Web Analytics Made Easy - Statcounter

چینی‌ها اساساً ملتی نیستند که از دستورات حکومت، تمرد و سرپیچی کنند. وقتی که مسئولین حکومتی اعلام می‌کنند در خانه بمانید، مردم جدیت این پیام را دریافت کرده و واقعاً در خانه می‌مانند. ۰۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور ترکیه و همچنین افزایش افرادی که بر اثر این ویروس فوت کرده‌اند، رسانه‌های این کشور در گزارش‌های مختلفی، به پیروزی‌های مدیریتی کشورهایی همچون چین، کره جنوبی، هنگ کنگ و سنگاپور  اشاره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان پیروزی کشور چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان و نخستین کانون و لانه انتشار ویروس کرونا از اهمیت بیشتری برخوردار است. یکی از روزنامه‌نگاران ترک که در کشور چین زندگی می‌کند، در مصاحبه با روزنامه جمهوریت، مشاهدات خود از نحوه مدیریت این بحران را با هموطنانش در میان گذاشته است.
خانم سدال اوتکوجو، یک روزنامه‌نگار جوان اهل ترکیه است که سال‌هاست در کشور چین زندگی می‌کند. او در روزهای دشوار کرونا، رویدادهایی را به چشم دیده که روایت آن رویدادها و نحوه مدیریت بحران، نشان‌دهنده عزم جدی و تلاش دولتمردان چینی برای مبارزه با کرونا و همراهی مردم با دولت است.

دو ماه بحرانی
خانم اوتکوجو، در مورد نحوه مدیریت مبارزه با کرونا، به دوماه حساس و بحرانی اشاره کرده و می‌گوید: ایزولاسیون و رعایت نکات بهداشتی در طول آن دو ماه، به چین کمک کرد تا این ویروس خطرناک را تحت کنترل درآورد. ولی همزمان، دولتمردان، مقامات بهداشتی و مردم، هنوز نگران آن هستند که موج دوم انتشار کرونا فرا برسد.

البته در شرایط فعلی، نظام بهداشتی و جامعه چین، از آمادگی روحی روانی بالایی برای مقابله با موج دوم برخوردارند. در حال حاضر زندگی در چین تا حد قابل توجهی به شرایط عادی بازگشته اما هنوز هم نشانه‌هایی از تدابیر و موانع ایجاد شده در برابر شیوع کرونا مشاهده می‌شود.

نشانه‌هایی از ادامه تدابیر و محدودیت‌ها
سدال اوتکجو که از چند سال پیش در پکن پایتخت چین زندگی می‌کند به برخی از نکات و نشانه‌هایی اشاره کرده که تدابیر دولت و جامعه چین برای مقابله با کرونا را نشان می‌دهد.

برخی از این تدابیر از این قرار است:
از روز دوم مارس اغلب کارخانههای بزرگ چین، فعالیت مجدد خود را آغاز کردند. اما هنوز هم میلیون‌ها نفر از کارمندان ادارات و شرکتهای خصوصی، از خانه و به صورت دورکاری فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند.
در بسیاری از ادارات و مراکز بزرگ دولتی و خصوصی، هنوز هم دربان‌ها و بخش نگهبانی، دستگاه‌های تب سنج در اختیار دارند و میزان تب کلیه افرادی را که به این مراکز وارد می‌شوند، می‌سنجند.
در تمام رستوران‌های چین، این قانون اجرا شده که پشت هر میز، فقط یک مشتری بنشیند.
در اغلب خیابانهای پایتخت و حتی شهر ووهان، می‌توان شهروندان را در خیابان‌ها مشاهده کرد. اگر چه این شهرها به شلوغی دوران پیش از کرونا نیستند و  مردم بیرون آمده‌اند، ولی در هر حال از ماسک استفاده می‌کنند.
در فرودگاه‌ها، مرزها و نقاط گمرکی، کنترل بسیار جدی و ریز بینانهای وجود دارد.

چرا مردم چین خطر کرونا را جدی گرفتند؟
روزنامه جمهوریت از سدال اوتکوجو پرسیده است: در ترکیه، هنوز هم در بسیاری  از مسیرهای شلوغ و خیابان‌ها، می‌توان هزاران نفر را مشاهده کرد که در حال قدم زدن هستند و  مناظری شلوغ و پر رفت و آمد از تردد شهروندان دیده میشود. آیا در چین هم چنین است؟
وی در پاسخ گفته است: خیر. در چین؛ مطلقاً چنین نیست و نمی‌توان یک مسیر یا خیابان شلوغ دید. تعداد معدودی از مردم در خیابان‌ها راه می‌روند و همچنان که گفتم علاوه بر اینکه ماسک زدهاند، تدابیر و فاصله منطقی را رعایت می‌کنند. در  تشریح دلایل این که چرا مردم چین، خطر کرونا را تا این حد جدی گرفتهاند، میتوانم به دو عامل مهم اشاره کنم:
اول این که مردم این کشور، پیشتر یک اپیدمی و خطر بزرگ به نام سارس را پشت سر گذاشتهاند و به خوبی می‌دانند که جدی نگرفتن خطرات بهداشتی واگیردار، میتواند چه پیامدهای وحشتناکی به دنبال داشته باشد.
دوم این که مردم چین، اساساً ملتی نیستند که از دستورات حکومت، تمرد و سرپیچی کنند. وقتی که مسئولین حکومتی اعلام می‌کنند در خانه بمانید، مردم جدیت این پیام را دریافت کرده و واقعاً در خانه میمانند. چنین نیست که مردم بگویند حالا که مدارس به دستور حکومت تعطیل شده، برویم پاساژگردی کنیم! یا در خیابانها قدم بزنیم! وقتی که درخواستِ ماندن در خانه اعلام شد، واقعاً مردم درخانه ماندند.

از بگو مگوی زن و شوهری تا طلاق
روزنامه جمهوریت از روزنامه نگار ترکیه‌ای مقیم پکن خواسته به این سوال پاسخ دهد که آیا واقعاً در دوران قرنطینه و در روزهایی که به مدت طولانی همه افراد خانواده در خانه‌ها مانده‌اند، زن و شوهرهایی از هم جدا شدند؟ او در پاسخ گفته است: بله. مواردی دیده و شنیدهام.

چنین چیزی طبیعی است. وقتی که در یک خانه یا آپارتمان کوچک، اعضای خانواده در کنار هم می‌مانند یا حتی یک زن و شوهر به مدت طولانی در آپارتمان کوچک روبروی هم می‌نشینند و ناچارند از خانه بیرون نروند، چنین چیزهایی روی می‌دهد. در همین مجتمع مسکونی در پکن که من در آن ساکن هستم، بارها صدای دعوا و بگومگوی زن و شوهرهای همسایه را شنیدم. چنین چیزی طبیعی است چرا که مردم واقعاً یک شرایط بسیار حساس، عیرعادی  و عجیب را سپری کردند.

از ووهان چه خبر؟

اوتکوجو در مورد شرایط ووهان می‌گوید: مردم این شهر یک بحران تاریخی و بزرگ را پشت سر گذاشتند. آنها شرایطی را تجربه کردند که قبلاً مطلقاً به آن نیاندیشیده بودند.

در حال حاضر، بیمارستان‌های بزرگ ووهان، آخرین بیمارانشان را هم به خانه فرستاده و زندگی در این شهر در جریان است. اما هنوز هم خطر به طور کامل رفع نشده و محدودیتهای جدیتری در این شهر وجود دارد.

از یک هفته پیش مورد جدیدی از ابتلا به کرونا در شهر ووهان گزارش نشده و موارد فوت هم بسیار محدود و در حد 7 نفر بوده که از نقاط دیگری به آنجا رفتهاند. بنابراین می‌توان گفت دولت چین موفق شده که شرایط بحرانی آنجا را به طور کامل کنترل کند.

چین چگونه پیروز شد؟

اوتکوجو در مورد موفقیت چین در مقابله با کرونا گفته است: بیش از هر چیز باید بگویم که این فقط موفقیت دولت و حکومت نیست. واقعیت این است که مردم چین، در سطح بالایی مسئولیت پذیری اجتماعی خود را به نمایش گذاشتند و با تبعیت و فرمانبرداری از دستورات مقامات بهداشتی کشورشان، این واقعیت را نشان دادند که در خانه ماندن، به ویروس اجازه نمیدهد که بیش از پیش شیوع پیدا کند.

در نتیجه اگر مسئولیت اجتماعی مردم چین نبود، سیاست‌های دولت نمی‌توانست به نتیجه برسد.

یکی از اقدامات مهم دولت چین برای مقابله با کرونا در هوبِی مشاهده شد. دولت در این شهر به بانک‌ها دستور داد به شکل گسترده و آسان تسهیلات بانکی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند و همزمان با آن، ماسک، ملزومات بهداشتی، ژل و محلولهای ضدعفونی به شکل گسترده در اختیار کارگاه‌ها، کارگران و مردم عادی قرار گرفت و چرخ‌های صنعت و تولید از حرکت باز نایستاد.

کار واکسن به کجا کشید؟

تحقیق و مطالعه برای تولید واکسن کرونا در چین در جریان است. در حال حاضر، واکسن به چند شهروند تزریق شده و مطالعه و آزمایش به مدت 6 ماه ادامه خواهد داشت. تلاش برای تولید این واکسن به یک مسابقه جهانی تبدیل شده و دولت چین نیز می‌خواهد، اعتبار و پرستیژ کشف این واکسن را  از آنِ خود کند.

اخراج به خاطر پنهان‌کاری

در فاز آغازین بحران، برخی از مقامات ووهان کرونا را پنهان کردند و باعث شدند که در جهان، چنین تصوری شکل بگیرد که مقامات چین در مورد کرونا پنهان‌کاری کرده‌اند و آنان را به عدم شفافیت متهم کردند.

اما پس از اینکه همه چیز روشن شد، رئیس حزب حاکم در ووهان و همچنین شهردار این کلانشهر، هر دو از کار برکنار شدند و افراد باتجربه به جای آنها به خدمت مشغول شدند و در حال حاضر می‌توانم بگویم مقامات چینی در مورد کرونا کاملاً شفاف عمل می‌کنند و چیزی به نام پنهان‌کاری وجود ندارد.

استاد دانشگاه میشیگان: 32 میلیون ترکیه‌ای در خطرندگزارش| تدابیر کرونایی ترکیه و انتقادات مخالفین

مقایسه با وضعیت ترکیه

خانم اوتکوجو در مورد مقایسه بین شکل مواجهه دولت و مردم چین با ویروس کرونا با وضعیت مشابه آن در ترکیه می‌گوید: بسیار متاسف میشوم وقتی که می‌شنوم و می‌بینم که هنوز هم هموطنان من در مراسم سنتی قدیمی همچون بدرقه کردن سربازان، عروسی و دیگر مراسمات دسته‌جمعی، به همان شکل و روال سابق رفتار می‌کنند و گویی چیزی به نام کرونا وجود ندارد. 

سوالی که به ذهنم می‌رسد این است که چرا مقامات کشور تاکنون اجتماعات را ممنوع اعلام نکردهاند؟ 

در پکن قضیه را آنقدر جدی گرفتند که به ما اعلام شد حتی در مجتمع مسکونی خودتان و از واحد آپارتمانی که با شما مجاور است، حق ندارید یک همسایه را به عنوان مهمان در خانه بپذیرید.

اما متاسفانه در ترکیه، شلوغی در آمد و رفت، مهمانی و حضور در اجتماعات دسته جمعی، همچنان در جریان است. من تصور می‌کنم دولت ترکیه در مقطع آغازین خوب عمل کرد و تدابیر مثبتی اتخاذ کرد اما در مرحله بعدی و در تحقق اهداف و تدابیر به شکل قاطعانه و محکم قدم برنداشته است.

انتهای پیام/

R7650/P/S8,87,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا ترکیه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ترکیه ویروس کرونا ترکیه ویروس کرونا حال حاضر مردم چین هنوز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۴۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟

دولت سیدابراهیم رئیسی قریب به 3 سال است که روی کار آمده و طی این مدت عملکردهای خود را در حوزه‌های مختلف به ثبت رسانده و دیگر به‌راحتی می‌توان عملکرد دولت را به بررسی و قضاوت نشست. اینکه دولت در چه حوزه‌ای چه عملکردی از خود به‌جای گذاشته است.

رئیسی و مردانش برخلاف آنچه گفتند و وعده دادند عملکردهای چندان موفقیت‌آمیز و امیدوارکننده‌ای در حوزه اقتصاد را نداشتند تا به جامعه اینگونه القاء کنند که عملکردی فراتر از دولت‌های گذشته داشتیم و بابت این عملکردها باید مورد تقدیر و تکریم هم قرار بگیریم.

روزنامه آرمان ملی نوشت: رئیس‌جمهور و دولتمردان معتقدند که وضعیت جامعه به‌لحاظ مسائل مختلف مساعد و رو به پیشرفت است و انتقادها نیز محلی از اعراب ندارد و آنها که از وضعیت فعلی انتقاد می‌کنند درکی از عملکرد دولت ندارند. از طرفی، اما تحلیلگران، کارشناسان و مردم عادی که این شرایط را با گوشت، پوست و استخوان خود لمس می‌کنند نظر دگرگونه‌ای دارند و معتقدند که دولت رئیسی نه تنها نسبت به گذشته عملکرد مطلوب‌تر و بهتری نداشته بلکه هر چه جلوتر می‌رود روند عملکردها و منبعث از آن شرایط جامعه بغرنج‌تر می‌شود.

نگاهی به افزایش لجام‌گسیخته قیمت‌ها در بازارهای مختلف مثل سکه و ارز که تاثیرات فزاینده خود را بر کالاهای مصرفی و مایحتاج مردم گذاشته و می‌گذارد بیانگر آن است که عملکرد دولت چندان قابل قبول نبوده و نیست.

جالب اینکه در چنین شرایط بغرنج اقتصادی برخی دولتمردان یا چهره‌های سیاسی و نمایندگان از عملکرد مطلوب دولت می‌گویند و معتقدند که باید از این عملکرد فیلم درست کرد و به نمایش عموم درآورد. چنانکه سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت شهریورماه گذشته در این خصوص گفته بود: «لازم است برای تک تک این اقدامات و دستاوردها مستند و حتی فیلم و سریال ساخته شود و نمایشگاه برپا گردد.» این همان اختلاف نگاه به عملکردهاست که جامعه خود را در وضعیت بغرنجی می‌بیند، اما دولت و جریان همراه معتقد به ساخت فیلم از عملکردهای دولت هستند.

* 2 نوع فیلم از عملکرد دولت

نگاهی به کارکرد 3 ساله دولت نشان می‌دهد که دولت در تحقق بسیاری از وعده‌های خود از جمله ساخت یک میلیون مسکن؛ ایجاد یک میلیون شغل، رساندن تورم به نصف و تک رقمی کردن آن و تک نرخی کردن ارز ناموفق بوده است. مسائلی چون برجام و FATF نیز به حال خود رها و کلا کنار گذاشته شده است. اما اینکه برخی بدون نگاه به این مسائل و گویی اینکه در این جامعه زندگی نمی‌کنند و از دولت عملکرد اقتصادی حمایت می‌کنند قابل تامل است.   چنانکه اخیرا حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت؛ «قطعا با توجه به اقدامات دولت لازم است که فیلمی از این اقدامات ساخته شود. اطلاع‌رسانی و اینکه مردم را در جریان اقدامات شایسته دولت قرار دهیم باید انجام شود. دولت دستاوردهای مثبتی در حوزه سیاست خارجی و داخلی داشته است که باید در این رابطه اطلاع‌رسانی شود و بهتر است این اطلاع‌رسانی در قالب ساخت فیلم یا مستند باشد.»   با مطالعه برخی از این اظهارات دقیقا این پرسش پیش می‌آید که باید از کدام اقدام و عمل دولت فیلم ساخت که مردم ببینند و از دیدن آن لبخند رضایت بر لبان‌شان بنشیند. تورم میانگین 40 درصد در 3 سال اخیر را که قرار بود طی مدت 4 سال نصف و سپس تک رقمی شود یا قیمت ارز را که تا کانال70 هزار تومانی رفت و با کاهش 11 هزار تومانی در کانال 59 هزار تومان قرار دارد و برخی مدح و ثنایش می‌گویند؟ البته این همان ارزی است که قرار بود تک نرخی شود.   شاید هم می‌خواهند از چندین دوره مذاکرات بی‌حاصل برای احیای برجام فیلم بسازند. به هر حال اگر هم فیلمی ساخته شود از دو نگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.   در فیلمی که دولت از اقدامات خود بسازد؛ قهرمان آن سیدابراهیم رئیسی است که به قرائت دولتی‌ها مدیریت بی‌عیب و نقصی را به نمایش گذاشته و توانسته شرایط را مطلوب و جامعه را راضی نگه دارد. ضدقهرمانش هم منتقدانی هستند که دلسوزانه نسبت به شرایط جامعه و عملکردهای انتقادآمیز هشدار می‌دهند. اما فیلمی که واقعیت امور را به جامعه نشان دهد قهرمانش دولتمردانی خواهند بود که با عملکردهایشان تورم افسارگسیخته و قیمت ارزی را ببار آورده و چنین وضعیت اقتصادی را برای مردم رقم زده‌اند. ناگفته پیداست آنچه در باب دولت در قالب انتقاد از عملکردها گفته می‌شود دلسوزانه و از سر خیرخواهی است و اینکه برخی هر نقد و انتقادی را سیاه‌نمایی می‌خوانند از این رو است که یا تعریف درستی از نقد ندارند و یا نمی‌خواهد کسی به دولت متبوع‌شان انتقادی وارد شود.

دیگر خبرها

  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • فضاحت با هزینه بی‌بی‌سی
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • دولت تورم ۳۰ درصد را موفقیت می‌داند
  • انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند