Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین،  سال‌هاست عده‌ای به بهانه همین بوی خوش گیاهان کوهی، به برداشت بی‌رویه رو کرده‌اند و ریشه گیاه را از بیخ و بن در آورده‌اند و این برداشت این سال‌ها شاید تنها به انقراض ریشه گیاهان ختم شود.

هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار، چیدن و فروش انواع گیاهان دارویی و کوهی در چهارمحال و بختیاری مانند کَرَفس کوهی (کلوس)، موسیر، سیر، کَنگَر، بُن‌سُرخ، پونه، مَرزه، آویشن، تره‌کوهی، بومادران، گَوَن، زَرین‌گیاه، کاردین، شاه‌تره، بابونه، شیرین‌بیان، بادیان و گُل‌محمدی شروع و وارد چرخه بازار مصرف از طریق دست‌فروشی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن‌جا که چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یکی از قطب تولید گیاهان دارویی در کشور شناخته شده است، تقاضا از نقاط مختلف کشور برای مصرف گیاهان دارویی و کوهی این استان وجود دارد و همین عامل از مهم‌ترین علت‌ها گرایش افرادی برای بوته‌کنی و حتی ریشه‌کنی این نوع گیاهان به‌شمار می‌رود.

اما همین مساله باعث شده تا در سال‌های اخیر بر اثر عوامل طبیعی مختلف مانند خشک‌سالی‌های یک دهه گذشته، تغییر کاربری برخی زمین‌ها، برداشت‌های بی‌رویه انسان‌ها و چرای مازاد بر توان مرتع زمینه نابودی و خطر انقراض بسیاری از گیاهان دارویی و کوهی در چهارمحال و بختیاری فراهم شود.

در همین راستا ضرورت دارد تا برخی قوانین مربوط به برداشت و فروش گیاهان دارویی و کوهی در کشور بازنگری و اصلاح شود.

فروش گیاهان دارویی جُرم نیست

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: متاسفانه براساس قانون فروش گیاهان دارویی و کوهی جُرم نیست که همین عامل باعث می‌شود برخی به برداشت بی‌رویه گیاهان رو بیاورند.

علی محمدی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هم‌اینک از نظر قانون، بوته‌کنی و ریشه‌کنی گیاهان مرتعی مثل کرفس، کَنگَر، موسیر و غیره جُرم و غیرمجاز است.

وی افزود: البته این مهم یک خلاء قانونی است و پیشنهاد می‌شود تا قانون در این زمینه بازنگری و اصلاح شود.

محمدی‌مقدم تصریح کرد: بازنگری و اصلاح قانون، فروش گیاهان دارویی و کوهی مشروط به دریافت مجوز از منابع طبیعی و آبخیزداری خواهد شد.

وی یادآور شد: در این صورت می‌توان روند چیدن و فروش گیاهان دارویی و کوهی در بازار مصرف را کنترل و از انقراض برخی گونه‌های مرتعی جلوگیری کرد.

محمدی‌مقدم اظهار داشت: یکی از سیاست‌های منابع طبیعی و آبخیزداری برای جلوگیری از انقراض برخی گونه‌های مرتعی توجه به زراعت، اهلی کردن و کشت گیاهان دارویی و کوهی است.

چیدن گیاهان کوهی مازاد در فصل غیرمجاز  آسیبی به محیط زیست 

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری نیز گفت: چیدن گیاهان دارویی و کوهی مازاد بر توان اکوسیستم و اکولوژیکی هر منطقه و در فصل‌های غیرمجاز به محیط زیست آسیب وارد می‌کند.

شهرام احمدی تاکید کرد: در مناطق تحت حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری به‌صورت شبانه‌روزی چیدن گیاهان دارویی و کوهی مراقبت و جلوگیری می‌شود.

وی افزود: به همین منظور هرگونه برداشت گیاهان در محل و فصل غیرمجاز و خارج از توان اکوسیستم و اکولوژیکی منطقه برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

۸۷ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری کوهستانی بوده و تاکنون یک‌هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده که از این تعداد ۳۵ گونه اِندِمیک (بومی یا محلی) چهارمحال و بختیاری است.

از مجموع گونه‌های گیاهی شناسایی شده در چهارمحال و بختیاری بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ گونه جنبه دارویی، خوراکی و بهداشتی دارد.

کد خبر 495156 برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری گیاه‌ خوار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان چهار محال و بختیاری گیاه خوار گیاهان دارویی و کوهی چهارمحال و بختیاری محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، این مرکز پس از بهره برداری نهایی توان تامین بذر، نهاده و نشای گیاهان دارویی ۷۸۰ هکتار زمین را خواهد داشت.

مزرعه آموزشی و ترویجی، گلخانه تولید نشا، فرآوری گیاهان دارویی شامل عرقیات، اسانس، عصاره و دارو و مزرعه گردشگری از بخش‌های مختلف این دهکده دارویی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • بارش باران بهاری در چهارمحال و بختیاری
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی