Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@08:23:52 GMT

ژنوتیپ‌های برتر محصول پسته در دانشگاه اراک معرفی شد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۲۵۵۹

ژنوتیپ‌های برتر محصول پسته در دانشگاه اراک معرفی شد

دکتر علی خدیوی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان برای استفاده به باغداران پسته در سراسر کشور ارایه شده‌است.

وی اظهار داشت:  در این طرح محصول پسته از نظر صفات مهم و تجاری شامل وزن مغز، طعم، درصد و رنگ مغز و میزان خندانی در مدت چند سال مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت هشت ژنوتیپ برتر انتخاب شد و به مرحله ارایه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: نتایج این مطالعه در مجله معتبر JCR-Q۱ به نام Scientia Horticulturae چاپ رسیده است.
ایران با تولید بیش از ۴۵ درصد پسته‌ دنیا رتبه نخست را در تولید این محصول به خود اختصاص داده و آمریکا و ترکیه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

۳۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیرکشت پسته قرارداشته و استان کرمان با مجموع بیش از ۲۷۰ هزار هکتار باغ‌های بارور و غیربارور ۷۷ درصد محصول کل کشور را تولید کرده و به عنوان مهمترین منطقه پسته کاری ایران و دنیا محسوب می شود.

دانشگاه اراک با یکصد و ۱۵رشته تحصیلی دارای ۳۰۰ عضو هیات علمی است.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه اراک علمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه اراک علمی آمریکا ترکیه وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه اراک علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۲۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان گردهمایی ۳ روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که از پنجم اردیبهشت ماه در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز شده بود، امروز با معرفی مراکز برتر به کار خود پایان داد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اختتامیه این همایش اظهار کرد: کاربرد هوش مصنوعی به منظور هوشمندسازی خدمات از اولویت های سال جاری سازمان امور دانشجویان در حوزه مشاوره و سلامت است.

مصطفی صالحی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد، گفت: هم‌گام با پیشرفت سریع فناوری‌های دیجیتالی، با پیدایش تحول‌های جدید در این زمینه و ظهور هوش مصنوعی در کاربردهای واقعی، انقلابی در فناوری اطلاعات رخ داده است، به طوری که بسیاری از کارها در جهان امروز، با به کارگیری ابزارها و روش‌های هوشمند انجام می‌شود.

وی افزود: طی سال‌های گذشته بسیاری از دانشگاه‌های کشور گام‌های کوچک یا بزرگی به سمت هوشمندسازی برداشته‌اند و تلاش می‌شود با گسترش این اقدامات، بهبود سطح کمی و کیفی ارائه خدمات به دانشجویان احساس شود.

وی بیان کرد: در این راستا، پروژه‌های هدف‌گذاری شده در سال جاری با تمرکز بر بکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه مشاوره و سلامت شامل دستیار هوشمند (ربات گفتگو محور) مشاوره، اعتبارسنجی و تحلیل داده‌های کارنامه‌های جسم و روان به منظور سنجش ریسک روانی، جسمی و تحصیلی دانشجویان و پیش‌بینی رفتارهای پر خطرشان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است