلامتی شما بسیار توصیه می‌کند.


۹- آیا شستشوی مرتب بینی با نمک می‌تواند از ابتلا به کرونا جلوگیری کند؟
خیر. هیچ سند و مدرکی مبنی بر ممانعت شستشوی منظم بینی با نمک از ابتلا به ویروس کرونا یا عفونت ریوی وجود ندارد. البته شواهد محدودی نشان می‌دهد که شستشوی منظم بینی با نمک می‌تواند به بهبودی سریع‌تر سرماخوردگی کمک کند.


۱۰- آیا خوردن سیر می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کمک کند؟
سیر یک ماده غذایی مفید است که ممکن است خاصیت ضد میکروبی داشته باشد. بااین‌حال، هیچ دلیلی برای محافظت سیر از ابتلای مردم به ویروس کرونا وجود ندارد.


۱۱- آیا مالیدن روغن کنجد بر پوست مانع ورود ویروس کرونا به بدن می‌شود؟
روغن کنجد ویروس کرونا را از بین نمی‌برد. البته برخی مواد گندزدای شیمیایی مانند کلر، اتانول دارای غلظت ۷۵ درصد، اسید پراستریک و کلروفرم هستند که برای از میان بردن ویروس کرونا مفید هستند ولی کارکرد آن‌ها تنها برای پاک کردن سطوح است و تماس آن‌ها با پوست و بدن انسان نه‌تنها در کشتن کرونا تأثیری قابل‌توجهی ندارد بلکه خطرناک نیز هست.


۱۲- آیا فقط افراد مُسن تحت تأثیر ویروس کرونا قرار می‌گیرند یا که افراد جوان نیز مستعد ابتلا به این ویروس هستند؟
افراد در هر سنی می‌توانند به ویروس کرونا مبتلا شوند. اما افراد مسن و افراد دارای سابقه ابتلا به بیماری‌هایی همانند آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی در مقابل این ویروس آسیب‌پذیرتر هستند.



منبع: سلامت نیوز لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000sFT خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا در ایران پیشگیری از کرونا ابتلا به ویروس کرونا حیوانات خانگی آنتی بیوتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۸۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال