Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم‌چنان بیشتر مطالبات مردم در «فارس من» کرونایی است. این گزارش مروری است بر مهم‌‌ترین آن‌ها.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ کرونا هم‌چنان صدر مطالبات مردم است. این را از تواتر سوژه‌های ثبت‌شده در «فارس من» می‌توان فهمید. سوژه‌هایی که نمودار روشنی از دغدغه و نگرانی‌های مردم از مسائل مرتبط با بیماری است. این گزارش نگاهی است به تازه‌ترین مطالبات مطروحه در این‌باره؛ از پیشنهادات مخاطبان برای کنترل سفرهای غیرضرور گرفته تا نگرانی‌ها درباره‌ی زباله‌گردها و اقشار آسیب‌پذیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینیم:

 

اول| از کودکان کار تا دست‌فروشان؛ کسی حواسش به اقشار آسیب‌پذیر هست؟ 

این همه‌گیری لعنتی خیلی‌ها را به خاک سیاه نشاند. بیشتر صاحبان مشاغل آزاد و کسانی که درآمد ثابت ندارند. کسانی که باید با در خانه ماندن، بی‌خیال همان چندرغاز درآمد می‌شدند. چاره‌ای نبود؛ این قرنطینه خانگی تقریباً تنها روش مؤثر شناخته‌شده برای شکست زنجیره‌ی بیماری است. در این میان اما نباید از زباله‌گردها، دست‌فروشان و دیگر اقشار آسیب‌پذیر غافل ماند. سوژه‌های مختلفی هم در «فارس من» پیرامون این موضوع به ثبت رسید.

مثلاً این کمیپن که از مردم می‌خواست در شرایط سخت دست‌فروشان و کارگران ساده را فراموش نکنند. در این پویش آمده است: «گفتند همه در خانه بمانند. آیا فکر کرده‌اید یک کارگر ساده یا دست‌فروش که حتی روزهای معمولی هم شرمنده بچه‌هایش هست چطور باید در خانه بماند؟ چه فکری برای این قشر شده؟ همه حمایت‌ها از کارخانه‌داران و بازاریان هست. سرمایه‌دار میتونه ۱۰سال هم بشینه خونه، ولی اینا نمیتونن! فکری به حالشون بکنید.»

 

یا مثلاً این کمپین با صدها امضا که برای سلامتی زباله‌گردها و کودکان کار در این کرونابازار ابراز نگرانی کرده بود. حامیان این کمپین معتقدند: «لازم است یک ستاد مشترک میان بهزیستی، کمیته امداد، کمپ مهاجرت و شهرداری جهت ساماندهی و حمایت از کودکان کار و زباله‌گرد در اوج بیماری کرونا تا فصل گرما در همه نقاط کشور تشکیل شود. بهتر است تا زمان مرتفع شدن بیماری این افراد جمع‌آوری شده و مورد حمایت قرار گیرند.»

این ساعت‌ها برای همه سخت است؛ برای کودکان کار و زباله‌گردها سخت‌تر. کاش حواسمان بیشتر از همیشه به آن‌ها باشد. البته که از آقایان مسؤل و سازمان‌های ذی‌ربط باید مطالبه کرد. همکاران من در گروه‌های مختلف خبرگزاری پیگیر ماجرا هستند. اخبار تکمیلی را در فارس بخوانید.

 
دوم| کمپین هزاران نفر از کارمندان بانک؛ برای سلامتی مردم تعطیل کنید!

از قدیم گفتند حرف حساب جواب ندارد. کارمندان بانک‌ها و ادارات دولتی هم حساب می‌گویند. مگر توصیه‌ی دولت و مقامات بهداشتی برای مبارزه با بیماری، قرنطینه‌ی خانگی نیست؟ پس چرا اداره‌ها و بانک‌ها را تعطیل نمی‌کنند؟ جان آن‌ها بی‌اهمیت است؟ ملاحظه نمی‌کنند همین رفت‌وآمدها تا چه اندازه می‌تواند در شیوع کرونا مؤثر باشد؟ کارمندها هم خانواده دارند؛ کس‌وکاری دارند که نگران سلامتی‌شان هستند. کاش آقای رئیس‌جمهور در این‌باره بیشتر تأمل می‌کرد.

کمپین کارمندان بانک در «فارس من» حالا بیشتر از ۱۰۰۰ امضا دارد؛ با این عنوان: «درخواست تعطیلی بانک‌ها تا ۱۵ فروردین جهت مقابله با کرونا». حامیان این کمپین معتقدند: «باتوجه به تعطیلی بسیاری از مشاغل و اصناف و اهتمام ملی به شعار #در_خانه_بمانیم در راستای مقابله همگانی با ویروس منحوس کرونا، تعطیلی بانک‌ها تا ۱۵ فروردین به عنوان یک مطالبه ملی مطرح شود تا مسئولین به ویژه رییس‌جمهور تدابیر لازم را برای قطع زنجیره بیماری اتخاذ کنند.»

 

امیدواریم؛ البته دولت اعلام کرده اداره‌های دولتی و کارمندان بیشتری را به مرخصی خواهد فرستاد. دقت کنیم؛ سخت‌گیری و مراقبت بلای جان این ویروس منحوس است. چاره‌ای نیست اگر می‌خواهیم شر کرونا را زودتر از این حرف‌ها دفع کنیم باید در خانه بمانیم. مسؤلین دولت و بانک مرکزی هم بیشتر مراعات کنند انشالله.

 

سوم| برای مقابله با مسافرت‌های غیرضرور چه باید کرد؟

عید امسال متفاوت بود؛ مردم اغلب در خانه ماندند. انگیزه‌ی شکست این ویروس لعنتی خیلی‌ها را خانه‌نشین کرد. با این همه اما بودند جماعتی که مسؤلانه رفتار نکردند. انگار نه انگار که رفتار آنها می‌تواند جان خیل بیشتری از هم‌وطنان را تهدید کند. چه باید کرد؟ بخش مهمی از افکار عمومی معتقدند این نافرمانی اجتماعی نباید بدون تاوان باقی بماند. تواتر سوژه‌های ثبت‌شده در این‌باره در «فارس من» نمودار روشنی از این مطالبات است.

مثلاً این کمپین که پیشنهاد می‌کند از کسانی که بی‌خیال همه‌جا دل به جاده زدند، جریمه دریافت کرد. حامیان این پویش معتقدند: «برخی توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و باعث گسترش زمانی و مکانی بیماری می‌شوند. آنها از این بابت ضمن ایجاد هزینه برای مملکت، باعث گرفتاری‌ها و مشکلات اقتصادی هموطنان می‌شوند. برای همین پیشنهاد می‌شود در مبادی شهرها برای این افراد بی‌مسئولیت عوارض و جرائم مالی سنگین بسته شود.»

 

یا طرفداران این کمپین که معتقدند از این مسافران ناخوانده دست‌کم عوارض آنچنانی دریافت شود. آنها معتقدند: «به‌دلیل مهار نشدن کرونا به خاطر توجه نکردن برخی از شهروندان به هشدارها برای نرفتن به مسافرت، پیشنهاد می‌شود در عوارضی‌ها، مبلغی معادل ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دریافت شود. از آن برای درمان بیماران کرونایی و تقدیر از کادر درمانی بیمارستان‌ها استفاده کنید.»

یا حامیان این کمپین که کلاً معتقدند برای مبارزه با موج دوم کرونا باید هر نوع مسافرتی را ممنوع اعلام کرد. در کمپین آنها آمده است: «موج اول بیماری که با تعطیلی مدارس و سفر مردم به استان‌های شمالی مثل گیلان اتفاق افتاد، پیش‌بینی می‌شود با سفرهای بیشتر و اخیر مردم، موج دوم، شدیدتر در شهرهای مقصد و بعدا در برگشت سفرها، در شهر مبدا اتفاق بیافتد. برای حفظ جان مردم، از مسئولین می‌خواهیم جلوی سفرها را بگیرند.»

 

البته آقای رئیس‌جمهور امروز درحاشیه هیأت دولت اعلام کرد سخت‌گیری‌های شدیدتری در آینده برای مسافرت‌های غیرضرور اعمال خواهد شد. امیدواریم.

 

چهارم| به دیگر کشورهای گرفتار بویژه محور مقاومت برای مبارزه با بیماری کمک کنید

کار بالا گرفته؛ حالا تقریباً تمام ممالک درگیر بیماری‌اند. این آدم‌کُش بی‌رحم بشریت را تهدید می‌کند. مردم وحشت‌زده‌اند. کمبود تجهیزات بهداشتی و زیرساخت‌های درمانی آنها را کلافه هم کرده. اخبار عجیبی این روزها از قحطی مواد خوراکی یا دزدی تجهیزات پزشکی در نقاط مختلف مخابره می‌شود. بحران در کشورهای توسعه‌یافته عمیق‌تر هم هست! کشورهای ثروتمندی که در رسانه‌ها به علم و تجهیزات شناخته می‌شدند حالا زمین‌گیر این ویروس منحوسند.  

در کشور ما اوضاع البته بهتر است. ایران پیشگام مبارزه با کرونا است. دانشمندان ما از همان روزهای نخست برای ساخت تجهیزات پزشکی و اکتشاف داروهای مبارزه با بیماری پای کار آمدند. جهادگران و نیروهای مردمی هم پا به پای آن‌ها. کمبودهایی هم وجود داشت که خُرده-خُرده مرتفع شد. اگرچه همه‌ی این مسائل در برابر اتفاقات عجیب‌وغریب و قحطی‌های پیشامده در غرب دیدنی نیست.

 

گروهی از مردم برای همین با تشکیل یک کمپین پیشنهاد کردند حالا که روند مبارزه با بیماری در کشورمان به یک ثبات نسبی رسیده، به دیگران هم کمک کنیم. مثلاً امضاکنندگان این کمپین معتقدند: «در سال ۱۳۹۹ و ایام سخت اپیدمی، برادرانمان را فراموش نخواهیم کرد. محور مقاومت تا رهایی قدس شریف پایدار و مانا و مقتدر خواهد ماند. در این برهه، بر هر مسلمانی شرعا و عرفا واجب است که حامی و درمانگر برادر مسلمان خود باشد.»

 

پیشنهاد بدی نیست؛ نوع‌دوستی ایرانی‌ها همیشه تاریخ زبان‌زد بوده است. پیگیری این مطالبه هم در دستور کار همکاران من در تحریریه خبرگزاری است.

 

برای مبارزه با کرونا همدلی الزامی است. همین چند توصیه‌ی ساده را بیایید تا پایان تعطیلات جدی بگیریم. حتماً مسافرت‌های غیرضرور می‌تواند بدترین اثرات را در مهار بیماری داشته باشد. «فارس من» این روزها در کنار شما است. منتظر مطالبات و نظرهای شما هستیم.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/ ع

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا کروناویروس کرونا را شکست می دهیم خبرگزاری فارس فارس من محمد آزادی قرنطینه خانگی درمان کرونا مبارزه با بیماری برای مبارزه زباله گردها کودکان کار بانک ها فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به سرکوب تظاهرات دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین نوشت: لازم است دولت آمریکا آزادی بیان و تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه را تضمین کند و به مطالبات و حقوق قانونی آن‌ها احترام بگذارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس این کشور به دلیل حمایت از فلسطین در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: گزارش‌های خبری مربوط به سرکوب و دستگیری گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا توسط پلیس این کشور به دلیل حمایت از مردم فلسطین، نقض خشونت آمیز حق رای، آزادی بیان و حقوق بشر است که موجب نگرانی مردم در سراسر جهان شده است.

وی افزود: لازم است دولت آمریکا ضمن پایبندی به تعهدات حقوق بشری خود، آزادی بیان و تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه را تضمین کند و به مطالبات و حقوق قانونی آن‌ها احترام بگذارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تصریح کرد: با ایجاد فضای خفقان و خاموش کردن معترضان، نقش حمایتی دولت آمریکا از نسل کشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی پاک نخواهد شد.

به گزارش تسنیم، گزارش‌ها از بازداشت بیش از 100 معترض حامی فلسطین در هفته گذشته در دانشگاه کلمبیا آمریکا و دست کم 45 نفر در روز دوشنبه 22 آوریل در دانشگاه ییل آمریکا حکایت دارند. بر اساس اعلام پلیس ایالت کنتیکت که دانشگاه ییل در آن واقع است، این افراد پس از آنکه پلیس دانشگاه دستور توقف اعتراض‌ها در حمایت از فلسطین را صادر کرد، بازداشت شدند.

بعد از عملیات موسوم به «طوفان‌الاقصی» در روز 7  اکتبر و آغاز جنگ غزه که به بروز فاجعه‌های انسانی مختلف علیه فلسطینی‌ها منجر شده حمایت از آرمان فلسطین در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا بالا گرفته است. بروز این اتفاق در کشوری که دولت او اصلی‌ترین حامی جنایت‌های اسرائیل در غزه بوده مسئله‌ای به شدت قابل توجه و نیازمند تحلیل است.

از یک منظر، این تظاهرات‌ها را می‌توان نشانه‌ای از این دانست که مقاومت در برابر ظلم یک امر فطری است و نداهای فطری حتی در جوامعی که در معرض پروپاگانداهای گسترده برای «ابتذال شر» قرار گرفته‌اند به طور کامل خاموش نمی‌شود و حتی اگر در برهه‌ای کمرنگ شود سرانجام زمانی خود را به منصه ظهور خواهد رساند.

چرایی اعتراض به اسرائیل در دانشگاه‌های آمریکا؛ ظلم را ببین!تجمع در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک