Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به اهمیت مناجات شعبانیه گفت: مناجات شعبانیه عصاره وجود معنوی امیرمومنان امام علی(ع) است، بنابراین حتی یک دفعه هم شده از سر کنجکاوی و برای تفکر این دعا را مطالعه کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر  خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه علمیه امروز(۷ فروردین) به مناسبت آغاز ماه شعبان طی سخنرانی که  از طریق فضای مجازی پخش شده گفت: امروز همه ما به واسطه قرنطینه فراغت بیشتری برای عبادت داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: با توجه به آغاز ماه شعبان توجه کنیم که این ماه فرصت استثنایی برای خواندن مناجات شعبانیه است، بی انصافی یا کم توفیقی است که انسان در این ماه مناجات شعبانیه را قرائت یا مطالعه نکند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه دعاها را متنی برای تفکر قرار دهیم، عنوان کرد: توجه کنیم که مطالبی در متن دعاها به ما منتقل شده است زیرا که فرازهای این دعا درباره مناجات خصوصی امیرمومنان امام علی(ع) در مناجات شعبانیه است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دعا عصاره ایمان، تقوا و معرفت یک امام است که به ما رسیده است، اظهار کرد:  مناجات شعبانیه عصاره وجود معنوی امیرمومنان امام علی(ع) است بنابراین حتی یک دفعه هم شده از سر کنجکاوی و یک بار هم برای تفکر این دعا را مطالعه کنیم. فرازهای این دعا تامل برانگیز هستند که می‌توانند ما را فکر وادار کنند.

 

وی با بیان اینکه بهترین و بافضیلت ترین عبادت‌ها فکر کردن است، ابراز کرد: به ترجمه یا حتی شرح دعای مناجات شعبانیه امیرمومنان امام علی(ع) توجه کنیم، اگر با تفکر این دعا را مرور کنیم باید چندین ساعت برای آن وقت بگذاریم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: گاهی ارزش و قیمت تفکر بر دعاها از اشک ریختین به هنگام مطالعه آن بیشتر است. مناجات شعبانیه ۴۰ قطعه کوتاه از مناجات است که هر کدام مستقل از دیگری و دارای مضامین بسیار عمیق و سنگین است که  امیرمومنان امام علی(ع) بسیار زیبا آن را بیان کردند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دعاهای نقل شده از امام سجاد(ع) گویا دعاهای مشروح هستند اما مناجات شعبانیه خلاصه است، گفت: هر فراز مناجات شعبانیه بیان یک درد و درک عمیق است؛ بنابرین هر شب می‌شود با یک فراز آن با خدا سخن گفت و بر آن اشک ریخت.

 

وی با استناد به آیاتی از قرآن کریم مبنی بر اینکه قرآن را آرام و با تفکر بخوانید، عنوان کرد: در قرائت و مطالعه مناجات هم باید این قاعده را رعایت کرد، بنابراین هر شب فرازهایی از مناجات شعبانیه را مطالعه کنید و در مطالعه آن عجله نکنید که بتوانید تفکر داشته باشید.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه برخی از فرازهای مناجات شعبانیه برای ما قابل درک یا بیان نیست، گفت: دردهای امیرمومنان امام علی(ع) در مسیر تقرب به سوی خداوند چنان عظیم و برتر است که ما نمی‌توانیم آن را فهم یا درک کنیم و شاید هیچ گاه انسان نتواند به عمق دردمندی امیرمومنان امام علی(ع) برسد.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برخی از مضامین مناجات شعبانیه منحصر به فرد است و مضامینی دارد که گویا سخن دل ما است، خاطرنشان کرد: در این مناجات سخن گناهکارترین انسان در مقابل خدا را بیان کرده است، در این مناجات به زیباترین شکل و ساده‌ترین بیان درخواست کسی که عمر خود را تلف کرده و در معرض سقوط و ناامیدی قرار دارد را بیان کرده است.

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: اعیاد شعبانیه مناجات شعبانیه شعبان حجت الاسلام والمسلمین پناهیان امیرمومنان امام علی ع مناجات شعبانیه استاد حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه

همایش "دانشگاه دوست‌دار سلامت خانواده" به نقش محوری خانواده در جامعه ایرانی پرداخت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم در همایش دانشگاه دوست‌دار سلامت خانواده که به مناسبت هفته سلامت در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی استان قم برگزار شد، اظهار داشت: در تمام سیاست‌گذاری‌ها باید مراقب نهاد خانواده باشیم.

وی با اشاره به اینکه در نگاه دیگری، خود خانواده یک نهاد کنشگر بوده و در حل مشکلات کشور می‌تواند اثرگذار باشد، بیان کرد: نباید خانواده را تنها یک نهاد دریافت کننده خدمات ببینیم بلکه خانواده می‌تواند مسائل حکومت را نیز حل کند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم با بیان اینکه استفاده از واژه حکمرانی به معنای استفاده از تمام بازیگران جامعه است، گفت: باید به سمت مفهومی حرکت کنیم که نهاد خانواده بتواند در حکمرانی نقش آفرینی کند.

وی با اشاره به اینکه خانواده ایرانی در جامعه دارای ارزش‌ها و هنجارهای مختلفی است، افزود: در موضوع کرونا اثبات شد که خانواده ایرانی همچنان دارای ارزش‌ها است.

نقش دانشگاه در تعامل بین دولت و خانواده

 سلیمی عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده نیز در این همایش اظهار داشت: شبکه تعاملی و مفهومی سه گانه سلامت، خانواده و حکمرانی باید مشخص شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه می‌تواند در تعامل دولت و خانواده نقش آفرین باشد، تصریح کرد: شبکه خانواده می‌تواند بسیاری از نیازهای عمومی جامعه را مرتفع کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده با بیان اینکه ابر چالش خانواده با مسئله جنسیت و عدالت جنسی است، افزود: در موضوع سلامت خانواده نباید از کنار چالش‌های موجود به راحتی عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید خانواده به صورت کلان دیده شود، خاطرنشان کرد: اگر این نگاه کلان وجود داشته باشد قطعا سیاست‌گذاری‌ها نیز تغییر پیدا خواهد کرد.

سلیمی با بیان اینکه موضوع خانواده را باید از جریانات سیاسی جدا کنیم، بیان کرد: اگر نهادهای علمی بتوانند تحلیل درستی به سیاست‌گذار ارائه دهند در عرصه سیاست‌گذاری در عرصه خانواده می‌توانیم شاهد تحول باشیم.

سلامت معنوی میان نسل جدید ترویج شود

احمری نیز در نخستین همایش دانشگاه دوستدار سلامت خانواده اظهار داشت: نخستین اصل سلامت معنوی شادی و نشاط است.

وی با اشاره به اینکه سلامت معنوی متشکل از توکل و امید است، بیان کرد: سلامت معنوی دارای یک طیف مشخص و در مسیر رو به رشد قرار دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با بیان اینکه در کشور اسلامی، معنویت اسلامی است، عنوان کرد: یکی از مشکلات موجود در ارتباط با معنویت این است که تعریف واحدی از معنویت فراهم نشده است.

وی با اشاره به اینکه شیوه مراقبت از سلامت معنوی از خود سلامت معنوی مهم‌تر است، افزود: بالاترین نعمتی که خداوند برای قلب سلیم قرار داده، بخشش است.

احمری با بیان اینکه خانواده باید به حیات پاک و قلب سلیم برسد، گفت: برای تحقق این هدف باید تمام ارکان خانواده به صورت یک سو حرکت کنند و برای این موضوع باید خداوند در خانواده حاکم شود.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها باید به سمت توانمندسازی در این مسیر بروند، اظهار داشت: سلامت معنوی باید با ابزار جدید برای نسل جدید جا بیافتد و نمی‌توان به همان روش اجدادی این موضوع را دنبال کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم بیان کرد: ابزار جدید به معنی تغییر خداوند و یا دین خداوند نیست بلکه به این معناست که باید شیوه بیان راه رسیدن به خداوند تغییر پیدا کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • شهامت و جسارت در دل جوانان ایرانی جوانه زد
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • باید در هر دو نیمه با صلابت بازی کنیم/ تفکر ما باید جهانی باشد
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • شهید مطهری یعنی مبارزه با تفکر تحریف
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • شمس‌‍آذر هم جریمه مالی شد و هم معنوی
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز