Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سالی که گذشت سال تلخ و پرحادثه ای بود. سالی که با سیل و بارش‌های سیل آسا آغاز شد و با فراگیری ویروس ناشناخته کرونا به پایان رسید. با محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران درباره تلخی و شیرینی‌ها سالی که گذشت پرسیدیم. چالش‌های پیش روی شهرداری‌ها و درنهایت اولویت‌های مجلس آینده در حوزه شهرها. این گفتگوی مکتوب مربوط به زمانی است که این ویروس در چشم برهم زدنی تا این اندازه گسترده نشده بود بنابراین در پرسش‌ها اشاره‌ای نیز به آن نشده است:

- تلخی و شیرینی‌های سال ۹۸ از نگاه شما؟

تلخی‌های سال ۹۸ فراوان بود، از نوروز که سیل در استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان موجب آسیب دیدن زندگی میلیون‌ها ایرانی شد تا وقایع آبانماه و سپس ترور سردار سلیمانی، فاجعه تشییع جنازه در کرمان و سقوط هواپیما و در پایان سال هم کرونا، به اینها اضافه کنید وضعیت سخت اقتصادی را که برای هفتاد درصد مردم تحملش دشوار است و موجب کوچک شدن سفره و کاهش رفاه و قدرت خرید مردم شده است اما در بطن این سختی‌ها و تلخی‌ها، به نظرم می‌توان شیرینی‌ها را دید، در همان حادثه سیل، زیبایی انسان دوستی و همنوع دوستی مردم ایران بسیار زیبا و ماندگار بود و کسانی که خود نیازمند کمک بودند وقتی هموطنان خود را مصیبت زده می‌دیدند نان سفره خود را به دیگری ایثار می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- پیش بینی شما از وضعیت کلان شهرها در سال ۹۹؟

همه بخش‌های کشور در شرایط سخت تحریمی فعلی دچار مشکل هستند و مدیریت شهری هم جدا از دیگر بخش‌ها نیست، طبیعی است با رکود اقتصادی و تورم همزمان که ناشی از کاهش ارزش پول ملی است، فعالیت‌های عمرانی به حداقل می‌رسد و هزینه‌های جاری هم متناسب با تورم قابل افزایش نیست، یعنی هم در بخش نگهداشت وهم در بخش توسعه شاهد انحراف از برنامه خواهیم بود در کلانشهرها مسائل دیگری نظیر آلودگی هوا، ترافیک، بافت‌های فرسوده و آسیب‌های اجتماعی هم مزید بر علت می‌شوند و به دلیل عدم اقدامات زیربنایی رو به وخامت می‌گذارند همانطور که امسال در پدیده آلودگی هوا شاهد آن بودیم و سال آینده هم طبیعتاً این موضوع تشدید می‌شود.

- شهرداری‌ها بیشتر در چه حوزه‌هایی دچار چالش می‌شوند؟

مسئله اصلی شهرداری‌ها در حوزه تأمین منابع مالی است، رکود در بخش ساختمان و کاهش تراکم فروشی موجب انقباض مالی در مدیریت شهری شده است، همزمان شرایط تحریمی موجب شده است تا دولت هم در کمک‌های ارزی و ریالی خود به مدیریت شهری دچار مشکل شود و طبیعتاً این چالش سایر بخش‌های شهرداری‌ها مانند پروژه‌های عمرانی، تأمین تجهیزات خدمات شهری و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

- سهم دولت در برطرف نشدن چالش‌های قدیمی کلان شهرها چیست؟

اگر مصوبات خوبی که دولت در چندسال گذشته در مورد نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهرها داشت و در شرایط برجام و رفع تحریم‌ها امکان تأمین منابع آن وجود داشت، عملی شده بود بسیاری از مشکلات امروز کلانشهرها قابل تحمل بود اما متأسفانه به دلیل گره‌های بروکراتیک در دولت و عدم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر و همچنین ضعف در پیگیری شهرداری‌ها، هیچکدام از این مصوبات خوب عملی نشد، تأمین ۱۹ هزار دستگاه اتوبوس که ده هزار دستگاه آن برای شهرها بود و همچنین تأمین دو میلیارد یورو ارز نمونه‌های از این مصوبات خوب هستند که عملی نشد.

- راهکار شما برای عبور از مشکلات احتمالی شهرداری‌ها در حوزه‌های مختلف از حمل و نقل تا درآمد پایدار چیست؟

راهکارها مشخص است باید جسارت، عزم و اراده برای اجرای آنها وجود داشته باشد به طور نمونه در حوزه حمل و نقل، مدتهاست که ضرورت ایجاد پهنه حمل و نقل در لایه‌های شهرسازی مطرح ومورم اجماع قرار گرفته است، ما برای کاهش تقاضای سفر، تأمین سلامت شهروندان و همچنین تأمین منابع مالی توسعه سیستم حمل و نقل عمومی، بایستی پهنه T را به پهنه‌های فعلی مسکونی، تجاری، خدماتی و فضای سبز اضافه کنیم و در اطراف کریدورهای پرظرفیت حمل و نقل عمومی بارگذاری را انجام دهیم که شهروندان برای دسترسی به این خدمات نیاز به استفاده از وسایل شخصی یا تاکسی نداشته باشند، در حوزه درآمد پایدار نیز عدم تناسب و عدالت در تعیین عوارض فروش و بهره برداری موجب کاهش درآمد پایدار شده است و مشاغلی که در شمال و مرکز شهر ده‌ها برابر جنوب و حاشیه شهر درآمد دارند، به تناسب عوارض نمی‌پردازند.

- مجلس آینده چه اولویت‌هایی باید در حوزه شهری داشته باشد؟

حل مشکلات حمل و نقل عمومی که بر آلودگی هوا ترافیک و مصرف سوخت تأثیر مستقیم دارد اولویت یک کلان شهرهاست و مجلس می‌تواند در تحقق مصوبات قبلی پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

- با پایان کار مجمع امید گمان می‌کنید شورای تهران در حوزه تصمیم گیری هایی که به حمایت مجلس داشت دچار مشکل می‌شود؟

مسائل تهران از جنس سیاست وسلیقه نیست که با تغییر گرایش سیاسی نمایندگان دچار اختلال شود، همه جریان‌های سیاسی می‌دانند که هوای تهران آلوده است یا در تهران مشکل آسیب پذیری در مقابل سوانح طبیعی وجود دارد یا اینکه شبکه اتوبوس رانی تهران در سال آینده به دلیل عدم جایگزینی اتوبوس‌های نو به جای فرسوده با چالش و بحران جدی مواجه است و امیدواریم که با پیگیری مجلس آینده این مسائل حل شود.

۲۳۵۲۳۱ کد خبر 1369176

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شورای شهر تهران ویروس کرونا حمل و نقل عمومی محسن هاشمی رفسنجانی شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۳۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟

استاندار مازندران با تاکید بر برخی اختلافات در روند تکمیلی طرح نیروگاه زباله سوز ساری گفت: موانع پیش روی تکمیل نیروگاه زباله سوز رفع می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، بیست و پنجمین نماینده عالی دولت در مازندران در راستای بازدید از ظرفیت‌های مهم استان، نخستین بازدیدش را عصر و شامگاه پنج شنبه 6 اردیبهشت، از زباله‌سوز ساری در شهرک شهید مصطفی خمینی و نیروگاه نکا آغاز کرد.

یوسف نوری در حاشیه این بازدید از اختلافات جزئی بین کارفرما و پیمانکار خبر داد و گفت که دستور دادیم این شرایط در اسرع وقت حل شود.

وی همچنین گفت: درصد کمی از تجهیزات باقی مانده که از چین در راه ایران است، به زودی به مقصد رسیده و نصب می‌شود.

استاندار مازندران همچنین اعلام کرد: بخش‌های اجرایی از جمله محوطه و راه دسترسی و برخی دیگر از زیرساخت‌ها از سوی بسیج سازندگی دنبال می‌شود.

پیشرفت 97 درصدی پروژه در بخش ابنیه

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران نیز در همین ارتباط گفت: پروژه زباله‎سوز ساری با همکاری شرکت  T.T.S، شهرداری ساری و بسیج سازندگی در حال ساخت است و تاکنون در بخش ابنیه از حدود 42 درصد پیش از دولت سیزدهم به 97 درصد پیشرفت رسیدیم.

احمد توکلی افزود: در حوزه تجهیزات نیز تا امروز 90 درصد آن تأمین و نصب شده، مابقی که عمدتاً ابزار دقیق و تابلوی برق است نیز به زودی وارد کشور و استان می‌شود.

وی ادامه داد: برای راه دسترسی، آب و برق و خطوط انتقال نیز با همکاری بسیج سازندگی و کارفرمایی شهرداری ساری پیگیری انجام شده است.

سرپرست معاونت عمرانی استاندار مازندران، عدم تأمین مالی پروژه را یکی از دلایل تأخیر در آن اعلام و تصریح کرد: برخی اقلام و تجهیزات به دلیل تحریم با تاخیر زمانی روبه‌رو شد و تلاش این است که در سال 1403 با راه‌اندازی نیروگاه 450 تنی و قابل افزایش تا 600تن، زباله‌ها را ساماندهی کنیم.

توکلی همچنین گفت: درصددیم با راه‌اندازی بحث کمپوست قائمشهر و سایر سایت‌ها مانند نور، بهشهر، و تنکابن بیش از 80 درصد از زباله‌های روزمره را مدیریت کرده و این معضل کهنه را به سامان برسانیم.

تامین 18 میلیون دلار از 30 میلیون دلار

شهردار ساری نیز گفت: اعتبار این طرح 30 میلیون دلار بود که 18 میلیون دلار توسط دولت و شهرداری و 12 میلیون دلار نیز از طریق شرکت طرف قرارداد باید تأمین می‌شد.

محمدحسین قبادی ادامه داد: شهرداری به کمک وزارت کشور و استانداری مازندران 18 میلیون دلار را تأمین کرده است و اکنون پیمانکار باید به تعهداتش عمل کند.

شهردار ساری با اشاره به پیشرفت سریع ابنیه که از 42 درصد به 97 درصد رسیده و به زودی تمام خواهد شد، از حضور مؤثر و پرشتاب سازمان بسیج سازندگی و سپاه کربلا در این پروژه قدردانی کرد.


 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • مصطفی هاشمی: همه در باخت شهرداری گرگان مقصرند
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟
  • حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا
  • حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا
  • علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند